Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Grah

  1. #1
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,405

    Početno Grah

    Molim vas nemojte mi se smijati ali imam pitanje o običnom, najobičnijem kuhanju graha....

    Kako skuhati grah a da mu kožica ne pukne?
    Nije problem u tipu graha jer sam kuhala različite vrste i ovojnica mu pukne a on je još iznutra tvrd... :?

  2. #2
    Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    1,017

    Početno

    Ja ga namočim prije kuhanja (preko noći) i pazim da plamen nije prejak.

  3. #3
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Ja ga namočim večer prije kuhanja u hladnoj vodi, a tu vodu bacim.

  4. #4
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Da. Treba ga namočiti u hladnu vodu i to najbolje dan prije i kuhati ga na lagano.
    Trebaš i recept?

  5. #5
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,405

    Početno

    kahna Da.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    ja sam kupila neki kao eko grah i kuhala ga od 12.15 do 17.25

  7. #7
    Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    926

    Početno

    suhi grah namoćim dan prije,tada ga isperem ,stavim kuhati, bacim prvu vodu ,stavim drugu vodu kipuću i kuham na laganoj vatri,grah ne smije ostati bez vode ili se kuhati u jako puno vode
    friški grah ,ne namakati

  8. #8
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Citiraj Dodirko prvotno napisa
    kahna Da.
    Nadam se da nisi mislila na salatu

    Ovako; kad ga namočiš preko noći, staviš u drugu vodu, posoliš, staviš malo začina (biber, vegeta, biber u zrnu, i npr. ona mješavina začina s paprom, crvenu papriku).
    Onda;povrće - luk, češnjak, rajčica, paprika, mrkva, peršun, krumpir.
    I sve fino staviš na lagano kuhati.
    Naravno poželjno je (ako voliš) malo bunceka ili npr. sušenih rebarca, isto kuhaš sa svime.
    Kad je grah mekani uzmeš veliko cjedilo i propasiraš sve to povrće što se unutra kuhalo i graha do željene gustoće.
    Dodaš i malo ajvara, paradajz sosa ili kečapa (ovisi što imaš, a može i oboje).
    Zatim ako voliš prepržiš malo slanine na ulju (masti) i napraviš zapršku.
    I to je to.
    Tako ti moja majka radi i svi ližu prste.
    P.S. ako ne volite zapršku - staviš više graha i više ga propasiraš da ti je gusto.

    i dobar tek

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •