Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Lišaj na licu

vale

Početno Lišaj na licu

Prije nekih 3 mjeseca pojavila se na licu mog sina skupina od dva-tri crvena prištića. U početku sam mislila da su to prištići od sline ili oni jednodnevni što se pojave pa prođu, ali ovi su se za kratko vrijeme spojili crvenilom i od tada se taj lišaj samo povećava. Nekad je crveniji i izbočeniji, nekad malo posvijetli (pa se ponadam da prolazi...), ali u princip stalno raste. Sad je već veličine kovanice od 50 lipa. Mazali smo kortikosteroidnim losionom, bepantenom, gospinom travom... Ništa. Doktori kažu da to nije zabrinjavajuće i da će proći, al mene svejedno brine. Zna li netko od vas što bi to moglo biti i kak da se toga riješimo? Lijepom dečku to baš nagrđuje facu (ako i nije opasno...)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je imala nešto slično ali je, srećom, prošlo i nismo mazali kortikosteroidnim kremama; ali opis baš odgovara ovom tvom, počelo je kao prištići i ja sam mislila da je od sline pa se pretvorilo u nekakav lišaj. Ja sam mazala sa Wolf basis kremom i od nje je prošlo, prije toga sam probala sa Bepantenom ali on nije koristio. Meni isto doktor na to uopće nije reagirao samo je rekao da mažem neutralnom kremom. Sad L. ima nekakav lišajčić na ruci, i to pomalo prolazi. Ja se prilično bojim neurodermitisa i kožnih bolesti općenito jer imamo toga u familiji sa obadvije strane.

vale

Početno

E, Wolfovu kremu još nismo probali... Ajd i to ću. Kod nas u familiji nema ni alergija ni neurodermitisa, al me svejedno strah da on ne otvori sezonu. I teško mi je gledati mu to na ličeku. Čini mi se da bi moglo svrbjeti ili smetati iako ne primjećujem da on to nešto dira.
    Nakon koliko vremena je kod vas prošlo?
    Da li bi to moglo imati veze s antibiotikom koji je pio neposrdeno prije pojavljivanja lišaja?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lei isto to njeno kao da uopće nije smetalo. A to na licu je trajalo par tjedana, možda i mjesec dana. A na rukici isto otprilike toliko traje, to sam pokazala našoj pedijatrici i ona je rekla da to nije neurodermitis nego lišaj i nije se nešto zabrinjavala oko toga. Ne znam može li imati veze s antibiotikom, Lea je bila zimus na Sumamadu a to se pojavilo dosta kasnije, nije mi palo na pamet da to povežem.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moj Šimun isto to ima, malo se povuče pa opet dodje. Probaj s Pavlovićevom, znam da nije baš mirisna ali pomaže. Ja imam Pavlovićevu iz Srbije, super je, nije mljeckava kao naša. Navodno da je taj Pavlović njihov, tj. da je receptura njihova, možda zato!
    Ja sam skužila da kad ga kupam s Niveinom pjenom ( stavim kap u vodu, nakon toga ga dobro isperem) to crvenilo se pojača. Ili možda umišljam. Očito mi dijete ima nježnu kožu kao njegov tatica kojeg nažulja i rub pamučne košulje!!!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Marta je imala nešto tako nalicu s 3 mj., znalo bi se povuć, pa se ponovo javit. Nekad bi bilo boje kože, nekad bi pocrvenilo. Doc je rekla da je to blagi neurodermitis ili tako nešto- nemojte me držat za riječ, uglavnom nije neuobičajeno za bebe. Dala nam je "Elocom" mast, uz koju se brzo povuklo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

odlična krema s kojom prolaze lišajevi i crvenila je beloderm(6) u belobazi(30).radi se u apoteci u omjerima navedenim u zagradi.preporučila nam je naša dr.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj Daniel stalno ima takve lišajeve po cijelom tijelu. Dođu mu i odu. Jednom je imao i takav veliki kraj usta, pa se to pretvorilo u krastu i nikako da ga se riješimo. On ih dobiva jer je alergičan na konzervanse, orahe, lješnjake, kikiriki i sl. Pedijatrica nam je dala neku kremu koju rade u apoteci, ali ne sjećam se kako se zove. Provjeriti ću doma pa ti sutra javim. To mu pomogne, ali su me upozorili da ju nije dobro često koristiti. Pomogne mu i nevenova mast.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    Moj Šimun isto to ima, malo se povuče pa opet dodje. Probaj s Pavlovićevom, znam da nije baš mirisna ali pomaže. Ja imam Pavlovićevu iz Srbije, super je, nije mljeckava kao naša. Navodno da je taj Pavlović njihov, tj. da je receptura njihova, možda zato!
    Ja sam skužila da kad ga kupam s Niveinom pjenom ( stavim kap u vodu, nakon toga ga dobro isperem) to crvenilo se pojača. Ili možda umišljam. Očito mi dijete ima nježnu kožu kao njegov tatica kojeg nažulja i rub pamučne košulje!!!
    By the way,naša pedijatrica je preporučila izbjegavanje niveinih kupkica i ulja,mislim da je imala pravo,nešto vjerojatno ima u sastavu,sad koristimo johnson's,sve pet.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure, meni vam to sve miriši na neurodermitis, a to nisu stvari koje treba zanemarit. Ak samo i posumnjate da dijete na nekaj reagira izbacite to nemojte se igrat. Neurodermitis nije stvar koju treba olako shvaćat, posebno ako se stvaraju i kraste, onda se na njih lako nalijepi i kakva infekcija. Kortikosteroidi se koriste u akutnom stadiju i to najviše 6-7 dana. Stvarno neznam koja je potreba tak malu djecu kupat u raznim kupkama. Čista voda, može uz dodatak maslinovog ulja, pa nisu oni tak jako zmazani. Nema potrebe ni kosu prat sa šamponima. Mi Roka (ima neureodermitis) tuširamo čistom vodom, i kosu peremo bez ičega. Htjela bi napomenut da smo mi njega od rođenja kupali samo u čistoj vodi i nismo uspjeli izbjeć neurodermitis, al zakaj ga s kemijom poticat. Ne bih htjela da me netko krivo shvati nije mi namjera nikog kudit ali mislim da naši pedijatri previše olako shvaćaju neurodermitis, al neurodermitis ak se zanemaruje može kasnije dovest do astme i drugih oblika alergije (rinitis i sl) pa forsirajte pedijatre da Vas upućuju kod dermatologa, alergologa, nemojte zanemarit i pokušavajte ga čim više držat pod kontrolom, to je samo moj mali savjet, ko mame djeteta s neurodermitisom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •