Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: PORODILJNE NAKNADE ZA STUDENTICE

(kršitelj koda)y1988

Početno PORODILJNE NAKNADE ZA STUDENTICE

Unaprijed se ispričavam ako sam otvorila već postojeću temu. Naime, imam jedan problemčić. Zanima me KADA? KOME? i GDJE se treba prijaviti za PORODILJNE NAKNADE. Studentica sam prve god. Faks ću na jesen zamrznuti, pa me još zanima i hoću li moći "vaditi" potvrde iz referade... MOLIM VAS POMAGAJTE. Termin je sredinom prvog mjeseca, bit ću udata, ...[/u]

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Majke koje se nalaze na redovnom školovanju imaju mogućnost korištenja ovih prava od dana rođenja djeteta do navršene godine dana starosti. Za blizance, treće i svako sljedeće dijete pravo na rodiljni dopust može se koristiti do navršene treće godine djetetova života.

Uvjeti za ostvarivanje prava
    Majke koje se nalaze na redovnom školovanju pravo na rodiljni dopust ostvaruju ako ispunjavaju sve sljedeće uvjete:
    • ako imaju hrvatsko državljanstvo
    • ako imaju neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva za priznanje prava na porodni dopust
    • ako su zdravstveno osigurane u Zavodu
    • ako se nalaze na redovnom školovanju

Zahtjev
    Predaje se nakon rođenja djeteta, u pismenom obliku u područnom uredu Zavoda nadležnom prema mjestu prebivališta osigurane osobe.
    Uz zahtjev se prilaže sljedeća dokumentacija:
    1. fotokopija rodnog lista za dijete ili fotokopiju rodnih listova za blizance, trojke ili više djece jednake dobi
    2. fotokopija domovnice (za majku)
    3. fotokopija osobne iskaznice (za majku) i potvrda o prebivalištu
    4. potvrda o redovnom školovanju

Na uvid je potrebno donijeti:
    1. osobnu iskaznicu
    2. domovnicu
    3. zdravstvenu iskaznicu
    4. original rodnog lista (listove) za dijete (djecu)

Visina naknade plaće
    1.663,00 kune mjesečno.

Pravo na rodiljni dopust majki na redovnom školovanju regulirano je Zakonom rodiljnom dopustu majki koje obavljaju samostalnu djelatnost i nezaposlenih majki ("Narodne novine", broj 24/96, 109/97, 82/01 i 30/04) koji je dostupan na Internet stranici Zavoda, pod "Zakoni", oznaka propisa Z6.
    Visina novćane naknade utvrđena je odredbom članka 19. Zakonom o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2007. godinu ("Narodne novine", broj 137/06 i 78/07), koji je dostupan na Internet stranici Zavoda, pod "Zakoni", oznaka propisa Z14.

Sretno!!!

(kršitelj koda)y1988

Početno

puno hvala!!!

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako zamrzneš godinu više nemaš pravo na zdravstveno osiguranje preko faksa, morati ćeš ga srediti preko muža.
    isto tako, prije zamrzavanja izvadi potrebu o redovnom školovanju, da poslije ne bi bilo nismo znali.
    tu smo raspravljali o tome, i meni je to poprilično friško:

prava studenata

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •