Rodila na SD prije 4 mjeseca. Vec sam neke stvari zaboravila a sada citam i prisjecam se...kooomaaaa! U predradaoni nas je bilo 8 a 6 je kreveta. Bila sam tamo prilicno dugo, dovoljno dugo da prisustvujem 2 porodima...jadne cure, prestrasno!
Cura na krevetu do mene i ja provele smo barem 4 sata moleci svakoga koji se pojavio da nam da lopte da po njima skacemo. Na kraju smo valjda svima dojadile i dobile loptu, jednu koju smo dijelile, svaka 10 minuta (doktor nam je rekao da nisu oni nogometna ekipa da imaju lopte za svih...)
O samom porodu ne bih...bolje da se ne prisjecam jer mi je zlo od njih i njihovih gluposti. Izgubila sam hru zivaca.
Na odjelu je bilo...nezaboravno. Svaka cast na brzini kojom su mi donijeli dijete (desetak minuta nakon sto sam dosla u sobu stigla je i moja Mia), ali to im je bilo jedino pohvalno (osim gospode koja nosi rucak koja je uvijek bila ljubazna i strpljiva). Krevet je bio visok za poludit, a ja niska...nekako sam silazila ali kad sam trebala gore...ajme meni.
Svaki put kad je Mia pocela plakati po noci evo sestre, uzima je i kaze idem je malo smiriti, ja naivno povjerujem. Vrati je nakon doslovno minutu ili dvije a ona spava i curi joj mlijeko iz usta. pitam jesu li joj nesto dali kazu nemaju oni nikakvu hranu, dobivaju male ali stvarno male kolicine adaptiranog a to daju samo nedonoscadi. Ni da trazim ne bi mi mogli nista dati. Iduci dan, iduca sestra, isto pitanje. Kae ona, naravno da djecu nadohranjuju, to je javna tajna, kud bi oni dosli da im djeca na odjelu placu po cijele dane?!
Treci dan spremam se kuci ali Mia pozuti. Uzmu mi je i ne vidim je cijeli dan, donesu je navecer na pola sata, ne zeli jesti. uzmu je i odnesu je ponovo i cijelu noc cujem kako place jer mi je soba bila tocno preko puta, i znam da je gladna i sama i jadna u plasticnoj kutiji i lampa je grije i srce mi se slama. Dala bih svasta da mogu barem sjediti pored nje i hraniti je kad je gladna. Ovo je stvarno okrutno!
Inace bila sam u sobi pored sobe gdje su sestre i cula sam PREVISE! stvarno znaju biti bezobrazne i svakakve, i stalno nekoga ogovaraju i fuj!
Ne kuzim po cemu su rodiliste prijatelj djece.
e da, muza nisam vidjela prva 2 dana uopce. Mala mi je stalno plakala i nisam je imala kome ostaviti na par minuta dok izadem iz sobe (nisam isla ni na wc osim kad je bas bila frka). Bilo mi je grozno sto je mm vidio vlastito dijete tek kad smo izasle iz bolnice. Okrutno i nepotrebno!