Citiraj branka1 prvotno napisa
Citiraj elin prvotno napisa
Citiraj morena24 prvotno napisa
jer se tokom trudova izlucuje endorfin koji je navodno prirodni lijek protiv boli
joj nemoj se ljutiti zbog ovoga, ali iskreno ne znam u kojem dijelu poroda je taj endorfin mene udario, a ako i jest nisam ga primijetila.
:? Čemu svi ti smajlići?

Endorfini se ionako izlučuju za vrijeme prirodnog poroda, ispravite me ako griješim
čim se "kemija" umiiješa u prirodni porod, svi normalni i prirodni hormonalni procesi se poremete
kakva kemija, ja nisam dobila drip. Endorfin se možda i izlučuje, ali ne tako da bi ga osjetila. Trudovi jedan za drugim, odmora niti malo, a dip definitivno nisam dobila, čak nisam niti bila priključena na ctg (pokušali oni ali sam ja iznervirana time pobacala one elektrode, da vidiš kako samo lijepo zrakom lete ). Ma nema tog što ti kod trudova može pomoći - bolovi su bili grozni, doma sam bila 12 sati sa trudovima nisam se otvorila uopće (isto kao i dan prije na pregledu 1,5 poprečni prst), samo što sam se toliko iskakila da kada su me klistirali nisam skoro uopće ništa iskakila i to je to. Moji pokušaji da hodam su uglavnom završavali tako da kada bi me trudovi zafrljili bi pala na pod kao kruška, pa sam se držala kreveta. U svakom slučaju iskustvo koma, beba predivna i opet bi.