-
ugovor na određeno i čuvanje trudnoće
Pitanje postavljam u ime jedne drage žene koja nema pristup Internetu, a jako joj je važno. Radi kod privatnika i svaki mjesec joj daje novi ugovor na određeno. Sad je u ranoj trudnoći, inače radi lakši fizički posao i vjerojatno će trebati ići na čuvanje trudnoće Zbog neugodne reakcije šefa na trudnoću boji se da joj više neće dati novi ugovor. Kakva prava ima takva trudnica i može li primati naknadu za bolovanje od HZZO-a ako ostane bez posla. Znam da je po zakonu ne smije dati otkaz zbog trudnoće, ali...
Isprika ako se o tome pisalo, nemam vremena tražiti, molim Vas da mi barem pošaljete link.
Hvala puno u svoje i ime buduće mame.
-
Osoblje foruma
Nažalost,poslodavac joj nije dužan ponuditi novi ugovor bez obzira na trudnoću.Ona zapravo ne dobiva otkaz nego ostaje bez posla jer joj je ugovor istekao.
Ako ima problema sa trudnoćom i otvori komplikacije,dobivati će naknadu od HZZO-a do porodiljnog ,i nakon toga porodiljnu naknadu.
Za visinu naknade trebala bi pitati njih(važno je koliko ima staža prije otvaranja komplikacija).
-
Hvala, sirius, znaš li možda kolika je ta naknada? Ovisi li o visine njene sadašnje plaće ili...
-
Koliko se ja sjećam gleda se prosjek plaće od zadnjih ŠEST MJESECI, mada mislim da ako je nezaposlena to je nešto manje ali da bi dobivala bolovanje kao komplikacije u trudnoći mora otići na bolovanje prije nego joj istekne ugovor. porodiljski će dobivati do prve godine djeteta 1600,00 kn. Koja kunica više.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma