-
mi to ovako:
ogulis pomama kozicu tako da ih stavis u vrelu vodu i nakon par minuta skines kozicu.
nasjeckas na sitne kockice, stavis u posudu u kojoj ces ih kuhat, stapnim mikserom ih smiksas, stavih da kuhaju dok ne prokuha.
kad prokljucaju pustis da kljuca smjesa nekih 10 -15 min tj dok ne nestane pjene koja se stvori. kad nesatne pjene ulijevas smjesu u stakleno posudje ugrijeno u vrucoj pecnici.
zatvoris cepom/poklopcem. prilikom hladjenja zrak se stisne i vakumira i na taj nacin konzerivira sadrzaj.
ne treba ti nista nego pome i stakleno posudje.
nikakvi konzervansi, dodaci, nista, to sve dodajes prilikom kuhanja i koristenja ovako konzerviranih poma.
koristim ih za sve u sta idu pome/pire od poma/salsa:
- juhe
- salsu (na ulju zazutim kapulu, izlijem pome, dodam sol, bosiljak, smjesu mediteranskih zacina, pustim da malo iskuha voda, sa strane skuham manistru - rucak gotov za 15min: manistra na pome)
- toceve
ovako konzervirane pome drzimo u podrumu/na polici u kuhinji i traju nam citavu godinu. zadnju teglu sam potrosila prosli tjedan. sad idu ovogodisnje.
vazno je samo kad se otvori staklenka da se brzo potrosi i cuva u frizideru jer se vrlo brzo pocinje stvarat plijesan.
meni obicno traje do 7 dana najvise.
ako se dogodi da se stvori plijesan tokom godine dok je cuvano, znaci da nije vakumiranje dobro obavljeno (rupica na cepu/poklopcu ili nedovoljno vrela staklenka) i treba smjesu bacit.
kad ih vadim najdraze mi ih je izlit ili izvadit zlicom koju koristim samo za to i stavim na pranje jer mi se inace "zagade" i brze se stvori plijesan.
bilo bi super da ih se konzervira u manje staklenke.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma