Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: u kolica sa 4 mjeseca?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno u kolica sa 4 mjeseca?

mozhe li se bebu od 4 mjeseca voziti u kolicima u polulezhechem polozhaju. naime kod gite ne dolazi u obzir lezhanje u koshari - dreka chim ju polozhim unutra. sada sam ju stavila u kolica u naj-lezhechi polozhaj koji imaju (ako neko ima ista, kolica su bebe confort loola pa najnizhi polozhaj). sad to funkcionira ali nisam sigurna da li bi je smijela, i koliko ako da, vozit u takvom polozhaju.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To bi ti trebalo pisati negdje u uputstvu za ta kolica. Naša Chiccova ne dozvoljavaju vožnju djeteta mlađeg od 6 mjeseci bez korpice, koja je i AS. Ali postoje i modeli kod kojih to može. Pogledaj u uputstvo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja imam chicco...a kaj napraviti dok dijete od 4 mjeseca preraste tu kosaru?? normalno ga vozim u kolicima s naslonom na prvom zubu...nikaj mu nebude...tak nam je i ped rekao da smije...ioanko je vecinu dana (dok spava) u lezecem polozaju

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa nekak mislim da nema veze čija su kolica, ja mislim da to piše zato da se ograde ako netko stavi bebu u sjedeći položaj pa beba kasnije ima problema da ne bi krivili tvrtku. Oni se samo oghrađuju, ali to bi trebalo pisati na svim kolicima.
    Jer bebu od 4 mjeseca se ne bi smjelo posjedati.
    Moja se u skroz ležećem položaju vozila i sa više od 6 mjeseci.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Djeca se ne smiju stavljati u položaj u koji se sama ne mogu dovesti. Ima više o tome u skupinama 0-1, ja osobno nisam stavljala sve dok se nije sasvim sama posjela, što je bilo sa sedam mjeseci. Ustvari ona se niti nije nikad vozila u kolicima do cca. 10-12 mjeseci jer nije htjela.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma moze cetveromjesecno dijete u polulezeci polozaj. Nije to sjedeci polozaj vec polulezeci. I ne lezi (ili sjedi) samo vec ima potpunu podrsku podloge kolica.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj oka prvotno napisa
    Djeca se ne smiju stavljati u položaj u koji se sama ne mogu dovesti. Ima više o tome u skupinama 0-1, ja osobno nisam stavljala sve dok se nije sasvim sama posjela.
    X

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ma moze cetveromjesecno dijete u polulezeci polozaj. Nije to sjedeci polozaj vec polulezeci. I ne lezi (ili sjedi) samo vec ima potpunu podrsku podloge kolica.
    a na hrpi topica se raspreda o tome da se to ne smije, otkud sad ovo?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo link sa motorickim razvojem djeteta:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=64286

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo link sa motorickim razvojem djeteta:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=64286

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    Djeca se ne smiju stavljati u položaj u koji se sama ne mogu dovesti. Ima više o tome u skupinama 0-1, ja osobno nisam stavljala sve dok se nije sasvim sama posjela.
    X
    ovo je isto upitno. moja se sa 2,5 mogla dići sama u polusjedeći a kolica joj tu i tamo podugnem na prvi zub tek od 4,5 mj

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Citiraj zhabica prvotno napisa
    X
    ovo je isto upitno. moja se sa 2,5 mogla dići sama u polusjedeći a kolica joj tu i tamo podugnem na prvi zub tek od 4,5 mj
    da, sad vidim da sam mislila na ovo:

djeca se ne smiju stavljat u sjedeci polozaj dok se ne budu mogla sama posjedat (dakle dovest se u taj polozaj i zadrzat se u njemu samostalno, bez icije pomoci). isto vrijedi i za polusjedeci. koliko ja znam.

mi smo se vozili u skroz ravnom sve dok se nije posjedao samostalno (6/7mj).

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zapravo vele da za djecu postoje 2 polozaja u kolicima- ravni i sjedeci. on izmedju su za djecu koja samostalno sjede, da se kad zaspu , spuste u njih.

na 0-1 ima puno topica bas o toj tematici.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    on izmedju su za djecu koja samostalno sjede, da se kad zaspu , spuste u njih.
    e tako san i ja shvatila, i mi te polozaje koristimo kad zhabac zaspe ili je vec pospan pa da se lakse umiri i zaspe kad smo u setnji.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene jako zbunjuju svi ti topici o sjedenju u kolicima. Bila sam uvjerena da moje dijete, osobito obzirom na Distoni, neće smjeti u bilokakav poluležeći položaj sve dok se samo ne posjedne, što mi je fizijatar (dr.Ž) odlučno demantirao i rekao da može u najniži poluležeći kad je imala nepunih 5 mj., a sa nepunih 6mj. je smjela u polusjedeći pod uvjetom da je vezana i da joj glava ne pada prema naprijed (dakle da su leđa CIJELOM DUŽINOM čvrsto poduprta). Posjela se sama tek sa 7 mj.
    Vjerujem da sve te teorije za "široku upotrebu" imaju za cilj spriječiti nadobudne roditelje da posjedaju doslovce bebe od 3 mjeseca, po sistemu - bolje što dulje ležeći položaj da se bude ziher (što smatram OK).

Zapravo je svako dijete ima individualni razvoj i trebalo bi se oko sjedenja/ležanja posavjetovati s fizijatrom bez obzira što nema dijagnozu.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Zapravo je svako dijete ima individualni razvoj i trebalo bi se oko sjedenja/ležanja posavjetovati s fizijatrom bez obzira što nema dijagnozu.
    koliko se roditelja posavjetuje s fizijatrom prije nego posjedne svoje dijete? ja ne znam nikoga. svima je pod normalno, jer su im tako rekli, da se dijete treba posjedati čim je za to "sposobno" tj. kad ga se može namjestiti u sjedeći položaj (znate ono, 50 jastuka okolo da dijete ne padne, ili čvrsto vezano za naslon kolica). vodila sam rat s mamom, svekrvom i ostalom rodbinom oko toga. uopće ne razumijem zašto se svima žuri posjedati dijete?! sjest će kad bude spremno. kad se moja konačno sama posjela, mojoj mami nije bilo jasno kako ne pada, ne ruši se ni na bok ni na leđa. ne ruši se jer je spremna sjediti!!!
    ja sam je vozila u skroz ravnom položaju dok se sama nije posjedala. u kolica sam podstavila ručnik da položaj bude što ravniji. iako, iskreno, više smo se nosile. dok nije sjedila nije ni voljela kolica

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovaj polozhaj je skoro lezhechi ali ipak je malo na koso. (napisala sam koj je model kolica tek toliko ako neko ima ista da me mozhe savjetovat). problem je u tome kaj je urlaona kad ju stavim u kosharu i onda je ili sling ili ovo - a mislim ipak je polozhaj skoro lezhechi i poduprta je skroz po duzhini pa mozhda bolje to od slinga.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čuj, to bi ti bilo kao položaj u autosjedalici: može na neko vrijeme, ali bolje ne ako ne mora (tj ako nije u autu, a i tada bi trebalo biti neko vremensko ograničenje). Puno ljudi vozi djecu u AS koje se montiraju na konstrukciju kolica. Ako baš nemate drugog izbora... gledaj da bude što manje... ali ja mislim da je ipak bolje u slingu ili marami, navikneš se na malog krpelja i imaš veću slobodu kretanja (ja sam tako obišla dubrovačke zidine, a s kolicima ne bih nikad). A njemu je ljepše uz tebe i bolje je podbočen, ne klize mu leđa u stranu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona se voli slingat ali em ja ne mogu bash cijelo vrijeme (saobrachajka mi je prekrojila kichmu) a i sad kak je vruche bude cijela mokra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •