Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Beba od 15 meseci i dugo putovanje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Beba od 15 meseci i dugo putovanje

Planiramo odlazak na more. I geografski i finansijski nam je najbliže more na 12h vožnje. Put težak, naporan. Auto na moru nam je potreban jer ne želimo u veće mesto (gužva, čistoća, buka...)
    Plan je otprilike sledeći: auto na voz, mi u spavaća kola, kad se ujutru probudimo - stigli smo! Tamo bismo bili smešteni u apartmanu koji je jako blizu mora (ni 50m).
    Šta me muči: dete i voz.... kako će podneti? Šta ako ne bude htela u more? Šta raditi od 11-17h u apartmanu? Prirodnog hlada ima jako malo, ako ne bude htela u more šta sa njom? Strah me je da ne presedimo letovanje u sobi.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja mislim da ce vam bit super, mrva ce zaspat cim vlak krene, probudit ce se ujutro i vi vec tamo, kad dodjete blizu mora ciktat ce od srece sto ce se kupat u veeeeeeeeeeeeeeeeelikoj kadi i sta voda ima njen omiljen okus - slano, kad se vratis pisat ces nam kako je nisi mogla izvuc van da se osusi. kako ce bit izmorena od mora i kupanja zaspat ce u 21 i spavat cijeeeeeeeeeelu noc, nece trazit niti sisat a ti tm cete uzivat u zajednickim trenutcima. svi cete doc kuci punih baterija i veselit se iducim praznicima.

jel dobro zvuci?

od srca ti to zelim!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uvijek postoji setnja.
    no opskrbi se kanticama i inim potrepstinama za plazu, pa ako nece u more, bude pored mora.
    btno je da je zadovoljna, zar ne

u apartmanu...ne znam kako stojite sa spavanjem, ali evo m dodjemo doma, jurcamo se, u najgorem slucaju joj napunm vodu kadom pa se igra i pliva u kad, klopamo, idemo spavat. kad se probud, rucamo, naganjamo se, i vec je vrijeme za plazu.
    za sos tu su crtci.
    no ponesi koju knjzcu, bojice, papira....ne znam sta nace doma radite u to vrjeme

a za vlak...vecinom djeca uzivaju.

nadam se da cete se lijepo provesti. sretan put

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala cure, prave ste
    Ja sam malo indisponirana jer se ja loše osećam na nultoj nadmorskoj visini, smeta mi vrućina i vlaga i u principu sam sva bljak. Najradije bih išla tek za nekih mesec dana kad minu vrućine, ali MM ne može tada zbog posla.
    Bili smo sada na planini deset dana, 200km smo prešli za 7 sati :/ jer mala nije htela da se vozi. Zato ćemo vozom na more. Na planini je bilo super osim što je ona jako slabo jela, ali spavala je dva puta dnevno po skoro dva sata!!!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

S obzirom da se ti bojiš najgoreg mogućeg scenarija, nema frke da će vam biti Super! I draga, nije ona više tako mala, i mantraj "šta rade ljudi sa ovako malenom djecom na prekookeanskim letovima".
    Ma ne brini, bit će OK, i ako ne htjedne u more, uzmete bazenčić, napunite malo vode neka prska. A sve se bojim da će te joj davati baterije da se ne bi derala kad je iznesete iz vode (to smo mi radili).

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga moja, vlak je milamajka prema avionu i ovo sto stroberi kaze - prekooceanskim letovima

trust me, i know what i'm saying

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vlak je i meni najdraže prijevozno sredstvo, a za malu djecu mislim da je najbolji, ne mora sjediti cijelo vrijeme na jednom mjestu, može se prošetati za vrijeme vožnje, otići na wc, vjerojatno ima i buffet, a i spavanje mislim da će vam proći bez problema.

Na moru - najbolje ne forsirati ništa, ali mislim da će mala uživati. Prvi dan razgledajte okolinu i zapamti koje plaže imaju najbolji hlad ujutro a koje popodne. Pazite svakako da ne budete previše na suncu s malom, kolica svakako s dobrim suncobranom ili ako je nosite možete otvoriti i kišobran... planirajte unaprijed što ćete raditi za najjače pripeke.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo u avionu jos na pisti izgubili zivce

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

o svom putovanju avionom s 4mjesečnim djetetom bolje da ne pričam, samo ću vam reći da sam se zaklinjala da više avionom neću letjeti nikamo i nikada...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

OT- nama je prvi let prošao super! ako zaboravim na zagrebačku gužvu zadnjeg vikenda u lipnju, sparinu pa kišu , dvoje dječice koja su zaspala u busu za aerodrom (manja srećom u nosiljci na boku), check-in u zadnjem trenu i sa zadnjim atomima snage, sam let je prošao fantastično!!! cure su malo gledale kroz prozor, malo crtale, malo pijuckale vodu i za tili čas eto nas u Dubrovniku

da, bili smo same bez tate i Hana se u avionu na sicu popiškila u kanticu za pijesak jer nam nije bilo druge opcije prije polijetanja

ali o svemu drugom prilikom da ne uzurpiram topic u nedogled

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma vissnja bit ce vam super na putu i na moru! Uzmite hrpu igracki za plazu, bazen za napuhavanje, knjigice, kocke ... U more ce malecka uci kad bude htjela a nista ne treba forsati, ako joj pase igranje u plicaku super, ako zeli ici s vama u more odlicno, ako uopce ne zeli uci u more, pa sto! bude iduce godine ...

Nasa cura od 3 tjedna starosti svugdje putuje s nama i nikada nismo imali problema. Kad idemo na more krecemo u vrijeme popodnevnog spavanja pa ona odrapi 2 ili 3 sata u autu ili idemo oko 20h kad je njoj vec vrijeme za spavanje. Na parkiralistima divljamo i igramo se i portable DVD i Teletubbies nas spasavanju kad maleckoj postane dosadno.

Bili smo s autom do F'furta, Muenchena, Graza, Jadran uzduz i po preko i za mjesec dana vozimo do Rima. Avionom smo putovali puno puta i do sada je sve super prolazilo.

Uzivajte na moru i javite kako je bilo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo da se javim sa epilogom: odlučili smo da idemo, vozom, ali tek 8.9. To je MMov "ustupak" meni jer mrzim vrućinu, gužvu i prženje na plaži. Drugi dogovor je da idemo skroz bez auta, znači vozom do odredišta i to je to. MMu je dosta vozikanja i treba mu odmor i od toga a kad bismo imali auto svako malo bismo našli izgovor da negde idemo. Znači posle 10 godina aktivnih odmora ovo će biti jedan pasivni soba-plaža-ručak-soba-plaža. I ja se iskreno radujem svemu tome :D
    I počinjem da smišljam kako da spakujem nas troje u dve torbe 8)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Super vissnja, bitno je da svi budete zadovoljni pa ce i N. sve bolje da podnese.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sretan put

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vissnja sretan put :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    I počinjem da smišljam kako da spakujem nas troje u dve torbe 8)
    Ništa lakše. Odjeća za nas 4 je bila u jednom koferu srenje veličine. Još jedna torba za N. (a tu ne mislim na odjeću ) i to je to.
    One gluposti za plažu ako morate kupovati bolje kupite tamo. Vjerujem da nije neka velika razlika, a osim toga je i postsezona. Nama je samo to odnijelo pola bunkera. Da idem vlakom sigurno to ne bi nosila.

Ne sumnjam da ćete se odlično provesti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="vissnja"] odlučili smo da idemo, vozom, ali tek 8.9. To je MMov "ustupak" meni jer mrzim vrućinu, gužvu i prženje na plaži. Drugi dogovor je da idemo skroz bez auta, znači vozom do odredišta i to je to. quote]

mislim da ste to jako dobro skombinirali 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •