Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: "Domaći puding"

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno "Domaći puding"

Na preporuku gastroenterologa danas smo prvi put pravili "domaći puding". Hladi se nismo ga još probali.

Izraditi žumanjce sa malo šećera i skuhati u mlijeku s malo štapića vanilije. Na kraju dodati žličicu jestivog kukuruznog škroba ili ti gusnela, razmućenog u malo hladnog mlijeka te prema želji voće ili kockicu čokolade.

Radi li netko nešto slično i na koji način? Mislim da u tome nema ništa loše?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da nema ništa loše

ja sam napravila puding od kupina,: kupine, šečer, mlijeko, gustin

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I od banana je odličan - banane (zdrobljene) dodaš u smjesu kad se puding ohladi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slično su radili moji kad sam ja bila mala s gustinom. Najveći problem s tim pudingom - nikako dočekat da se ohladi...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mi tako radimo. dobar tek

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ajde molim vas napišite točne količine žumanjca, mlijeka, škroba i ostaloga

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na pola litre mlijeka stavi onoliko skroba koliko tezi jedan standardni puding, to je valjda 4-5 dag, jedan zutanjak i secera po zelji.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja na cca 2,5 - 3 dcl mlijeka stavim jedan žumanjak sa malo šećera i onotprilike jednu žličicu gusnela vrhom punu. Tako nekako - sve otprilike.
    Djelomično se zgusne i od samog žumanjca pa ako stavljaš više mlijeka a jedno žumance morat ćeš malo više gusnela i obrnuto.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno puding

Može li takav puding stajati jedan dan u frižideru?
    Zašto gastro kaže da je takav bolji?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno puding

Može li takav puding stajati jedan dan u frižideru?
    Zašto gastro kaže da je takav bolji?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne znam da li je bolji ili ne, jer ni obični puding ne sadrži ništa osim malo kuhinjske soli, u domaćem toga nema, ali definitivno je kaloričniji zbog žumanjca, nama je preporučila jer malena slabije napreduje.
    Što se tiče stajanja mislim da nema problema jer žumanjce je kuhano, osim ovog ne vidim drugi razlog.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Žumanjak mi je svejedno višak.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Žumanjak manje-više - problematičan je jer nikad ne znaš koliko je i da li je skuhan, ali čemu vanila? :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je puno lakše opravdati vaniliju

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni nije

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo i ja se pitam, fino je to i bolje takav puding umjesto kupovnog, ali ne znam ima li smisla "debljati" dijete takvim pudingom, nema tu nekih korisnih kalorija? Sami škrob i malo jaja.
    OK kao desert povremeno, ali ne bih pretjeravala.

Za stajanje u frižideru - jedan dan sigurno može. Pa i treba mu pol dana da se ohladi (mi smo radili jedan veliki a ne u malim zdjelicama).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa tajna zdrave prehrane je upravo u "povremenosti" pojedinih namirnica i gotovih jela. Čak i kupovni jako ofarbani puding s vremena na vrijeme ti neće naškoditi. Puno je veći problem sa svakodnevnom hranom, n.pr. kruhom. Ili u nekim obiteljima čokolinom (brrrr )

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Žumanjak manje-više - problematičan je jer nikad ne znaš koliko je i da li je skuhan, ali čemu vanila? :?
    Naravno da se ne mora staviti ni žumanjce, ni vanilija ni čokolada, voće ili bilo šta drugo ali onda to nije puding nego cicvara.
    Sve prema željama i ukusima, ko šta voli nek izvoli.

Ja osobno žumanjce stavljam jer malena ne jede jaja pa onda s vremena na vrijeme nije loše da dobije barem žumanjce u tom obliku. (za žumanjce je bitno da prokuha i ništa više od toga, vjerujem da je na taj njačin bolje termički obrađeno od meko pečenog žumanjca).

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma OK, za žumanjak. Ako ti je dr preporučio, pretpostavila sam da je to baš iz potrebe za više kalorija.
    A cicvara definitivno nije škrob na mlijeku

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma gle, širom svijeta ti to ljudi različito zovu. Ti kažeš puding, Vrancuzi su možda mrvicu finiji i to zovu omelette, Dubrovčani to zovu rožAta, a ja jednostavno kajgana
    Sva razlika je samo u začinima.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ma OK, za žumanjak. Ako ti je dr preporučio, pretpostavila sam da je to baš iz potrebe za više kalorija.
    A cicvara definitivno nije škrob na mlijeku
    Možda u srpskoj kuhinji.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bez uvrede, nisam ništa loše mislila. Meni je cicvara poznata kao mlijeko sa brašnom (obično ili škrobno, kukuruzno ili neko drugo, brašno je brašno), malo soli i to je to (prema nekoj bosanskoj recepturi).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Davore, vidim da stalno naglašavaš kako nije pametno dan za danom klopati iste stvari, i zvuči mi prilično logično, nek se tijelo malo odmori od istih namirnica.Ipak, zanima me koliko je loše tako konzumirati "pametne" namirnice, npr. jabuke, češnjak, ili pak one koje služe kao podloga mnogim drugim jelima npr. mlijeko (u našem slučaju rižino zbog AD-a). Ili bi i tu morali pripaziti, pa kad jedan dan jedemo jabuke, idući bi dan od voća moralo biti nešto drugo? Sorry, pitanje je malo štrebersko, ali me baš zanima. Na kraju krajeva, svi smo mi na ovom topicu da se malo prosvijetlimo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •