Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: prilagodba na jaslice, a ja nastavnik

Datum pristupanja
    May 2007

Početno prilagodba na jaslice, a ja nastavnik

joj sto mi je bezveze naslov!
    ali to mi je problem. nismo jos dobili jalsice, ali se jos nadamo i mislim si, kako izvesti adaptaciju? meni nastava pocinje 1.9. isto kad i L (nadam se) vrtic.
    ima li tu jos nastavnica, profesorica, uciteljica? kako ste vi izvele to ako adaptacija traje i po par tjedana? nemam mogucnost baka/deda-servisa. se ide na bolovanje? jel to daje pedijatar? ili moram slomit nogu da bi ostala doma?

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa prehladi se malo.. 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima nas.

imao je 3 ipol godine kad je krenuo u vrtić

adaptirao se 2 dana, jer nitko nije mogao ostaviti posao.

imaš li koga bez obaveza da ti odradi adaptaciju ?

a ,iskreno, za bolovanje za adaptaciju djeteta prvi put čujem

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zar vrtić ne pruža mugoćnost prilagodbe tjedan dana prije 01.09.?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: prilagodba na jaslice, a ja nastavnik

Citiraj andrijana prvotno napisa
    ali to mi je problem. nismo jos dobili jalsice, ali se jos nadamo i mislim si, kako izvesti adaptaciju? meni nastava pocinje 1.9. isto kad i L (nadam se) vrtic.
    ima li tu jos nastavnica, profesorica, uciteljica? kako ste vi izvele to ako adaptacija traje i po par tjedana? nemam mogucnost baka/deda-servisa. se ide na bolovanje? jel to daje pedijatar? ili moram slomit nogu da bi ostala doma?
    ..same here..-nastava mi kreće 1.9 a istog dana i karlu je prvi dan vrtića....srećom ja već najavila ovo u školi pa će mi uskočiti u zamjene prve satove barem prvi tjedan...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: prilagodba na jaslice, a ja nastavnik

Citiraj andrijana prvotno napisa
    ..same here..-nastava mi kreće 1.9 a istog dana i karlu je prvi dan vrtića....srećom ja već najavila ovo u školi pa će mi uskočiti u zamjene prve satove barem prvi tjedan...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s pedijatricom ili sa svojom doktoricom se probaj dogovoriti za neko bolovanje. obično izađu u susret.
    žao mi je što to ovako pišem i baš ružno zvuči, ali ako nemaš drugo rješenja onda ga izmisli sama. kad nam je sustav takav kakav je - usran.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Iz tog sam razloga ja odlučila Leu dat u vrtić poč. siječnja, kada imamo zimske praznike.
    Do tada baka servis.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne kuzim bas :?
    Pa i nama koji nismo nastavnici je adaptacija problem, pogotovo ak radimo u privatnoj firmi gdje ne mozes uzet godisnji kad se sjetis.
    Moj sef je srecom super, pa cu se dogovorit s kolegicama - par dana cu dolazit kasnije na posao.

Inace, da radim u firmi koja nema razumijevanja, isla bih doktorici i trazila da pise bolovanje. Ukocena ledja

E da - ak tata moze, onda prvi tjedan ti, drugi on.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pojasnite mo sljedeće pošto nemam iskustva s vrtićima:
    ako ti pedijatar napiše bolovanje da bi obavili adaptaciju kako može dijete ići istovremeno u vrtić? zar nije ona fora da se moraš prvi dan pojaviti u vrtiću s potvrdom da je dijete zdravo?

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

K. je krenula u vrtić s navršene 3 god., vodila sam je u vrtić svaki dan i tamo je ostajala do ručka.
    Imala je mogućnost da u u vrtiću bude 4-5 sati, jer sam bila na porodiljnom.

Ipak, kad P. bude krenuo u vrtić za godinu dana, a također radim u školi, vjerujem da ću se oko toga dogovoriti s ravnateljem.
    Ako bude potrebno neko duže razdoblje od tjedan ili dva, uzet ću bolovanje.

Vjerujem da P. kao mali društvenjak, neće imati problema s adaptacijom budući da će biti u istom vrtiću sa sestricom. Nadam se da ne griješim ... :/

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da pojasnim ono"duže razdoblje od tjedan ili dva".

Mislila sam ako adaptacija potraje duže od tjedan ili dva, tada ću morati poći na bolovanje.

Mislim da neće biti problem, ako budem na posao dolazila pola sata ili sat kasnije.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam identičan problem, prosvjetarka sam, nemam pojma kako će nam izgledati adaptacija, a. isto kreće u jaslice 1. 9. kad meni počinje nastava.
    do 1. ga čuva muž koji će biti na godišnjem.

meni su rekli u vrtiću da nema smisla dovoditi dijete na adaptaciju prije 1. 9. s obzirom da mu ista teta koja radi u dežurstvu neće biti i u jasličkoj grupi.
    meni je to nonsens jer problem adaptacije se ne odnosi samo na tetu, nego i na prostor i uopće ideju da ostaje negdje drugdje.

baš sam jadna zbog ovog.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    meni je to nonsens jer problem adaptacije se ne odnosi samo na tetu, nego i na prostor i uopće ideju da ostaje negdje drugdje.
    Teta je jedan od najvažnijih faktora kod malih jasličara.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam dobila skoro cijeli godišnji, koram početi raditi 15.09., a Iva kreće na adaptaciju 01.09. I ako se adaptira u ova 2 tjedna super, a ako ne, jedino mogu uzeti bolovanje.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam prosvjetar. Filipa sam vodila (u dogovru s tetama) i prije početka školske godine na sat-dva. Nema veze što su grupe bile spojene, ionako sam ja bila tamo. Pokazalo se super. Muž je s njim bio taj prvi tjedan ali samo 2 dana jer nije bilo potrebe. Inače, i da sam ja tražila moju ravnajuću, dala bi mi da izostanem s nastave jer uvijek postoje zamjene, nadoknada, ja uskočim umjesto nekoga i sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •