Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: stanka za dojenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno stanka za dojenje

Pozdrav svima,

evo nalazimo se pred 6 mjeseci djeteta i razmisljamo sto sa iducih 6 kad je naknada 2500 kn. A imamo malo previse kredita da bi nam to pokrilo. Pitanja koja nam se javljaju pa ako nam netko zna pomoci bila bi jako zahvalna.
    Ako trazim stanku za dojenje da li je ona sat vremena sveukupno ili dva sata (naime pise da se moze uzeti 1x ili 2x dnevno) te kako me za to plate? (onih max. 4250 preracunato za tih nekoliko sati + ostatak sati moja placa?). Da li ja to mogu traziti i ako otac koristi dio porodiljnog?
    Te pitanje oko pola radnog vremena? Ako to koristim otac ne moze biti na porodiljnom? (ako sam dobro shvatila)
    Sto se mijenja ako sad uzmem rad na pola radnog vremena nakon 1.1.2009. Odnosno, u bilo kojem slucaju ako je po novom zakonu nesto povoljnije da li se moze primijeniti i na mene koja sam tada vec 9 mjeseci na porodiljnom?

Uh imam ja jos puno nedoumica ali i ovo ce vec biti od velike pomoci

Hvala puno svima koji mogu malo pomoci sa odgovorima

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Re: stanka za dojenje

naša je situacija sljedeća:

ja se vratila na pola radnog vremena kad je bebačica bila 9 mjeseci, i dobila pola plaće i pola novaca od HHZO-a

procedura ne može biti jednostavnija, poslodavac napiše da se tog i tog datuma vraćaš na posao i s tom potvrdom ideš na HHZO i tamo se ispuni formular isti ko za drugih 6. mjeseci
    to su jedina 2 papira koja trebaju ako želiš raditi na pola radnog vremena.

jedino preporučaju na HZZO-u da se sve dogovi oko 15-tak dana prije tako da oni stignu sve zaprimiti..

najbitnije, sve je to prema zakonu i ako ti je poslodavac korektan, izvedivo je

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •