Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 94

Tema: da li su simtomi pms-a i trudnoće isti

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno da li su simtomi pms-a i trudnoće isti

Bok, skroz sam nova na forumu. Molim vas sve s iskustvom da mi kažete da li su vaši simtomi u trudnoći bili identični onima kao kod pms-a. MM i ja bismo voljeli postati roditelji ali me već strah nadati se. Svaki mjesec ista priča-simtomi kao trudnoća, a ono ništa.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su simptomi bili potpuno isti kao pred mengu.Bila sam toliko ustvari sigurna da ću dobiti da sam nosila uloške.Jedino što sam u drugoj trudnoći uz te simptome dobila i neke sitne potkožne prištiće

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja pred samu trudnoću (i 1. i 2. put) nisam imala nikavih specifičnih simptoma, samo mi M ne bi došla. A jedno 6 mjeseci dok smo pokušavali ostati T po drugi put, pred svaku M sam imala simptome totalno nespecifične za moj PMS, pa sam svaki put mislila "to je to". Autosugestija.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma nije mi, da budem iskrena, toliko stalo do trudnoće. Do prije 4-5 mjeseci sam bila svau mjerenju baz. temperature, praćenju svega i svačega. Budući da je taj period "ludila trajao 2,5 godine, sad sam digla ruke od svega. Ništa više ne pratim niti mjerim. Jedino se pred menstruaciju smuvam od hrpe naznaka da je ili jedno ili drugo.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Meni su simptomi bili potpuno isti kao pred mengu.Bila sam toliko ustvari sigurna da ću dobiti da sam nosila uloške.
    isto. bila sam sto posto sigurna da ću dobit. dva tjedna. onda sam napravila test

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pozdrav atenjanko!

meni je trudnoća bila konstantni pms od 0 do 24 prva 3 mjeseca

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja prije poroda nisam imala pms, a nisam osjecala ni znakove trudnoce (samo mi je M kasnila)

trudnoca mi je sto se tih stvari bila ok, bez mucnina...bila sam zivcana radi drugih stvari

sad nakon poroda pms mi je koma i to imam znakove trudnoce, sve mi smrdi (riba pogotovo) nemam apetita, zivcana i luda 100 na sat

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Meni su bili isti simpotmi kao kad trebam dobit, i bila sam uvjerena da nisam trudna..

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isti simptomi također.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj atenjanka prvotno napisa
    .......Budući da je taj period "ludila trajao 2,5 godine, sad sam digla ruke od svega. Ništa više ne pratim niti mjerim. Jedino se pred menstruaciju smuvam od hrpe naznaka da je ili jedno ili drugo.
    Ako u dvije i pol godine nezaštićenih odnosa niste ostvarili trudnoću, mislim da vam je vrijeme da napravite ozbiljne i detaljne pretrage.
    Kakve i koje, vrlo ćeš lako saznati na podforumu "prije začeća" ili još bolje na podforumu "Potpomognuta oplodnja". Također na potpomognutoj imaš topic "Rani simptomi trudnoće" i do u detalje su opisani.
    Puno sreće u potrazi za odgovorima!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Simptomi u 1. trudnoći: PMS upeterostručen
    u 2. trudnoći: PMS

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Meni su simptomi bili potpuno isti kao pred mengu.Bila sam toliko ustvari sigurna da ću dobiti da sam nosila uloške.
    isto. bila sam sto posto sigurna da ću dobit. dva tjedna. onda sam napravila test
    Isto

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

meni simptomi isti isti. samo jos malo ludja nego inace 8)
    napravila sam 3 testa jer sam bila toliko luda da sam bila ziher 100% da sam trudna, ali mi prvi nije pokazao + (prerano napravljen test), ali druga 2 jesu...

sad imam 2 cuda

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja inace bas i nemam problema s pms-om, ali taj put kad sam ostala trudna ... Izludila od krizobolje i trbuhobolje.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala svima na sudjelovanju, samo bih dodala na odgovor Ive-Luce; po liječničkim nalazima (a bili smo u Zg kod dr. Posobnika i u KB Osijek), sve je ok, nema razloga da nemamo bebača. Samo me zanimalo da li i druge žene imaju iste simptome, budući da se ženskice iz moje okoline čude takvim simptomima. :shock:

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam čak i prokrvarila u 1. mjesecu trudnoće, tako da sam skoro pala u nesvjest kad mi je dr rekao da sm trudna 2 mjeseca. bilo je slabijeg intenziteta, ali ja sm to pripisala nagloj promjeni klime.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod mene baš kao i kod većine: isti simptomi kao kad trebam dobiti...A atenjanko draga, ako su ti svi nalazi uredu, no sikiriki!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam sada trudna 6 tjedana i kusur...s ovom trudnoćom je to bilo nevjerovatno, kao da sam odmah znala da sam trudna, udavila sam cure na odbrojavanju sa svojim simptomima, al na kraju se ispostavilo da sam imala pravo

Od simptoma prvo što mi se pojavilo je užasan umor! Kao da me vlak pregazio, mislim da je to bilo par dana nakon odnosa...nakon toga sam postala sva nježna, smirena itd. to mi je bilo apsolutno čudno, inače sam više Kalamity Jane a 3-4 dana prije menge ni traga PMS nervozi i histeriji...napravila test, ono negativan, al MM je isto bio siguran da sam trudna...2 dana nakon novi test pokazao ogromnu plusčinu...

Sad sam nevjerovatno napuhnuta (uzimam utrogestan)...još uvijek osječam umor, i užasne promjene raspoloženja...glad mi se još baš ne javlja, iako imam neke uvrtnute ideje što bi trebalo za ručak

i nadam se da češ ovaj ciklus ili već sljedeći vidjeti + na testiću

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Pozdrav RoziGrozi

Kako to lijepo zvuči. Čestitam na bebici. AKo ne bude slijedeći mjesec, valjda će biti uskoro. Ma bitni su mi samo ti zbunjujući simptomi. Koji dan nakon ovulacije (koju i više nego osjetim) postanem TOTALNO nezainteresirana za sex, a tjedan nakon toga počnem režati, oticati, vrtoglavice, umor, bolne bradavice, promjena ukusa... Do trudnoće nisam imala apsolutne nikakve simptome pms-a a ovo sad me rastura i zbunjuje jer su simptomi identični. :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I još jedno pitanje: i ja bih htjela da mogu staviti neku sličicu ispod onog - atenjanka ali pojma nemam kako. Gdje, kako i od koga to mogu saznati, please?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj atenjanka prvotno napisa
    I još jedno pitanje: i ja bih htjela da mogu staviti neku sličicu ispod onog - atenjanka ali pojma nemam kako. Gdje, kako i od koga to mogu saznati, please?
    Evo OVDJE imaš upute.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Atenjanka, mi smo žene sve stvarno iste, meni nakon ovulacije, ne da mi se ne da nego mi čak MM počme smrditi
    Al sad uopće nisam imala nikakav simptom ovulacije! Nije mi se previše ni dalo ni nedalo...a ne da se nismo nadali da će uspjet, nego sam ja dok smo još hopsali več govorila da imamo 3 mjeseca fore pa se onda počinjemo brinuti i da se nadovežem na onu temu o opuštenosti na PDF prije začeća, najbolje zaboravit i uživat

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja i nemam neki izražen PMS. Dan ili dva pred M osetim po nervozi najviše, ali sad sam bila tako smirena i nekako "blažena", da sam odmah znala da sam T.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam bila uvjerena da mi menga stize. cak sam razmisljala po noci da li da uzmem sta protiv bolova
    znaci od psihickog stanja, pristica, bolnih sisa, umora, menstrualne boli...pun paket

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je ciklus savrsen inace. u dan zapravo u sat. i.... jucer sam trebala dobiti a nisam. ali sve me boli kao da bi trebala dobiti osim grudi. i malo sam imala jucer nekog iscjetka. jutros samo malo malo krvi i nista. a inace se meni izlijeva kao iz kabla.
    JE LI MOGUĆE DA SAM TRUDNA?!?!?!?

ako da juuuupiiii, neka sve boli. samo me strah simptoma 'umora'. u prvoj trudnoci sam 2 mjeseca doslovno prespavala. ujutro na posao, poslije posla na kauc i zzzzzz do navecer, onda bi vecerala i u krevet zzzzzzzz do jutra. a to bas i nece biti moguce uz zivahnu 11mjesecnjakinju.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    meni je ciklus savrsen inace. u dan zapravo u sat. i.... jucer sam trebala dobiti a nisam. ali sve me boli kao da bi trebala dobiti osim grudi. i malo sam imala jucer nekog iscjetka. jutros samo malo malo krvi i nista. a inace se meni izlijeva kao iz kabla.
    JE LI MOGUĆE DA SAM TRUDNA?!?!?!?

ako da juuuupiiii, neka sve boli. samo me strah simptoma 'umora'. u prvoj trudnoci sam 2 mjeseca doslovno prespavala. ujutro na posao, poslije posla na kauc i zzzzzz do navecer, onda bi vecerala i u krevet zzzzzzzz do jutra. a to bas i nece biti moguce uz zivahnu 11mjesecnjakinju.
    ja ti držim fige da jesi!!!

i ja imam sličnu priču- ciklus pravilan, eventualno odstupanje od dan-dva. Sada mi kasni tjedan dana!! Također me boli kao da ću dobit- križa, jajnici me rasturaju, čak nekoliko noći nisam ni spavala normalno jer me bolilo. e sad..slično mi je bilo i u prvoj trudnoći...osim što me sad ne bole grudi, pretpostavljam zbog dojenja?? Još ću pričekat neko vrijeme, sve si mislim da je to zbog promjene vremena :/

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da, i grizem koliko sam nervozna!! Najgori pms ikad!!

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sudeći prema svom iskustvu mogu dati jednostavan odgovor na pitanje ovog posta- JESU!!!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a ja(iz svog iskustva) odgovorno tvrdim- NE!
    inače,mogu slobodno reći, BOLUJEM od pms-a,ali otkad sam trudna...nisam princezica,ali i ja i ljudi meni bliski primjećujemo razliku. zna me malo oprat koji hormončić, no to je sitnica naspram onog kak je bilo. baš sam si blažena .

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

drage moje, ja trudna!!! malo me zateklo.. :D

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čestitam!

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kristina čestitam. To je prekrasna vijest. :D

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Uf, malo štekam, u gužvi sam na poslu. Kristina, čestitam od srca. :D

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

drage moje, hvala vam na čestitkama!!

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U obadvije trudnoće apsolutno isti, menga svaki čas treba stići, i evo Bogu hvala nije, neka me je jedan put i iznevjerila

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Čini mi se da sam se poprilično opustila u zadnja 4 mjeseca. Međutim, oko tjedan dana prije M ( sada više ne računam kada ću dobiti već pretpostavljam po simptomima, uhvati me neka šašavost u smislu: hoće li biti šta ili neće. Curke, držite mi fige da ne dobijem ( NE/trebala bih dobiti 02.10.). I opet ista priča: Grudi 2 broja veće, lagani pritisak u donjem dijelu trbuha, metalni okus u ustima s iznimkom da me po prvi puta u životu na trenutke lijevi jajnik tako zaboli da bih najradije jauknula. Čak moram spavati na lijevoj strani jer me jedino tako ne boli, Bože sačuvaj da se okrenem na desni bok ili se ispružim na leđima.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hej, cure, imam jedno pitanje. zadnju m. sam imala 20.8. oko 14.9 primjetim lagani smećkasti iscjedak, više mrljasto, trajalo svega par dana, osjećaj kao da ću dobiti s pritiskom u donjem dijelu trbuha, ali ništa.u srijedu sam radila test-onaj sign-test za 20 kn, doduše radila sam ga popodne i ono negativan. :/ više nemam osjećaj ni da ću dobiti, ni da je neću dobiti.razočarana sam. e sad budući da su mi ciklusi neredoviti dala da pričekam i napravim još jeadn testić za tjedan dana (ujutro) ili da odem giniću? ne znam sama šta da radim.pomozite.ima koja kakvu ideju.ili da čekam mengu?

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bi napravila jos jedan testic nesto ranije i onda otisla ginekologu pa bilo na testu + ili -. Kad sam napokon ostala trudna imala sam sve simptome da cu dobiti, cice se ispuhale i trbuh me bolio kao da ce stvari svaki cas- test nisam htjela raditi jer steta sto kuna, bit ce za drugi puta. PMS inace bas i nemam tako izrazen ali u prva dva mj.trudnoce sam sve nadoknadila, bila sam prava nervozna azdaja

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala, Kikica 1. Onda ću tako i napraviti, tako nekako ide u tom smjeru.Ima dana kad mislim da ću dobiti, a ima dana kad ništa ne osjećam. sise su mi inače narasle, a i bradavice su jako osjetljive.ostalih simptoma nemam.misliš da je onaj glupavi testić popodne mogao pogriješiti? čula sam svakakvih priča i da mogu, i da su prilično pouzdani.nemam pojma više.u glavi mi je totalni kaos.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Koliko ti traju ciklusi? Ti si radila test 26. dan, i to popodne. Čini mi se da je to ipak rano ako imaš cikluse na 28 dana

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nikad nisam imala neke izražene PMS simptome.
    Da nije beta bila visoka, po ničem ne bi skužila da sam trudna.
    Sve to ovisi od osobe do osobe.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hej, Pepita.ciklusi mi traju od 28-36 dana. al prosjek je oko 33, 34 dan.ali zbunjuje me taj smećakasti isjedak kojeg sam imala 26 DC. zato sam i požurila s testićem.btw, danas mi je 39 DC. nemam pojma, možda je neki poremećaj, makar se još uvijek nadam da je T u pitanju. čula sam dosta priča da je curama u početku bio lažno negativan.kaj da radim? :?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sorry, sva sam zbunjena, tek sad vidla da je pitanje postavila vanesax.ne bih htjela mnogo gnavit cure,al nešto mi čudno , u pms sam obično živčana i nervozna, a sad ništa.možda je to neki znak, opet s druge strane frendica koja je sad trudna 6 mj. veli da je ona imala tipičan pms.tko bi ga znao.znam da mi cure ne možete dati odgovore da li jesam ili nisam al samo sam htjela to podijeliti s vama i čuti vaša iskustva.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo ja sam bila neobično mirna, posle se ispostavlja - blažena.
    Ja sam odmah intuitivno osećala da sam T i meni je test ovaj put to odmah potvrdio (deseti dan nakon začeća, tj. verovatno prvi ili drugi dan od implantacije). Međutim, ja dugo nisam imala nikakvih fizičkih manifestacija. Već sam bila u 7. nedelji kad su mi počele mučnine, pospanost i napetost u grudima. Do tad-ništa. Osim, što sam povremeno imala osećaj u donjem stomaku kao da ću dobiti M...
    U prve dve T test mi nije odmah pokazao, a i tad su mi ciklusi bili duži i nepravilniji nego sad. Radila sam ih tek nakon što mi je kasnila 4 ili 5 dana. Uradila sam ih nekoliko pre nego što mi se pokazala druga crta, sa razmacima od po tri dana.

Osim toga imamo i forumašicu koja je baš pre dva dana na sličnoj temi rekla kako njoj niti jedan test nije pokazao da je trudna iako je već uveliko bila.
    Moj ti je savet da se strpiš još malo, pa ako ne dobiješ idi da vadiš krv za betu.
    i sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala na odgovoru.da, nema mi druge i malo još čekati.evo noćas sam se probudila, ono boli i mislim si sigurno ću ujutro dobiti, kad ono ništa.znala mi je i prije kasniti al vidjet ćemo.u svakom slučaju javit ću se s novostima.pozdrav

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hajde, javi se...I čekamo da nam objaviš lepu vest!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno za rachicu

Pozdrav rachice, daj nas razveseli lijepom viješću. Nemoj nas zaboraviti obavijestiti.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hej, atenjanko! kod mene ništa novo, i dalje lagani osjećaj kao da ću dobiti.al ovaj put ću pričekati malo, ak kasni nek kasni pošteno.a već kasni po mojoj računici iako su mi ciklusi duži.bojim se opet napraviti test da se ne razočaram. tražim nove simptome al ih nema.osim osjetljivih bradavica.i to što sam neobično smirena. ima kod tebe nešto novo, ak se sjećam trebaš ne dobiti 2.10? imaš kakvih simptoma?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

rachice, sretno i da javiš lipe novosti

atenjanka, vidim da pišeš da si obavila neke pretrage i da nema prepreke za trudnoću.
    Je li ti problem da napišeš šta si točno radila i koliko godina imate ti i tvoj dragi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Isto tako.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •