bubička prvotno napisa
donna prvotno napisa
ja joj pokušam unaprijed sve reći ali džabe .kada dođemo pred sobu počinje plakanje i neće unutra.to bi trajalo jako dugo da ne odem
da...i zato taj odgajatelj u ovom slučaju ne griješi...ako već zna otprije da dijete ni nakon dužeg pozdravljanja i maženja i hrpe pusa ipak ne uđe smireno unutra, onda nema smisla to odugovlačiti na vratima, jer za to vrijeme dok odgajatelj čeka strpljivo da preuzme dijete, ne može paziti na drugu djecu i ukoliko se bilo što dogodi u grupi, snosi odgovornost...
ima djece koja se tako dugo znaju opraštati i "zafrkavati" primjerice mamu i po godinu dana...a dok ga vodi tata uđe u sobu bez najmanjeg problema...
Bubička, ne slažem se sa tobom i mislim da zaista ne postoji niti jedan razlog da se dijete iščupa mami iz ruku.
I to pozdravljanje treba odmah na početku dogovoriti sa roditeljima. Ne pozdravlja se na vratima, već u garderobi bez prisustva odgajatelja i kad je dijete spremno uvede ga se u sobu.
To šta dijete "zafrkava" očito ima razloga, ali ja mislim da je ipak roditelj kompetentniji da odluči šta učiniti u toj situaciji nego teta.
Ja imam dogovor sa roditeljima da šta god oni rade u garderobi je njihova stvar. Ja preuzimam kad mi dovedu dijete u sobu i tada ću učiniti sve da ga umirim i učinim boravak sa mnom i drugom djecom što ljepšim.
Lutonjice