Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Sladite li kiselkasto voće?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Sladite li kiselkasto voće?

Pitanje za roditelje mao starijh bebača: stavljate li šećer na voće koje je kiselo da biste djecu nagovorili da ga jedu?

Naime, Sunčica ne želi jesti kiselkasto voće i često se desi da dobije posebno odabrane (ili ubrane) jagode, kupine, borovnice i sl... uglavnom divno voće puno vitamina i minerala, a ona ga ne želi jesti.
    Ne želim joj stavljati šećer na voće, ne zato što mislim da će joj žličica šećera naškoditi (ionako jede šećer i u keksima i usladoledu...), nego ne želim da stekne naviku da voće jede sa šećerom. (ako od voća napravim sok ili voćni jogurt sa šećerom, dođe mi na isto). Mislim da će možda, kad bude malo starija, skužiti da je svako voće fino samo po sebi.
    A opet mi je žao da jede nektarine iz dućana, a šumsko voće stoji dok ga ja ne pojedem.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne sladim nikakvo voće.
    Onakvo kakvo je, takvo se jede.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne sladimo voce, jede se (ili ne jede) onakvo kakvo je. Probaj pomijesati voce i napraviti neku vocnu salatu, tako da se kiselo voce pomijesa sa slađim.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađa još ne jede svo voće i povrće ali ja ponekad pomešam narendanu jabuku nakiselu i bananu. Jabuke neće da jede uopšte a banane obožava, a ja bih volela da je obrnuto, pa sam smislila tu malu podvalu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja voli kiselkasto
    kod dohrane nisam ništa šečerila, valjda se navikla

da neće kiselkasto, ja bih utrpala šečer
    bitni su vitamini i minerali, i vlakna
    i navika da jede voće
    kad prihvati jesti voće, onda bih smanjivala količinu šečera, do čistog izbacivanja, postepeno

primjetila sam da mi neće jesti voće ako je taj dan pojela sladoled ili čokoladu

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ne sladim nikakvo voće.
    Onakvo kakvo je, takvo se jede.
    ovako. kakva korist ako ga zasladis? radije onda dat neko slatko voce ako ne voli kiselo.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne secerim.

zapravo secer izbjegavamo u sirokom luku i nadam se da cemo to sta duze radit.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Sladite li kiselkasto voće?

Ne šećerimo voće.

Prošlo ljeto nije htio same ni maline ni borovnice pa bih mu skuhala griz na zobenom koje je slatkasto i onda to pognječila unutra, to je jako volio. I jeo je svježi sir+banana+maline, ali ne toliko oduševljeno.

Ovo ljeto se davi u bobičastom voću i samo viče "još"

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mališa obožava kiseljkaste bobice. ribizli što su kiseliji, to su bolji...
    borovnice obožava, kupine i maline isto...
    ali je lud i za lubenicom i breskvama i šljivama
    ma voli baš sve voće, osim dinje

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jučer je upalila metoda: ponjeti kupine na plažu. Pojela je pola mjerice, bez šećera

Samo, onda smo sreli frendicu iz vrtića koja je imala paketić smokija u rukama. Najprije su skupa pojele 2 griza jabuke, a onda nam je smoki (sestrinsko dijeljenje ) malo pokvario prosjek papanja zdrave hrane

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stavila sam joj šećera jer se MENI čini da su prekisele.
    Nije upalilo, jede ih prirodne i to u ogromnim količinama.
    Jučer se nakrcala borovnica, posisala ful malo i izrigala višak borovnica :/

Sretno, dijelim tvoje mišljenje o vrijednosti bobica

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne dodajem secer nicemu i u principu ga izbjegavam.
    Sto se tice "zdrave hrane" i.e. smokici i ostalo, ne zelim joj ga braniti ako ga dobije i dijeli s ostalom djecom. Jer mislim da je branjena hrana najslada, ako ne u ranoj dobi onda ce kasnije po skrivecki jesti takvu hranu.

Pokusavam joj ne nametati hranu koju nece i pustam je da vec sada izabere sto se jesti naravno od hrane koju i ja konzumiram jer mislim da su se nasi bebaci rodili s dobrim osjecajem sto jesti i koliko.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ne sladimo voce, jede se (ili ne jede) onakvo kakvo je. Probaj pomijesati voce i napraviti neku vocnu salatu, tako da se kiselo voce pomijesa sa slađim.
    isto ovako.

grjehota mi je sladit voce.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji su naučili da im bake slade jagode, ili da im čak stave posudicu sa šećerom pred njih pa oni umaču...
    Ostalo svo voće jedu bez dodataka.
    Prije jedno mjesec dana sam im kupila ribizle pa su im bili kiseli i tražili su me da im malo zasladim. Umjesto toga, rekla sam im 'ajde da vidimo tko će napravit najkiseliju facu', i to sam fotografirala. Pojelo se sve, bez šećera. A 'kisele' face nas još uvijek nasmiju kad pogledamo fotke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •