Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Pedijatrica kaže ne podoj na zahtjev

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Pedijatrica kaže ne podoj na zahtjev

Evo prije dva dana završila sam s malim kod pedijatrice jer je neutješno plakao pa smo se prepali i za svaki slučaj otišli kod pedijatirce da provjeriomo jel sve ok.
    Kaže zdrava beba.Rođen je s 3480 gr a sada s 6 tjedana ima 5 kg.Dojim ga na zahtjev.Ona mi sada kaže da kada je on tako velik razmak između podoja treba biti barem 3,5 h jer kao zato nam se i dešava da povrati što je pojeo ili mu se stvori višak kiseline jer se ne stigne probaviti sve što je prethodno pojeo ( o problemu povraćanja sam već pitala ali nitko mi nije odgovorio).
    Razmak između podoja varira.

Apricot molim savjet!!!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pedijatrica nema pojma. doji ga na zahtjev. zamisli samo kako bi tebi bilo da si gladna i da se dereš da ti daju jesti, a da te nitko ne šmirgla ni 5%.

što se tiče kiseline, probaj ga dojiti tako da mu razina glavice bude iznad razine trbuščića, to bi trebalo spriječiti mlijeko da se vraća u jednjak. i malo ga duže drži u položaju za podrigivanje (bez obzira podrignuo ili ne).
    dojene bebe često bljucnu višak mlijeka koje su povukle. nije to ništa za zabrinjavanje.

Yoda je isto puno i često cicao, čak mislim da je i dobio nešto više na težini od tvog klinca u tom periodu. isto je bljuckao i plakao. i prošlo je.ne bi čovjek vjerovao, ali skoro se više i ne sjećam tih problema (kao da je bilo pred 100 godina). nama je pomagalo nosanje.

držite se.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pedijatrica te krivo savjetuje i daje ti krive informacije.

majcino mlijeko se probavlja otprilike sat ipo vremena i normalno je da dijete cesto trazi sisati.

prva tri mjeseca neka dojencad dobivaju jako puno na tezini i to je sasvim normalno.

doji ga na zahtjev, to je tvoje dijete i ti znas sto je za njega najbolje a sva sreca imas i internet pa mozes doci i do novijih informacija u vezi dojenja nego sto ih tvoja pedijatrica ima. :/

sto se tice bljuckanja, ja sam vidila temu ali nemam iskustva pa nisam znala sta da ti napisem, podigni je malo mozda se javi netko sa vise iskustva.
    koliko ja znam bljuckanje nije nista strasno niti neobicno, roditeljima se cini da dijete povrati sve sto je pojelo ali buduci da ti super napreduje i sama vidis da je sve u redu.

mozda je bio uplakani nervozan jer mu sa 6 tjedana ide skok u razvoju?
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=260

evo mozda ti i ovo pomogne: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1945

samo se nemoj prepawst i obeshrabrit.

doji svoje dijete, to je najbolje sto mu mozes dati.

samo hrabro!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Matej je bljuckao skoro do 9. mjeseca. Rođen je sa 4680, i prva 2 mj. je dobivao po kilu mjesečno, kasnije se to smanjilo. Dojila sam ga na zahtjev.
    Sad više nema ni b od tog bumbara kakav je bio. Ima 20 mj., 92 cm i 13,5 kg.
    Pusti njene priče, ti samo doji kad i koliko dijete želi.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hej, mi smo u sličnim situacijama jer nam je dijete otprilike jednako staro. a i slični su se rodili. moj sa 3470. doduše, nešto je manje dobio do sad- oko 4700 je (puno je bio padao u početku), ali jede puno, jede na zahtjev i ne pazim te razmake. nema šanse da bi moj izdržao 3,5h svaki obrok. jedino noću 6 sati sve ostalo- do 3, ali i po 1,5h zna jesti. isto, kad se najede jako puno dosta povrati, ali samo ako pojede puno previše i ako horizontalno jede. kad je ukoso i podrignem ga (dugo mu treba tad) nema bljuckanja. što sam htjela reći- da imam smireno dijete otkad ne čeka na hranjenje po nekom rasporedu.
    a ako te tješi, mali nećak je bio bumbar, baš masa od djeteta, čak su govorili pedijatri da je predebeo, da neće zbog toga dugo prohodati i sl. pa je prohodao vrlo rano, dugo je bio bombica ali se sad izdužio (1,5 god) i jurca okolo i općenito je sretno, zdravo dijete. sva sreća da šogi nije slušala pedijatre nego svoje dijete i njegove potrebe!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Hvala.Umirile ste me. :D :D :D :D
    I ja sam mislila isto to 6.tjedan je pa vasljda je taj skok u razvoju.Evo baš sam zvala Doc.nalazi urina su ok, znači da je nešto urin bi pokazao.
    Evo pišem a popišanac mi na ramenu spava i čekam da se podrigne.Pozdravljam vas sve. :D :D :D :D :D

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Prehrana kod dojenja

Moje dijete ima 6 tjedana i jako lijepo napreduje.Sisa na zahtjev, rođen je s 3480 a sada ima 5 kg. Pedijatrica koja zamjenjuje našu pedijatricu koja je trenutno na godišnjem rekla mi je da nesmijem jesti LUBENICU, PARADAJZ, PAPRIKU itd.Već sam pročitala hrpu toga o prehrani ali svatko piše drugačije.Dijete tu i tamo ima grčeve...ništa pretjerano...
    Koja su vaša iskustva? :D

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Uh, krivo htjela sam ovaj topić staviti na prehranu a završio ovdje.
    Neka ga adm.prebaci.
    :D :D :D :D

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Prehrana kod dojenja

Citiraj Cocolina prvotno napisa
    Pedijatrica koja zamjenjuje našu pedijatricu koja je trenutno na godišnjem rekla mi je da nesmijem jesti LUBENICU, PARADAJZ, PAPRIKU itd.
    da sam slušala šta se sve ne smije jesti umrla bih od gladi jer bih jela samo rižu (mislim da je to jedina hrana koju mi nitko nije 'zabranio'). jedem sve, njoj ništa ne smeta...
    kažu da nekim bebama smeta, ne znam, ti najbolje znaš

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Prehrana kod dojenja

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj Cocolina prvotno napisa
    Pedijatrica koja zamjenjuje našu pedijatricu koja je trenutno na godišnjem rekla mi je da nesmijem jesti LUBENICU, PARADAJZ, PAPRIKU itd.
    da sam slušala šta se sve ne smije jesti umrla bih od gladi jer bih jela samo rižu (mislim da je to jedina hrana koju mi nitko nije 'zabranio'). jedem sve, njoj ništa ne smeta...
    kažu da nekim bebama smeta, ne znam, ti najbolje znaš
    i ja sam došla do zaključka da po tim 'preporukama' jedino jopš rižu smijem jesti!
    mom doduše smeta mlijeko i maline ali to nije tako strašna lista stvari za izbjegavati

nerina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj je malac isto tako prvi mjesec dobio 1300g što je za pedijatricu bilo previše i rekla mi je da ga ne dojim na zahtjev nego svaka tri sata.Ja je nisam poslušala i jako mi je drago zbog toga.Jednostavno nisam mogla zamisliti da mi dijete plače jer je gladno a ja gledam na sat i čekam kad će proći ta famozna tri sata.Mislim to mi je skroz bezveze, ni ja ne jedem svaki dan u isto vrijeme.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

po defaultu ne moras izbjegavati nikakvu hranu. ako skuzis da nesto smeta bebi, to izbaci (cesto to znaju biti mlijeko i mlijecni proizvodi).

ja recimo nemam pojma smeta li joj nesto, jer uopce ne vodim evidenciju niti pamtim sto sam pojela. jedem sve, i zacine, u zadnje vrijeme jako puno cesnjaka i slanih ribica, voce, povrce, slatko... sve zivo.

moj mali nije nikad povracao, a mala stalno. ona i puno vise jede od njega. ako je inace ok ne brinem se.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Jedino kaj sam izbacila iz prehrane je mlijeko jer kao smeta im.Ne vidim da mu je bolje jer ipak ima lagane grčeve a i nije da mi fali.
    Evo danas je spavao 2.dan za redom navečer od 20 do 02 30 h ali po danu su nam razmaci u hranjenu kraći.J....pedijatricu , otkantat ću sve koji mi sole pamet i slušat ću svoje dijete...i ako hoće nek cica svakih pola sata :D :D :D :D :D :D .
    Dijete je zdravo i fino napreduje! :D :D :D :D :D :D :D

Pozdrav svima. :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga mislim da nije baš pametno poslušati pedijatricu što se toga tiče... moja su oba dječarca stalno bljuckali a ponekad bi bilo ispovraćanog namještaja i poda od povraćanja na mlazni pogon... kad bi opet počeli plakat ja bih opet s njima na sisu pa ako žele neka izvole... većinom su željeli

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Naravno da ju neću poslušati.
    Kako da ga ostavim da plače kada je gladan...pa srce bi mi puklo
    Neka on papa kada hoće imam mlijeka i neka dijete uživa u tome.A i ja.

I odlučila sam , treba slušati svoje instinkte i sve je odmah bolje. :D :D :D

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

možeš jesti sve....
    ja sam, u početku slušala sve te gluposti te ne smiješ ovo, ne smiješ ono, da sam na kraju jela juhu, kruh i napolitanke. i onda sam sve poslala u piksu marmelade i najela se graha.
    Yoda nije imao niti više niti manje grčeva nego inače.
    ali sam ja bila sita.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Doji ti samo svoje dijete na zahtjev i svi vaši "problemi" će nestati. Potrebno je ipak neko vrijeme da se uskladite vas dvoje i da njemu proradi probavni sustav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •