Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Koliko često dojiti

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Koliko često dojiti

Pozdrav svima i molim za savjet.
    Beba ima 2 mjeseca i od početka dojimo. U rodilištu katastrofa od podrške dojenju ( davale su joj sestre glukozni sirup da zaspi ), no doma smo se izvještile i sad to možemo izvesti gdje god trebamo.Ali imamo mali problem. Beba je prilično lakoma i jede halapljivo tako da pojede dosta zraka koji onda stvara probleme, a i jako bljuca, čak je znala i povratiti. Pošto smo se mm i ja prepali zbog tolikog bljucanja otišli smo pedijatru koji nam je savjetovao da pošto se laktacija ustabilila uobročimo podoje, odnosno da prestanemo dojiti na zahtjev jer ona lijepo dobiva na težini ( sa početnih 2320 na kontroli sa mjesec dana 4060). Molim vas savjet kako uobročiti bebi hranjenje i koliko često bi beba od dva mjeseca trebala sisati? Sada dojimo tako da joj dajem cicu svakih 2,5-3 sata i prekidam papanje svakih 10-15 min da podrigne ili izbljuca što ima. Pošto mi se činilo da je 3 sata dugi period bez papice puštam je da isprazni jednu cicu i krene na drugu dok sama ne stane. Da li je to ispravno ili ne?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo link:

Dojenje na zahtjev djeteta ili prema strogom rasporedu
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1481

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čestitke na bebici i super početku!

Što god ti rekao pedijatar, alfa i omega uspješnog dojenja i zadovoljne bebe je dojenje na zahtjev. Pedijatru je dojenje očigledno sinonim za hranjenje, a ti i sama znaš da je puno više od toga. Tvoja bebica ima potrebu za cikom i kad je umorna, nervozna, preplašena, kad se samo želi pomaziti i osjetiti tvoju blizinu... a to ne podliježe nikakvom rasporedu.
    Nadalje, pedijatar očito nije razmišljao o tome da će uskoro (s otprilike 3 mjeseca) bebica najvjerojatnije doživjeti skok u razvoju, kad će odjednom početi tražiti više mlijeka i ako se budeš držala njegove preporuke, doći će do začaranog kruga nezadovoljstva io tebe i bebe, a dojke neće dobivati adekvatni stimulans za stvaranjem dodatne količine mlijeka i eto ti novog problema.

Možeš li reći po čemu primjećuješ da beba pohlepno jede? Pokušaj opisati kako doji- položaj usta, u kojem položaju je držiš?

Primjećuješ li možda da je dotok mlijeka prejak, pa se izgleda kao da se beba bori s njim i ne uspijeva progutati toliko mlijeka odjednom? U tom slučaju nije problem u bebi, već treba poduzeti korake da se obuzda refleks otpuštanja mlijeka, koji često zna uzrokovati gutanje zraka i pojačano bljuckanje.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: Koliko često dojiti

Citiraj tigar prvotno napisa
    Beba je prilično lakoma i jede halapljivo tako da pojede dosta zraka koji onda stvara probleme, a i jako bljuca, čak je znala i povratiti.
    super da dobro napredujete..

po meni, laiku, ovo quotano je problem a ne broj obroka... djeca se doje na zahtjev - nemaš mjericu na sisi da je možeš dojiti na obroke, jedino bočicom se hrane na obroke...
    preveliko gutanje zraka se najčešće dogodi kada dijete nije dobro prištekano na dojku pa umjesto mlijeka vuče zrak odnosno ako ima previše mlijeka pa ne stiže posisat... a bljuckanje je normala - ja sam imala taj problem pogotovo s mlađim djetetom - previše mlijeka ali to se nekako izreguliralo samo oko 4 mjeseca njegovog života...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Već u rodilištu su mi svi govorili da beba jede halapljivo, naime nije mi dala ni sekundu vremena da je namjestim na ciku nego čim je osjetila miris iz zaleta bi se bacila na cicu. ta navika joj je ostala do danas.inaće kad krene sisati lijepo uhvati puna usta cice a ne samo bradavicu, bradica je naslonjena na cicu i nosić je često dodiruje osim u zadnje vrijeme kad me znatiželjno gleda.inaće po danu dojimo u sjedećem položaju koljevke, a po noići u ležećem položaju jer malena za sada spava sa tatom i mamom.još me nešto brine. nebih je htjela hraniti samo kad se rasplaće, rukicu često ima u ustima umjesto dude koju ne dajemo, kako još da prepoznam da je bebica gladna

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tigar, čestitke na bebici

kada primjetiš da je beba nemirna, da okreće glavicu, stavlja ručice u usta, ponudi joj dojku!

Plač je zadnji znak kojim beba želi dati do znanja da je gladna. Ako se beba jako rasplače, uznemirit će se i nagutati previše zraka.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Koliko često dojiti

Čestitke na bebici
    I ja sam imala isti problem da je moj cicoljubac bljuckao čak i povraćao pa mi je pedijatrica rekla da beba od 2 mj. mora imati red pošto je tako velik ( tada je imao 5 kg) i fino napreduje ( rođen je s 3480 a iz bolnice smo izašli s 3410 gr) i da ga moram hraniti svaka 3,5 h.
    Što je naravno nemoguće jer moj cicoljubac ponekad traži ciku nakon sat vremena a ponekad nakon 3 sata.Po danu podoji su češći a po noći odspava od 20 00 h kad ga zadnji put nahranim pa ujutro prvo hranjenje oko pola 5...ali naravno da to nije pravilo.
    Stavlja ga na ciku kada dijete to traži jer kako bi bilo da si ti gladna a nemožeš dobiti klopu.

Samo slušaj svoju bebicu i sve će biti ok. :D :D :D :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •