Svaki put kad sam u trgovini, nakon prehrambenih odjela, uvijek nekako "slučajno" zalutam među igračkama. Svide mi se slagalice, drugi put super bager (a i na akciji je!), o slikovnicama da i ne pričam (to kupujem na kile), a i crtići dobri izlaze...
Moja djeca imaju puno igračaka; ali njih je i troje. Znači, tri rođendana, tri Božića, tri Uskrsa, raznorazni kirvaji, Ljeto valpovačko, Vinkovačke jeseni i to sve puta 9 (mi, dvije bake i djed, i šest uja i tetki). Od svih nas dobiju poklone.
U zadnje vrijeme za rođendane, Božić i Uskrs se dogovorim sa ostalima šta da im kupe, a ako cijena prelazi dogovorenu svotu, ja platim razliku. Npr. jedan brat kupi lego kocke, drugi igricu, seka slikovnicu i sl.
Ja najbolje znam šta mi djeca vole, njih sam riješila mozganja i obilaska trgovina, a djeca su uvijek prezadovoljna. :D
Na taj način sam smanjila nepotrebne igračke koje im nisu zanimljive.
Prije par dana me je pitala šogorica zašto im stalno nešto kupujem.
Malo me je to zapanjilo, jer nisam mislila da pretjerujem, a i za mene to nije baš puko bacanje novaca. Nakon malo razmišljanja sam zaključila da stalno nešto kupujem iz četiri razloga:
1. jer mogu financijski, da ne mogu sigurno bi više pazila na svaku kunu
2. jer mi se djeca igraju sa svim igračkama,a ne da im samo stoje na policama i u kutijama
3. možda bi mi i neki psiholog rekao da na taj način nadoknađujem neke frustracije iz djetinjstva, jer sam imala puuunooo manje
4. i u takvoj okolini živim, svi prijatelji djeci kupuju previše stvari, od igračaka, odjeće i ostalih stvarčica za klince
Možda sam i slučaj za razmatranje, ali nikome ne škodim. 8)
Ima li još bolesnika kao ja?![]()