Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 144

Tema: Kupujete li djeci previše stvari?

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne kupujem previše,a samo iz razloga jer financijski to trenutno ne mogu,bez prihoda sam! Ali da imam svojih prihoda najvjerojatnije da bi i mislim da u tome nema ništ loše!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bubek prvotno napisa
    Ne kupujem previše,a samo iz razloga jer financijski to trenutno ne mogu,bez prihoda sam! Ali da imam svojih prihoda najvjerojatnije da bi i mislim da u tome nema ništ loše!
    Veća sama riječ "previše" znači više nego što je potrebno.

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Veća sama riječ "previše" znači više nego što je potrebno.
    Pa zato sam i napisala da ne kupujem previše!?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Samo iz razloga što ne možeš financijski, ako sam dobro shvatila. A ja mislim da i ako se može financijski da previše nije potrebno, a ni dobro.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

prije sam kupovala puno, ali sad se smanjuje

Imam sreće da je mm razuman, pa obuzdava moje potrebe za gomilanjem, prvenstveno odjeće.

Imamo puno rodbine koja stalno nešto kupuje, tako da imaju gomilu igračaka.
    J. je trenutno opsjednut autićima, ali ih ne kupujemo jer je naslijedio gomilu od brata, a T. obožava puzzle i društvene igre, te knjige kojih ima gomilu, veći dio isto iz nasljedstva.

Kad odemo u shopping, dogovorimo se prije dal će nešto dobit i u kojem cjenovnom razredu, a onda oni biraju.

Ako se s nečim ne igraju više od pol godine, to dajem u vrtić ili neki od domova, a ako je imalo strgano, ide u smće.

Što se štednje tiče,T. ima otvoren račun, a doma ima kasicu u koju skuplja sitne novce koje može potrošit na šta hoće, a sve veće cifre stavljamo na račun za veće ciljeve...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ma daaaaaaaaaj....

mi smo ove godine kupile jednu krasnu vestu za 120 kuna (u malom dućanu na rivi )... ostale dužne 20 kuna, pitala jel mogu donesti kasnije - i žena kaže da mogu... to u zg nema šansi. bilo je još zgodne (i povoljne) robe. u onom oceanu (mislim da se tak zove onaj na ćošku kod tržnice) - ne kupujem.

a konzum je u crikvi nešto skuplji, ali hrane se nađe povoljno... za razliku od tržnice :?
    ajde PPaj gdje to

Da, placa je fakat skupa. Pa nađe se jedna ili dvije, ali kad trebaš kvalitetno garderobu obnoviti ... nula bodova.

Čini mi se da je muscovado šećer od enciana 4 kune skuplji u našem konzumu nego u Ri. Moram pogledati ali se ne bih čudila.

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Samo iz razloga što ne možeš financijski, ako sam dobro shvatila. A ja mislim da i ako se može financijski da previše nije potrebno, a ni dobro.
    A što bi to točno značilo "previše",zar to nije individualno!Možda je moje "previše" kod tebe umjereno ili normalno a možda i obratno,zar ne?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne kupujem previse. sve kupujemo sami, skoro nista nije dobio.

al ne kupujem preskupe stvari, pogotovo robicu, puno kupim na rasprodaji, snizenju, rabljeno, na burzi...osim cipela, to je uvijek novo i ne gledam cijenu.

igracke voli, igra se sa svime, neke odmah zavoli, neke nakon par mejseci...do sad sam skoro uvijek pogodila sto bi mu se svidjelo. problem s igrackama je sto je po mom misljenju tesko naci nesto zgodno i kvalitetno

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još dok je bio u trbuhu sam se prestrašno raspojasala i lupala pare bez veze ali ajde dobro bebač nakon deset godina i bio mi je gušt.
    kako vrijeme prolazi kupujem sve manje, kad vidim da za nečim pokaže interes. recimo na plaži je slinio za za tuđim traktorićima i motorićima pa sam mu kupila traktor i prikolicu i još neke điđe.
    jedino što je uvijek in su slikovnice, to često kupujem.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    ajde PPaj gdje to

Da, placa je fakat skupa. Pa nađe se jedna ili dvije, ali kad trebaš kvalitetno garderobu obnoviti ... nula bodova.

Čini mi se da je muscovado šećer od enciana 4 kune skuplji u našem konzumu nego u Ri. Moram pogledati ali se ne bih čudila.
    uf... ne znam kak se zove dućan, ali je blizo hotela crikvenica, i restorana luna (tamo smo se hranile, mljac...).. kad se okreneš prema kući, jedna vrata su lijevo (ubi me jel frizeraj ili zlatar :? ), a druga vrata desno (dućan). na vratima visi odjeća, jedan štender je ispred izloga (a imaju i kutiju s majicama po xx kuna). unutra jedva uđeš. mali prostor...

a ima i jedan dućan od rive prema tržnici (na desnoj strani), uski dugačak... mislim da ga drže mama i kćer ...

za tržnicu - mislim da oni dosta voća i povrća kupe na akciji u konzumu, pa onda preprodaju :? ...

u konzumu su više cijene nego u unutrašnjosti , a kad sam pitala zašto - kaže žena: "mi imamo more!"... a ja njoj: "ko bi rekao, sve u dućanu je suho... "

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali nisam kao Bračanin kad njegovo dijete traži Coca-colu.
    Bračanin kaže: "Nije dobro piti Coca-colu poslije sladoleda, moglo bi ti naškoditi".
    Dijete: "Pa, kako? Sladoled sam jeo prošle godine."

Ja sam nemajka oduvijek
    Kako je lijepo objasnila Sorci, zapravo ne volim šopingirati i vrlo rijetko (čitaj svakih x godina jednom) me spopadne želja da poharačim dućane.
    Uživala sam jedino u pripremnom šopingu stvarčica za Leonu kad sam bila trudna, kao što sam uživala i nekidan kupovati robicu za Juru. Ali, oba puta sam kupila sve u jednom danu, jer meni nije nikakav gušt klipsat od dućana do dućana svako malo. Brrrrr
    Sva sreća da Leoni dosta robice kupuju bake i dede, inače bi po meni dijete hodalo okolo golo i boso

Igračke joj kupujem fakat rijetko. S veseljem joj i impulsivno kupim samo slikovnice i puzzle koje obožava, ali toga fakat nema previše. A inače joj kupim ono što ona sama želi, tj. kad me za nešto tako dugo davi da vidim kako joj je fakat stalo. Ali ona tako rijetko davi!
    Kad bolje razmislim, prilično lako prihvaća ako joj odbijem nešto kupiti, ali zato prolije potok suza što zbog povelikog trbuha više ne mogu skakati školicu s njom na terasi ili ako mi se previše spava da bi odigrala još jednu partiju Čovječe ne ljuti se ili što sam zaboravila čuvati rolice od wc papira za napravit još jednu gusjenicu

Što će reći da joj je puno više stalo do mog društva nego do bilo čega kaj joj mogu/ne mogu kupiti i meni je beskrajno drago zbog toga

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Ali nisam kao Bračanin kad njegovo dijete traži Coca-colu.
    Bračanin kaže: "Nije dobro piti Coca-colu poslije sladoleda, moglo bi ti naškoditi".
    Dijete: "Pa, kako? Sladoled sam jeo prošle godine."

Ja sam nemajka oduvijek
    Kako je lijepo objasnila Sorci, zapravo ne volim šopingirati i vrlo rijetko (čitaj svakih x godina jednom) me spopadne želja da poharačim dućane.
    Uživala sam jedino u pripremnom šopingu stvarčica za Leonu kad sam bila trudna, kao što sam uživala i nekidan kupovati robicu za Juru. Ali, oba puta sam kupila sve u jednom danu, jer meni nije nikakav gušt klipsat od dućana do dućana svako malo. Brrrrr
    Sva sreća da Leoni dosta robice kupuju bake i dede, inače bi po meni dijete hodalo okolo golo i boso

Igračke joj kupujem fakat rijetko. S veseljem joj i impulsivno kupim samo slikovnice i puzzle koje obožava, ali toga fakat nema previše. A inače joj kupim ono što ona sama želi, tj. kad me za nešto tako dugo davi da vidim kako joj je fakat stalo. Ali ona tako rijetko davi!
    Kad bolje razmislim, prilično lako prihvaća ako joj odbijem nešto kupiti, ali zato prolije potok suza što zbog povelikog trbuha više ne mogu skakati školicu s njom na terasi ili ako mi se previše spava da bi odigrala još jednu partiju Čovječe ne ljuti se ili što sam zaboravila čuvati rolice od wc papira za napravit još jednu gusjenicu

Što će reći da joj je puno više stalo do mog društva nego do bilo čega kaj joj mogu/ne mogu kupiti i meni je beskrajno drago zbog toga
    Kakva gusjenica od roli od wc papira, nemoj samo tako spomenit i otić spavat. Piši

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Što će reći da joj je puno više stalo do mog društva nego do bilo čega kaj joj mogu/ne mogu kupiti i meni je beskrajno drago zbog toga [/quote]

T. sve svoje hrpe igračaka doživi tek kad se igramo skupa, a najdraže mu je kad iz ničega stvorimo nešto...
    J. je najdraža igra lovice s mamaom, osim kad se sam posveti autićima...

Zato sam donijela mudru odluku da smanjim kupovinu na minimum, tj. ograničim igačke na rođendane , božić i Uskrs kad se ispunjavaju želje...[/quote]

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam mama koja svojoj djeci nikad ne kupuje igračke. Samo knjige i slikovnice, koje se čitaju tisuću puta. I odjeću koja im je potrebna - nema viškova, nema razbacivanja, nema neiznošene odjeće. Igračke dobivaju od drugih, tako da se ne može reći da ih nemaju, a ja ih spremim u nekoliko kutija pa ih povremeno zamjenjujem, tako da stare igračke postaju zanimljive i izazovne. U posebnim prilikama poput rođendana i sl. najčešće kupimo to što dijete želi, ali preferiramo društvene igre ili nešto "nedovršeno" poput perlica od kojih tek treba napraviti ogrlice i sl.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

NE.
    Ja spadam u ove "najgore mame", ne kupujem svom djetetu NIŠTA.Sada haram po dućanima jer mm i M nisu tu, na moru su, pa kupujem na rasprodajama garderobe meni i Mu za zimu (tu i tamo se sjetim mm-a), jer mi je ŽAO trošit na garderobu,kupujem hrpu slikovnica na Interliberu, uglavnom nadožuntajemo lego kolekciju, al M ima tatina i ujkina auta i igračke-poklone, uglavnom....je kupim ako me nešto baš impresionira, ili ako nešto jako želi.

mi plaćamo krede za stan, auto, namještaj, štedimo, idemo na izlete i kvalitetno jedemo. Meni je to BITNO, igračke i odjeća su nužno zlo, vjerujem da je i mom djetetu bitnije da ne radim fuševe nego da ima markice i hrpetinu originalnih crtića :shock:

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    NE.
    Ja spadam u ove "najgore mame"
    Hej, ali ja se ne smatram najgorom mamom jer ne kupujem igračke! Ja mislim da sam razborita i ponosim se time!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da, i baš me briga - kome ću ako neću njoj. I od moje love je, pa kad netko prigovara ja samo kažem da sam tu lovu ja zaradila i da ću kupiti kome hoću i da nisam u dugovima, pa prema tome svi koji imaju primjedbe kuš.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Znam da pretjerujem s kupnjom za Doru. Dogodilo se već da nešto kupim a na kraju to nije imala ni jednom na sebi. :/
    Sad radim popis što ću sve kupiti za klinca koji će se roditi u 11 mj i jedva čekam da odem u Slo i poharam HM i CA. Srećom pa nemam ništa za njega od Dore jer su skroz različita godišnja doba.
    Danas sam ušla u Lampy po čarape, a izašla van sa bijelim pliš odjelcem vel.50 za klinca, novom vrećom za spavanje za curku, štrampicama.
    A dalje ću čekati veliki šoping u Slo.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, gusjenica

Ma, to ti je jednostavno tj. možeš i jednostavno i složeno, kak ti se da taj dan
    Jednostavno je da na rolici flomićima nacrtamo kolutiće raznih boja a od napred naljepimo papirnato lice s ticalima, sa strane nogice i odozada repić.

Ak imamo volje onda narežemo wc nosač na kolutiće pa njih prvo obojamo po želji, onda se ja ubijem radeći rupice sa strane kroz koje provučemo tanku žicu i spojimo kolutiće, a na svaki još naljepimo nožice od papira

Posebno zgodna je ona iz "Velike knjige malih aktivnosti". Naprave se kružići od papira, na svaki napiše jedno slovo abecede, opet se ubiješ radeći rupice i kad spojiš dobiješ abecednu gusjenicu. Uzmeš figurice iz Čovječe ne ljuti se, a može i grah ili kuruza za promjenu pa bacate kockicu i pomičete figuricu po gusjenici. kak se na kojem slovu zaustaviš, moraš reći riječ koja počinje tim slovom.
    Trudiš se ne ponavljati riječi iz prošlih krugova, pa tako neki mali snalažljivci kad dođu na M a već su potrošili riječ MAJMUN, trepću okicama i pitaju: A jel mogu reć banana, jer majmun jede banane?

pa prema tome svi koji imaju primjedbe kuš.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mame kupovalice, mislite li da je dobro za djecu da imaju što više (odjeće, igračaka...)?

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Igračke kupimo jako rijetko - i to uvijek didaktičku ili knjigicu.
    Ali kad vidim svu tu lijepu robicu za curice, baš i ne mogu odoljeti.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, gusjenica

Ma, to ti je jednostavno tj. možeš i jednostavno i složeno, kak ti se da taj dan
    Jednostavno je da na rolici flomićima nacrtamo kolutiće raznih boja a od napred naljepimo papirnato lice s ticalima, sa strane nogice i odozada repić.

Ak imamo volje onda narežemo wc nosač na kolutiće pa njih prvo obojamo po želji, onda se ja ubijem radeći rupice sa strane kroz koje provučemo tanku žicu i spojimo kolutiće, a na svaki još naljepimo nožice od papira

Posebno zgodna je ona iz "Velike knjige malih aktivnosti". Naprave se kružići od papira, na svaki napiše jedno slovo abecede, opet se ubiješ radeći rupice i kad spojiš dobiješ abecednu gusjenicu. Uzmeš figurice iz Čovječe ne ljuti se, a može i grah ili kuruza za promjenu pa bacate kockicu i pomičete figuricu po gusjenici. kak se na kojem slovu zaustaviš, moraš reći riječ koja počinje tim slovom.
    Trudiš se ne ponavljati riječi iz prošlih krugova, pa tako neki mali snalažljivci kad dođu na M a već su potrošili riječ MAJMUN, trepću okicama i pitaju: A jel mogu reć banana, jer majmun jede banane?

pa prema tome svi koji imaju primjedbe kuš.
    Ovo je super ideja!! :D

Nego, nije mi jasno kak se ubijaš radeći rupice? Kaj ne koristiš bušilicu za papir ili tak nije fora ili ih ima svejedno jaaaako jako puno??

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, prevelike su mi nekak te rupice od bušilice, pa sve pleše i zapetljava se više nego kaj moji živci mogu podnijeti

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znate što, mislim da ja malo serkim što se tiče kupovanja....propovijedam o štednji, o moralu i filozofiram o potrošnji koja je uzročno - posljednično povezana s ljubavlju, a sada na forumu vidjeh jednu jaknicu za Nilu i poludih...
    ...ne pitam za cijenu!!!

Mislim da je to bolest!!! Ako ništa, barem priznam.... :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tko prizna - pola mu se doda

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Znate što, mislim da ja malo serkim što se tiče kupovanja....propovijedam o štednji, o moralu i filozofiram o potrošnji koja je uzročno - posljednično povezana s ljubavlju, a sada na forumu vidjeh jednu jaknicu za Nilu i poludih...
    ...ne pitam za cijenu!!!

Mislim da je to bolest!!! Ako ništa, barem priznam.... :/
    Zapravo, u najmanju ruku bih zaključila kako ta moja kupovina nema nikakve veze s Nilom...ja je kupujem jer se meni sviđa... ...e, onda dolazimo do malo opsežnijeg zaključka....to je već malo jača "bolest"....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naš mali ima manjka robice/cipela (jedne sandale za šetnju i jedne za vodu/bazen), i ogroman višak igračaka. Za kojeg većinom nismo krivi jer su se nagomilale dobrom voljom baka, teta, prijatelja, ...

Za curicu koja dolazi početkom 11-tog ne garantiram da ću biti tako štedljiva. Mala će biti prava šminkerica

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne, tako da mi nikako nije jasno kako svako malo bacim punu kesu (veliku crnu) igračaka i kako je njihov ormar zatrpan robom :?
    valjda ima neki zločesti krampus koji sve to donosi

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    Mame kupovalice, mislite li da je dobro za djecu da imaju što više (odjeće, igračaka...)?
    ne znam, brijem da moja još ne zna i da se na taj način ne može razmaziti. Ima 14 mjeseci. Kad postane problem onda ću skresati kupovinu. Do tada uživam joj kupiti, a niti MM nije ništa bolji. Trebam li reći da ima svaku lutku iz Fifi i cvijetnog društva, a sad trenutno pikiram i njihove kućice.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

uh, kad se sjetim da je Lari stvarno falilo igračaka do prvog rođendana! nemamo u obitelji šopingholičare (osim mm-a), a nije niti bilo prvo unuče (nego 5. s jedne a 2. s druge strane) pa je stvarno imala malo igračaka.

a sad....mi smo ovisni o životinjama iz Škrinjice, one Schleissove ili kako se već piše...neki dan sam morala samo konje premjestiti u drugu košaru :shock:
    ali se stvarno s njima igraju ko lude a svaka košta 30-ak kn pa ih dobiju relativno često...a onda nadopunjavamo s mamom i tatom srnom, jelenom i sl...

robice definitivno nakupujem previše na rodinoj rasprodaji ali se tješim da je i prodam pa sam nekako u manjem minusu

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja nekako ne volim da se previše kupuje, pogotovo bespotrebne stvari, npr. sladoled kad je pun frižider kolača, kupovati igračke na igračke ili ono najgore, kupiti bilo gdje bilo šta samo zato što šetamo po gradu i svud okolo šarenilo u izlozima....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    Ma kakvi, nije dobro ni za djecu (zapravo njima je u ovim nježnom 0-5/6 godinama totalno svejedno), ni za roditelje, ni za životni prostor (za finansije kako kome), al opet ona "baš se duša ozari kad se fino paaazaaaaaaaariiiiiii!" i eto ga, ode razum!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Schleich
    i igračke su super kvalitetne

mi za sada imamo dvije životinje, Štrumfetu i Azriela.

ne, mislim da je njoj svejedno koliko čega ima.
    Ne skupljam ništa, za sada imamo puno lopti. Sjedimo negdje na kavi ili u parku i što je bolja zabava nego lopta
    U Ck ima puno žgabucina i šarenih dučančića sa robom koja uglavnom stoji vani, ona svaki dan sve pregleda, iskomentira ali ne kupujemo jer nemam namjeru doma gomilati smeće.
    Npr. Danas sam bila sa frendicom i mala je na placi otišla do nekog žgabucina sa igračkama, izabrala neko malo smeće i nije se dala ća od toga. Sad, je li to naučeno ili ovisi od djeteta do djeteta, ne bih htjela ulaziti u to, no ona je to maloj kupila. Doma im igračke ispadaju iz svih rupa u kući, no još uvijek se kupuje i kupuje, i ne pazi se, što je najgore, nego nešto što se maloj sviđa, bila preglasna lutka, lopta, kamion ili plišanac. Nakon dvadeset minuta, to završi u kutiji.
    Mislim da to nije ok i trudim se izbjegavati takve situacije (kao MORALA sam joj kupiti jer je pitala - ma niš ja ne moram )

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Ma kakvi, nije dobro ni za djecu (zapravo njima je u ovim nježnom 0-5/6 godinama totalno svejedno)
    aha, tak je mislila i moja mama pa sam ja iz vrtića došla doma sa omotima od sličica koju su ostala djeca pobacala na pod, a ja skupila jer nisam imala a jako mi se sviđalo.
    Iako je ovo gore fakat istina, mislim da si u principu u pravu, jer moja je zadovoljna i kad se igra sa štipaljkom, ali kad je vidim kako grli i ljubi Fifi, ja odem i kupim Narcisu Kaj ću kad me vrti oko malog prsta.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    .. ali kad je vidim kako grli i ljubi Fifi, ja odem i kupim Narcisu Kaj ću kad me vrti oko malog prsta.
    Po istom principu i mi smo kupili prvo srveni auto ( pogledati avatar ), pa onda kamion ( nema ga na slici ), pa zeleni, pa plavi, pa kao kinder jaja u kojima su iste ove igračke ali minijaturne, pa šolju, pa stolnjak ( jučer pretvoren u šator ), elem, kraja nema.

Uvijek je bolje dati više love za pravu igračku koju dijete zaista voli, nego gomilu novaca na kineske bezvezarije ili žvake/bombone

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Uvijek je bolje dati više love za pravu igračku koju dijete zaista voli, nego gomilu novaca na kineske bezvezarije ili žvake/bombone

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa

xxx

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    ali kad je vidim kako grli i ljubi Fifi, ja odem i kupim Narcisu Kaj ću kad me vrti oko malog prsta.
    DA, ovo je moj problem! A fino mi djete, odemo u Turbolimač, kao u igraonicu, sve razgledamo, nešto uzme pogleda, vrati, nešto samo pogleda, nikad ne traži da joj kupim, još kad ja pitam "hoćemo li ovo kupiti i ponijeti kući" ona odmahne glavom i vrati na policu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    NE.
    Ja spadam u ove "najgore mame", ne kupujem svom djetetu NIŠTA.Sada haram po dućanima jer mm i M nisu tu, na moru su, pa kupujem na rasprodajama garderobe meni i Mu za zimu (tu i tamo se sjetim mm-a), jer mi je ŽAO trošit na garderobu,kupujem hrpu slikovnica na Interliberu, uglavnom nadožuntajemo lego kolekciju, al M ima tatina i ujkina auta i igračke-poklone, uglavnom....je kupim ako me nešto baš impresionira, ili ako nešto jako želi.

mi plaćamo krede za stan, auto, namještaj, štedimo, idemo na izlete i kvalitetno jedemo. Meni je to BITNO, igračke i odjeća su nužno zlo, vjerujem da je i mom djetetu bitnije da ne radim fuševe nego da ima markice i hrpetinu originalnih crtića :shock:
    po ovom sto si napisala meni se ne cini da ti ne kupujes nista.

ili smo postali tako razmazeni da kupovanje na rasprodaji ne smatramo kupovanjem :?
    osim toga, zasto sebi kupujes garderogbu za zimu? proslogodisnju si prerasla?

ma necu dalje, cijeli tvoj post mi je totalno kontradiktoran.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A "Velike knjige malih aktivnosti". .
    zanimljivo... ja sam necakinji kupila nesto slicno, 365 dana u godini, ili tako nesto

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

e sad meda, i ja sebe pomalo vidim u postu od krumpirića

znači kupujem igračke/knjige ali mi nisu prioritet, tj ne opterećuju budžet pretjerano (konji i druge životinje koštaju cca 30 kn)
    svavako mi je na prvom mjestu zdrava prehrana, posjet homeopati i sl

hoću reći da mi nešto čak nije niti žao kupiti ako cure baš žele, npr svaka ima svog malog Yuhuhua (mali oposum s prugastim repom koji cvili)...kad su se izguštirale zaželjele su većeg - nisu ga dobile, možda ga dobiju npr za Božić pod uvjetom da se neke druge igračke poklone ili prodaju na rasprodaji

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa

znači kupujem igračke/knjige ali mi nisu prioritet,
    ni uz najbolju volju, tvoj post mi ne zvuci nimalo samodopadno i moralizirajuce, tako da se ispricavam sto se na njega nisam osvrnula. vise srece drugi put

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hmm
    A ja se baš slažem s medom.
    Ja sam gore bila iskrena i rekla da kupujem. Da. I kocke i slikovnice i slagalice.
    Naravno da to nije na svakodnevnoj bazi, ali kupujem.

Onda poslije svi pričaju da ništa ne troše, ne vole kupovati, a kad ono...
    Volim i ja Schleich igračke, ali, maxi, zar baš cijela košara...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ni uz najbolju volju, tvoj post mi ne zvuci nimalo samodopadno i moralizirajuce, tako da se ispricavam sto se na njega nisam osvrnula. vise srece drugi put

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa

znači kupujem igračke/knjige ali mi nisu prioritet, tj ne opterećuju budžet pretjerano (konji i druge životinje koštaju cca 30 kn)
    svavako mi je na prvom mjestu zdrava prehrana, posjet homeopati i sl

hoću reći da mi nešto čak nije niti žao kupiti ako cure baš žele, npr svaka ima svog malog Yuhuhua (mali oposum s prugastim repom koji cvili)...kad su se izguštirale zaželjele su većeg - nisu ga dobile, možda ga dobiju npr za Božić pod uvjetom da se neke druge igračke poklone ili prodaju na rasprodaji
    Slažem se...ja igračke gotovo NIKADA ne kupujem....za mene je to zaista "bacanje" novca...robu da...ima 10-ak pari ljetnih cipelica....ali to su moju gušti...nikako ne njezini...i to već spada pod "moj" problem... :/

Dobro je postaviti granice jer će se dijete vrlo lako naučiti da dobije ono što zaželi pa će se poslije, u školi, s prijateljima, u većem društvu izroditi neki drugi, malo ukorijenjeniji problemi koje više nećete moći samo tako lako riješiti..

Čitala sam nešto o tome i zna izrasti u pravi problem ako se, na vrijeme, u samom začetku, ne ispravi!!!!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Anci skupilo se životinja u protekle 3 godine
    čak sam razmišljala da ih dam na rasprodaju ali kako izabrati koje nam ne trebaju? koga uzeti iz obitelji tigrova, lavova, jelena, majmuna, zebra, slonova......
    a konji su posebna priča...tu je Pegaz i jednorog i sva sila malih i velikih konja sa sedlom ili bez....tc ct tc...

inače preferiram drvene i igračke od prirodnih materijala, nemamo Barbike ali imamao drvenu kućicu s namještajem i lutkicama

da se razumije, ja VOLIM KUPITI djeci nešto što si žele ali sam mudro uspjela postići da uvijek biraju ono što se i meni sviđa

ne podržavam kupovanje prema modi jer tome nema kraja, jedan mjesec su Bratz, pa Winx pa ne znam tko....tome ne podliježemo

a što se tiče odjeće, nekako s vremenom napraviš kompromis između onoga što je mami lijepo - a što je praktično, rodina rasprodaja mi je postala omiljena adresa za sezonski šoping

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ja sam, pametna , još doma donijela Schleich katalog.
    Pa biramo.

Ja ne volim kupovati robu. Žao mi je na to trošiti.
    Ali volim igračke

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Koliko ja vidim, vama su kupovina igračaka bacanje novaca, a previše kupovanja odjeće i obuće nije. :?
    Ne slažem se s tim.
    Zar neće djeca naučiti da imaju deset pari sandala, pa će onda prijatelje koje nose samo jedne smatrati luzerima? (moji nose 2 para, jedne "misne", a druge su za igranje)
    To je samo primjer, ali uvjerila sam se da neka djeca znaju biti jako okrutna.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    ne odgajam cure s namjerom da budu kakvegod samo da bolje prođu u životu nego da su poštene i pristojne
    a važno je s čim se igraju, mislim da životinje (tako lijepe kao ove Schleisove) drvene kocke i male dječje kuhinjice (plastika zabranjena) mogu samo ugraditi lijepa sjećanja na djetinjstvo , a nadasve potaknuti djetetovu maštu - u dobrom smjeru

isto tako robica mora biti s lijepo usklađenim bojama i to po maminom ukusu jer se i tu gradi neka percepcija lijepoga...ali ne treba biti skroz nova ili s potpisom...važno da je kvalitetna i ugodna (tijelu i oku) tako da na RR kupiš puno a potrošiš malo u usporedbi s zagrebačkim dućanima

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    Koliko ja vidim, vama su kupovina igračaka bacanje novaca, a previše kupovanja odjeće i obuće nije. :?
    Ne slažem se s tim.
    Zar neće djeca naučiti da imaju deset pari sandala, pa će onda prijatelje koje nose samo jedne smatrati luzerima? (moji nose 2 para, jedne "misne", a druge su za igranje)
    Meni je bacanje novca i kad se kupuje previše igračaka i kad se kupuje previše odjeće i obuće. Prošle godine imao je oko 17!!! majica dugih rukava i 6 pamučnih tankih jaknica s kapuljačom!! (nismo mi sve kupili, puno je dobio) Ja ih nemam toliko. Srećom, on stvarno dugo nosi odjeću (npr. još nosi neke kratke hlačice veličine 86 i 94, a trenutno je u broju 116) tak da se to normaliziralo.

Cipele imamo uvijek samo 2 para, obično jedne cipele, a jedne tenisice. Sad ljeti uz to ima i sandale, a također i jedne gumene čizme. Obuću kupujemo svakih 6 mjeseci jer mu tako raste noga i za to mi nije žao novaca (makar se trudim ne kupovati najskuplje, no nekad mi se zalomi da nema broja ).

Jedino čega ima stvarno puno su gaćice (oko 20tak), no njih kupujem za stvarno sitne novce i stvarno ih nosi jako jako dugo. Od odjeće mi je dosta da ima 7-10 majica i 7-10 hlača/trenirki, 2 jakne i otprilike toliko pari čarapa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •