Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Beba od 9 mjeseci sa proljevom i povračenjem-dojenje u krizi

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Beba od 9 mjeseci sa proljevom i povračenjem-dojenje u krizi

Cure molim vas savjet,otkrili smo da mi beba ima crijevnu virozu uzrokovanu roto virusom.
    Beba je ovisnik o siki,još se noču budi za hranjenje bar 3 puta,dohrana nam se svodi na jedan obrok kojeg na jedvite jade pojede,i kad pojede opet traži siku.
    Otkad mi se razbolila u jedan dan nije tila jest,sve šta posisa povrati,a imala proljev 5-6 puta za redom,nisam imala šta čekat nego na infuziju zbog vručine i straha od dehidracije....primila je infuziju jer je bila več lagano dehidrirana.
    Ja se taj dan izdajala,ali nikad se nisam imala potrebu izdajat jer nikad nisam bila odvojena od bebe i izdajanjem jako malo izvučem.
    Sutradan temperatura,opet povračenje ,proljev, silim je da malo posisa,neče vode,neče ništa,na špricu joj dajem mljeko i vodu.
    Ja smršavila,od nespavanja,nejedenja,uzajala se koliko sam mogla.
    Treči dan,beba samo spava,opet na infuziju,opet odbija pit i jest.

I evo danas je četvrti dan,vidim da se količina smanjila jer više ručno ne mogu izdojit više od nekoliko mlazova,a beba je jako iscrpljena,sisucka malo,kad vidi da joj ne ide neče više siku,plače.

Kako sad opet navuč mljeko kad ona nema volje sisat?
    Šta ču njoj davat ako joj nema dovoljno?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bok draga, bas mi je zao sto je malena bolesna, nadam se da ce brzo proci!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beba je ovisnik o siki,još se noču budi za hranjenje bar 3 puta
    tila san se nasalit na ovo ali necu jer si sad uplasena, ovo ti je sasvim normalno da i po noci sise, i skroz je u redu ne brini.

dohrana nam se svodi na jedan obrok kojeg na jedvite jade pojede,
    nekoj djeci treba malo duze da prihvate dohranu a neka nisu bas neke izjelice. meni je npr. dovoljno da pojede makar i jedan zalogaj necega sta mu ponudim i ja budem zadovoljna, polako, prihvatit ce s vremenom. samo strpljivo i bez puno ocekivanja.

i kad pojede opet traži siku.
    ovo je sasvim normalno. cesto to tako ide. i moj isto pojede dohranu (npr. jutros: svjezi sir (i meni bi bilo dovoljno koliko je pojeo) kolut integralnog kruha i krusak) napio se vode i sisa! tako da je sasvim normalno da trazi i nakon dohrane, to je u redu!

Otkad mi se razbolila u jedan dan nije tila jest,
    djeca kad se razbole u velikoj vecini slucajeva odbijaju hranu, neka te to ne zabrinjava, to je cesto jedan od prvih simptoma bolesti.

kad ozdravi vratit ce se na svoje, a moze pocet jest i vise nego prije da nadoknadi izgubljeno tijekom bolesti.

Treči dan,beba samo spava,opet na infuziju,opet odbija pit i jest.
    ni ovo nije neobicno kad je dijete bolesno. dobro da ste je odveli doktoru i na infuziju.

vidim da se količina smanjila
    kako ovo vidis? mislis da zato je rne mozes izdojit da nemas mlijeka?

pa ima puno mama koje ne mogu izdojit ni kap a imaju sasvim dovoljno mlijeka.

buduci da je to mala sisoovisnica nema sanse da ti mlijeko nestane u roku od 3 dana.

malo si se prepala i za nju i za sebe, a ja mislim da si sve dobro napravila: dijete ti je bolesno i doveli ste ju lijecniku, dobila je infuziju i pazite da ne dehidriza, to je virusna infekcija i nema lijeka, treba samo cekat da prodje i poduzet sve da dijete ne dehidrira, a vi to radite.

sto se dojenja tice nudi joj sto cesce, kad prestane sisat izdoji koliko mozes i daj jo na casu (vec je dovoljno velika da moze pit na casu i da joj ne dajes na bocicu) ovo je samo ako ces se osijecat sigurnije da ce se odrzat proizvodnja mlijeka iako ja mislim da ti sigurno nece stat sve dok beba iti malo sise

Šta ču njoj davat ako joj nema dovoljno?
    kako znas da nema dovoljno? jeli to samo tvoj osjecaj ili ona posise pa je gladna i trazi jos a ti vise nemas?

doji koliko god mozes vise i daji joj pit vode/tekucine i samo se strpi malo.

kad ozdravi ona ce navuc opet mlijeka koliko je potrebno pa i sama kazes da je mala ovisnica prema tome ja mislim da nema straha.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam da to šta su mi sike sad mlohave ne znači da su prazne,ali vidim da ona vuče,napije se malo i kad vidi da joj ne ide odustane ,ljuti se,a dobro je ako se uopče oče potrudit sisat,još uvuk odbija sisanje i jest žlicom.
    Nikad nismo koristili bočicu i nikad ne pije ništa osim dojenja i vode iz didaktičke.
    Vode pije i danas,i ne povrača,ali još ima proljev.
    Danas ču joj dat raskuhane riže,ači čisto sumljam da če tit uopče otvorit usta jer sam joj jutros pokušavala izdojeno dat na žlicu i odgurivala mi je ruku.
    Ne prepoznajem je uopče,jedan takav sisoljubac,a sad me odbija.

Zhabice

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš sam se spremala apisati litaniju, kad me zhabica pretekla i sve ti super objasnila.

Osvrnula bih se samo na ovo.
    Citiraj Yorkica prvotno napisa
    I evo danas je četvrti dan,vidim da se količina smanjila jer više ručno ne mogu izdojit više od nekoliko mlazova
    Da bi povećala proizvodnju mlijeka, bilo bi dobro da nabaviš izdajalicu i nakon svakog podoja izdojiš, te nastaviš izdajati "u prazno" još 2-5 minuta nakon što izađe posljednja kap mlijeka.

ali vidim da ona vuče,napije se malo i kad vidi da joj ne ide odustane ,ljuti se
    Može biti da ti je uslijed stresa i umora oslabio refleks otpuštanja mlijeka, pa iako je ono tu, ne uspijeva izaći kroz kanaliće. To je sasvim normalno u ovakvoj situaciji i jedino što možeš učiniti da "vratiš" refleks je da se pokušaš opustiti. Izgleda da je ono najgore iza vas i sad se što više mazite, po mogućnosti uz kontakt kože na kožu, napunite kadu toplom vodom, spavajte, izležavajte se zajedno ili pokušaj što god ti padne na pamet a moglo bi pomoći da se opustiš zajedno s bebom, a najvažnije je da što više i što češće bude na dojci, pa makar i na kratko. Ako odbija jednu, stavi je na drugu, pa se malo mazite, pričajte, pa opet...

Šaljem vam puno vibrica da što prije curica ozdravi i opet bude prava mala ovisnica. Hrabro i strpljivo i sve će biti OK!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sigurno je iscrpljena i umorna od bolesti cim ne moze da vuce.
    Daji joj u casi svoje mlijeko i kad se oporavi vrati je na siku.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa večinu vremena i jesmo u krevetu,mazimo se i grlimo,spavamo zajedno.
    Ja sam taman prije 4 dana i dobila menstruaciju (nije prva nakon poroda) pa se tješim da su malo hormoni i zbog toga zbrkani....

Pokušat ču sa izdajalicom,jer ovako ručno stvarno ne ide

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo da te upozorim da ne očekuješ čuda od izdajalice, jer ona se nipošto ne može usporediti s dodirom bebinih usta koja puno učinkovitije izvlače mlijeko. Važno je da ipak, ako je nikako ne uspiješ "natjerati" da doji, stimuliraš dojku barem na taj način i pošalješ signal za potrebu veće proizvodnje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kako je dobila virus?
    Moj stariji je imao istu stvar i nasli su je u stolici ali je isao u obdaniste. Proslo je samo i na iducoj analizi sve ok.
    Jako je bitno i da majke prepoznaju dehidraciju kod svojih beba i da imaju otopinu koja se daje kod proljeva i dehidracije. Kako je meni dok objasnila kad je stipnes i ostanu kao bore to je to ako koza se normalno vrati to nije to

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam taman prije 4 dana i dobila menstruaciju (nije prva nakon poroda)
    super da si ovo napisala, naime i to moze bit uzrok "smanjene" kolicine mlijeka, meni se redovito dogodi prva dva-tri dana menstruacije da iman osjecaj ko da smo na knap sa mlijekom, sike mekane a zhabac sise i sise, ko da mu fali, al i to je uobicajeno.

malo vam se svega poslozilo ali kao sto Linda kaze proslo je najgore, sad moze ic samo na bolje.

drzi mi se! mislim na vas!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mamina mica prvotno napisa
    Kako je dobila virus?
    Moj stariji je imao istu stvar i nasli su je u stolici ali je isao u obdaniste. Proslo je samo i na iducoj analizi sve ok.
    Jako je bitno i da majke prepoznaju dehidraciju kod svojih beba i da imaju otopinu koja se daje kod proljeva i dehidracije. Kako je meni dok objasnila kad je stipnes i ostanu kao bore to je to ako koza se normalno vrati to nije to
    Ko če znat kako ga je skupila,kaže doktor da je to najčešči uzrok oboljenja kod djece do 3.godine.
    Prenosi se zrakom i preko ruku,a ona je u fazi puzanja,svaša dira,ruka joj za tren u ustima.
    Došli smo na vrijeme na infuziju i nije bilo potrebe za ostavljanjem,jer po njima i po našoj pedijatrici ona je za kučnu njegu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kaže doktor da je to najčešči uzrok oboljenja kod djece do 3.godine.
    ma nije to nista strasno, samo kad se dogdaja tvom djetetu onda je najstrasnije na svijetu.

samo se opusti, proci ce, sve radis dobro.

najvaznije je da ne dehidrira.

javi nam kako joj je. misica mala, ljubac od mene!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kako je proslo danas? jeli joj bolje?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nakon druge infuzije koja je bila prije 3 dana nema povračanja i nema temperature,ali proljev je tu još.
    Ja sam odma posudila izdajalicu,izdajala se po pola sata i uspila sam čak 40 ml izvadit u prvoj turi.
    To sam joj pokušavala dat na didaktičku,ali nema šanse,njoj je didaktička samo za vodu,a sve drugo pljuca,a na žlicu nije usta tila otvorit,odmiče mi ruku.
    A tu prvu noč i ona je malo sisala,nekih 5-6 puta se budula pa je malo sisuckala,malo ja na izdajalicu.....
    Sutradan opet izdajalica,njoj više dosadila koliko sam joj gurala siku,a i dobila je volju za pit vode,malo rehidromixa i pola raskuhane mrkvice i 3 žlice raskuhane riže.
    Za noč se več vidio pomak u mljeku sike su nabubrila na opip,a i ona je počela duže sisat.
    Sve ide na bolje,samo sad kako češče jede tako ima proljev.
    Sinoč je imala 5-6 stolica,ne obilnih i ne baš vodenastih,nego izgledaju kao u novorođenčeta onako od mljeka žute.
    Tako se nastavilo i jutros.
    Sinoč smo išle spavat oko 20 sati zajedno i uz nekoliko buđenja spavale smo jutros do 8....toliko nisam spavala otkad sam rodila

Najviše mi je bila panika šta ču napravit ako mi se probudi u noči i počme vrištat da je gladna.
    Ovo je prvi put da sam u ovih 9 mjeseci posumljala u sebe i moram priznat da su me i pedijatri i doktori izludili.
    Prvo su svi redom ostali zabezeknuti kad sam rekla da je još uglavnom dojim :shock: i onda pitanje,pa nikakvo drugo mljeko ne koistite.
    I da kupim od (kršitelj koda) mljeko za dojenče protiv proljeva jer da je to bolje od dojenja za proljev.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

J je ove godine imala 2x rotu.
    Jedino što je onda htjela bila je cika.
    Ne znam kako je kod tako malih beba, ali ja sam J nakon svake stolice nudila rehidromiks (imala je tada 17 mjeseci).
    Važnije od hrane bilo je da ne dehidrira. (Imala je tada samo 9 kg i 17 mjeseci).
    Također sam joj davala i probiotik (Ferzym junior).
    Po mom iskustvu, više rehidromiksa nego obične vode, cike koliko god ide, a ostalog također ako prihvaća. Ne mora biti na dijeti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I da kupim od (kršitelj koda) mljeko za dojenče protiv proljeva jer da je to bolje od dojenja za proljev.
    Da, ja sam joj dala i H9 protiv proljeva. Dehidracija je kod male djece jako opasna pa ja ne bih zazirala od pripravaka za obnovu crijevne flore i sa potrebnim elektrolitima.
    J je jako puno dojila, nije nam to bilo dovoljno za sprečavanje dehidracije.
    Rota troši puno više tekućine i elektrolita nego što izmučeno dijete može pocicati.
    To je moje iskustvo.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Rota troši puno više tekućine i elektrolita nego što izmučeno dijete može pocicati.
    To je moje iskustvo.
    kako ovo znas?

yorkice meni je iskreno zao sto si dobila takve savjete, posebno sto si sad jako osljetljiva i nesigurna, i ja bi se prepala i pocela sumnjat da mi je bebi nesto, jos kad te savjetuju tako ... bas mi je zao sto se tako osijecas.

buduci da vam ide bolje ja joj nebi davala AD, neka sisa sto vise, vidis da se vraca u normalu.

stolica ti izgleda proljevasto jer nije jela dohranu nego samo tvoje mlijeko, buduci da je imala stolicu znaci da je posisala i vise nego joj je potrebno.

zhabac je imao virozu i dva dana je samo sisao i tada mu je stolica isto bila onako ko prije dok je iskljucivo dojio a prema ovoj koju ima sa dohranom i meni se na tren ucinila proljevasta ali nije bila.

nadam se da cete se brzo vratit u normalu!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    To je moje iskustvo.
    kako ovo znas?
    Iz iskustva. Napisala sam to. J je dojila bez prestanka i ipak dehidrirala.
    Dehidracija je opasna stvar i bebama ne bi trebale infuzije i nadoknada kalija da je unos i gubitak isti.
    Infekcija rota virusom nije bezazlena stvar.
    buduci da je imala stolicu znaci da je posisala i vise nego joj je potrebno.
    Ovo kod proljeva uzrokovanog rota virusom nema veze s istinom. Djeca imaju proljev jer virus sa crijevnih resica izvlači svu moguću tekućinu iz organizma. J je imala stolicu čim bi ju postavili u okomit položaj.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

To je moje iskustvo.
    kako ovo znas?
    Iz iskustva. Napisala sam to. J je dojila bez prestanka i ipak dehidrirala.
    Dehidracija je opasna stvar i bebama ne bi trebale infuzije i nadoknada kalija da je unos i gubitak isti.
    Infekcija rota virusom nije bezazlena stvar.
    buduci da je imala stolicu znaci da je posisala i vise nego joj je potrebno.
    Ovo kod proljeva uzrokovanog rota virusom nema veze s istinom. Djeca imaju proljev jer virus sa crijevnih resica izvlači svu moguću tekućinu iz organizma. J je imala stolicu čim bi ju postavili u okomit položaj.
    hvala na objasnjenju. drago mi je da si sve ovo napisala.

yorkice ne znam onda, tesko je protiv savjeta pedijatra, a i cubana ima iskustvo koje je nemam.

povlacim se i jos jednom zelim sve najbolje!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dajem joj rehidro mix,pošto neče da pije dajem joj na špricu od panadola.
    Samo neznam koliko joj smim dat jer doza je pola litre,ja sam do sada dala jednu špricu cijelu koja je od 8 ml i jutros pola jedne.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da naglasim ima 9 mjeseci i mala je 9 kila,ali sad je smršavila vidljivo ,sad ima između 8 i 9 kg.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na žalost ne znam točno, preporučam ti da pitaš pedijatricu.
    J je to na sreću poslušno pila iz čaše na kljun (s čajem doduše jer je stvarno odvratan) samo da ne ide u bolnicu.

Znam da se bojiš izgubiti mlijeko i da beba ne padne na težini, ali čim se ovo prođe (a vidim da prolazi) sve će na svoje mjesto.
    Samo sam htjela naglasiti važnost rehidracije, kod takvih proljeva i povraćanja i kod tako male djece to je najbitnije.

Zhabice, ja se kužim u proljeve, a savjete za očuvanje mlijeka ipak prepuštam tebi.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma cure moje hvala vam obadvima jako ste mi pomogle i ohrabrile me

Cubana skinili smo s neta o virusu pa se slažem s tobom jer piše da crpi tekučinu i oštečuje crijevne resice.
    Problem je za pedijatricu šta je subota,ne radi,radi neki dežurni kojem neznam broj....snač ču se več...javit ču se svojoj patronažnoj

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zvala sam svoju patronažnu,kaže slobodno kroz 24 sata 3 decilitra rehidromixa.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Piškila se,nikad nisam bila sretnija zbog toga :D :D :D :D :D

To je znak da nije dehidrirana

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zhabice, ja se kužim u proljeve, a savjete za očuvanje mlijeka ipak prepuštam tebi.
    vazi

drago mi je da ide an bolje! :D :D :D :D :D :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •