ako mi treba 2,20 jel mogu prepiliti ovu jednu ikeinu karnisu?
ako mi treba 2,20 jel mogu prepiliti ovu jednu ikeinu karnisu?
Možeš. Ima i kupiti pilica baš za tu namjenu.
odlicno
jer gledam mjesecima i godinama te karnise a nikako se odlucit
necu ih kupovat sigurno do kraja godine, pitat cu te za par mjeseci kako se drze
Nisu. Ovi su dosta gušći od onih jeftinijih. Sviđala mi se malo grublja tekstura i što nisu bili tako prozirni. Ovi su koštali mislim 10,99 €.Janoccka prvotno napisa
A i to što kažeš za kombiniranje, ja sam išla na to da uz ove bijele (nisu jarko bijele nego onako kao izbijeljeni lan) mogu sve nijanse smeđe staviti 8)
jarko bijele![]()
to mi je ko kad Davorova žena kaže: naglo roza!
super, super!
wow..ovi paneli su prekrasni...i ja bi...sam moram još MM-a obavjestit...
jel u Baumaxu ima sve za kupit što treba (vodilice i to)?
još jedno pitanjce..koja je razlika između paket i panel zavjesa..vidim paket se da zarolat..jel samo u tome fora il ima još nešto?
Mene muči kakav utjecaj imaju te zavjese na radijatore. Ako hoću da mi radijator grije trebala bi razmaknut zavjese, ili ne?
Ja ništa ne mičem, radijator je iza njih, a grije valjda kao i kroz svake druge dugačke zastore :/
Aha, ali moje zavjese nisu dugačke, tj nema ihsandraL prvotno napisa
. Frknula ih u smeće u nadi da ću tako prije kupiti nove koje mi se sviđaju
.
Tessa,ja imam tu zavjesicu u kupatilu i perem je u kadi tako sto je namocim u faks ili neki izbjeljivac,koristim je vec 2 godine i nema nikakvih problema.
ja inace perem isto tako i rolo zavjese od bambusa![]()
(masa)-paket se srolaju a panel ne.Paket moze biti svakakvog materijala,a panel mora bit malo kruci on samo "visi".
Moras mi doci na kavu da usporedis paket i panel,![]()
Mi prepilili običnom pilom za željezo iako postoji i specijalna kako Janoccka rečeivarica prvotno napisa
![]()
aha...thenk juChristy prvotno napisa
![]()
....za kavu samo reci....nije problem doć
![]()
ja našla karniše za panel u Baumaxu, Bauhausu...drvene karniše 120 cm - baumax 69 kn, Bauhaus 39 kn (iste), 150 cm u Baumaxu 89, uBauhausu, 69...zavjese su iste (dezeni), ima ok izbor al šarene su 10 kn jeftinije u Bauhausu...i metalne su jeftinije dosta u Bauhausu..nekih 40 kn...ima i plastičnih al ne bi plastične pa nisam zapamtila cijenu...
jel se mogu od tih dugih napravit kraće zavjese?
u kuhinji mi trebaju visine max 170....a nema drugih dimenzija osim 245 visine...
(masa)-pa daj si radit zavjese po dimenzijama koje tebi pasu...
Misliš panel zavjese? Ove iz baumaxa/bauhausa se jednostavno odrežu na željenu dužinu.(maša) prvotno napisa
što samo odrezat, a porubit ili što već ide dolje?
zato što su mi super materijali, malo nepropusni, boje...nisam tako nešto našla u Velani nedavno (a prvo sam mislila šivat jer mi se neda do Ikee)..al sad našla oveChristy prvotno napisa
u boravak i spavaću mogu i duge al u kuhinju ne....tj mogle bi i tamo jer je prostor ispod prozora slobodan al ne bi tamo duge..
a baš sam ih neki dan gledala u bauhausu (one plave i zelene)
i mislim si kak je to negdje komplicirano za postavljanje i održavanje ali sad kad sam vidjela veše slikice i pročitala postove...mislim da ću idući tjedan i ja po njih...![]()
za postavljanje nisu, karnišu u strop ili zid i kukice u rupe...a za održavanje nisam baš gledala kak se ove održavajual su mi preljepe...
Nemoj biti lijena i odi do Ikee,te nisi ni upola lijepe kao Ikeine,![]()
Ajde slikat ću vam ja moje da vidite.
Režeš ih od gore. Na taj gornji rub se lijep čičak traka pa onda on naliježe skroz do karnišne i ne vidi se ništa da je rezano. U donjem rubu ima presavijen i porubljen dio u koji se umetne aluminijska letvica koja služi kao uteg za panel.
e to me mučilo..znači izvedivo je...:yay:...pošto nisam zavjesu vidjela montiranu nije mi bilo jasno kako...pa ako može slikica kroz neko vrijeme....:pusa:
od MM sestra je uzela te panel zavjese i neki dan je rekla kako ih vise nikad ne bi uzela. Nisam bas skontala zbog cega, rekla je da nisu bas prakticne i da je nervira sto ih uvijek mora tamo vamo kad hoce otvoriti prozor.... Poenta je da je pozalila sto ih je kupila... a znam da ih je debelo platilato je ono kad poletis da kupis sto je IN bez da vidis jel to stvarno prakticno ili ne
Evo slika mojih panela:
http://img247.imageshack.us/my.php?i...a250412uo5.jpg
Da vidite bolje karnišnu:
http://img247.imageshack.us/my.php?i...a250413fq3.jpg
Aluminijska letvica u rubu:
http://img371.imageshack.us/my.php?i...a250414cd2.jpg
Ja ne volim klasične zavjese i nikad ih nisam ni imala. Ovo je vrhunac mog ukrašavanja prozora. U dječjoj sobi imam rolo a u spavaćoj bambus rolo.
Što se tiče praktičnosti, meni ovo savršeno odgovara.Povremeno ih skinem i operem vlažnom spužvom i deterđentom. Znam ih poslije nekad i lagano prepeglati.
Jedino što bih rekla na što treba obratiti pažnju je dužina karnišne. Ja sam trebala uzeti još dužu tako kad želim otvoriti skroz prozor da ih mogu razmaknutiskroz mimo prozora. Ovako smo po ljeti znali ih nekad i skroz skinuti. U biti trebala bih promijeniti karnišnu ali nikako.
Moja karnišna je neka vulgaris iz baumaksa, uopće nije specijalna za ove panele. Meni se osobno najljepše uklopila u cjelokupan izgled sobe u kojoj je.
pa svake zavjese moraš razmaknut kad hoćeš otvorit prozor,a o ve ostaju opet složene i ne treba posebno popravljat, nabirat..a praktične su jer npr nema peglanja...nema previše materijala (svi preporučuju 3 m tkanine ako je prozor širok metar)....ja sam skroz izbacila klasične zavjese još prije 3 godine...i do ovih nijedne mi se nisu svidjelexanax prvotno napisa
ivancica :pusa: :pusa: :pusa:
odlično izgledaju...
a po ljeti možeš ih srolat prema gore otvorit prozor i spustit ih..il ne ide tako?
ja imam po 5 cm lufta sa strane na prozoru (mali prostor) tak da će i karniša biti 10 cm duža od cijelog prozora..i meni se istee te karniše sviđaju...i nisu skupe..:9
kakve su specijalne za panel?
Ma u biti ne znam dali imaju ove specijalne ali znam da imaju ove iz Ikee,baš za njih. Meni su se ove odmah svidjele pa nisam druge ni gledala.
Kad hoćeš otvoriti prozor malo ih razmakneš i otvoriš, ništa im se ne desi. Mislim da su moje negdje 20 cm još pokraj prozora(karnišne mislim). Srolati ih ne mogu jer sam ja u onoj staroj zgradi sa skroz visokim stropovima pa su i prozori jako visoki. Ja nisam baš tako visoka da mogu doseći do gore.
Ja bih sad neki drugi dezen. Ove mi malo dosadile već.Ne znam jel se kuži ali ja imam sa svake strane po dva komada. Navečer navučem ove nutarnje bijele i bude super.
imam panele u spavaćoj sobi. Prezadovoljna sam jer se mogu igrati - imam 4 komada u dva različita dezena i četiri vodilice, pa kombiniram: jednom svijetle unutra, tamne van, pa obrnuto, pa jedne iza druge.
A kako sam ih dala raditi kod privatnice, stavila je duže vodilice s jedne strane tako da ih mogu maknuti.
Kad mi dosadi - dovoljno je samo da dva nova nabavim i imam ubuduće tri kombinacije zavjesa panela...
Inače, meni su na balkonskim vratima. Na prozore sam stavila paket zavjese jer mi skračeni paneli izgledaju "nedorečeno"...
pa znam, ali problem je njen muz koji ide stalno pusiti na prozor pa mu je valjda mrsko da to stalno mice.(maša) prvotno napisa
I ja sam razmisljala da uzmem ove panele ali opet sam se odlucila za one obicne.
a visoki prozori..zaboravila da ima i takvih
ja planiram uzet bijele trake i ubaciut jednu "šarenu" tako da mogu mjenjat češće...ja bi stalno nešto mjenjala...
![]()
napokon su moje :D :D :D
trebam ih odrezat...jel skalpel ok za to?
uzela u Bauhausu one gotove..
:D :D :D ,![]()
i ja bi panele![]()
al ja imam visinu duplih balkonskih vrata 290 i već dvije god nikako da smislim/nađem panele te dužine...ima netko ideju?
druga stvar, iznad prozora koji je isto u dnevnoj kao i ova balk. vrata imam onu plastičnu kutiju od roleta i iznad toga klimu, pa uopće ne znam kakvu karnišu uzeti i kako ju montirati...iz tog razloga stalno otežem s kupovinom.
ajde pitanje supač su mi ti vaši paneli, ali me zanima imam na jednom zidu dupla balkonska vrata pa komad zida pa prozor ispod kojeg je radijator, kako to riješiti da bude u kompletu jel se mogu kratiti te zavjese da budu izbad radijatora jer će biti prweviše po cijelom zidu oko 7 m
pužić Ikeini paneli su 3 m visine...http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60083318
U ZG sam vidjela svugdje iste i oni su 2,60
superx ja sam svoje rezala jer nisam htjela skroz do poda (mali prostor, stol uz prozor)..i super su mi takve..
na balkonska staviš duga poslje skratiš...
odrežeš ih skalpelom na gornjem dijelu, sa stražnje strane se ljepi traka koja sa jedne strane ima čičak i taj čičak se prikelji na nosač na karniši...skroz jednostavno..![]()
Moji paneli su kraći na onom dijelu gdje je radijator.
hvala na odgovoru maša, sad samo trebam popis što sve osim panela treba i organizirati put u Ikeu![]()
kako sam gledala na onim linkovima, trebam vodilice, utege, panele, onu štangu za pomicanje panela i to je to jel tako?eventualno pila za vodilice...a ta čičak traka je već na njima ili i to trebam?
može pomoć od vas koji ste to montirali, vjerujem da je sve jednostavno, al obzirom da je kad idem u šoping s mm-om uvijek strka frka moram točno znati što trebam da ne zujim tamo kao pčelica 8)
1. treba ti karniša
ja kupila u Bauhausu...bijele dosta su jeftine..smješna cijena...bile u mi taman ima dosta domenzija) jer sam htjela izbjeć rezanje...
120 cm je bila 49 kn sa 3 vodilice, 150 cm 69 kn sa 3 vodilice
2. vodilica i uteg sam ja kupila zajedno tj u jednom paketu su jedan par vodilica-uteg, neznam kako je u Ikei
3. zavjesa (sa zavjesom sam dobila ljepljivu traku sa čičkom)
i to je to..ja nemam štangu za pomicanje...nisam ni znala za to![]()
Ikeini paneli nemaju čičak. Panel se postavi u vodilicu i uteg i stegne malim vijkom.
ček, ček, ja ga odrežem na željenu visinu i stavim u "neki okvir"pa to u karnišu, a uteg dolje jel tako na Ikeinim panelima?ili ga odrežem, stavim u karnišu i pričvrstim nekim vijcima?ili?Janoccka prvotno napisa
Imam pitanje za cure koje su panele kupile u Ikei....gledam na stranicama da su "karniše" veličine 140cm, meni trebaju za prozor od 350cm, pa kupim znači tri komada, ostatak odpilim, ali šta se stavlja na spojeve (doma imam "karnišu" od 3m kupljenu u ZG ali u komadu)..odnosno dal se to samo prisloni jedno uz drugo ili baš postoji neki dio koji se extra kupuje koji ide na spoj....bila bi zahvalna za ime, link, nešto...ovo je neki osnovni link na ono kaj ja gledam Kvartal Gardinenschinen 3-laufig
http://www.ikea.com/at/de/catalog/ca...bedroom/10654/
A kolko sam skužila oni nemaju čičak nego postoje ti metalni dijelovi sa rupicama, pa dal u paketu dolaze i posebni šarafi ili?
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/30079370
Kako ti šarafi utječu na tkanine? Mislim jel vam je komplicirano to prati,jer ove koje imam samo odkeljim sa čička i bacim u vešmašinu i ne oštete se ni ništa :/
Mislim da dođe set za spajanje sa karnišom...
Nije beš zgodan sistem sa šarafićima za često pranje... :/
Sva sreća pa se moje ne peru![]()
aha, tnx....proučit ću ih malo bolje u živo, možda se da na njih montirati čičak prvo, pa njega učvrstim sa šarafima a onda tkaninu opet samo ljepim :/
Čisto kao INFO: i Bauhaus, i Baumax i emezzeta u Mercatoneu imaju te iste panel sisteme sa čičkom. Cijene su tu negdje. Naravno, u Ikei je izbor bolji, ali ima i u ZG lijepih koje sam složiš.
Ja bih se vratila na temu praktičnosti. Panel zavjese su mi prekrasne i ima bezbroj mogućih kombinacija. Kako sa njima funkcioniraju vaša djeca i muževi? Naime, mog muža ne brine previše estetika, ali mora biti praktično za ulaženja/izlaženja, otvaranja i zatvanja vrata na leprtir i ostale tramakacije.
Bitno je da je karnišna dovoljno široka da kad otvoriš zavjese bude nesmetan prolaz kroz vrata, a ne da zapinju ako malo prekrivaju vrata. Onda se mogu i potrgati, odlijepiti. Inače, one samo kliznu u stranu kad ih povučeš, poput občnih na kvačice.
Što se tiče muževa i nevažnosti im estetike, ja to uopće ne smijem uzimati u obzir, inače bi živjeli u stanu s osnovnim komadima namještaja. I ničim više.Ne daj se.