Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Bolovi u stopalima i preponama

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Bolovi u stopalima i preponama

Drage trudnice,
    zanima me ima li netko slicnih poteskoca kao i ja -- zadnjih mjesec dana svako jutro kad stanem na noge uzasno me bole stopala. Bol prodje nakon par minuta i ne javlja se do sljedeceg ustajanja. Ono sto traje i preko dana je bol u preponama dok hodam i saginjem se, slicno kao upaljeni misici.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prepone i mene bole, sve više prema kraju dana. Navečer jedva dignem noge nekad, jer imam "musklfiber" kao da sam 100 čučnjeva napravila.

Sa stopalima nemam iskustva, mene zato kukovi znaju boliti.

Za prepone mi je ginekologica rekla da spada u "čari trudnoće". Naravno, pod pretpostavkom da ne boli maternica, nema grčeva i slično.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mene su stopala boljela pred kraj trudnoće i još dugo nakon poroda.
    Baš kao što kažeš, najviše ujutro nakon ustajanja ili ako bi preko dana duže ležala.
    Sad sam ponovno trudna, 5 i pol mjeseci, i za sada još nemam taj problem.
    Ja sam to povezala sa velikom kilažom koju sam natukla u prošloj trudnoći.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da te utješim i mene uuužasno jako bole prepone! Pogotovo ujutro,navečer i unoći (tj. svaki put kod dizanja i kad hoću leći.... uf! Još 2 mj pa će proći. Mene ti uz to još dosta bole i križa.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mene povremeno bole prepone. Posebno mi se bol pojača kad mi beba vrši jači pritiska na mjehur. Sa stopalima nemam problema, ali zadnjih dana primjećujem da me boluckaju koljena kad se saginjem, najradije bih da ih mogu podmazati, takav mi osjećaj to izaziva

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mene zaboli u preponama tu i tamo, pa tako i u stopalima pogotovo ujutro.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mene isto povremeno bole prepone. Najviše u noći, kad se premještam u krevetu, ali i kad ulazim u kadu, obuvam se i sl. Ali u prvoj trudnoći mi je bilo još gore, bol sam osjećala već od polovine trudnoće tako da je sada ova bol zanemariva.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uuu...i mene jako zeza bol u kukovima,preponama, i ta bol u stopalima...
    najgore mi je to u kukovima kad me primi kad se namještam u krevetu...joj..joj..bumo mi to izdržale...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eto konačno sam negdje naišla na boljke koje i sama imam! sorry, ne radujem se nego mi je drago da te mogu utješit, a i sebe(jer očito nije neobično) jer mene stopala tj. baš tabani bole do te granice da me znaju peckati. Osobito ujutro kad me MM uspije istegliti iz kreveta a onda treba stati na noge, znam jauknuti koliko me stopala bole i probadaju. prepone i kukovi-klasika, bol više ni ne prolazi, evo me u 37. tjednu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jednostavno od stomaka na dole me boli sve što može boljeti, trni sve što može trniti i smeta sve što može smetati. Ja to rješavam tako da šetam po cijeli dan, čistim kuću i aktivna sam stalno, tijelo je zagrijano pa valjda sve to manje osjećam. Kad dođe zima ja ne znam što ću, šetat ću po kući ko luda, nema mi druge

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sunnyday prvotno napisa
    eto konačno sam negdje naišla na boljke koje i sama imam! sorry, ne radujem se nego mi je drago da te mogu utješit, a i sebe(jer očito nije neobično) jer mene stopala tj. baš tabani bole do te granice da me znaju peckati. Osobito ujutro kad me MM uspije istegliti iz kreveta a onda treba stati na noge, znam jauknuti koliko me stopala bole i probadaju. prepone i kukovi-klasika, bol više ni ne prolazi, evo me u 37. tjednu.
    Stisni zube jos malo... meni ostaje jos 13 tjedana. Jesi dobila puno kila? Ja kontam da bi moglo biti od toga (barem u mom slucaju )

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bol u stopalima me 'proganja' od petog mjeseca trudnoće.
    Termin mi je 21.08. što znači da su 'podmukle' boli sve češće. Svako jutro obavezno, ćim ustanem iz kreveta i stanem na noge, imam osjećaj kao da su mi tetive u gležnjevima preko noći okamenile. Zbog širenja zdjelice i namiještanja djeteta, kukovi me ubijaju i zna mi se desiti da ponekad i 'škljocam' dok hodam...smiješno za čuti
    Grčevi u preponama, tj. rastezanje tetiva...znam da to sad zvuči vrlo neugodno, ali baš kao što je netko prije naveo, to su čari trudnoće.
    Ponekad imam i grčeve u nogama no suprug i ja smo otkrili jednu jednostavnu i korisnu vježbu:

Lezite na leđa i dignite noge u položaj čučnja. Neka vam netko primi stopala i pruži otpor dok vi lagano gurate od sebe. Naravno nemojte pretjerivati ili se previše siliti. Dovoljno je da vi osjetite lagani otpor a osoba koja vam drži stopalo da lagano popušta i onda opet vrši pritisak na stopalo. Ponavljate to naguravanje koliko vam je potrebno i/ili koliko možete. Bitno je da vam se mišići razgibaju jer zbog toga se najviše javljaju grčevi.

Ovo mi je prva trudnoća pa sam uvjerena da je to glavni razlog zašto sad pred kraj imam takvih tegoba. Ipak treba pripremiti prolaz za malo klupko veselja

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="Inda_os"
    Stisni zube jos malo... meni ostaje jos 13 tjedana. Jesi dobila puno kila? Ja kontam da bi moglo biti od toga (barem u mom slucaju )[/quote]

Ne vjerujem da je zbog kila, dosad 12 kg na 175 cm ali sam zato natečena :shock: :shock: , prestrašno. Gdje god me takneš ostane udubljenje Držim ti fige da ti postane lakše, ma vjerovatno i hoće čim malo ove vrućine splasnu

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo dežurnog jeremije...

imam neki za##b na desnom stopalu. prije 2 tjedna bi me zabolila neka točka sa unutrašnje strane stopala, negdi 3-5 cm od pete prema prstima, ali samo kad bi se sagela. zvala sam to "perem zube bol", jer se tada saginjem.
    otprije par dana me bolucka i kad se ne sagnem, ne tako jako kao kad se sagnem. danas sam primjetila da je taj dio natekao. ne previše, ali je. ne boli na dodir ni na masiranje, samo kad stojim i kad mi je težina na toj nozi.
    najprije sam se uspaničila da nije tromb (imam dijagnozu granične trombofilije), ali na tom mjestu baš i nema nekih žila, to je baš onaj mesnati dio sa strane stopala.
    pa sam odlučila ne paničiti da je tromb.
    po mom laičkom mišljenju, valjda mi se uklještio neki leđni živac, koji reagira dole. šta vi mislite?
    nemam pojma uopće kojem dr se ovdje obratiti (živim u malom mjestu) zbog toga. moja opća, divna žena, pojma nema ni o gripi.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    moja opća, divna žena, pojma nema ni o gripi.

nego sad ću bubnuti a da pojma nemam-ali meni taj tvoj opis zvuči ko da je u pitanju neka akupunkturna točka koja reagira na neki problem u organizmu!

pitaj ginekologa ili možda da pošalješ kakvom akupunkturistu upit?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma guglala sam ko manita, (iako mrzim online dijagnoze) i ovo je najsličnije:

http://blog.vecernji.hr/fiziofanatik...omment-page-1/

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pinky...mene to isto povremeno muci...skuzila sam kad duze sjedim ili lezim se javlja...najbolje je kad se krecem...sto se masaze tice tu treba biti oprezan sa stopalima u trudnoci jer se mogu potencirati neke tocke sto bas i nije dobro kod trudnice...ja sam u 7 mj bila na masazi i profi maserka mi nije htjela uopce dirati stopala i ona mi je to rekla...

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A mozda je nekakvo istegnuće ligamenata u stopalu... Ili upala tetivne ovojnice...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajde nek nisam jedina...
    ma i ja mislim da su tetive ili ligamenti u pitanju, nadam se.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ajde nek nisam jedina...
    ma i ja mislim da su tetive ili ligamenti u pitanju, nadam se.
    u tom podrucju stopala nema misica (vec samo tetive i ligamenti) koji mogu potiskivati vene da bolje tjeraju krv prema srcu pa zato dolazi do skupljanja vode...tek je meni mm medicinar objasnio...ti jos nosis i blizose pa ti je i teze...uglavnom nisi jedina, ne sekiraj

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

samo da prijavim da i mene bole stopala, tj. misici na stopalima, a i zglobovi na rukama... 34. sedmica, sta bih htjela!?

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pridružujem se bolovima!
    stopala, grčevi u listovima, donji dio leđa (zdjelica...)... kažu da će sve proći

Tetka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Prepone ce se raspasti ujutro (muz mi oblaci sve ispod struka), a pete rasturaju nakon stajanja od 20 minuta, innace sam 35 tt.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prepone me bole kao da sam khm... jelte.... baš bole....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i mene u klub bolnih prepona

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mene! Prepone a posebno stidna kost....prestrasno. Cim sam u bilo kojem polozaju duze od 10 minuta ne mogu se vise pomaknut. Bilo sjedeci, lezeci il stajaci. U nijednoj trudnoci mi nije bilo ni priblizno tako. Ovako samo jaucem i vec sama sebi idem na zivce...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •