Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: salmonela

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno salmonela

molim nekog čije je dijete preboljelo salmonelu da mi napiše nešto o tome budući da mi je pedijatar tudum a mi smo i prema 2 nalazu opet pozitivni. ja sam našla nešto na netu ali sve to još nije dovoljno..jedina sreća je što nismo završili u bolnici dehidrirani..
    puno hvala unaprijed

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reci sto te konkretno zanima, eugen ju je imao 2 puta.

vidim da je tvoja Kaja jos jako mala. osnovno je da nema nikakvog lijeka, malo dijetalnija prehrana dok se stolica ne vrati u normalu nakon toga sve po starom osim izbjegavati bas jako masno ili slatko.

najvaznije je da ne dehidrira (zbog povracanja ili proljeva).

prvu salmonelu je eugen(3 god) odradio da nismo ni znali jel su nam za nalaz stolice rekli da je ok, tek nakon sto mu je prestao proljev, nakon 2 tjedna i nakon jos tjedan dana sto sam ga ostavila doma da se oporavi, tek sam tada saznala da ima salmonelu ne moram preprocavati svoje reakcije na sestru, doktoricu i vrticko osoblje koje je znalo dijagnozu svo to vrijeme.

druga je bila puno teza, s 5 god. krenula je visokom temperaturom, buduci je pedijatrica cak sumnjala na meningitis, otisli smo u zaraznu gdje su krenuli strahoviti proljevi i povracanja. bio je na infuziji vise od tjedan dana i tek nakon 2 tjedna je isao kuci. jos mu je prva kontrolna stolica nakon toga bila pozitivna, slijedeca ok.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

konkretno me zanimalo da li držati dijetu..al ti si mi na to pitanje već dala odgovor..
    zatim da li dezinficirati stan(kvake,posteljinu....)??
    kako se prenosi budući da mi svatko govori drugačije..da li ja mjenjajući njenu pelenu mogu zaraziti sebe pa onda ponovno nju itd..
    šta si ti u biti poduzela po tom pitanju ili si samo pustila da prođe? svi me plaše da je opasno ako pređe u kroničnu salmonelu..
    ja neću ni spominjati svoju glupu pedijatricu koja je mjesec dana tvrdila da dijete ima virozu, otkantala bi me pri svakom pozivu ( kao šta davim)...da bi mi jedva dala uputnicu za stolicu koju sam nosila na svoj zahtjev..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Borna je imao salmonelu, bez povraćanja, samo proljev sa krvi i sluzi -, samo smo proveli blagu dijetu, onak kak je napisala egemama. Nama je u zaraznoj rečeno (Bornina kuma je dr u zaraznoj) da salmonela sama prođe, ali treba ponoviti stolicu dijete, a nekada i ukućani. Moraš jako paziti kad ga premataš, pelenu u vrečicu, dobro oprati ruke.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zari je nađena salmonela u stolici, međutim nije bila oboljela.
    trebala je piti linux ili prolife tablete da se regulira probava, preporučeno nam je pojačano čišćenje stana - prvenstveno lavaboa, tute, wc-a, i ručnika i pojačana osobna higijena (salmonela se prenosi preko kakice, znači zmazanim rukama)
    MM i ja smo trebali dati stolicu na analizu, a isto tako i teta čuvalica. nas troje smo odmah bili negativni, a zarina stolica je nakon 2 tjedna postala negativna.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i pod obavezno smo tu salmonelu trebali prijaviti na lokalni epidemiološki zavod - tamo smo nosili uzorke stolice i tamo su nam "vodili slučaj"

također smo obavijestili o tome sve prijatelje (s i bez bebača) s kojima smo u čestom kontaktu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i pod obavezno smo tu salmonelu trebali prijaviti na lokalni epidemiološki zavod - tamo smo nosili uzorke stolice i tamo su nam "vodili slučaj"

također smo obavijestili o tome sve prijatelje (s i bez bebača) s kojima smo u čestom kontaktu.
    Da, da nas je odmah pedijatrica poslala na ep. zavod :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

puno vam hvala..jučer se javili nekom dobrom doktoru na epidemiološkom o. koji nam je sve lijepo objasnio tako da nam je sada puno lakše..mala opet ima proljev i smrdljivu stolicu...valjda će sve biti ok..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bratovoj djeci je prije par dana ustanovljena salmonela
    moja mama je s njima u svakodnevnom kontaktu
    sutra bi (moja mama) trebala doći k meni
    brine me može li nam na neki način prenijeti salmonelu (ona ju osobno nema)? molim vas pomoć, rado bih da mama dođe, ali ...
    jesu li bratova djeca kliconoše ? prenosi li se s. s čovjeka na čovjeka?
    sorry, stvarno pojma nemam o s.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •