Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: 8kg i autosjedalica grupa 9-18kg

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno 8kg i autosjedalica grupa 9-18kg

iako sam čitala kada je vrijeme za zamjenu autosjedalice, svejedno bih pitala savjetnice je li moguće staviti jednog 8-kilaša u sjedalicu grupe I? naime, ova nam je kratka, odradili smo godišnji s njom, ali nogice su mu u njoj skroz savijene, a i glavica je u ravnini naslona. imam inače mutsy traveller 0+, i sad ne znam jel ga još patiti i stiskati unutra ili ipak mogu prijeći u veću grupu!
    I je inače 9,5 mjeseci, 73cm dugačak, ne ustaje se još sam, i nije baš neka papalica tako da se pitam hoće li u slijedećih 2 mjeseca uopće doći do 9 kg!?! :/
    mogla bih još jedino posuditi od frendice MC cabrio... čini mi se da je ona ipak veća od ove moje!?!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Još je premali za I grupu. Jedan od uvjeta je da ima 9 kg, a drugi da se samostalno diže na noge.
    Posudi mc od prijateljice. Moja Hana ima 8 mj. 10 kg i 72 cm i bez problema stane u chicco as skupine 0.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Za prelazak u sjedalicu grupe I uvjeti su da djete ima bar 9 kila i da sa samo moze ustati na noge. Tvoje ne ispunjava ni jedan uvjet za prelazak u vecu grupu, strpite se jos malo.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O da moguće je, naravno da nešto što je maleno možeš staviti u nešto što mu je preveliko, ali iako je moguće to nije sigurno.

Što se tiče skvčenih nogica to uopće nije problem, pa nisu mu nogice skvrčene pod njim, one mogu izvirivati.
    Glavica bi trebala biti oko dva prsta do kraja naslona.
    Ne mogu si zamisliti da je sa 73cm prerastao naslon, ali ako kažeš da je pokušaj se snaći.

Ili posudi tu od prijateljice (ako je ispravna) ili možda kombinirana sjedalica, iako ja ne bi kombiniranu, ako se baš ne mora.

Što se tiče prelaska u kategoriju I, uvijet da se dijete samo podiže, je jako bitan. On nam pokazuje da je djetetova muskulatura spremna podnijeti naprezanje/udarac koji se događa prilikom prevoženja u smjeru voženje.

Nemoj smetnuti sa uma da je sjedenje suprotno od smjera vožnje za njih najsigurnije. Tako su u Švedskoj npr. u upotrebi sjedalice kategorije I koje se također vezuju suprotno od smjera vožnje.

Probaj sa drugom sjedalicom i pokušajte što duže ostati u 0+.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da se prešvercam ovdje
    tweety zašto ne kombiniranu?
    Trenutno sam u razmišljanju o Bebe Confort Iseos Neo 0 - 18 kg.
    Imamo Jane Matrix pro (do 13 kg, L je sada 11,5), pa sam mislila, obzirom na rezultate testova za Jane, prije preći u drugu AS.
    E sad: L je prešao 9 kg. samostalno se ustaje uz namještaj već jedno 3 tjedna, što mi govori da možemo preći u I kategoriju.
    Ali onda odmah ide u smjer vožnje, što mi se ne sviđa.
    Mislim da bi novom AS povećali sigurnost i eventualno produžili vožnju suprotno smjeru vožnje.
    Na drugom topicu smo utvrdili da L ovu Jane nije prerastao dužinom, sa širinom mi je :/ .

Nakon čitabe
    Jel mi bolje onda tu BC Iseos Neo ili izgurati tu Jane (sumnjam da će do 1 god) pa onda MC ili Romer što svi hvale?

Hvala

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala cure. i mislila sam da je premali za grupu I. ali ovdje mu je stvarno glavica u ravnini ruba naslona, a i pojasi su mu malo ispod visine ramena. to me najviše potaklo na promjenu jer znam da ni to nije sigurno! onda ću se snaći od frendice, njena je ispravna, nikada korištena u autu, samo na kolicima! samo još jedno da razjasnimo: moraju li oba uvjeta biti ispunjena (težina i samostalno podizanje) ili da mijenjam kad se neko vrijeme bude sam dizao?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lidijast prvotno napisa
    a i pojasi su mu malo ispod visine ramena. to me najviše potaklo na promjenu jer znam da ni to nije sigurno!
    Mislim da si nesto pomijesala jer kod sjedalice postavljene suprotno od smjera voznje
    Citiraj Brosura prvotno napisa
    Trake pojasa autosjedalice za novorodence trebaju biti provucene kroz utore po uputama proizvodaca, obicno u ravnini ili malo ispod ramena djeteta.
    Kada je u sjedalici postavljenoj u smjeru voznje onda su pojace u ravnini ili malo iznad ramena djeteta.

I moraju biti ispunjeni svi uvjeti da bi se preslo u iducu kategoriju sjedalice, dakle i kilaza i podizanje na noge vlastitim snagama.

Moram reci da sam se susrela sa dosta roditelja koji su svoju djecu preselili u kategoriju 9-18 a da nisu zadovoljili kriterij kilaze, moram reci da je to neodgovorno jer ako AS ima atest na kilazu od 9-18 onda bi mi potrosaci trebali to uzeti za ozbiljno.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ok srećice. bit će da sam pomiješala položaj pojasa kod sjedalica.
    zato sam se i obratila vama za pomoć i savjet jer ne želim prijeći u veću grupu ako još nije vrijeme (iako sam ja mislila da možda je ).
    svima i hvala na pomoći!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemojmo zaboraviti da, takoder, prelazak u grupu I ne bi trebao doci prije prvog rodendana.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Da se prešvercam ovdje
    tweety zašto ne kombiniranu?
    Trenutno sam u razmišljanju o Bebe Confort Iseos Neo 0 - 18 kg.
    Imamo Jane Matrix pro (do 13 kg, L je sada 11,5), pa sam mislila, obzirom na rezultate testova za Jane, prije preći u drugu AS.
    E sad: L je prešao 9 kg. samostalno se ustaje uz namještaj već jedno 3 tjedna, što mi govori da možemo preći u I kategoriju.
    Ali onda odmah ide u smjer vožnje, što mi se ne sviđa.
    Mislim da bi novom AS povećali sigurnost i eventualno produžili vožnju suprotno smjeru vožnje.
    Na drugom topicu smo utvrdili da L ovu Jane nije prerastao dužinom, sa širinom mi je :/ .

Nakon čitabe
    Jel mi bolje onda tu BC Iseos Neo ili izgurati tu Jane (sumnjam da će do 1 god) pa onda MC ili Romer što svi hvale?

Hvala
    Jedini problem oko kombiniranih od prvog dana je taj sto ih je, dosta cesto, tesko postaviti pod kutem od 45 stupnjeva (dugacak naslon pa smeta naslon sjedala ispred, a cesto i dizajn).

Mislim da ima i nekih testova na kojima se neke nisu pokazale super (kao i hrpa "obicnjaca") al ako sjedalica nosi atest, odgovara djetetu i autu, onda je dobar izbor.

U svakom slucaju voznja djeteta suprotno smjeru voznje do barem prvog rodendana je puno bolja opcija od okretanja u smjer voznje prije toga.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Jedini problem oko kombiniranih od prvog dana je taj sto ih je, dosta cesto, tesko postaviti pod kutem od 45 stupnjeva (dugacak naslon pa smeta naslon sjedala ispred, a cesto i dizajn).

Mislim da ima i nekih testova na kojima se neke nisu pokazale super (kao i hrpa "obicnjaca") al ako sjedalica nosi atest, odgovara djetetu i autu, onda je dobar izbor.

U svakom slucaju voznja djeteta suprotno smjeru voznje do barem prvog rodendana je puno bolja opcija od okretanja u smjer voznje prije toga.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tu ću se upiknuti, jer je slično pitanje:

- samostalno ustajanje znači bez da se dijete prihavati uz nešto pa samo digne ili fakat bez ikakve pomoći?

Moj G2 je perolaka kategorija tak da ne znam je'l će i za 1. rođendan biti 9 kila I ne mislim ga prebacivati dok ne zadovolji uvjet težine jer je fakat presitan, no vožnja je postala, ajme meni, pre-pre-strašna... Vriska iz petnih žila cijelim putem.... Kak da to izduramo?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Olivija, može i uz pomoć ručica uz namještaj.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Wow, koji brzi odgovor! Super, hvala! (ah, da smo bar malo krupniji... to može još od ljeta )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam dal ce savjetnice ovo pokoriti al ipak....Curku (rodjena sa 2200g), motoricki naprednu (prohodala samostalno sa 11mjeseci (na nogama od 7. mjeseci) - a tada je valjda imala jedva 8kg) smo i prije prvog rodjendana morali prebaciti u MC 9-18 jer je ona znala iz 0-9 iskoprcati ruke van bez obzira koliko mi stegnuli, a da ne govorim da je voznja i na 5 minuta bila nocna mora! A 9kg je postigla tek sa negdje 18 mjeseci....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana0206 prvotno napisa
    Ne znam dal ce savjetnice ovo pokoriti al ipak....Curku (rodjena sa 2200g), motoricki naprednu (prohodala samostalno sa 11mjeseci (na nogama od 7. mjeseci) - a tada je valjda imala jedva 8kg) smo i prije prvog rodjendana morali prebaciti u MC 9-18 jer je ona znala iz 0-9 iskoprcati ruke van bez obzira koliko mi stegnuli, a da ne govorim da je voznja i na 5 minuta bila nocna mora! A 9kg je postigla tek sa negdje 18 mjeseci....
    Mi možemo samo savjetovati u najboljoj namjeri; odgovornost je uvijek i isključivo na roditeljima.

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ima li netko iskustva s JANE RACING AS?
    Meni se jako sviđa, u smislu sigurnosti, ne estetike. Probali smo je staviti u auto, ali nismo uspjeli. Kad smo je zavezali pojasom, klimala se.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Pravi je Anđeo prvotno napisa
    Ima li netko iskustva s JANE RACING AS?
    Meni se jako sviđa, u smislu sigurnosti, ne estetike. Probali smo je staviti u auto, ali nismo uspjeli. Kad smo je zavezali pojasom, klimala se.
    odgovorila sam nešto tamo na tvom topicu

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Inesica, još jednom, hvala hvala

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Točno to i mene muči. Mi imamo MC cabrio. Curica nam ima godinu dana, skoro 8 kg, visoka je 75 cm i od glave do ruba sjedalice ima oko 1 cm.
    Kak ona jako sporo dobiva na kilaži tko zna kad će doći do tih 9 kg. I meni se čini da je 1 kg manje od potrebnih 9 nekak rizično za vožnju, ali isto tak vidim da joj je ova sjedalica mala.
    Znači vaša preporuka je da ipak čekamo dok ne dođe do 9 kila?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Defintiivno ne u smjer voznje prije 9 kg. Malo uspravite ovu sjedalicu tak da je na oko 50-60 stupnjeva u odnosu na tlo i izdrzite do 9 kg.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja cura još nema 9 kg (mia 8,7kg) ali već hoda i ima 10,5 mjeseci.
    Inače se ne voli voziti u sadašnjoj as i mislila sam ju preseliti u veću ali vidim da mora imati 9 kg za preseljenje u veću grupu a kako mala ima 8 kg već zadnja 3 mjeseca mislim da će i dalje plakati u manjoj as.
    Da li je dovoljan uvjet za preseljenje to što već hoda i ima blizu 9 kg?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

9 kg je minimum. Ne ispod toga.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj miš ima 10 kg i 77 cm i 6 i pol mjeseci. Jednostavno ne stane više u PegPerego - ne mogu zakopčati bez da mu kosti polomim...
    Normalno - ne diže se ni ne sjedi samostalno. Šta da radim???

Please help!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možeš li od nekoga posuditi prostraniju sjedalicu 0+? npr. u našu chicco synthesis stane desetomjesečni buco od preko 9 kg, i vjerujem da ćemo u njoj izdržati do ljeta.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako nemaš mogućnosti posudbe, na pamet mi padaju dva rješenja:

1. skuplje: druga, prostranija sjedalica grupe 0+

2. jeftinije, ali i "kompromisnije": kombinirana sjedalica grupe 0+/I, npr. Graco Duologic , Graco Duologic II, Bebe Confort Iseos Safe Side, Wawo Fix XL (ne reklamiram, samo sam prepisal sjedalice ove grupe koje su dobile prolazne ocjene kod ADAC-a)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Idemo odmah po dućanima... Uspjela sam na jedvite jade ga ukopćati i MM stiže doma - bojim se da bu do sutra još narasao

Ljudi hvala vam puno puno puno!!!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako treba, evo ja ti nudim na posudbu ispravnu Jane Matrix 0+, moj buco je u njoj izdržao do godine dana i 13 kg 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •