Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: zmirkanje i zabacivanje ocima

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno zmirkanje i zabacivanje ocima

moj bebac (8 mjeseci) se cudno ponasa u zadnje vrijeme..ta njegova "igra" me stvarno plasi; najprije jako pocme zmirkati okicama, pa onda zabaci jako oci prema gore, tako da se skoro sarenice ni ne vide!!

to jako strasno izgleda i on to ponavlja sve cesce u zadnje vrijeme. nikako ne mogu skuziti jel se to on ludira (da li se beba od 8 mjeseci moze uoce ludirati?!) ili je to razlog da se zabrinem?!

inace dr. je rekla da je to sve ok, ali ona to NIJE VIDJELA dok je on to radio, samo sam joj ja opisala kako on to radi..

mozda to rade i vasa djeca pa da se ne brinem?! :?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj meni to ne zvuci ko ludiranje. pogotovo beba od 8 mj se ne ludira tako. ne bih te htjela plasiti ali meni to zvuci ko epilepticki napad , ja bi odmah otisla na eeg negdje sutra ,MAkar privatno ... :/

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma i ja mislim da bi bilo sigurnije dijete odnijet kod pedijatrice za početak al ne ostat na tom jel mislim da treba trežit obradu neuropedijatra,nije da te plašim nego bolje spriječit nego liječit.J imam četvero djece i ništa ne prepuštam slučaju držim fige.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

odi kod neurologa, ja bih već bila u redu..ne čini mi se nikako da se to beba igra :/
    javi što je bilo, držim vam fige da bude sve ok

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

držim fige da je sve ok.
    ali kako su ti cure rekle, beba je premala za ludiranje. a i da jeste ludiranje bolje da to potvrdi neuropedijatar nego pedijatrica na osnovu tvoje priče.
    znaš šta ti je radit sutra: izvadit uputnicu za eeg ili uzv mozga.
    šta je sigurno, sigurno je.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

- cini mi se da se ipak ludira, jer kad mu ja kazem NE, prestani... ili bilo cime skrenem paznju, on odmah prestane to raditi, a kad ga pustim on i dalje okrece oci.
    - i nikad to ne radi kad se igra ili je miran, nego samo kad je uzbudjen, ili aktivan..

nadam se da je to samo neka faza.

mislim da cu pricekati, ako se nastavi, idem dalje dr...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

malo sam se raspitala, i cula da je to navodno skok u razvoju!
    pa sad, eto ako niste znali izgleda da postoji i takav skok u razvoju.
    a ne samo skok u razvoju kod sisanja.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: zmirkanje i zabacivanje ocima

Citiraj cokolina prvotno napisa
    najprije jako pocme zmirkati okicama, pa onda zabaci jako oci prema gore, tako da se skoro sarenice ni ne vide!!

to jako strasno izgleda i on to ponavlja sve cesce u zadnje vrijeme.
    apsolutno se ne kužim u medicinu, ali nije mi jasno kakav bi ovo skok u razvoju trebao biti :/
    osobno se nikada nisam srela s takvim ponašanjem kod bebaća.
    još bolje ako je sve ok, ali ja bih u svakom slučaju dijete odvela na pregled.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj ga snimiti na kameru ako ju imas dok to radi pa pokazi pedijatrici, ovako je zbilja tesko zakljuciti kako to izgleda. tako kako si ti opisala meni zvuci prestrasno i ja bi bosa na hitnu trcala misleci da je epi napad, tim vise sto se povrati kad ga zoves.. epi napad moze biti i da se samo u jednu tocku kratko zagleda dijete a kamoli ovakav dramaticni opis gdje zmirka i na kraju okrene oci da mu se vide samo bjelocnice :shock:
    mozda nisi dobro opisala pa zvuci gore no sto je, al velim da moje okrene oci tako ja bi umrla od straha. no ocito to nije bas tako kako si nam opisala cim se ni ti bas ne brines a ni doktotri. snimi pa pokazi

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    na kraju okrene oci da mu se vide samo bjelocnice :shock:
    pa nije bas tako, kao sro sam rekla skoro se ne vide...

nego, stanje je bolje, ne okrece vise tako jako oci, i radi puno, puno rijedje nego prije...mislim da je to ipak neka faza.
    mislila sam da je mozda netko od vase djece to radio, ali svejedno mislim da ovo nije nista strasno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •