Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Domaci rezanci za juhu

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno Domaci rezanci za juhu

    Eto to mi treba. Tj treba mi recept

    Dakle moja Annabel je luda za juhama a ove domace rezance obozava. Ponekad ih nadjem ovdje u Torontu u nasoj crkvi, ali ih prave samo za praznike. Jel to tesko napraviti sam?

    Ajde zene recept na sunce.

  2. #2
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    uzmes jedno jaje i brasno. pa zamijesis. dovoljno tvrdo da se moze valjati ili provlaciti kroz masinicu (ako je imas). ja dodam kap octa. ne solim.

    ako imas masinicu (onu s valjcima) onda je dovoljno da se brasno i jaje samo povezu, ne moras ih do kraja umijesiti, vec krenes provlaciti kroz valjke na najvecem razmaku, pobrasnis, preklopis tijesto dva-tri puta i ponovno provuces kroz isti razmak, tako dva-tri puta za svaki razmak (smanjujes razmake) dok ne dodjes do najtanjeg. kako ti se tijesto razvlaci i bude predugacko za provlacenje, rezes ga i radis u dijelovima.

    prije nego ga provuces kroz valjke za rezanje, pusti malo da se prosusi. ne previse jer ce se tijesto kidati, ali bar malo. onda se nece toliko ljepiti. i naravno - pobrasnis prije rezanja i - voila' :D

    ako valjas s valjkom (oklagijom, patljunkom - ovo sigurno nitko jos nije cuo ), onda poslozis tijesto (dobro nabrasnjeno) i rezes tankim i ostrim nozem tanke rezance

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    1,053

    Početno

    Ja ti nemam neki poseban recept.
    Nasipam u posudu oštro brašno (ne previše), razbijem 2 jaja, malo posolim i mijesim, treba umijesit dosta tvrdo, pa ako se tijesto lijepi i mekano je treba dodavat brašno. Ostavim pola sata do sat (ovisi kolko imam vremena) jer se lakše razvlači. Ako imaš mašinicu za rezance možeš razvaljat na deblje pa još provuč kroz mašinicu (na onaj dio za razvlačenje), pa ostavit da se osuši i onda provuč na onaj dio za rezanje.

    Ako nema mašinicu razvaljaš valjkom tijesto što tanje (ide dosta teško jer je čvrsto), da bude skoro prozirno i ostavite da se posuši (ali ne previše) izrežite na trake širine 10-ak cm, i onda tanko, što tanje možete režite rezance. Možete od istog tijesta napravit i široke rezance.

    Isto tako možete isto tijesto naribat na ribežanj pa dobijete trenicu (taranicu, kašicu kak već ko to zove).

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Super cure hvala Jos danas cu to napraviti. Nemam masinice.

  5. #5
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    A može li meni netko objasniti zašto rezanci koji se rade na mašinu NISU TAKO FINI kao oni koji se valjaju valjkom i režu nožem (a tijesto po istoj recepturi) ?! :?

  6. #6
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    ko i svaki rucni rad...
    uvijek je sladje ono sto je vlastitim (bakinim, svekrvinim i da dalje ne nabrajam) rukama napravljeno

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •