Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: rođaci....

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno rođaci....

Moja N ima već 10 mjeseci i sve je isto kao i kad se rodila, možda čak i gore! Ona je prvo dijete i u mojoj i u muževoj obitelji i ja više ne mogu podnijeti bujice ljudi koje se svakodnevno slijevaju u našu kuću. Npr. samo moj nono dolazi 2 do 3 puta dnevno, muževa sestra bi svaki vikend ručala kod nas, nona je svakih par dana dolazi blagosloviti, tetke dolaze s jajima i domaćom janjetinom iako znaju da joj još ne dajem takvu hranu....i da ne nabrajam... :shock: Inače volim i svoju i muževu obitelj, ali toliko su mi se svi popeli na ..... da bi se najrađe odselila u Zagreb! Ima li tko kakav savjet? Probala sam im moje jade objesnit na suptilan način, ali oni kažu da moje dijete nije samo moje i da ga oni imaju pravo viđati, i imaju ali ne baš SVAKI DAN Nekako mi se čini da ih ima previše da bi se borila s njima!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pošalji im veliku fotografiju, pa neka gledaju

to je tvoje dijete
    to naglasi miljon puta
    ako oni hoće neko nek si fino naprave i rode 8)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: rođaci....

Citiraj arilu prvotno napisa
    ...ali oni kažu da moje dijete nije samo moje i da ga oni imaju pravo viđati, i imaju ali ne baš SVAKI DAN ...
    ??? Nego čije je dijete?
    Pa jel ti se najavljuju prije posjete? Reci da imate neke druge planove (ako ti je neugodno reći istinu). Otpili ih par puta, pogotovo ove koji se najavljuju svaki vikend na ručak. Bome bih i ja da mi netko kuha svaki vikend.
    U krajnjem slučaju kad netko nepozvan dođe vi se lijepo spremite i u šetnju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S djedama i bakama budi mao njeznija. Al muzevu sestru preduhitri i najavi joj se tri vikenda zaredom na rucak. Mozda joj sine. Ako ne, uvijek ti preostaje da joj kazes istinu.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To da si rode svoje bi bila genijalna ideja za tetke koje su si umislile da će to što one, tj. ona nema djece nadomjestit s mojim djetetom. Mi živimo u kući koja naravno nije zaključana i po cijele dane smo u dvorištu! I onda viču s ceste ¨Evo dolazi ti tetka, šta će ti mama, idemo mi same u šetnju...¨ i takve nebuloze! I naravno da se nitko ne najavljuje, samo navrate i svaki dan imam bar 3 posjete. Ovo je postao horor!Puknut ću na živce, zapravo već jesam!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ili se fino naručuju kod njih za ručak, večeru, doručak...
    pa neka ti fino rješe brige ručka, a i troška i pospremanja i svega

kad već toliko žele vidjeti bebicu 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa
    To da si rode svoje bi bila genijalna ideja za tetke koje su si umislile da će to što one, tj. ona nema djece nadomjestit s mojim djetetom. !
    kupi joj mačku
    ili psa
    poklon ne možeš odbiti, zar ne? 8)

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma djed,baka,nono i nona su super, uopće ne dave, ali ovi ostali su grozni, a ima ih jako puno! 3 put dnevno ne dolazi nono od moje curice nego moj! I ne da mi se jest kod njih, onda moram slušati puna 2 sata savjete za bebe od pred 200 godina!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kupi joj mačku
    ili psa
    poklon ne možeš odbiti, zar ne? 8)
    ja volim životinje!ne bi im to mogla napraviti

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Teško ćeš se iz te situacije izvući na bezbolan način, ili češ ispasti naopaka ili da te pucaju hormoni ili ko zna šta treće, ali sigurno da će biti uvrijeđenih i povrijeđenih i ljutitih i kojekakvih... ukoliko im kažeš " svi ste divni/krasni, ali meni treba malo mira..."

Ja nisam imala takav problem ali moja rodica jeste, identičan.
    oni su se znali tad, bez ikakve najave ikom, jednostavno ispaliti na vikend negdje ili bar na izlet ili skitanje po gradu ili bilo šta samo da nisi u kući. Pa su puštali tako te "nenajavljene" da poljube vrata s vremena na vrijeme.
    Ili, javljali su jednima da idu kod drugih, a ovim drugima da idu kod tih "prvih", a da se na kraju zavuku u kuću i provedu malo vremena na miru i po svojoj volji.

Pokušaj vježbati ispred ogledala da na što smireniji način bez imalo nervoze i živciranja i sa što prijatnijim izrazom lica govoriš " tako bih rado al baš sad ne mogu", "jako bih voljela ali za sat/sutra/drugi put"; "zviči savršeno ali već sam isplanirala", "upravo sam se dogovorila"... i u tom smislu.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja sam se naslušala priča tipa "pa nije to samo vaše dijete" od strane moje sestre i nekih drugih članova obitelji. Kad sam im rekla da slobodno dođu kad Stelu treba kupati s gipsom a ona urla od straha, kad Sven sat vremena neće pojesti ni zalogaja i kad treba presvlačiti posrane pelene, a ne samo kad su djeca sita, suha i zaigrana, promijenili su ploču.

Šećer na kraju je bila moja izjava da nisam sebi rodila djecu nego da sam im poklonila dar života kako bi uživali u sunčevom sjaju, kišnim kapima, cvijeću, druženju s dragim ljudima, učenju i odrastanju, stvaranju svoje obitelji... te da sama sebi ne dozvoljavam slobodu da ih svojatam i da isto ne dozvoljavam nikome drugome na ovom svijetu.
    Doslovno sam bila ovako slikovita i shvatili su poruku.

Moji klinci su već veliki i svoji su 100%.

Silno sam ponosna na njih i vidim koilko im znači što nisam dozvoljavala da ih itko navlači iz vlastite dosade ili siromašnog društvenog života, bez obzira koliko su "dobronamjerni".

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Teško ćeš se iz te situacije izvući na bezbolan način, ili češ ispasti naopaka ili da te pucaju hormoni ili ko zna šta treće, ali sigurno da će biti uvrijeđenih i povrijeđenih i ljutitih i kojekakvih... ukoliko im kažeš " svi ste divni/krasni, ali meni treba malo mira..."
    Baš tako.
    Mislim da ne trebaš ništa 'uvijati', to bi samo produžilo takvu situaciju i pojačalo frustraciju, otvoreno reci što je na stvari i ne boj se 'posljedica'.

A ovo s 'pomaganjem' mi je poznato - kao, dođu 'u pomoć' koju, nit trebaš nit tražiš, pa ti još samo daju posla.

Uglavnom, mislim da tu treba 'đonom' - prečesto ljudi ne percipiraju dok si fin.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja mislim da je tvoj problem u "otvorenosti" tvoga doma. Ako ste vi po cijele dane na dvorištu i otvorena su vam vrata i ako su ljudi navikli kod vas navraćati, a vjerovatno se još i ugodno osjećaju kod vas onda nije ni čudo da vam je tako prometno. Znam par ljudi koji imaju tako "otvoren" dom i kod njih je uvijek ugodno svratiti jer imaš osjećaj kao da i nisi negdje ušao. Mi smo na 4 katu u stanu u potkrovlju i nama skoro nitko ne dolazi jer se do nas mora penjati.
    Ne bih na tvom mjestu bila prema tim ljudima gruba niti bi ih otpilila na bezobrazan način jer oni očito uživaju u vašem društvu i vašem djetetu te vole biti s vama inače ne bi ni dolazili. Ja bih malo promijenila taktiku, malo se sakrila, zaključala vrata, najavila se njima u goste, ponekad ljubazno odbila jer moram raditi ili rekla ti sjedni ja moram završiti ručak ili nešto slično.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bilo je i ¨đonova¨ i finjaka ali uvijek se vraćaju! A ovo o otvorenosti doma je istina dorotea24, i još smo na tako dostupnom mjestu da svi svaki dan barem jednom prođu uz moju kuću i što više mm i ja pričamo o tome vidimo oboje jedini izlaz u selidbi. Ne želim se svađati s nikim, ali to su stari ljudi koji imaju neke životne navike i to se nikad neće promijeniti! I ja ću u potkrovlje, čini mi se! A najgora stvar od svega mi je ta grozna nametljivost i sebičnost! Pa ja bi se prije ubila nego da ja jednom moje dijete ili moje unuče dovedem do takvog stanja da me ne može vidjet nacrtanu! Grozno

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni se čini da tebi netko konkretan ide malo više na jetra

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ili ponudi neku "neprihvatljivu" zabavu, npr. - evo baš se šaramo temperama/pljuskamo vodom/valjamo po travi, hoćete nam se pridružiti?

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pokondirene tikve!

Kad ekipa dođe kod tebe, a ti kažeš: "Malena i ja upravo idemo malo u šetnju, a moramo još dosta toga obaviti."
    Oni neka uđu, a vi izađete.

Pa stalno tako.
    Ok, ne mislim da moraš dijete gnjaviti stalnim spremanjem, ali ignoriranje je najbolji recept.

A da neko razdoblje ne otvaraš vrata, spustiš rolete i sl. dok ne odu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ko Raymond

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ali Raymondu to nikako ne pomaže! Mi smo zapravo ko ta obitelj! Nikad mi to nije palo na pamet! :shock:
    Šta će bit tek kad budemo imali 3 djece???Onda ćemo ih tjerat zajedničkim snagama! + pas, možda konačno budemo u većini!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hehe, Raymond... to mi je jedna od dražih serijica
    a ja zapravo jako volim goste, ali da, bolje da su malo mlađi

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nona od mm zivi kuca do nas i svaki dan je dolazila po par puta vidjeti praunuku istalno sam slusala to nesmijes tako ,to nije dobro za malu,sta to dijete oped jede pa stalno cica,nemoj van kad padne noc jer mala jos nije krstena....ma svasta sam se naslusala.Pa sam pocela ka bi nona dosla evo bas sada idem u ducan,idemo u setnju....pa nekako je shvatila da smeta i sada je situacija ok.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ivana p je lijepo napisala, pa vidite da predložena metoda pali.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivana p prvotno napisa
    nemoj van kad padne noc jer mala jos nije krstena...
    ovakvima treba reći da pravivjernici nisu praznovjerni

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a bilo je jos tu bisera....nemoj ostavit robicu od male po noci da se susi vani daje nebi strige

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nepozvani i nenajavljeni gosti su jedan od razloga zašto mi od kad smo se uselili u našu kuću vrata zaključamo.... mm se na početku protivio ali meni se nesviđa taj naš mentalitet ulaska u nečiju kuću -bez kucanja!! Možda nije svugdje tako, kod nas je takav običaj. Na početku su se bunili "zašto su kod vas uvijek vrata zaključana", mm je na to rekao "da možemo goli hodati po kući".
    Više nas nitko ništa nepita i svima je normalno da zvone na vratima...
    To bi i tebi savjetovala, pa na kraju krajeva ako ti se neda primati goste nemoj otvoriti vrata... s vremenom će shvatiti!!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ivana p prvotno napisa
    a bilo je jos tu bisera....nemoj ostavit robicu od male po noci da se susi vani daje nebi strige
    Moja nona je prava riznica ovakvih savjeta! A tek kad počne sa zdravstvenim savjetima iz njene mladosti...umirem od smijeha!Ako te boli grlo vrat namazati s medom, ali s vanjske, ne unutarnje strane!?! I slične...
    Ja nikako ne mogu biti zaključana u kući jer imamo veliko dvorište i svi obožavamo biti vani, ali MM je jučer stavio bravu na ulazna vrata u dvorište, a ja ću druge godine posaditi neko gusto žbunje odmah ispred vrata da se ne vidi unutra i mislim da bi to moglo biti bar trenutno rješenje problema! :D
    I već danas je bilo uvrijeđenih lica zbog brave! Samo što još ne mogu imati zaključano cijeli dan, ali s vremenom...Hvala cure, baš je super nekom se izjadat!!!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kaj je najzanimljivije, štrige se zaista uvuku u vlažni veš, tako da ovaj biser o štrigama i nije "seosko praznovjerje".

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, samo ovaj seoski o strigama (istarski i primorski) nije o skaricama (bubama) vec o vjesticama = strigama

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    je, samo ovaj seoski o strigama (istarski i primorski) nije o skaricama (bubama) vec o vjesticama = strigama
    štriga = vještica
    škarica = striga (buba) ili je isto štriga?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ahaaaaa

Sorry

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •