Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kašlje uz šlajm-hitno!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Kašlje uz šlajm-hitno!!!

pozdrav!
    imam jednoipomjesečnu bebu. zadnja tri tjedna bio je malo začepljen nosić pa smo to čistili fiziološkom i čajem od sljezova korjena. sad je nosić prestao zezati al sad (od noćas) iskašljava, odnosno pokušava iskašljati gusti bijeli šlajm. što da radim? što da mu dam? inače, on sisa normalno, odn. nisam primjetila nikakvu promjenu u hranjenju.
    iako mi je ovo treća beba, ovo mi je prvi put pa ne znam. ja sam mislila da se tako male bebe ne mogu razboljeti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odi doktoru. Trebala bi mu raditi tzv. drenažu, odnosno lupkanje po leđima koje će mu pomoći da se riješi šlajma, a kako to raditi može ti pokazati samo doktor, a još bi najbolje bilo da ti pokaže fizioterapeut.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja mislim da bi bilo najbolje da nazovete pedijatricu, ili odete do nje da vam da neke kapi ili sirup koji rastvara šlajm, jer se ovak beba može dosta mučit dok uspije to izbacit.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mima pisale smo istodobno, ja preporučila da idu po kapi ili sirup jer nisam znala da postoji drenaža koju ti opisuješ. (hvala Bogu pa nam nije trebalo).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo isto to prošli, sad opet kašlje...
    Ja sam mu podigla uzglavlje podmetanjem daske ispod madraca, izvlačila pumpicom sve iz nosa, stavljala fiziološku, radila drenažu s nakošenom glavom prema dolje, dobro zračila prostoriju dok beba nije u njoj, češće ga stavljala na prsa i puno ga mazila...
    Inače, može se kapati i lijeko (mčino) u nos, ali nama to baš nije uspjelo, mlijeka je bilo posvuda samo ne u nosu...
    Prehlada je prošla. Sad opet ponavljamo isto, idemo petak na kontrolu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nama je oduvijek kad smo imali takav problem pomagala samo pumpica za nos, al ne ona obicna, nego ona na dvije cjevčice, jednu staviš bebi u nos a drugu sebi u usta i "usisavaš" sekret koji završava u maloj posudici.
    Inace dok to nismo otkrili ja sam mislila kako ce mi se dijete ugusiti jer mu se sve slijevalo u grlo a naravno on to nije znao iskašljati. Uz to smo radili i drenažu. To neka ti svakako pokaze pedijatar.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

po meni

to je premala beba za improvizacije

treba ga pregledati pedijatar-pulmolog

meni je Marko lani s nepuna 2 mjeseca bio na Srebrnjaku

i žao mi je što nisam prije došla,no o tm potom

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj huchi prvotno napisa
    Inače, može se kapati i lijeko (mčino) u nos, ali nama to baš nije uspjelo, mlijeka je bilo posvuda samo ne u nosu...
    .
    To je izvrstan nacin rijesavanja problema s nosicem. No ne mora se mlijeko direktno spricnuti u nos Par kapi mlijeka se izdoji u zlicicu, i kad dijete lezi, izlije mu se u jednu nosnicu, pa se ponovi postupak za drugu nosnicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vili ipak ima 8 mjeseci ali šlajm ga je skoro udavio i drago mi je što smo jučer ipak otišli na Srebrnjak
    pregledao ga pulmolog i čokirali ga-kolikogod to bilo njemu neugodno poslije toga je disao i spavao bez problema, sustra idemo opet
    tako da i ja savjetujem da to ne liječiš sama

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

huchi (napisa):
    .

To je izvrstan nacin rijesavanja problema s nosicem. No ne mora se mlijeko direktno spricnuti u nos Par kapi mlijeka se izdoji u zlicicu, i kad dijete lezi, izlije mu se u jednu nosnicu, pa se ponovi postupak za drugu nosnicu
    Je, je... može i tako Ono naše je bilo više tuširanje ali smo naučili! :D

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tek jučer sam vidjela da je u knjižici Moja prva godina odlično opisana prehlada sa svim popratnim pojavama, kašljem, začepljenim nosićem itd. te je super objašnjeno kada je situacija ozbiljnija i treba ići liječniku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •