Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Da li se prežderavate?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Da li se prežderavate?

Da li se prežderavate?????

Ja daaaaa....

Smršala sam 16kg i jučer i danas se prežderavam i ne osjećam se dobro, jer mi se teško kretati, spava mi se i 100 raznih čuda - ali najbitnije je ovo za kretanje i ne osjećam se tako "zgodnom" , ali svejedno to radim... (a šta ću kad ne mogu odoljeti zeljanici i krompiruši!!!)

U zadnje vrijeme se dosta često mogu kontrolirati, kao nikada do sada...ali od malih nogu pamtim svoje prežderavanje...

Jedina razlika od danas i prije je što više ne osjećam grižnju savjesti, jer me to još više ubija i tjera na žderanje...

Kako vi?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam pero ždero!!!!!!!!!
    ja jedem jer mi je fino a ne zato jer sam gladna!
    doduše, koliko jedem, nemam kad ni biti gladna!
    i stalno proučavam kaj bi kuhala i kaj bi fino jela i kad se primim hrane....i bude mi koji put i slabo ali si mislim, pa baš mi je fino!
    i naravno, dobra isprika zlata vrijedi, još dojim, otići će to kad jednog dana prestane cicati!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja jako volim papati i u pravilu jedem koliko mi se jede, ali se ne prežderavam.
    Prežderavanje mi je ono, kad jedeš recimo obilan doručak, pa nešto do ručka, tipa neki sendvič, pa ooooobilni ručak, pa neki desert obilni, pa smakneš čips, pa neke kekse, pa se navečeraš do grla... I zapravo staaaalno nešto jedeš.
    Da ovako opisano jedem, mislim da bih imala 100kg.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas bi se to ovako formulisalo "Ja volim pojest". Uživam u dobrom jelu, i jedem i kad nisam gladna. Zato imam problema sa viškom kilograma, ali opet mi je samokontrola zadovoljavajuća, pa taj višak nije katastrofalan, već je pod kontrolom. Da li se prežderavam. Nekih stvari redovno. Na primjer, klepa (bosanska izvedba raviola sa mesom), ili krompirnjaka (Sarajevska kljukuša). Ali u ovoj trudnoći se ne mogu nadiviti sama sebi, valjda me ove vrućine i smanjen prostor za želudac onemogućavaju u podlim namjerama

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

džizuz maslačkica, da ja imam zeljanice i krumpiruše (ako je domača još bolje) i ja bi se prežderavala. Što me podsjetilo da moram nazvati strinu od MM da odemo kod nje (žena nas stalno zove, a mi nikako), a u ponudi je, mogu birati da napravi: zeljanicu, krumpirušu, sirnicu i to domače (strina je iz Bosne). I onda ću se nažderati i neću imati nikakvu vrstu savjesti, dapače, bacim je prije nego se iskrcam iz auta, i dođem samo sa apetitom. 8)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Maslačkica, mene više od prežderavanja zanima kako si smršavila 16 kila!? :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

he, he dobro te pita Forka, i mene to interesira!

ok, cijeli život vodim rat s kilama gore-dolje
    volim maznuti slatko i tu znam izgubiti kočnice

trebalo mi je godina da shvatim da se zapravo prežderavam kad sam nečim nezadovoljna, baš onako psihološki me to pere!
    ja svoje frustracije " rješavam " klopanjem, da mislim da je to moj problem

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne.

jedem kad sam gladna i onoliko koliko sam gladna (iako nekad izgleda ko prezderavanje kad bas puno ogladnim ali nije)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jedem puno i stalno, ali me se nista ne prima.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ta sam! ;smajlikojimelje:
    stalno nesto zvacem
    kompulsivni prejedac sam
    ako nema hrane, ja zvacem zvaku
    ako nema ni toga, grickam zanoktice
    povezujem ovo sa nekim frustacijama
    nedostatkom roditelja, posebno mame, u detinjstvu
    znam da ima veze sa psihom
    i cekam onaj klik u glavi da prestanem s tim
    a on nikako da dodje.
    redovnim vezbanjem odrzavam tezinu na istoj
    vec skoro dve godine,
    ali vaga ne ide dole, jer posle, a i pre vezbanja, ja se dobro najedem.
    na visak od trudnoce od 5 kg
    u prvoj detetovoj godini sam dodala jos 5
    i u drugoj jos 5. total je 15 kg viska.
    upravo sam se prezdrala pice.
    tesim se samo time da sam je sama umesila i ispekla,
    od divnog brasna od celog zrna psenice
    samlevenog na vodenici na moravi,
    sa domacim spekom, kukuruzom i sirom.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: Da li se prežderavate?

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    (a šta ću kad ne mogu odoljeti zeljanici i krompiruši!!!)
    ovome ni ja ne mogu odoljeti 8)

Odgovor na pitanje iz naslova je : DA, TA SAM

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa
    stalno proučavam kaj bi kuhala i kaj bi fino jela i kad se primim hrane....
    i mene kuhanje i smišljanje šta kuhati ubija. Pogotovu kolači, evo već dva dana tražim neki specijalni recept nešto kremasto poput tiramisu
    ali ne prežderavam se baš luđački i nije mi nikad muka od puno hrane.

Nedavno me mama zeza kako stalno nešto grickam, čim sjednem ja navalim na štapiće. Dok ja grickam ona zapali cigaretu i naravno nema kad prigristi. Meni fale cigarete da zaposlim ruke!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    :shock: da je tako bar svima

upravo večerala( a mislila na poslu kako NISAM gladna ) kulena i sviježeg sira

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prežderavam se samo kad su u pitanju slatkiši
    evo sad sam se prežderala da mi je muka
    ali vadim se na PMS

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u osnovi jedem da bi živjela
    ne živim da bi jela

To mi je gubljenje vremena, definitivno nisam gurman (kao što se vidi, em na kilaži, em na kuhanju)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja nisam ljubitelj baš slatkog
    ali zato slano...... :D

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    jedem da bi živjela
    ne živim da bi jela
    Ovo reče jedna moja prijateljica prije ih-hi-hi godina - sigurno jedno 13, i ja se tu zamislila i sjebala, jer sam skontala da ja živim da bih jela. I tako od početka mog života!

Prežderavam se oduvijek i to ne način kako se opisuje gore - stalno žvakanje - neeeeee.... ja sjednem za doručak i prežderem se svega. Sjednem za ručak, prežderem se .... večera mi ni ne treba, jer teturam još uvijek od doručka i ručka.

Kako sam smršala 16 kg? - posjetite me na Montignacu. Gubim kile već duuugggiiih 6 mjeseci. Vježbam - kupila biciklo i pedaliram.... a tih 16 kg izgubljenih mi samo omogućava da se sagnem kao čovjek.
    Ne izgledam kao slon (pomoglo biciklo da se noge oblikuju...), ali viška ima na sve strane...

Prije sam gubila kile gladujući i tako ih održavala. SAda sam okrenula ploču. Želim da budem pokretna i zdrava i puna energije.... i da jedem...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hm, evo upravo žvačem kruh sa namazom, a nisam gladna :/
    Ne prežderem se, u smislu da mi je zlo, mislim da je moj problem kaj konstantno nešto žvakuljim.
    Više iz navike npr. kad sjednem za komp. da nešto i prigrizem.
    A često sam na kompu

A ako mi je nešto fino vjerovatno ći pojesti i komadić više nego obično, ali nebudem pojela toliko da mi je loše.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne živim da bi jela

To mi je gubljenje vremena, definitivno nisam gurman (kao što se vidi, em na kilaži, em na kuhanju)
    potpis k'o kuća! očišćena naravno!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ne živim da bi jela

potpis k'o kuća! očišćena naravno!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja brate volim dobru hranu i isto često jedem iako nisam gladna, nekad jedem i da se nešto ne baci, hmmm, nije baš sjajno al eto...
    A ta ljubav odavno traje i po količini pojedenog trebala bih biti stokilašica u najmanju ruku.
    Sjećam se još kao dijete da sam znala pola pizze pomesti a drugo pola rastezati u beskraj jer kad pojedem neću imati više!

Preždeavanje OBAVEZNO kad je tjestenina u pitanju a sos nebitan - meso, gljive, povrće, riba, paradajz s ovim/onim, aaaaaaaaaaaaaaaj!

Kome treba ideja za sosove za tjesteninu nek se meni obrati - prežderavanje zagarantovano

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

od rodjenja sam pero zdero, bukvalno
    gurman sam, uzivam kuhati i jesti, tako i moja porodica
    no ne prezderavam se osim ponekad
    tu i tamo da, kad napravim nesto cemu zaista ne mogu odoliti,jedem i vise nego mi je potrebno

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kratko i jasno: ne. Nikad se nisam tješila hranom, meni to ne pomaže protiv neraspoloženja, tuge, ljutnje. Jedem kad sam gladna, a ponekad ni onda (ako ne stignem, iako se trudim da takvih dana bude što manje). I sklonija sam jesti često manje količine. Veliku količinu ne bih mogla pojesti odjednom čak ni kad bih to htjela (probala više puta kad sam bila jako gladna, ali nije išlo).

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne prežderavam se.
    nikada ne jedem da bih se utješila, niti ikada pojedem hranu samo zato da se ne baci, uvijek mislim: radije u kantu nego u sebe.
    ali zato jedem često, manje količine, pa se ponekad može činiti kao da jedem previše.
    možda mi se par puta dogodilo da sam se tako prejela da me bolip trbuh i baš sam se tada jadno osjećala.
    obožavam kuhati i jesti. ali imam ugrađenog auto-kontrolora u želucu koji ne da da se prejedam.
    nemam problema s kilama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Sjećam se još kao dijete da sam znala pola pizze pomesti a drugo pola rastezati u beskraj jer kad pojedem neću imati više!
    That's amore!

Ja sam rođeni gurman, obožavam biti u kuhinji, obožavam kuhati i jesti, obožavam smišljati recepte, isprobavati nove kombinacije i upoznavati nove "kuhinje". Npr. kad putujem u neku novu zemlju, gastronomija je pri vrhu ljestvice (za upoznavanje)...
    Sva sreća da ne padam baš na količinu pa nemam nešto puno kila viška (dobro ajde, možda dvije - tri... ).

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    That's amore!
    Natasa, ti si odugovlacila da bi duze imala a ja pojedem sve iz tanjura samo da ne bih zazalila za tim prvi put kad ogladnim

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prelazim iz faza krvrničkog žderanja ko ovu zimu u faze kad mi se hrana uopće do prinosi ustima i jedem da ostanem na nogama ko sada :/
    osciliram s kilažom nenamjerno ko jojo najgori.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa
    otići će to kad jednog dana prestane cicati!
    samo se ti tješi
    evo gotova s dojenjem i odmah sam skočila 3 kg gore...
    gotovo dojenje a količina pojedene hrane ista

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

uživam u jelu i imam sreću kaj me se ne prima ,jedem sve osim iznutrica ,slatkiši su moja ovisnost od kad znam za sebe
    znam pretjerati i natrpati, samo zato, kaj je fino ili sam o toj hrani razmišljala cijeli dan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prezderavam se povremeno i ciljano. U blizini imamo jedan stvarno dobar kineski restoran. I tu nema sanse da bih ostavila i mrvicu na tanjiru pa makar mi hrana na nos izlazila. Ista stvar vrijedi i za palacinke koje se povremeno natjeram ispeci. Tu i tamo se zalomi vrecica cipsa, a ravnotezu postizem s par redova cokolade. Pa me zaboli stomak i onda se lijecim mineralnom.
    Inace sam umjerena i nemam problem s kilazom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja nemam problema s kilažom, ali volim jesti i jedem.
    Ali najgluplja star koja mi se nekad zna dogoditi da na poslu samo nešto jedem bezveze i onda dođem doma... pa se prejedem i hodam kao vuk s kamenjem u trbuhu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    a kod mene obratno, jedem malo, a sve mi se prima

sad jedem normalno, i onako sam malo deblja nego normalno za moju visinu.

al prije sam da bi bila mrsava, ili cak normalna, jela jako, jako malo

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

volim jest a kad jedem nešto što volim obično to završi samoubojstvom za stolom ne znan stat ali onda više ne mogu jest do sutra....

prežderavam se za vrijeme Pissy Mood Syndrome - onda jedem 100 x denvno i fvećinom samo žive otrove (slatkiši i grickalice )

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao npr. sada dok sam na moru. Kuhamo samo fine stvari, rostiljamo, MM i ja svaku vecer strusimo litricu crnog vina. 8) Pa sladoledi, pa piroske i krafne iz pekare. Veli MM: Kad cemo, ako necemo dok smo na odmoru.
    Doma samo povrce i voda. I ne kuham svaki dan.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Često jedem više nego što mi treba, samo zato što mi je fino. A meni je skoro sve fino.
    Stalno se pokušavam kontrolirati, više-manje uspješno.
    Došla sam do sljedećeg zaključka: kad bih jela koliko i kad bih htjela, imala bih bar 100 kila.
    Ali ipak, radi psihičkog zdravlja, popustim, pa radije imam 5-6 kila viška, nego da sam nesretna.

Što znači da se ponekad i prežderem. Bez grižnje savjesti. 8)

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Volim puno jesti samo kad mi se pogodi. I ono tipa "da se ne baca". Sto bi rekli, meni se i voda prima...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Od kad znam za sebe imam 'školskih' 5 obroka dnevno raspoređenih tako da ne moram dugo biti gladna (pa me onda zeznu rođendani na koje smo pozvani u 17h a ja ručam u 15h - danas je takav dan pa imam inspiracije za esej na tu temu )

Kad sam rodila svojih 5 obroka sam morala rasporediti u 24h umesto u 18-tak kao do tada (zapala me dva nespavača, do 2. rođendana nisam noć sastavila). Shodno tome jelo se i noću. E a pošto noću nisi svestan ni šta radiš ni koliko obilno/dugo/pametno jedeš to sam uzela kao glavni krivac za onih +7kg koje vučem evo već skoro 4 godine od porođaja.

I dan-danas znam ispratiti Matiju u kupatilo na piškenje a ja obići kutiju sa keksima (zbog moljaca najviše ). Onda bude jedan keksić, pa odlomljeno parčence drugog, pa ostatak drugog koji sam videla kad i odlomljeno parčence ali sam se pravila da ga ne vidim, pa onda ožednim ali mi se posle sjajnog int. keksa ne pije voda nego šoljica mleka, pa umesto šoljice uzmem šolju da si je napunim do pola, pa si je umesto do pola napunim do vrha...Pa vratim dete u krewvetić a ja odem d aoperem zube, pa se rasanim, pa se iznerviram, pa mi se jede nešto slano da smirim živce...Što je najlepše, ima dana kad mrvu keksa nemamo u kući (ostale grickalice samo ako drugi donesu, to ne kupujem ali ih , eto, imamo ponekad) i tih noći uopšte ne otvaram kutiju. Valjda znam da moljci nemaju na šta da dođu pa nema potrebe da vršim rutinsku kontrolu kvaliteta proizvoda

Kas nema noćne inspekcije onda se prežderem za doručak. Kad odem u pekaru i pogledam u ona peciva osvetljena onim lampama koje ih prave da izgledaju prelepo...uffff... džaba sam se zaklinjala da mi je dosta 1 jogurt i 3-4 int. štanglice kad ona zeljanica tako lepo izgleda. A parčekanja porodična... :/

Sve u svemu mogu da se davim jedino u slanim pitama. Zeljanice, krompiruše, porilukoše, pite sa mesom, burecima... It's all the same to me, OBOŽAVAM BEZ IZUZETKA . I pizzu doduše ali samo određene vrste i iz određenih pizzerija. KAd jednom u 2 meseca dođe na red pizza-day kupuje se ona najveća, za žurke, metar u prečniku - mm pojede parče, ja pojedem parče, Matija pojede parče a onda ostatak moj sinak i ja razvlačimo do sutrašnjeg doručka. Boris tog dana jede hrenovke ili nešto suhomesnato jer pizzu ne voli a mora da jede garbage jer ga jedu i ostali ukućani

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je ovaj tjedan tu mama pa se samo prežderavam kad dođem s posla.
    Poslije ručka kolač, palačinke.

Prvo mmmm...
    Onda ne mogu hodat ni disat ...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam slaba na kolace i cevape

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne živim da bi jela

I ja sam u ovoj kategoriji. Jelo mi je obaveza Daaaavnih dana smo moj bro i ja zakljucili da bi bilo dobro da izmisle neke inekcije da se sibnes s tim i ne moras jesti

A osjecaj prezderanosti mi je jedan od najgorih. Ne podnosim taj feeling :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kad jedem prije cu se uhvatiti za ledene kocke nego za sniclu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •