Drage moje nespavaćice, želim vas malo ohrabriti!Naime, moj sinko, sada 10 i pol mjeseci, zadnjih 8 mjeseci se budi više od 3 puta noću. Ovisno o fazi, buđenje je znalo slijediti svakih sat vremena noću. Uglavnom, za ispucat na živce. Budući da idem raditi za 2 mjeseca, kako bih sačuvala psihičko zdravlje, malca sam odlučila pomalo odvikavati od noćnog sisanja. Moram napomenuti da nije sisao kod svakog buđenja. Budio bi se u plaču, a ja bih mu odma cicu gurnula u usta i tako ga smirila, da ne kažem ušutkala.
Kako sam uspjela?
Prve noći, kad se probudio nakon jedno 2 sata sna i počeo plakati, nisam ga uzimala iz krevetića. Plakao je da mi je sve stezalo kod srca. Ali odlučila sam ne odustati. Dragala sam ga, nudila vodu, bila skroz uz njega. 40 minuta je tulio. A onda je zaspao, i do jutra mir. Sljedeće noći jedno takvo buđenje, plač 20 min. Opet ga dragala, sisu nisam dala nit ga iz krevetića vadila. Primjećujem da je plač svaki put sve kraći, a budi se jer se ne može namjestiti. Uvijek ga dragam, a cicu ne dajem prije 5 ujutro. Ima noći da se 3 puta budi u plaču, a sad se već sam zna umiriti. Ja ga uvijek dragam, idem ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ i mali sada već za 5 minuta zaspi. Ponekad i bez moje ikakve asistencije. U ovih 10 dana kako imam programodvikavanja , sam 2 puta prespavala noć (dobro,jesam se ja budila, ali on nije :D ), što u čitavih 10 mjeseci ni jednom.