-
RETINOPATIJA NEDONOŠČADI
IMATE LI IVI DIJETE KOJE JE IZGUBILO VID?
-
Ja imam. Poslala sam pp. Voljela bih da mi se javis.
-
Denis ima ROP 5 na desnom oku i 8% vida na lijevom. Nedonošče od 30 tjedana (bio)
-
VITREKTOMIJA
PA NEZNAM DA LI STE VI POKUŠAVALI,ALI MI SMO IŠLI VAN I NA ZAHVAT VITRKTOMIJA U NJEMAČKU,ALI NISU JOJ NI HTJELI RADITI NAKON PREGLEDA NIŠTA JER NEMA SPASA.TAJ DOKTOR U TIBINGENU MI JE REKAO ZA JEDNO 5-8 GODINA UKOLIKO MEDICINA UZNAPREDUJE,A JA SE NADAM DA HOĆE,DA BI SE MOGLO NEŠTO UČINITI. DA LI SE TU RADI O PRESAĐIVANJU MREŽNICE KAO JEDINOJ POMOĆI I RJEŠENJU ILI POSTOJI U BUDUĆNOSTI JOŠ KAKVIH NAZNAKA LJEČENJA RETINOPATIJE?
-
Nažalost, nama je retinopatija prekasno otkrivena kada je bilo prekasno. Išli smo i na 2. mišljenje, ali nam je i tamo rečeno da njegovoj retini nema spasa.
Usprkos lošim nalazima, on se jako dobro služi ostatkom vida; zeza nas samo za čitanje jer mora imati uvećana slova i to dosta, tj. granični je za Brajlevo pismo koje zbog motorike ne može koristiti.
"Sitnice" koje on ne vidi: zvijezde, ptice i avion na nebu ... i nikada ih neće moći vidjeti osim ako medicina ne napravi čudo. U to slabo vjerujem jer očni živac zbog nekorištenja jednostavno odumre.
-
PA I MOJO PETRI JE PREKASNO OTKRIVENA,TJ.ONA IMA 5.ST.NA OBA OKA-ODNOSNO NE VIDI NIŠTA OSIM ŠTO MOŽE RAZLIKOVATI SVJETLOST I TAMU. NAMA JE REČENO DA JE BITNO DA SE TAJ ŽIVAC SAČUVA JER BI SE U BUDĆNOSTI MOGLA PRESAĐIVATI MREŽNICA.NAVODNO,U SAD VEĆ EKSPERIMENTIRAJU S ČIPOVIMA KOJE UGRAĐUJU U OKO. PA ZAR JE MOGUĆE DA MOJE DIJETE NIKADA NEĆE PROGLEDATI NI U NAJMINIMALNIJEM POSTOTKU? SAD STE ME MALO ZABRINULI,JA SAM SVE NADE POLOŽILA U TAJ OČNI ŽIVAC I DA SE ON SAČUVA.
-
OK, a kako tebi savjetuju da ga sačuvaš jer on odumire kao i svaki živac koji se ne koristi
-
Ajoj,ne znam,,o tome nisam ni razmišljala.Ja sam se slijepo držala onoga što su mi Tubingenu liječnici rekli! Pa neznam u kojem vremenskom roku on odumire,ako se uspije sačuvati 5-8 godina,možda ipak ima nade!?
-
Prema savjetima koje su nama davali, ocni zivac se moze odrzati stimulacijom - lapmicama npr. Sjecam se dasu nam savjetovali da okacimo na krevetac novogodisnje lampice.
-
suoer,hvala na savjetu1 ja ću i to pokušati,učinit ću sve što je u mojoj moći i zaista se nadam da će jednom,a nikada nije prekasno,mrežnica biti presađena!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma