Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Ministar zdravstva izjavio....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Ministar zdravstva izjavio....

Danas sam cula na vijestima da je ministar zdravstva izjavio kako će s djecom koja su do pet godina starosti moći biti majke u bolnici i to kontinuirano za vrijeme boravka u bolnici a sve to na teret HZZO-a.
    Također te majke imaju pravo na bolovanje.

Izgleda da se stvari pomicu na bolje (vidjet cemo).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zna li netko moze li mama biti s bebom bez obzira na kilometre stanovanja( do sad je bilo 30 km)?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Re: Ministar zdravstva izjavio....

Citiraj mamaniki25 prvotno napisa
    a sve to na teret HZZO-a.
    Također te majke imaju pravo na bolovanje.
    Kaj to znači na teret HZZO-a? A kaj to tim mamama treba i kaj to one traže osim stolice kraj kreveta. Koliko to košta HZZO? Sad će od takvih sitnica (financijskih, naravno da roditeljima to nisu nevažne stvari) raditi predizbornu kampanju, praveći se vrlo velikodušnima i suosjećajnima, a poslije sve zaboraviti.
    A tate? Hoće li oni imati ikakva prava ili će to biti rezervirano samo za mame?

Joj ti naši političari me razljute čim zinu. Umjesto da nešto naprave, pokrenu, poboljšaju, oni samo blebeću novinarima.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na zalost se to i dalje ne odnosi na nocni boravak, a noc je klincima zapravo najtraumaticnija

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisu u pitanju samo majke, bilo koji roditelj. Na zalost, kao sto je rekla mJ, odnosi se na dnevni boravak.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

neznam u detalje, samo sam prenijela što sam čula.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...4/0727006.html

Prema odluci Upravnog vijeća HZZO će od danas plaćati dnevni boravak majkama djece do pet godina prigodom djetetova liječenja u bolnici.

To znaći, da će majke moći ostvariti pravo na bolovanje i obrok za vrijeme djetetova boravka u bolnici. Ministar Ljubičić je danas najavio da će i tijekom ove turističke sezone od lipnja do rujna, duž hrvatskih prometnica biti osigurano dežurstvo ekipa hitne medicinske pomoći, kako je to bilo i prijašnjih godina.

Hina
    srijeda, 04.05.2005

Početno

A kaj to tim mamama treba i kaj to one traže osim stolice kraj kreveta. Koliko to košta HZZO?
    Imati će mama (ili tata) pravo na obroke. Valjda na to misle kad govore o troškovima.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Je, najvaznije mi je doc tamo i pitat se kad je rucak. Koga boli briga - sjedis uz svoje dijete i to je najvaznije. Nek ukinu taj trosak, a dozvole da budemo i po noci. Kome uopce smetamo? Fakat su bedasti. :shock:

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na zalost se to i dalje ne odnosi na nocni boravak, a noc je klincima zapravo najtraumaticnija
    i da ne zaboravimo, to znaci da vas jednom kad dijete napuni 5 godina, glatko mogu odbit i poslat doma, cak i po danu, a za noc valjda nema uopce govora .
    jer djetetu staerijem oid 5 godina valjda ne treba mama ili tata da ga smiri kad je bolesno , ono je sigurno dovoljno zrelo da samo shvati da mora biti samo u nepoznatoj bolnici, bolesno i jos po mogucnosti zavezano za krevet

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni to sa pet godina otpočetka bode oči aš mi se čini da starija djeca još teže podnesu odvajanje od roditelja

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kao što netko već napisa:

kome treba hrana, kao da sam tamo zbog toga. Jela bih suhi kruh koji si donesem u vrećici, samo da mogu biti uz svoje dijete tokom cijelog dana i noći. Bolje da hzzo preusmjeri novac u osiguravanje noćnog boravka uz dijete. A o godinama, to je strašno, pa i dijete od 8 godina je dijete, i ono treba utjehu i podršku od svojih roditelja.

Za to se treba boriti!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pitanje. Desi li mi se slucaj da moram s djetetom u bolnicu, preporuca li se neka posebno, u stilu, sestre su pristojnije, pustaju te i do kasnije po noci i sl.? Ili mogu samo u Klaicevu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Suncemojemalo ja mislim da mi sad po mjestu boravišta spadamo pod Vinogradsku (mene su i bili s Hitne u Samoboru s malim poslali u Vinogradsku) i negdje sam na forumu čitala da su postali dosta rigorozni po tome gdje se spada po mjestu boravišta, al sumnjam da bi neko odbio dijete u hitnom slučaju, al nikad se nezna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Vinogradsku spadate na Hitnu (osim kirurgije, tu spadamo u Klaićevu), ali inače ne morate ići u tu bolnicu nego u bilo koju, osim ako idete na Hitnu.

No, ako dijete ima proljev/povraća najbolje je ići u Zaraznu, a ako ima problema sa disanjem, znači prehlada/kaąalj/ąlajm najbolje je ići na Srebrnjak. To su specijalizirane bolnice i primaju na Hitnu bez obzira na mjesto stanovanja.

Kakvo je stanje sa posjetama u kojoj bolnici, ne znam pouzdano, ali evo ąto znam ili mislim da znam, pa me ispravite ako sam pogrijeąila

Srebrnjak (to znam) - moľe se biti od 9 ujutro do 7 navečer sluľbeno, puątaju i duľe, ima apartmane koji koątaju 200 kn

Klaićeva - moľe se biti od 10 ujutro do navečer, ima jedan apartman koji koąta 800 kn

Zarazna - posjete su oko pola dana, od 12 do navečer, tako neąto, apartmani postoje cijenu ne znam

Vinogradska - posjete su samo sat-dva, za apartman ne znam

©alata - ja sam čula da se moľe biti cijeli dan (od naąe pedijatrice ) ali očito to nije istina

Rebro - čula sam da dozvoljavaju roditeljima da budu uz dijete cijelo vrijeme, a da li je to pravilo ili poseban slučaj, ne znam

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mima, srce si!

nadam se da nam nikad neće zatrebati, ali korisno je znati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kak na Srebrnjaku košta apartman 200 kn, a u Klaićevoj 800?
    A ovu glupost sa granicom od 5 godina neću ni spominjat.
    Maja sad i nakon tri godine sa suzama priča o boravku u bolnici. Imala je samo 2 godine i bila tamo 3 dana i 2 noći. I sad bi joj kao boravak u bolnici trebao biti super fun, jer ima 5 godina i dva mjeseca?!?!
    Bilo bi još gore!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Puno hvala na vrijednim informacijama. Ne znam jel to tocno, ali u Samoboru kad got dodes na hitnu, a nesto ne valja salju u Klaicevu. Bar sve slucajeve koje ja znam. Roko mama ti si prva od koje cujem za Vinogradsku. A kad sam ja ispitivala za porod rekli su da mogu ici kud hocu i da me nitko ne smije odbit, osim ako im je kapacitet prepunjen. Pa po ovom u Vinogradsku nebi ni za zivu glavu. Srebrnjak se cini mrak, sta ti je 200 kn, a stalno si s djetetom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam u Stenjevcu, zapadni dio grada spada pod Vinogradsku pa onda valjda i Samobor; to se sve odnosi na Hitnu, ako dijete npr. treba na nekakvu operaciju onda sigurno možeš birati u koju će bolnicu ići. Što se odbijanja tiče, mi smo išli u Klaićevu baš radi tih posjeta na Hitnu, po noći i nisu nas odbili ali su bili neugodni. A što se tiče Srebrnjaka i apartmana, da, ima ih i jeftini su ali ne možeš računati na to da ćeš dobiti apartman - dobit ćeš ga ako ima slobodnih, a sve mi se čini da to baš nije često.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U Klaićevoj je 800 kn jer nisu baš oduševljeni da roditelji ostaju, ono, liječenje je efikasnije ako je dijete samo (moš mislit, onak vezano za krevetić, sva se sledim). A ako već inzistirate na ostanku, e onda ćete i masno platiti. Bilo mi kumče nedavno tamo. Koma
    Ja si sve mislim da me nitko ne bi mogao izbacit iz bolnice da mi je dijete tamo. Hvala bogu što su sad to ukinuli, nadam se da će se i držati toga.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dakle, da li sam dobro shvatila, prosvijetlite me za hitne slučajeve - ako stanujemo na Trešnjevci, u slučaju HITNOĆE idemo u Vinogradsku?
    Za proljev/povraćanje u Zaraznu, a za dišne probleme na Srebrnjak? Ili sve to primaju u Vinogradskoj?
    Tko onda spada pod Klaićevu? :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

čokolada, pod Vinogradsku spadaju zapadni dijelovi grada - ja sam, npr. u Stenjevcu i spadamo pod Vinogradsku, a za Trešnjevku ne znam pod koju bolnicu spada. I za proljev i za povraćanje i za probleme s dišnim putevima može se ići u bolnicu pod koju spadate (na Hitnu), ali ja mislim da je BOLJE ići u Zaraznu odnosno na Srebrnjak jer su to bolnice specijalizirane za te bolesti. Recimo, Srebrnjak je specijalna bolnica za probleme dišnih puteva, liječnici koji tamo rade su pedijatri pulmolozi odnosno alergolozi, imaju dnevnu bolnicu itd.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo našla sam na službenim stranicama grada Zagreba (raspored po četvrtima):
    http://public.carnet.hr/hitna-pomoc/raspored.html

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    čokolada, pod Vinogradsku spadaju zapadni dijelovi grada - ja sam, npr. u Stenjevcu i spadamo pod Vinogradsku, a za Trešnjevku ne znam pod koju bolnicu spada. I za proljev i za povraćanje i za probleme s dišnim putevima može se ići u bolnicu pod koju spadate (na Hitnu), ali ja mislim da je BOLJE ići u Zaraznu odnosno na Srebrnjak jer su to bolnice specijalizirane za te bolesti. Recimo, Srebrnjak je specijalna bolnica za probleme dišnih puteva, liječnici koji tamo rade su pedijatri pulmolozi odnosno alergolozi, imaju dnevnu bolnicu itd.
    Nažalost, moram ispraviti ovo svoje mišljenje; problem je u tome što mi roditelji, pogotovo neiskusni, teško možemo procijeniti što je djetetu pa na Hitnu i nije baš pametno ići u specijaliziranu bolnicu, barem ne na Srebrnjak :/ Naime, ove opće bolnice imaju pokrivene sve hitne slučajeve.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •