Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: AFLODERM: postoji li alternativa

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno AFLODERM: postoji li alternativa

Drage mame, molim vas pomozite mi.

Mislim, ništa panično, ali ipak...
    Moja malena, sad je navršila godinu dana, ima od nedavna neki crveni hrapavi flek, na bedru. Pojavila su se još dva manja, sve tu oko pelena, ne ispod ali pokraj. Inače, te pelene koristimo oduvijek (huggies).

Doktorica u Hirčevoj (zamjena za Kozjak, koja je na g.o.) dala mi je taj afloderm, koji izgleda (čitam iz uputa) ima kortikosteroide. Nikad se prije nisam susretala sa sličnim problemom, ali se nekako ustručavam mazati dijete, ako su to hormoni.

Zna li netko alternativu, neku prirodnu kremu.
    Meni se čini da je to jednostavno ojedina od znoja. Nadam se da nije ništa više.

Puno hvala unaprijed!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj dokica vjerojatno misli da mala ima atopijski dermitis , imas puno na topicu o ad o alternativama,.probaj kupku za atopicnu kozu, stelatopiu , ulje nocurka, acidosalus kremu, parfenac... imas tamo puno savjeta.
    ni ja nisam koristila nikad kortik. te smo uspjeli sa acidosalus kremom od marinalaba, uvijek nam pomogne.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E, hvala!
    A gdje se to sve nabavlja?
    U biljnoj apoteci?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa
    E, hvala!
    A gdje se to sve nabavlja?
    U biljnoj apoteci?
    ima i u običnim ljekarnama
    ali razlike u cijenama su nevjerojatne

nama je super bio od dr. theissa balzam od noćurka

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala yasmin, hvala lunahor, pogledat ću negdje gdje prolazim doma pa na kaj naiđem.
    Samo da je prirodno, i da nema te hormončine.

Kolegica mi tu na poslu veli da je maloga čistila sa fiziološkom i da se stvar jednostvno osušila. Samo u pitanju je bilo lice, ipak je to na zraku.
    A Martini flekovi su u hlačicama (baš rekoh baki da ju malo pusti bez odjeće).

A kaj velite na nevenovu kremu? To mi pak savjetuje druga kolegica...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma moze i nevenova. gle sto sam ja napravila, isla od ljekarne do ljekarne i molila probne uzorke ; stelatopia kreme, eucerina s ureom, aderme, trixere, i drugih za atopijski dermitis i dobila i onda sam nasla koja nam pase a za dzabe svaka ta krema je uzasno skupa a ne pase svakom djetetu . jednostavno ces eksperimentiranjem morat sama vidit koja tvom pase.
    dakle probaj traziti uzorke , reci da ti dijete ima atopijski dermitis i da bi htjela probat prije nego kupis kremu, kupku i sl. i sigurno ces dobiti.
    nijedna od navedenih nije kortic vec sredstvo za njegu. da i nama je super krema od dr teissa a nije skupa.
    od nevena ti je super dmova krema od nevena a kosta nevjerojatnih 9 kn ak ne bu ok , bit ce tebi ok za ruke. povoljna je kolekcija u dm i gela za tusiranje od dm-balea za osjetljivu kozu i njihov detedjent za osjetljivu kozu a cijena vrlo povoljna. mi smo presli na te proizvode i jako smo zadovoljni. za djelovanje iz nutra dobro je od childlife omega 3-6-9- ulje za djecu za piti.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi koristimo afloderm samo kad je koža očito upaljena, inače samo A-dermu exomega

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, a nedavno smo kupili jadransko ulje od Aromatice i super je. Sad kupujem ulje gospine trave, navodno je fantastično.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Poslid, ulje gospine trave? To je kantarionovo ulje? To imam doma

Generalno pitanje: treba li to područje biti više mazano ili više da se suši?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa
    Poslid, ulje gospine trave? To je kantarionovo ulje? To imam doma
    To je to. Uvjeravaju me oni koji ga koriste da je zaista fenomenalno. Ali probaj kupiti čim prirodnije (domaće)
    Generalno pitanje: treba li to područje biti više mazano ili više da se suši
    To je vrlo individualno. Obično je bolje da bude mazano, ali ima i kože koja to "ne voli". Kreme moraju biti masnije, a ne vlažne, ali mojoj A recimo ne odgovara lanolin, a nije nam se ni maslinovo ulje kao baza baš pokazalo korisnim.

Ukoliko mažeš "uljastim" proizvodima moraš paziti i na vrućinu, a i sunce je obično "neprijatelj"

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala dragim mamama!

Afloderm je našao svoje mjesto u kanti za smeće, kupila sam dr. theissa, noćurak i dm-neven.
    Pa bumo vidjeli.
    A kantarionovo imam od jedne bake s Murtera.

Teta u apoteci rekla da kortiko ide par dana dok je akutna faza.

pusa svima!

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Drage moje,
    evo mene s povratnom informacijom.

Kupila sam balzam od NOĆURKA od DR.THEISSA i izvrstan je!
    Teta u apoteci rekla je da je kortiko za akutnu fazu, dakle sami početak, a ja se pitam što bi bilo da sam od početka mazala sa noćurkom. Jer prolazi rapidno dobro.

Još jednom, hvala na savjetima!

Pusa i pozdrav!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Upozorenje: spominjale ste ulje gospine trave (kantarion). Ni slučajno ga koristiti na licu. Ostavlja tamne mrlje.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje dugogodišnje iskustvo kaže da ipak moraš imati i kortikosteroidnu kremu u pričuvi.
    Mi A stvarno jako malo mažemo s Aflodermom, ali ima perioda kad bez toga stvarno ne ide. Onda mažemo 3-5 dana i onda ponovno s ovim drugim mastima i uljima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •