-
Molim savjet u vezi noćnih podoja
Rodila sam na carski (rođen je 21 dan prije termina, imao je 3600 i 50 cm), beba je bila odvojena od mene 11 dana, tada se hranio samo na bočicu (ja sam zadnjih par dana mogla doći na dva podoja dnevno).
Od kad smo došli doma moj bebač je samo dojen i na to sam jako ponosna, pogotovo što su mi svi govorili da nema šanse da ga dojim nakon što je toliko dugo jeo iz bočice.
Za nekoliko dana punimo 4 miseca, i željela bi da i dalje dojim kao i do sad, ali se bojim da nešto ne radim krivo, jer ono kako ja radim se razlikuje od ovoga što čitam na forumu.
Da objasnim, po danu jede svaka 3 sata (nekad je to 2 ipo, a nekad 4 sata razmak, ali je najčešće 3), ali zato po noći razmak bude po 8 sati (nekad, doduše, rijetko, zna biti i veći razmak po noći).
Ja sam se na početku stalno izdajala, posebno u rodilištu, i prvih dva miseca kad smo došli doma, i od tad se ne izdajam jer smo uspili stvoriti podjednaku ponudu/potražnju.
Grudi su mi mekane, čak i kad ne doji toliko dugo po noći, tad osjetim samo da su ipak punije nego po danu, i neku malu nelagodu, ali ne i bol.
Normalno napredujemo, u prva 3 miseca je dobio 3 kg i narastao je 12 cm (a od zadnjeg mjerenja je još narastao), dojenje nam je na početku trajalo do 40 minuta i onda se odjednom smanjilo na 10, i sad zadnjih 2 miseca doji samo po 5 minuta.
Svi mi kažu da je to premalo vrimena što on doji, ali on je zadovoljan, uvik nasmijan, koji se ni u kom slučaju se ne ponaša kao da gladna beba.
To me prije brinilo, pogotovo što bi to čula nakon svakog podoja, ali sad sam već navikla.
Jedino me zanima da li da se izdajam po noći ili ne?
Meni se čini da nema potrebe, ali svugdi čitam da je često stvaljanje na prsa jako važno ako se želi i dalje stvarati mlijeko.
Imamo 6 podoja dnevno (a kad smo tek došli doma bilo ih je 7).
Naš dan izgleda ovako - npr. prvi put dojim u 7, pa u 10, zatim u 13, pa 16:30, 20:30, pa u 23 i tad spava do ujutro.
Ako mu nudim kad nije gladan tad me grize ili jednostavno neće da primi bradavicu.
Kaki se dva put dnevno, i pri svakom minjanju pelena vidim da je i piškio.
Sad tek vidim koliko sam se raspisala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma