Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kontrakcije u ranoj trudnoći

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno kontrakcije u ranoj trudnoći

Pozdrav, cure.
    Trudna sam 12 tjedana i prije nekoliko dana otišla sam dr. zbog bolova u trbuhu. Dr. je na UZV našla uzrok tih bolova odnosno vidjela je grčenje odnosno kontrakcije maternice. Poslala me na strogo mirovanje uz 800 mg magnezija dnevno. Sad, pet dana kasnije situacija je bolja i tih neizdrživih bolova nema, ali mi je trbuh postao jako mekan i osjetljiv. Naime, ne smijem na trbuh staviti niti mali jastučić, a da me on ne boli. Dr. kaže da je to moguće jer magnezij ujedno utječe i na povećanu prokrvljenost. Također je mišljenja da više nema potrebe za strogim mirovanjem i da sporijim tempom mogu ponovo raditi.
    Zanima me, je li netko imao sličnu situaciju i je li sve dobro završilo? Jeste li mirovale do kraja trudnoće ili ste se mogli vratiti na posao?
    Ja bih se odmahvratila na posao, ali mi je beba ipak na prvom mjestu i ako je mirovanje bitno, onda nemam više o čemu razmišljati...

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E da, zaboravila sam napisati da sam potpuno zatvorena i da je urinkultura ok. Sad bih još samo trebala napraviti briseve na aerobe i anaerobe, ali sumnjam da nešto imam.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slušaj doktoricu i ako baš sumnjaš u njeno, potraži i drugo mišljenje. Vrlo dobar znak je da uz te kontrakcije nisi nimalo otvorena, dakle grlić je stabilan, pa je to vjerojatno jedan od razloga zašto strogo mirovanje nije potrebno.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

smanji magnezij on ti inače poprilično utječe na probavu, već i doza od 350mg koja i je preporuka za količinu mg u trudnoći, može izazvati proljev, možda je tvoj organizam "jači", odnosno probava sporija, pa te ne otvara toliko, ali izaziva nadraženost i bol u crijevima tj stomaku

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...može malo pitanje- kontrakcije i otvaranje u 5 mj trudnoće?...- ..-zna li netko o tome?...dešava mi se prijateljici....

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...može malo pitanje- kontrakcije i otvaranje u 5 mj trudnoće?...- ..-zna li netko o tome?...dešava mi se prijateljici....
    Možeš li malo pobliže objasniti šta te točno zanima. Ima kontrakcije i otvara se?' Koji je točno tjedan? Koliko je otvorena?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Definitivno strogo mirovanje kada se otvara tako rano.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imam prijateljicu koja je imala takvu situaciju....bila je u bolnici na cuvanju neko vrijeme pa kuci uz strogo mirovanje jer se nije dalje otvarala.
    Doslovno je smjela samo na wc, sve drugo u krevetu.
    Rodila je 3 tjedna ranije i sve je super s bebicom.
    Jako je vazno da ne pokupi neki infekt vaginalni.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ovako ja sam od 20tj imala serklažu koja je dobro držala. Kontrakcije su mi se javile u 25tj, pa u 31 i u 32 tjednu- tada sam i rodila. Svaki put je bila hospitalizacija i dobivala sam prva dva puta spasmex, a zadnji put sam stavljena na tokolizu. Uglavnom strogo sam mirovala cijelo vrijeme, samo wc i tuš.

Dada071

Početno POZDRAV

Pozdrav cure!!!!

Trudna sam 9+1, do sada sam imala 4 spontana i svaki do sada je bio u prvom tromjesecju. Do sada je bilo sve OK ali danas sam dobila grceve u maternici i jake bolove u stomaku..Ti bolovi me puno plase..Prosle nedelje sam bila na UZ i sve je OK. Citajuci vase postove da ste skoro sve imale bolove u stomaku to me ohrabruje...Mene interesuje koliko ce trajati ovi grcevi tj. ima li neko pravilo koliko sedmica traju ovi bolovi i grcevi?
    Unaprijed zahvalna

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

javice ti se i druge forumasice da ti kazu da nema pravila.
    kako se kome zalomi.

ti imas razloga za paniku zbog prethodnih iskustava i nije ti lako, ali evo ja da ti kazem da sa jedno vece u tako nekom 16. tjednu doslovce isla jedno vece cetvoronoske od bolova.
    bolelo me je sa leve strane, tada i jos jedno mesec dana nakon toga, tek onako da se javi.
    rastezu se tetive pa znaju jako boleti.

ipak, ti naravno da bi bila mirnija proveravaj kod lekara zbog tvoje mirnoce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •