Pokazuje rezultate 1 do 50 od 174

Tema: iscjelitelj MEKKI TORABI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Placebo koji se u ovom slučaju pretvorio u gadan nocebo zahvaljujući novinarima

Kate kaže: "Istina i Tomo Vrban, Iva Bagić, Izabela Šimunović, moja draga Lea Kovač... svi su išli kod Mekkia i svejedno umrli, i unatoč Mekkiu i unatoč najboljim medicinskim terapijama.
    Garancije nema, čuda uglavnom nema. Ostaje samo nada da Mekki možda može pomoći ljudima koji su bolesni, meni dovoljno. A i da je samo placebo u pitanju, kud ćeš bolje, da bar mene jedan strefi. "

Da, najvjerojatnije je placebo, ili kako bi fra Blažević rekao - ne isjeljuje iscjelitelj već vjera u njega.
    I placebo je sjajna stvar! Da barem ima i veći postotak! No u ovom slučaju možemo prstom pokazati i na one koje su uništili taj predivni placebo efekt u ovom konkretnom slučaju. Nisu li počeli u novinama ismijavati Mekkija i donositi nezgodne vijesti o njemu iz njegove matične zemlje?
    Nocebo! Da nisu tako pisali, možda bi neki ljudi ostali danas živi! Strašno.
    Pogledajte s TED med o placebu:
    Eric Mead - the magic of placebo
    http://www.ted.com/talks/eric_mead_the_magic_of_the_placebo.html

Voljela bih da se nalazim među onima koji su podložni placebu, iako su oni skloniji i nocebu.
    Ako se to itko usudi - recite alergičaru da ste mu zabunom dali hranu s njegovim alergenom...Ja se ne bih usudila.
    Mene je frend s bolesnim smislom za humor (medicinar) uvjeravao da mi je stavio diuretik u kolu (pokazao mi je strganu ampulu, koju naravno nije ulio u moju čašu) i nakon svih mojih psovki, od ubrzanog piškenja ništa...Čudno. Ili placebo/nocebo zaista djeluje uglavnom na subjektivna stanja poput boli? Tada je eksperiment izveden na meni to i pokazao.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pretpostavljam da svi znamo za placebo efekt.

Stvar je u tome da se placebo ne smije reklamirati kao lijećenje, jer ako odvrati bolesnoga od liječenja - koje dokazano ima veći učinakk od placeba - bolesnome se čini zlo.

npr.
    Ako se to itko usudi - recite alergičaru da ste mu zabunom dali hranu s njegovim alergenom...Ja se ne bih usudila.
    ovime bi alergičaru učinila veliko zlo.
    Umjesto toga trebala bi ga upozoriti da odmah uzme lijek protiv alergije i staviti ga pod zdravstveni nadzor.

u stvari, brišem nastavak....
    .......
    Posljednje uređivanje od mujica : 11.05.2010. at 13:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •