Paula ima 9,5 mj. i totalni je ovisnik. Htjela bih to malo smanjiti i potaknuti ju da jede više druge hrane. Ima 2 obroka dnevno u prosjeku, sve voli jesti i nikad ne odbija ali jede male količine.
Dan nam izgleda ovako:
7:30 buđenje, dojenje; nakon toga još 1-2 puta
10:00 uspavljivanje, dojenje
11:30 buđenje, dojenje
12:30 dohrana, dojenje
14:00 uspavljivanje, dojenje
15:00 buđenje
16:00 drugi obrok
i nakon toga bezbroj puta nacicavanje do spavanja u cca. 20:30 i kroz noć još 2 puta.

Probala sam ne nuditi cicu nakon obroka nego vodu, ali vodu povuče u usta i iscijedi van. Postane nervozna, cendra i maše rukama, a kad pitam: "hoćeš mlijeko?" glasno se nasmije i pljesne ručicama. Kak da joj onda ne dam? Maksimalno koliko izdrži je dva sata, pa mislim da zbog toga slabije jede dohranu jer nije gladna.

Htjela bih da ima bar jedan konkretan obrok dnevno, a da dojenje ostavimo za jutro, večer i noć, mislim da joj je u ovoj dobi toliko mlijeka dovoljno. S druge strane, pitam se da li možda ona stvarno treba tak puno mlijeka ako ga sama traži.

Zube još nema, posjedati se i čvrsto samostalno sjediti je počela nedavno, pa ako gledam po tom kriteriju onda do sad nije bila ni spremna na dohranu.

Ne želim dojiti do 3 godine, nego bih htjela prestati do max 18 mj. a oko godine dana polako ukidati dnevne podoje