Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Rodilište u Brežicama

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Rodilište u Brežicama

Ima li netko tko je tamo rodio?

Iskustva, dojmovi, imena vrijedna spomena...
    Ma uglavnom bilo kakva korisna informacija je dobrodošla.

I za sve one koji će se sad zakačit za ovaj topic: Ne, nisam trudna

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Dižem temu

Zanimaju me iste stvari. Navodno jako dobro rodilište i ozbiljno razmišlam otići tamo roditi...

ima li tko kakva iskustva ( ali malo sviježija od iskustva moje mame koja me tamo rodila prije ohoho-godina )

hvala!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Thanx Lutonjica

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pozdrav svim sadašnjim i budućim mamama
    Vidim da se nešto i pisalo već na ovu temu, a budući da planiram roditi u Brežicama, zanimaju me iskustva drugih žena, jer u prethodnim postovima nije bilo dovoljno informacija.
    Ima li tko od vas tko je rodio tamo možda ove godine?

MM (inače Slovenac) je bio tamo na informativnom razgovoru i pogledao rađaonicu, a i ja (Hrvatica) sam bila pregledu tamo i evo informacija koje smo dobili:
    cijena vaginalnog poroda: od 1143,62 eura na dalje (ovisno o "komplikacijama")
    carski rez: od 2149,01 eur. Mislim da te cijene uključuju i smještaj (3-5 dana ovisno o vrsti poroda).
    Inače, ultrazvučni pregled, laboratorijske krvne pretrage i test na toksoplazmozu smo platili oko 47 eura.
    Inače, činilo mi se sve ok, ništa posebno, pregled je bio ok, sestre ok, izgledalo je jako čisto i sterilno, i puno humanije nego u našim bolnicama... Jedino me rađaonica malo iritira jer postoji samo jedna, a taj dan kad sam bila na pregledu (prije cca mjesec dana) su bile 2 žene unutra (pa naravno da nisam išla pogledati rađaonicu osobno), ali nisam baš sigurna da bi htjela rađati zajedno s još jednom ženom (i njenom pratnjom), ipak mislim da bi mi privatnost značila puno.... :/
    Ako imate bilo kakve druge infromacije, MM i ja bismo vam bili jako zahvalni. Također nam se slobodno javite ako i vi želite nešto pitati nas

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

MAK1979, ja bih isto išla tamo roditi...

A jeste li čuli za neko EU osiguranje? Navodno se kod nas uplačuje osiguranje pa ideš tamo roditi i ne plačaš ništa u koliko je porod unutar 48 sati ( ako se ne varam )?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Može li mi pliz netko (MAK1979 ili bilo tko drugi tko ima ikakvu info ) reći kakav je odnos prema očevima na porodu? Treba li potvrda o tečaju za trudnice da bi otac bio prisutan? U kojem trenu ga puste da bude uz mene a kada ga potjeraju van?

hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pozdrav ilijachaslav,

nisam bila već dugo na ovom forumu pa se tek sad javljam.
    Evo zadnjih utisaka: danas smo opet bili tamo na kontroli. Napravili su mi trudničku knjižicu, UZV, onda sutra radim krvne pretrage itd... Za brzinu im dajem čistu 5

A za ostalo, moram reći da su mi se svi činili malo "šlampavi": planiram tamo roditi, a nitko si nije uzeo vremena da mi u miru objasni neke stvari, nego sve nekako "s vrata" i usput kao da pitam nešto tipa gdje je knjižnica...
    Npr. na naša pitanja "kako i što" koja je procedura, pa što trebam ponijeti, odgovor je ništa, samo dođete kod nas kad je vrijeme i to je to i ponesete samo stvari za osobnu higijenu...
    Mislim ne treba mi tetošenje, nego čiste informacije... Ne idem u bolnicu na odmor, pa da mi je dovoljna samo informacija da trebam ponijeti osobne stvari...
    Više bi me zanimalo da napravimo nekakav plan poroda, da mi objasne što se događa kad stignem, kakva papirologija se obavlja itd...
    Prva mi je trudnoća, pa doslovno nemam pojma što i kako osim onog što pročitam iz literature (a koliko vidim razlikuje se uvelike od prakse)... i kojekakvih foruma.

Kad budemo opet na kontroli tražit ćemo točne odgovore.
    Uglavnom, to je možda samo utisak od danas, možda oni sami kad nam termin bude bliže, sve malo bolje objasne (možda samo misle da je još prerano pričati kad imamo još 2 mjeseca do termina).

Što se tiče očeva pri porodu: želimo da MM bude samonom tijekom poroda, ali ako u rađaoni bude još žena, ne znam kako si oni to zamišljaju... Mislim da trudnički tečaj nije obvezan, ali je poželjan. Ugl. mi ćemo ga napraviti u HR. A sutra ćemo pitati da li treba i neki njihov, pa javim.

Za EU osiguranje nisam ništa čula, ali ima nekakvo HZZO osiguranje za inozemstvo koje je navodno nekih 15-ak kuna po danu, pa ako se nešto desi u inozemstvu, troškove pokriva HZZO, ali ne vjerujem da se to odnosi na porod (osim ako nije prerani ili neka komplikacija itd...). I ako si na bolovanju tvoj liječnik opće medicine mora navodno odobriti put u inozemstvo ili tako nešto...
    Ako imaš kakve informacije o tom EU osiguranju, pls javi

Ti isto planiraš tamo roditi? Kad ti je termin? Jesi već bila kod njih?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj MAK1979 prvotno napisa
    ...
    Za EU osiguranje nisam ništa čula, ali ima nekakvo HZZO osiguranje za inozemstvo koje je navodno nekih 15-ak kuna po danu, pa ako se nešto desi u inozemstvu, troškove pokriva HZZO, ali ne vjerujem da se to odnosi na porod (osim ako nije prerani ili neka komplikacija itd...). I ako si na bolovanju tvoj liječnik opće medicine mora navodno odobriti put u inozemstvo ili tako nešto...
    Ako imaš kakve informacije o tom EU osiguranju, pls javi
    Interesirala sam se za ovo, ali zaključak je: Previše para i truda
    Može se uplatiti ali poslije treba dokazivati da se dogodilo slučajno (porod), a ne namjerno, pogotovo ako si se "u terminu" zatekla u inozemstvu. Potvrda od liječnika opće prakse se traži da si zdrava posve i da možeš otputovati, a rekli su mi da se naznačuje da si trudna na toj potvrdi.

I prije tri godine su mi rekli da refundacija nikome nije uspjela kad je porod u pitanju.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

imaš pravo mama_jos_malo, i ja mislim da to sigurno ne bi "upalilo"...

što se tiče očeva pri porodu u Brežicama: bez problema čak i bez trudničkog tečaja. Eto, to su najfriškije informacije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •