Pozdrav ilijachaslav,

nisam bila već dugo na ovom forumu pa se tek sad javljam.
Evo zadnjih utisaka: danas smo opet bili tamo na kontroli. Napravili su mi trudničku knjižicu, UZV, onda sutra radim krvne pretrage itd... Za brzinu im dajem čistu 5

A za ostalo, moram reći da su mi se svi činili malo "šlampavi": planiram tamo roditi, a nitko si nije uzeo vremena da mi u miru objasni neke stvari, nego sve nekako "s vrata" i usput kao da pitam nešto tipa gdje je knjižnica...
Npr. na naša pitanja "kako i što" koja je procedura, pa što trebam ponijeti, odgovor je ništa, samo dođete kod nas kad je vrijeme i to je to i ponesete samo stvari za osobnu higijenu...
Mislim ne treba mi tetošenje, nego čiste informacije... Ne idem u bolnicu na odmor, pa da mi je dovoljna samo informacija da trebam ponijeti osobne stvari...
Više bi me zanimalo da napravimo nekakav plan poroda, da mi objasne što se događa kad stignem, kakva papirologija se obavlja itd...
Prva mi je trudnoća, pa doslovno nemam pojma što i kako osim onog što pročitam iz literature (a koliko vidim razlikuje se uvelike od prakse)... i kojekakvih foruma.

Kad budemo opet na kontroli tražit ćemo točne odgovore.
Uglavnom, to je možda samo utisak od danas, možda oni sami kad nam termin bude bliže, sve malo bolje objasne (možda samo misle da je još prerano pričati kad imamo još 2 mjeseca do termina).

Što se tiče očeva pri porodu: želimo da MM bude samonom tijekom poroda, ali ako u rađaoni bude još žena, ne znam kako si oni to zamišljaju... Mislim da trudnički tečaj nije obvezan, ali je poželjan. Ugl. mi ćemo ga napraviti u HR. A sutra ćemo pitati da li treba i neki njihov, pa javim.

Za EU osiguranje nisam ništa čula, ali ima nekakvo HZZO osiguranje za inozemstvo koje je navodno nekih 15-ak kuna po danu, pa ako se nešto desi u inozemstvu, troškove pokriva HZZO, ali ne vjerujem da se to odnosi na porod (osim ako nije prerani ili neka komplikacija itd...). I ako si na bolovanju tvoj liječnik opće medicine mora navodno odobriti put u inozemstvo ili tako nešto...
Ako imaš kakve informacije o tom EU osiguranju, pls javi

Ti isto planiraš tamo roditi? Kad ti je termin? Jesi već bila kod njih?