Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: koji šporet izabrati???

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno koji šporet izabrati???

Danima lunjamo po prodavnicama i sveo nam se izbor na Končar ili eventualno Zanussi.
    Malo me bune grijači u rernama, u nekima su standardno vijugavi ali u nekima su samo kao prsten, prate oblik i rubove pećnice i ne sviđa mi se ta varijanta nikako...niti sam tako nešto do sad vidjela.

Ima li neko rernu sa tim takvim "kružnim" grijačem ili možda Zanussi šporet ?
    Ili preporuku za neku provjereno dobru marku ili model???

Baš bih kupila nešto što mi neće crći za dvije godine pa se predomišljam... :/

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo nakon duge potrage na kraju uzeli Electrolux, činio nam se najbolji omjer cijene i funkcija. Meni je bilo jako važno da ima ventilirajuću pećnicu, ovaj ju ima i prezadovoljna sam.
    Sve ostale strojeve u kućanstvu imamo candy i njima nekako najviše vjerujem.
    Zanussi i končar su negdje u istom rangu kvalitete, ništa posebno ali rade pristojno.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala za info, srce si!
    Gledali smo mi i Electrolux ali niko od meni poznatih nema ništa njihovo pa pomalo zazirem.
    Molim te hajd mi objasni u čemu je štos s tom ventilirajućom pećnicom?
    Koja je razlika / prednost u odnosu na neku običnu?

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Razlika je u tome što možeš peći na više nivoa i sve se jednako peče. Meni to ne treba često ali kad zatreba stvarno je super. Npr. stavim kroasane peći u 3 protvana i samo onaj gornji prvi izvadim tako da se zapeče i slijedeći, pa onda još onaj najdoljnji. Puno brže je sve gotovo.
    I ventilirajuća pečnica peče ravnomjernije.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi imamo Electrolux, znala sam da ima tu ventilirajucu opciju, ali je jos nisam koristila. Lijena sam da citam uputstva za upotrebu...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mis-pis prvotno napisa
    Mi imamo Electrolux, znala sam da ima tu ventilirajucu opciju, ali je jos nisam koristila. Lijena sam da citam uputstva za upotrebu...
    procitaj uputstvo, ventilacijska je jako dobra stvar

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mis-pis prvotno napisa
    Nikada ni ne koristim drugu opciju od ventilirajuće, to mi je zakon.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Anblivbl! Isprobano. (Zbog vas sam i kuhala. ) Dobra stvar.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ok - znači tražim šporet sa ventilatorom

Ali ima li ko Končar ili Zanussi? ili Candy ili Gorenje?

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zanussi pripada grupi u koju spadaju AEG i Electrolux. Malo trazi po internetu poredjenja. Ne znam da li hoces ugradni ili samostojeci? Evo ti link na test nekih od njih. (Nadam se da si dobra s Deutsche Sprache. )
    http://www.test.de/themen/haus-garte...93969/1193942/

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo ti i jedan primjer Zanussija. Svi koji imaju na ledjima ovaj propeler, oni ti imaju i ventilirajucu funkciju. Vidjela sam i jedan kojem se vrata otvaraju u stranu. Dobra fora kad ti je sporet izdignut iznad donjih elemenata.Kod nas ih u Robotu ima. Dalje nisam ni gledala, mi sve svoje aparate kod njih kupovali.
    http://www.zanussi.de/node64.aspx?pr...8952,8953,8954

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Gorenje ugradna pecnica. Ja sam super zadovoljna, ima sve moguce.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

na drva...

zanussi kuhalo imam evo 6 -tu godinu i super sam zadovoljna... gorenje pećnicu (ugradbenu) imam godinu manje i isto sam zadovoljna - ali slovence bojkotiran u zadnje vrime...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    na drva...

zanussi kuhalo imam evo 6 -tu godinu i super sam zadovoljna...
    gorenje pećnicu (ugradbenu) imam godinu manje i isto sam zadovoljna -
    ali slovence bojkotiran u zadnje vrime...
    I ja isto al ne smijem na glas da se neko ne uvrijedi

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Onda ti ja neću govoriti da sam i ja zadovoljna svojom ugradnom Gorenje pečnicom, a i moja mama svojim samostojećim Gorenje šporetom. Ne reklamiram ih, mrzim njihovu, a sad i moju mašinu za suđe.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Onda ti ja neću govoriti da sam i ja zadovoljna svojom ugradnom Gorenje pečnicom, a i moja mama svojim samostojećim Gorenje šporetom. Ne reklamiram ih, mrzim njihovu, a sad i moju mašinu za suđe.
    Prosla tura aparata je bila iz Slovenije. Ono tipa "pa Gorenje je Gorenje". Sad smo se opametili, pa skoro svaki aparat od drugog proizvodjaca kupili. To mi ni najmanje ne smeta. Sporet k'o sporet. :/ Frizider se nije bas proslavio, a na Gorenje masinu za sudje sam uzasno ljuta . Toj nije bilo dovoljno ni kad skoro potpuno operem sudje pa u nju stavim. Da ne pricam kakvo je izbacivala ako se malo hrane na viljuskama zadrzalo.:shock: Sve u svemu, ja sam njoj sluzila. Zato smo ovaj put rekli- no thanks. Za tu sumu koliko je Gorenje kostalo, mogli smo "pristojnije" aparate kupiti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A mi imamo bas sve gorenje. Kod mene su ugradni aparati i zasad dobro funkcionisu ali su i dobro placeni

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Natasa, jesi li gledala Beko ili Blomberg? Nasi prijatelji imaju Blomberg. Bas su zadovoljni. Kako funkcijom tako i estetikom.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Beko sam gledala i nisam oduševljena naročito, a za tu drugu marku iskreno nisam ni čula.
    Još nam je jučer nestalo plina ( imamo mali šporet na bocu) pa nam je došla dostavom boca i sad se ispostavilo da curi, brrr, strava.
    Jedva čekam da se priključim na gradsku mrežu pa da ponovo mirno spavam ( i napravim napokon tu pitu već jednom )

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Blomberg ti je Bekova visa klasa. Kao sto je Electrolux visa klasa od Zanussi. To mozes pogledati u Beko shopu na Grbavici (shopping) i na Vojnickom.

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi imamo končar sa ventilacijom, evo ulazi u treću godinu.
    Jako sam zadovoljna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

boretti

samostojeci

sto veci to bolji

mi kupili od 90 cm sa plocom kakve imaju u pecenjarama, uz pecnicu stize crijep i spahtla za pecenje pizze

za napu nisam imala lovu za profi line ali i ova jeftilenka usisava bolje nego bilo koja od drugih proizvodjaca

dvoumila sam se izmedju modela sa 1 ili 2 i vise pecnica, htela sam i falcon jer imaju pecnicu rostilj isfuranu ko ladicu ali nismo je mogli dopremit na 3 kat bez lifta po minijaturnim nizozemskim stengama jer ima 120 kg kad se uklone svi uklonjivi elementi

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prije 9 godina kupili smo "Končar" šporet i perilicu rublja. Šporet nikada nije imao ni jedan kvar, čak nam ni sijalica u pečnici nije otišla. Nema ventilator, ne sjećam se da se to spominjalo kad smo mi kupovali ili je to kasnije izmišljeno. Perilica rublja i dalje radi, samo ponekad ne iscentrifugira dobro (nakon toliko godina rada i opranih mašina valjda joj je dozlogrdilo). Uglavnom jako dobra iskustva s Končarom. Preporučam.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Podstanar sam i gazda je kupio novi Koncarov sporet. Dakle, ostala sam zapanjena da prilikom rada pecnice gornja ploca (dva i dva je) stednjaka se zagrije i vrata kao i ploca iza gumbica. Uzas, tako sam prestala koristiti pecnicu od kada Megan hoda.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedva sam našla temu o šporetu...

dakle - tražila sam uži, 3 plin 1 struja, A klasa...

odgovor: A i B klasa se malo razlikuju u potrošnji, a cijena B je znatno niža, pa nek si to uzmem.
    onda sam išla gledati pećnicu... piše "roštilj"... pitam ja - pa DI JE roštilj? a tip mi pokaže - GORNJI GRIJAČ...

ne da mi vrag mira, pitam za dizne... gradski plin (a ja imam bocu)... to si mogu kupiti..
    pitam za priključni kabel... to si moram sama nabaviti... i naći električara koji će mi to montirati..
    dostava - slučajno se plaća...
    odvoz starog štednjaka po pravilniku ministarstva - "znate, to vam još nije zaživjelo - al možete dečkima dat novce, pa će vam oni odvesti..."
    :?

dakle - da li je netko kupio odmah upotrebljiv šporet, ili zna dućane u kojima se to može srediti prije dostave? naime, ja sam svoj stari šporet dobila u dućanu spremnog za upotrebu... ali on će sad postati punoljetan, a plin jedva palim. pećnicu bi najrađe zadržala... na svim krajevima jednako peče, ima i roštilj a posebno i gornje grijače ...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sorciere, u kakvu prodavnicu si ti to ušla ???
    I koje ti je marke taj šporet, da ga zaobiđem u širokom luku!

Ja još ništa ne pazarih na tu temu, a od ljetos tražim...
    Na kraju sam skontala da Zanusi ima isuviše usku rernu, svega 38 cm ako i toliko,
    uspjela sam naići i na Candy i jako mi se dopao ali nemaju na lageru već samo taj jedan izloženi primjerak a ja baš i nisam za kupovinu skupe robe koju je ispipkalo prije mene ko zna koliko ruku,

Končar je i dalje u užem krugu kao i Elektroluks, kvalitetom ne znam koliko se razlikuju, cijenom su vrlo bliski, ali ja više nemam snage da guram glavu u rerne...

A što se tiče dizni i ostalog... istina je da neki šporeti imaju oboje a na nekima se to mora mijenjati u kućnoj radinosti, o kablu pojma nemam niti mi je iko ikad išta rekao na tu temu, kućna dostava je zasad uvijek i svugdje nuđena kao besplatna a odvoz "kabastog otpada" je uvijek u vlastitom aranžmanu...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo ARISTON ugradbenu pećnicu i ploču 3 plin+1 struja. Odlučili smo se za tu marku jer su jedino oni imali "rustikalni" model pećnice i pripadajuću ploču.
    No, jako smo zadovoljni. Pećnica ima 5 programa pečenja, i nešto što je meni super "ventilacijski" program za podgrijavanje i očuvanje topline hrane.
    http://www.ecos.hr/index.php?page=pr...cid=16&pid=142
    Što se tiče instalacije plinske ploče, to su nam došli montirati iz ovlaštenog plinskog servisa i napravili to za 15 min i naplatili 450 KN, al ajd kad je plin u pitanju... nije mi žao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •