Stranica 15 od 46 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Baš sam pitala dr gdje se je najbolje pikati, rekla je da je najbolje u trbuh, dok bedro ostaje za zadnje i to iz razloga što puno češće dolazi do alergijskih reakcija kad se pika u bedro!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pikala sam se cijelu trudnoću i postavila mnoga pitanja u vezi heparina što sestrama, što doktorima, što iščitavala po netu i mislim da nema jednoznačnog odgovora u vezi ničega...od pikanja ( mjesta, načina ) do alergijskih reakcija, istiskivanja zraka iz šprice, bla, bla...svega nečega....i čini mi se da sam valjda par puta dobila sličan odgovor na neko pitanje...svatko svoje tvrdi....

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo da javim da sam preživjela prvu injekciju fragmina . Na kraju sam si dala u trbuh pod kutom od 45 jer mi je to nekako najlakše bilo. Iako mi je trbuh već dosta velik i tvrd, uspjela sam u ležećem položaju uhvatiti špekec. Nije tako strašno jedino što me malo peklo poslije pikanja...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure da vas pitam je li fragmin čuvate u frizideru?
    Meni je 3.dan samostalnog bockanja i čudno mi je da me ne peče,je li ja to dobro onda radim?

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na kutiji ti piše,čuvati na temp. do 25 stupnjeva..
    Mene su prve injekcije pekle,nakon što sam si dala injekciju,a sada niti to..a ni ne boli me jer sam ospkbljena sa špekecom na trbuhu-za sada.
    Ali svatko ima neko svoje iskustvo..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ga nisam čuvala u frižideru, na njemu piše da se čuva na temperaturi do 25 celzijusa, nije bilo potrebe za frižiderom.....
    vjerojatno se fino bockaš, valjda imaš ruku za to
    šalu na stranu, nekad me peklo, nekad ne....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma kakvi frižider, satrat ćeš se budeš li gdje putovala...
    meni bodanje - tj. nama, još me muž bode - ide na dane. npr. jučer iz prve, a prekjučer iz 4. uboda, 2 put na krv naišli, užas

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure da vas pitam.U prošlom i ovom postupku sam davala fragmin od transfera do bete i od negativne bete samo prestanem...pa sad bi li trebala vadit krv vidit stanje,ne znam....ne znam bi li štogod trebala napravit ili jednostavno je to to....

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zlatica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure da vas pitam je li fragmin čuvate u frizideru?
    meni su sestre bile napomenule da ne smije stajati u frižideru

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, vidim da ste iskusne u tom području a ja bih se malo informirala. Kod kojih liječnika da se obratim. Koji ginić vam je vodio trudnoću i kod kojeg hematologa ste išle. Kak ste došli do njih? Nazvali i samo naručili ili neki drugi princip.
    Planiram imati još barem jednu trudnoću a druga trudnoća nije bila baš školska, sumnjam na trombofiliju jer mi je mama od mladosti na preventivnoj terapiji za trombofiliju (Andol 100).
    Mislim da je najbolje napraviti sve pretrage i konzultirati se s hematologom i ginekologom prije trudnoće ali ne znam kome ići. Koji su dobri i kvalitetni? Prvo mislim ići sve njima privatno, a bilo bi dobro kada bi i radili u bolnici pa da me mogu kontrolirati i ako ću morati ležati u bolnici. Imam veeliku vjerojatnost začeti blizance (jer su bili i u drugoj trudnoći) pa bi mi bilo važno da taj ginić ima iskustva i u blizancima a i u problemima s trombofilijom. Cure pomagajte. Želim još jednu trudnoću, bojim se i želim poduzeti sve što mogu da izbjegnem sve crne scenarije. Za početak, kojem ginekologu da se obratim. Cijena nije bitna, naravno. Unaprijed zahvaljujem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

drage moje,

dugo me nije bilo ovdje al izgleda da se opet vraćam. Opet sam trudna radila sa mkoagulogram i bidim ima dosat L i H vrijednosti al sad ne stignem pisati. Sve sam pozaboravljala, a najviše me zaniam na kojima vrijednsotima predlažu da se krene s heparinom. Prošlu T. sam se pikala od 24 tj sve do nakon poroda, umeđuvremen usam operirala vene,al izgleda da meni T. izaziva ta moja koagulacijska stanja

javim se s nalazima i nadam se da niej alarmantno...

čuvajte mi se, ljubim vas

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

majko moja tipfelera...jesus !!!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    majko moja tipfelera...jesus !!!
    uzbuđenje draga moja, uzbuđenje, želim ti lijepe prekrasne brojčice i da ti heparin i ne zatreba

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

baš tako draga moja sretna35

evo mojih nalaza sa 12+5 tj.(napisala sam samo one koji odskaču, sve je blizu graničnih vrijednosti):
    T 144 L
    PV 1,26 H
    INR 0,85 L
    fibrinogen 3,7 H

E šta vi iskusne moje heparinke mislite, jel trebam paničarit, odmah ići doktoru ili čekat redovni pregled koji mi je 22.2. (a prije toga sam 5 dana službeno u Ljubljani)? inače sad sam 15+4 tj.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hello, nikoga na temi?
    joj a ja trebam informaciju d opetka?

i da, tak sam zbunjena da sam krivo napisala tjedne trudnoće sad sam u 15. a ne 16. tj.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Žao mi je Lili75, nadam se da će ti se javiti netko tko zna ali vrijednosti jesu povišene. Ja sam od 5tj. trudnoće na fragminu tako da neznam od kojeg tjedna se kreće prema tvojim vrijednostima, moje su bile niže ali ja imam trombofiliju potvrđenu i preboljelu trombozu također. Ne shvaćam zašto te odmah nisu stavili na preventivnu dozu. Možda da nazoveš prije i javiš nalaze?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    baš tako draga moja sretna35

evo mojih nalaza sa 12+5 tj.(napisala sam samo one koji odskaču, sve je blizu graničnih vrijednosti):
    T 144 L
    PV 1,26 H
    INR 0,85 L
    fibrinogen 3,7 H

E šta vi iskusne moje heparinke mislite, jel trebam paničarit, odmah ići doktoru ili čekat redovni pregled koji mi je 22.2. (a prije toga sam 5 dana službeno u Ljubljani)? inače sad sam 15+4 tj.
    meni fibrinogen 6
    sa 14tt

išla sam u hematologa i reka je da se uz fragmin koji uzimam ne trebam bojati.
    ja se ipak bojim...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pinky,

Nemoj se bojati, pod terapijom si sigurna. E sad malo sam bila u guzvi i recimo neodgovorna, vec sam u Ljubljani (ostajem do cet),a nisam se javila doktoru prije, Boze dragi valjda ce sve bit ok

A pregled imam zakazan 22.1., kontaktirat cu svog dragog dr. R prije posjeta socijalnom ginicu.

Ja se super osjecam, bez ikakvih tegoba i ova T. je po svemu ista kao prethodna, tako da ocekujem i svoj venozni paket... za koj i tjedan al cu ga preduhitrit s heparinom, dzaba moja operacija vena u medjuvremenu, to je nesto u organizmu i reakcija mog tijela na T., poludi mi koagulacija,al ne daj Boze gorega..

Petronjela, hvala na odgovoru.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lili kad ti je termin? ti si skoro ko ja trudna

ma odlučila sam ne zamarati se krvlju, ali evo, pijem klavocin zbog streptokoka a na njemu je upozorenje da se obratimo dr ako uzimamo antikoagulante, pa sam odmah u frci. a šta ću, takva sam...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cuj kao se bojis radije se konzultiraj s doktorom nego da se grizes.

ja cu ti samo reci kad sam imala trombove da sam pila i klavocin i bila na terapiji heparinom i nista mi se nije dogodilo (t ose sve dogadjalo u Petrovoj bolnici).
    na puno lijekova ti pise da se ne smije ovo ono al nije bas tako...

meni ti je termin 3.8. al ako budem morala na carski onda vjerojatno vec krajem srpnja 2011.,a kad je tebi termin

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni 4.8.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pinky i Lily75 stižu nam lavice

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa ne mozes vjerovati kako smo blizu s terminima.

sretna35, cuj mozda meni dolazi i mali lav, ja jos ne znam...a kud sam i prvoj dala ime sa znacenjem Lavica ...mozda sam predosjetila drugu bebu...cudno li je to u zivotu...

uh zlata nasa mala....jedva cekam sutra nakon seminara u BTC pokupovat za Leonu i bebicu robicu....cant wait.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam lavica, pa se nadam da bebe neće previše uraniti i postati rakovi hehe
    a postoji realna šansa da ih rodim i na svoj rođendan, par dana prije termina
    iako će vjerojatnije to biti i ranije, sa duplićima se nikada ne zna...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A da draga pa ti nosis blizance čuj oni ti znaju dosta uraniti iako i ja bih da me se pita da bebi bude lav/ica a ne rak, da se netko ne bi uvrijedio

jel ti znaš spol?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne još... nadam se 4.3. na uzv-u da ću saznati

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure,

hitno trebam informaciju, kolik odana se čekaju nalazi koagulograma u vinogradskoj? u sljedeći pon imam pregled kod hematologa, a dotad moram imati nalaze koagulograma,ako odem sutra u uto jel to sve stignem obavit?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Lili75, ja sam ih čekala cca mjesec dana - jedino da ih zamoliš i kažeš da imaš termin kod hematologa.
    Usput da pitam iskusne heparinke, jel bih ja prije postupka trebala otići hematologu, strah me da ne stignem do postupka ( planiram slijedeći ciklus u postupak - krajem travnja), i neda mi se više odgađati postupak, a opet me strah što ako bih trebala ovaj problem prvo riješiti posjetom hematologu, pa tek onda u postupak???? Ili je sasvim dovoljno pikati se fragminom od dana ET i cijelu trudnoću, pa kada rodim onda otići hematologu??? Please help!!!! Hvala....

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mury, baš me čudi da si toliko čekala, ja nisam ni u prvoj T.

uglavnom bila jutors, ne znam jel zato što sam trudnica i što sam rekla da mi je hitno al nalaze ću dobit već sutra od 12h. baš sam happy...

nadame se da će ti savjetom pomoći iskusnije curke i sretnoooo sa sljedećim postupkom da bude dobitni !!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nekako mislim da bi tebi bilo bolje da si već na fragminu ili heparinu prije nego kreneš u postupak, al neka ti radije kažu druge curke.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, nije riječ o istim pretragama, koagulogram spada u rutinske pretrage i bude brzo gotov, a genotip trombofilija se čeka mjesec dana.
    Mury, odi sad hematologu ako stigneš.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 05.04.2011. at 10:24

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure, hvala na savjetima - danas zovem doktoricu da me naruči za uputnicu hematologu . Jel tko zna možda gdje se najprije dođe na red kod hematologa, u kojoj bolnici? Nikada mojim pitanjima kraja.
    Lili, drago mi je da ćeš brzo imati nalaze, sretno ti!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Lili75, ja sam ih čekala cca mjesec dana - jedino da ih zamoliš i kažeš da imaš termin kod hematologa.
    Usput da pitam iskusne heparinke, jel bih ja prije postupka trebala otići hematologu, strah me da ne stignem do postupka ( planiram slijedeći ciklus u postupak - krajem travnja), i neda mi se više odgađati postupak, a opet me strah što ako bih trebala ovaj problem prvo riješiti posjetom hematologu, pa tek onda u postupak???? Ili je sasvim dovoljno pikati se fragminom od dana ET i cijelu trudnoću, pa kada rodim onda otići hematologu??? Please help!!!! Hvala....
    ja nisam ni išla hematologu, vjerovala ili ne. dok nisam otišla privatno u 12.tt, a on je samo potvrdio ono što je moj mpo liječnik predlagao.
    bodem se od et i cijelu ću se trudnoću bost.
    trudnoću mi vodi moj mpo liječnik, redovno kontroliram koagulacijske faktore i druge krvne slike, za sada je sve u granicama normale za nekoga tko je u mojoj situaciji.

moja preporuka je - idi kod hematologa nakon što ostaneš trudna, kad provjeriš trudničke faktore koagulacije, d dimere, fibrinogen, a ako imaš indikacija za heparin/fragmin uvedi ga od dana transfera.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hej pinky, pratim te - i ja sam kod istog MPO liječnika, mislim spremam se kod njega u postupak slijedeći ciklus ( dr. P iz CITA), rekao mi je da od dana ET idem na fragmin 5000 IU ili što već, ali sam htjela eto tek tako vidjeti što mi hematolog predlaže ( ja sam ti paničar u duši)...i još se draga moja pinky nadam da ću te od slijedećeg mjeseca pratiti i u trudnoći sa duplićima, milsim, kada sam već krenula tvojim putem, neka sve bude kao u tebe....
    Za sada toliko, ali vjerujem da ću po pitanju fragmina imati još milijuna pitanja.....

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure moje, jesam vam rekla da ću vas ugnjaviti na ovoj temi....
    Danas zvala ljekarnu da pitam za cijenu fragmina od 5000 IU, jedna ampula 333 KN, meni dr. P rekao da za početak nabavim 20 ampula. Znači, 20 x 333 Kn = 6660 KN. Jel postoji kakva mogućnost da ja te fragmine dobijem na recept prije ET, tj. prije pozitivne bete ( eventualne pozitivne bete) ? Kome se obratiti za recept, ginekologu ili lječniku opće medicine??? Ni blizu nisam računala na ovih 6660 KN
    Posljednje uređivanje od Mury : 05.04.2011. at 15:30

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma nije moguće da je ampula 330 kn??
    zašto fragmin 5000 a ne 2500? tko ti je odredio dozu od 5000 i zašto?
    ja sam krenila sa 2500, skoro SVI su na 2500 (meni jedan $#"#$#"$ povećao na 5000 ali tek u 14.tt)
    fragmin se ne prodaje na ampule već na kutije od 10 inekcija
    ako je kutija 2500 150kn, a znam da je, kupovala sam je, kutija 5000 ti je 330, dakle 10 inekcija, ne jedna.
    ne vjerujem da će ti itko dati fragmine bez ostvarene trudnoće, do tada ih moraš kupovati.
    ja im dođem sa drobom do zuba svako mjesec dana i izlude me prije nego što mi daju mjesečnu dozu, za poludit.
    tebi garant neće dati.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

edit: tek sad sam vidila da ti je dr. p dao 5000, što mi je čudno osim ako nisi neka bucka. buckaste žene dobijaju veće doze

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje, jesam vam rekla da ću vas ugnjaviti na ovoj temi....
    Danas zvala ljekarnu da pitam za cijenu fragmina od 5000 IU, jedna ampula 333 KN, meni dr. P rekao da za početak nabavim 20 ampula. Znači, 20 x 333 Kn = 6660 KN. Jel postoji kakva mogućnost da ja te fragmine dobijem na recept prije ET, tj. prije pozitivne bete ( eventualne pozitivne bete) ? Kome se obratiti za recept, ginekologu ili lječniku opće medicine??? Ni blizu nisam računala na ovih 6660 KN
    evo mene ko ine, 3 za redom
    20 ampula ti je 660 kn, SIGURNO. to su 2 kutije po 330.
    za dobit ih na uputnicu jako je komplicirano i ne može bez ostvarene trudnoće.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pinky, izgleda sam ja dobro mutirana - zbilja se ne kužim u tu trombofiliju, ako ti se da pogledat na temi imunološke pretrage ( pisala sam svoje rezulteate pretraga). Baš i nisma bucka, visoka cca 167, teška58 kg. Ako je kutija od 10 injekcija 333 KN, onda je to ok, zvat ću opet - ja sam skužila da je jedna injekcija 333 KN, i kada sam si to pomnožila sa 20 injekcija, pala na guzicu...joj, joj, uz sve probleme, sada još i ov, ima li tu kraja, ili barem rezultata....
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pinky draga, hvala na info. Evo sam i ja opet zvala ljekarnu, paket je 330 KN! Uh, pao mi kamen sa srca, a digla sam toliku uzbunu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma nou frks, samo pitaj

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja nisam bucka a bila sam prošlu T. na heparinu 5000, od 24 tj do par tj nakon poroda.
    bila sam pacijentica dr. R iz Vilija i prof Đelmiša u Petrovoj.

nalaz mi se zasad čini ok,al vidjet ćemo što će reći dr. Hafner u pon.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cure, kako to da se nekad fragmin daje prije postupka a nekad odd transfera? U čemu je kvaka?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

stvarno ti ne znam ja sam oba puta zanijela prirodno, a kad sam dobila tromb u 25 tj T onda sam dobila i heparin.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mimi81 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, kako to da se nekad fragmin daje prije postupka a nekad odd transfera? U čemu je kvaka?
    nisam čula za mpoovke koje su počele sa fragminom prije transfera. tko je počeo prije?

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno prije transfera

Ja sam u 2 postupka pocinjala dan nakon punkcije, a transferi su bili 3 i 5-i dan.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čula sam za fragmine od punkcije, ali od prije postupka nisam.
    možda su to bile žene koje nisu samo imale indikacije za trombozu, već "pravu" trombozu, ne znam...

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da je bila jedna forumasica koja je koristila fragmine 6 mj. dok je pokusavala ostati trudna, i kad je vec mislila napraviti pauzu ostala je trudna. Ne sjecam se koja je ali mozda se javi. Mislim da se u situaciji kada se ne nalazi ni jedan razlog osim trombofilije (a radjeni su kariogrami ploda i sve je bilo ok), a dolazi do ranih spontanih, indicira takva terapija jer je veca dobrobit od potencijalnih rizika i nuspojava. Iako mislim da je to rijetkost jer mislim da utjecaj trombofilije u ranoj trudnoci nije dovoljno istrazen, barem sam ja tako iscitala iz recimo ovog odgovora dr. R. http://www.zdravljeizivot.com/forum/...p?f=70&t=20148

edit: mislim da se rijetko daje ta terapija i prije samog postupka iz razloga neistrazenosti
    Posljednje uređivanje od nellyxy : 07.04.2011. at 13:45

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Molila bi malo više informacija o niskomolekularnom heparinu. Gdje ga mogu kupiti, da li ga moram naručiti..
    Hvala.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mia lilly o kojem niskomolekularnom heparinu? ima ga više vrsta, ja sam na fragminu.

pitanje: na kutiji piše da se drži na temp do 25 stupnjeva. uskoro će zatopliti pa pretpostavljam da se preko ljeta drži u frižideru?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •