Stranica 16 od 46 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

iako lijekove inače držim u frižideru, fragmin nisam...držala sam ga u spavaćoj sobi, koja je najhladnija prostorija u kući po ljeti, imam termostat i temperatura je uvijek nekih cca 22 stupnja, ja sam bila u sobi non stop, pa i on sa mnom

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma i ja ga sad držim u hladnoj prostoriji, a pošto sam u dalmaciji i ljeto ide, to su pusti snovi...
    plus putujem mjesečno jednom u st na pregled i po fragmine, a u autu će valjda biti 300, pa bi ih morala u frižider... ne znam ni sama, pitat ću ih u dnevnoj bolnici ovaj put, iako mislim da em ne znaju em ih nije briga

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    mia lilly o kojem niskomolekularnom heparinu? ima ga više vrsta, ja sam na fragminu.

pitanje: na kutiji piše da se drži na temp do 25 stupnjeva. uskoro će zatopliti pa pretpostavljam da se preko ljeta drži u frižideru?
    To još ne znam. Nisam ni znala da ih ima više vrsta.
    Dogovor sa dr.-om je da bi ga počela uzimati nakon transfera uz Aspirin 100. Predpostavila sam da bi ga trebala naručiti i čekati..pa me uhvatila panika, što ako ne stigne na vrijeme?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmm koliko znam niskomolekularni heparin se NE UZIMA uz andol ili aspirin 100. mislim da je najbolje da svoje nalaze napišeš radončiću na portal zdravlje i život, on je najbolji na području heparini/mpo
    smije li se znati koji dr ti je preporučio tu kombinaciju?
    kad ti je postupak?
    mislim da fragmin/heparin možeš kupiti u bilo kojoj ljekarni, eventualno naručiti ako ih nema, ali ne znam kako je sada kad su postrožili u ljekarnama. ja sam svoje kupovala a otkad sam trudna dobijam ih u rodilištu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam bila na pola Andola i fraksiparinu, vodila sam se na SD

ne možeš pogriješiti sa frižiderom, bolje da je ziher, neće mu biti prehladno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Andol sam uzimala do 32. tjedna

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dr. Duić. A dr. Radončić potvrdio. Nisam mu pisala, bila sam kod njega nakon imunoloških pretraga.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

onda je to to. samo ga upitaj koji niskomolekularni heparin da uzmeš i koje jačine. neko je na fraxiparinima (kako li se već zovu), netko na c-nečemu (ne znam ime), ja na fragminu, pa i unutar svih tih lijekova opet imaš gradacije po jačini koje trebaju biti određene.
    najbolje je da ti napišu na papir preporuku za inekcije, bojim se da ih bez toga nećeš moći kupiti (jer više ne možeš apsolutno ništa bez recepta ili papira) a nećeš ih još, do trudnoće, moći dobiti u bolnici.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Lijek na c je vjerojatno clexan

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky, hvala na odgovoru

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

heparinke, imam pitanje. na clexanu 0,4 sam. neki dan sam se porezala malo na jagodici prsta i krv nikako da stane. jucer bila na ogttu i isto nakon pikanja u prst krv mi je poslije curkala jos 2-3 sata.
    istovremeno sam radila i koagulogram koji je sasvim uredan.
    trebam li se brinuti zbog ovog produzenog krvarenja? jel netko primijetio ili imao slicnu situaciju?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila na pola Andola i fraksiparinu, vodila sam se na SD
    I ja sam bila na pola andola (zbog male kilaže, inače bi bio i cijeli) i fragminu, i upravo mi je i najnoviji dr. rekao: andol obavezno, i to stalno, plus heparin ako dođe do trudnoće (a čak i nemam dokazani trombofilijski poremećaj), tako da je to sve individualno.

Visibaba , mislim da malo produljeno krvarenje nije neobično ni zabrinjavajuće.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    Visibaba , mislim da malo produljeno krvarenje nije neobično ni zabrinjavajuće.
    vikki, hvala ti na odgovoru.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky, molim pomoć! Danas sam kupila injekcije fragmina. Trebala bi se piknuti. Kada je najbolje, kako, gdje?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

važno je da se UVIJEK moraš bosti u ISTO vrijeme. ja se npr. bodem u 21 sat. tad sam sigurna da ću biti doma, ako sam vani doći ću do tada, ako idem navećer vani idem nakon što se ubodem.
    dakle - sat prilagodi svom dnevnom rasporedu. odmak od uboda do uboda može biti max pola sata.

ja se još uvijek bodem u stomak, tu mi je najlakše.

evo ti mapa sa mjestima di se možeš bosti:

http://www.ivf.com/images/hep.jpg

i mijenjaj mjesta uboda svaki dan.

prije uboda očisti alkoholom, zrak ne istiskavaš prije uboda ko što smo radili sa hormonalnim, već njega na kraju isto "ubodeš" , dakle inekciju istisneš do kraja, uključujući zrak (on potisne lijek duboko pa nemaš modrica, kvrga i podlijeva). nakon uboda će te vjerojatno peći rupica. NEMOJ rupicu ničim tretirati. ništa alkohol, led, diranje. dakle, izvučeš iglu i stisneš zube. ostaneš malo ležati i to je to.

ovaj sistem bodanja je provjereno najbolji, ostavlja najmanje podlijeva i masnica.

kad se bodeš pikaj ako treba i par točaka dok ne nađeš na mjesto koje ne boli. nekad ćeš ga ubost iz prva, nekad iz 15. puta.
    dakle bocneš iglom, ako ubod boli, traži novu točku.

sretno!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je i riki rekla da se zrak ne istiskuje, a dr je rekao da se istiskuje (bila sa naravno puna modrica).

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako ga istisneš imat ćeš modrice. probala sam obje verzije.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala ti Pinky. Probat ću i ja oko 21.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

-vidim da dosta spominjete Andol 100 pa me zanima koja je njegova uloga ( sorry al totalno sam neznalica ) - meni je Dr. predložio da probamo s njim u idućem postupku (bez pretraga), iako ja mislim pokušati inzistirati na pretragama i još pitanje ko može dati uputnicu za pretrage na trombofiliju i imunološke pretrage-da li to mora ginić ili
    je može dati i dr. opće prakse?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

miba, meni je dao ginić, ali mislim da može i dr. opće medicine ( naravno ako je voljan). Meni je lakše od gina dobiti uputnice, nego od dr. opće medicine, pa onda za sve njega i žicam

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Može i dr.opće prakse, ja dobila od svoje.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam dobila od svog soc. ginekologa.
    Prije toga sam bila kod dr. Duića na pregledu i on je odredio koje pretrage trebam obaviti.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja od soc. ginekologa na preporuku mpo liječnika

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jučer sam obavila svoje prvo pikanje Fragminom! SAMA!
    Inaće, ja sam jedna od onih koja se nije sama pikala ni Gonalima.
    Ubola sam se u trbuh već iz prvog puta. Nije boljelo ni malo. Nema ni podljeva ni masnice. Nadam se da sam to dobro napravila.
    Pinky, hvala ti na svemu!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, jel se mogu imunološke i trombofilijske pretrage obaviti i privatno i gdje? Hvala!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma bravo mia lily! danas u drugu stranu..
    vala, mislim da možeš u svakom boljem labu, ali samo trombof. košta oko 900 kn

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Uh, to je dosta! Možete li mi napisati i što sve spada u imunološke pretrage, trombof. i ... mislim ako ću tražiti ginekologa uputnicu

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, to je dosta! Možete li mi napisati i što sve spada u imunološke pretrage, trombof. i ... mislim ako ću tražiti ginekologa uputnicu
    Pogledaj temu IMUNOLOŠKE PRETRAGE. Ja sam negdje napisala što sve trebam obaviti.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Thanks, potražit ću

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zanima me kada imam pravo na Fragmin preko Hzzo-a?
    Ko mi piše recept za njega i gdje ga naručujem?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kad ostaneš trudna, soc. ginekolog ti napiše uputnicu za dnevnu bolnicu rodilišta, sa naznakom fragmin 2500(ili koji već trošiš). odeš tamo i dobiješ mjesečnu dozu inekcija. i tako svaki mjesec-
    meni traže kks jer prate trombocite koji moraju biti ok da bi dobila inekcije

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kad ostaneš trudna, soc. ginekolog ti napiše uputnicu za dnevnu bolnicu rodilišta, sa naznakom fragmin 2500(ili koji već trošiš). odeš tamo i dobiješ mjesečnu dozu inekcija. i tako svaki mjesec-
    meni traže kks jer prate trombocite koji moraju biti ok da bi dobila inekcije
    ja sam Pinky mislila ono davno kad si ti o ovome nešto pisala da je to puno kompliciranije i da je gotovo neizvedivo i ja zaključila da mi je bolje ne bakćat se s tim i uredno plaćala Clivarine cijelu trudnoću, a tuke mene

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala ti Pinki. Da nema tebe ne bih se znala ni upiknuti sa injekcijom!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam Pinky mislila ono davno kad si ti o ovome nešto pisala da je to puno kompliciranije i da je gotovo neizvedivo i ja zaključila da mi je bolje ne bakćat se s tim i uredno plaćala Clivarine cijelu trudnoću, a tuke mene
    čuj, trebaš imati živaca za pretrpiti uvrede koje ti neki liječnici tamo znaju izgovoriti svaki mjesec (zadnji put se dr derao na mene da se "bodem iz mode" i da on priznaje samo mišljenja liječnika iz bolnice, ne privatnike. od 7 puta što sam išla tamo po inekcije 5 sam izašla plačući). pa sam zvala bolnicu za naručit se u hematologa, prvi slobodan termin usred 7. mjeseca, taman kad budem rađala abd.
    tako da me je sad frka totalna kako će oni reagirat kad sa sobom u rodilište donesem heparine i zamolim ih da ih stave u neki frižiderić, jer nema fridža u sobi. i kako će reagirati na moje bodanje. kako su na tvoje blekonja?
    i hoće li me tretirati ko heparinsku rodilju?
    muka mi je razmišljajući o tome, stvarno.
    da ne spominjem da sam se do sada 3x ubola sama, mm me i dalje bode.
    moram nekako preći na noge, a frka mi je za poludit.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti Pinki. Da nema tebe ne bih se znala ni upiknuti sa injekcijom!
    ma samo ti pitaj, ako znam rado ću odgovoriti

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pinky, ti si jedno veliko

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pinki, imaš li ti ikakvu šansu otić rodit negdje drugo? Ovo je suludo što pišeš o ovima.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pinky prestrašno nešto kako se ponašaju, ali obzirom da je to tvoja redovna terapija oni to niti mogu, niti smiju ignorirati...
    Ja se još uvijek uspijevam bosti u trbuh, ne pitajte me kako

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Pinki, imaš li ti ikakvu šansu otić rodit negdje drugo? Ovo je suludo što pišeš o ovima.
    ma nemam. a pošto čekam blizance, st ima najbolju neonatalogiju ovdje, ako im zatreba inkubator... izdržat ću. još par mjeseci i sve će biti iza mene. samo da svo troje budemo ok.

tibi i ja sam još na stomaku, ali nakon jučerašnjih alien-akrobacija bebica mm je rekao da moramo uskoro preći na nogu lol
    išokirao se kad je vidio rukice ili nogice kako klize ispod stomaka hehehe
    a iako budem išla na cr morat ću nakon njega u nogu, zar ne? zbog reza?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pinky lako se bost u bedro - i niš ne boli - manje peče nego u trbuh. Samo si onak primi meseko i zabij! Ma fakat nije strašno. I meni je bilo užas preć s trbuha na noge, al, eto....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma di u bedro to je ono što mene muči.
    ajde tonili pliiiiz učini mi ogromnu uslugu kad stigneš, ne mora danas ni sutra.
    jednom rukom se uštipni za bedro kao što bi da se bodeš, a sa neke udaljenosti (da vidim i bedro i ruku, da ne bude neki veliki closeup) uslikaj taj uštip pa mi ga pošalji na fb plizzzzzzz
    pretresla sam sve utube videiće, nisam nigdi našla

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a iako budem išla na cr morat ću nakon njega u nogu, zar ne? zbog reza?
    Mislim da zbog reza ne moraš, rez je točno di je pubična kost, a bodeš se puno preko toga, malo ispod pupka?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pinky ja se nikad nisam pikala u trbuh...ja sam sebi davala injekcije u noge, a sestre u bolnici prije i poslije poroda u ruke (mišić kod ramena - ne onaj koji pokazuješ kad se foliraš nego onaj iznad)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 13.05.2011. at 14:27

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bum! Čim cure uvalim nekom malo.... dok Jura dođe s posla

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pnky također moj savjet ti je da u bolnici imaš injekcije za max. dva-tri dana...neka ti ih netko donosi (ili TM ili ako imaš nekoga u samom ST) jer ako ih ostaviš sestrama ostati ćeš bez toga...gotovo uvijek se nađe netko tko ne zna čije je to pa se ili da nekome drugome ili se baci ili uvijek nešto...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

o boxica, odličan savjet! ne bi mi to palo na pamet.
    još ću lipo na svakoj plastičici od inekcije markerom napisati ime

ina, ma bockam se oko pupka, ko što smo se boli hormonalnim.

tx tonili

boxice potpis...uvik me rasplače

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rez od carskog ti je pis of kejk rez, nevidljiv, mnimalna, točno ispod ruba gaćica od kupaćeg. Ono, nul problemo za bost trbuh s tim rezom.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

boxice potpis...uvik me rasplače

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo drage moje da vam se pohvalim da sam i ja od 12.05. ( od ET) na fragminima od 5000 IU, prvi dan me piknula sestra, a jučer i danas sama, i nema ama baš nikakvog traga, uopće ne znam gdje sam se piknula . A tako me bilo strah modrica i podljeva, kad ono uopće nema niti točkice ( sve se mislim jesam li ja si to sigurno ubrizgala, ali me je peklo, pa po tme samo znam da sam se ipak piknula). Nadam se da će tako biti i sljedećih 9 mjeseci , ha,ha...naravno ako beta bude ljepa trocifrena!
    Posljednje uređivanje od Mury : 14.05.2011. at 22:41

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pinky ja sam se isto bola sa fragminom u nogu i u ruku, nisam nijednom u stomak, malo sam se plašila.
    U bolnici su mi nakon carskog pikali injekcije u stomak a kada sam izašla kući ja sam ih sebi nastavila davati još nekih 5 dana u ruku.(Dr R .mi je rekao na ih primam 2 tjedna nakon poroda).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •