Stranica 18 od 46 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure, molim vas, može li mi neka od vas koja je prošla obradu u Petrovoj radi trombofilije napisati koliko dana je za to potrebno biti na patologiji trudnoće, kakve pretrage rade, koliko treba da odobre heparinsku terapiju ako utvrde da je nužna?
    Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

inesz, ja sam imala dokazanu trombofiliju (mutacije, nikad tromboza). dr. delmis me iz pronatala poslao na odjel na obradu. obrada je odradena u dnevnoj bolnici (krv, urin, gin. pregled, uzv, papa, brisevi) i za destak dana sam dobila odobrenje za heparin. dosla sam rano, s betom 452, otkucaja jos nije bilo pa sam tjedno ponavljala uzv i odobrenje za hep se poklopilo s otkucajima, sa sedam tjedana. sretno!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kejt, hvala.
    ja imam odrađenu genetiku (nalaz sam čekala 5 tjedana) dokazane dvije slabije mutacije i protein S na donjoj granici.
    beba dobro napreduje, ali u mojoj sitaciji, nije se za zezati sa nalazima koje imam.
    dakle, ne treba se dugo boraviti, odradi se u dnevnoj bolnici.

hvala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kazite mi molim vas, vi koje ste dobile heparin od transfera, da li ste ga baš dobile besplatno ili ste ga kupovale?

i nakon pozitivne veze i prvog pregleda, da li ste heparin dobivale dalje u bolnici ili ste ga kupovale do odluke povjerenstva?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam ga kupovala do odluke povjerenstva tocnije dok narucen nije dosao u bolnicu.Nekih 10 do 13 dana od odluke povjerenstva jer
    nisam dobila na vrijeme obavijest da je pozitivno odluceno(trebali su mi poslati obavijest kuci a doslo je za 7 dana),pa kad sam saznala da je,
    od narucivanja u bolnici do podizanja proslo je 5 dana.
    Kupila sam zalihu van HR gdje je jeftiniji(clexan).
    Posljednje uređivanje od Sela : 25.11.2011. at 11:38

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sela, hvala ti na odgovoru, a u kojoj je to bolnici?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sweety, to je za Petrovu, al i na sv Duhu je isto, pretpostavljam da i u ostalim bolnicama, a šta imaš od mutacija (zaboravila sam)? Jesi već krenula s pikanjem?

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja do sada nisam isla na to povjerenstvo jer mi moja ginicka pise uputnice za pikice tako da je to mojima u bolnici dosta. Tak mi je i najjednostavnije jer znam da mi moja ginicka nece raditi probleme oko toga. Mozda da vidis jel mozes tako? Ak nis drugo brze ide nego sa povjerenstvom.

Scila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pozdrav svima, evo nemam trenutno strpljenja čitati sve od početka do kraja pa sam odlučila pitati. Trenutno sam 28+7 tj trudna, uzimam Fragmin 2500 svako jutro , bockam se u trbuh tj salo na trbuhu i jutros po prvi put nakon sto sam izvukla iglu pojave se 2 kapljice svježe krvi OMG . Naravno dok sam to vidjela zabolila me glava a sada prelazi i na stomak (ok gladna sam pa možda i zato ), jer sam očito pogodila neku žilicu. JEl se to kome vec dogodilo?? Osim tih par kapljica sve je sada ok ALI sam se poprilično preplašila.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oprosti, nisam sigurna da razumijem što se dogodilo. Što je prešlo na stomak? Je l te zbilja zabolila glava pa te sad zbilja boli trbuh?
    Ako su samo dvije kapljice krvi problem, tu se ja ne bih zamarala. Kada sam se odjednom zbog nečega morala dvaput ubost, ponekad mi kad sam stisnula špekec da se ponovno ubodem, na prvu rupicu izašlo malo krvi.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni je znalo tu i tamo biti tako-par kapi krvi ako bi pogodila kakvu žilicu (pikala sam se u bedro i nadlakticu)

Scila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala već ste me smirlil. Kad sam ugladala krv automatski me zabolila glava a onda i stomak, nije neki bol ono nervoza i živci više , nekad zakompliciram dok pričam, sorry.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i meni se pojavljivalo malo krvi to je valjda normalno kad ubodeš iglu, a tek masnice i jednom mi je došlo takva potkožna kvrga da me bolila još tjedan dana, ove su stvarno malo žešće inekcije

Scila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Valjda je normalno, mada mi se do sada to nije dogodilo. Već sam pomislila da mi super ide jer nema modrica, što mi je super. Mislim da je fora da baš poprilično uštipnem salo desno ili lijevo od pupka (nekako to dođe skoro iznad boka područje) i ne puštam dok iglu ne izvadim. Do sada sam od posljedica bockana primjetila samo zadebljanja kože.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

scila, i meni se znalo pojaviti par kapljica krvi (bola se u bedro)
    masnice su mi bile sve gore i gore, iako sam tehniku usavrsila
    na jednom pregledu, kad mi je dr. matijevic vidio modrice, rekao je da to tako i biva, da su podljevi sve veci
    sretno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne brini, sve je u redu, čudno da ti se već prije nije dogodilo, očito dobro ciljaš

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam se jednom ubola u bedro(nije bilo vise mjesta na stomaku),malo je isla krv i prestalo.Slijedeci dan na poslu iz te iste ''rupice'' mi je pocelo krvarenje(valjda sam sjedenjem napravila pritisak na tom mjestu) i pocelo je krvariti toliko da sam morala promjeniti hlace(na poslu nosim bijele hlace).Uvijek imam pri ruci flaster, jer od 20 uboda barem jedan mi malo krvari.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ima netko ideju o utjecaju željeza u krvi na organizam i plod, kod heparinske terapije?

Željezo mi je na donjoj granici, ali mi dr. nije dao da uzimam nadomjesno željezo jer je hemoglobin dobar.
    Kasnije mi je tek palo na pamet ima li utjecaja na organizam/plod tako nisko željezo u kombinaciji sa razrijeđenom krvi?

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je rečeno da ne. Hemoglobin mi je jako nizak i ne uspjevam ga podignuti ni sa dvije tablete retafera dnevno (već dva mjeseca). Inaće sam na Fragminu.

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure , jel ima koja da dobiva Fragmin u Merkuru , zanima me koliko traje kod njih obrada , jel jedan dan ili više , ( čula sam da moram biti tamo 3 dana , grrrr)
    hvala
    ... ili da ima neki info
    Posljednje uređivanje od mimimuc : 23.12.2011. at 16:41

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mia Lilly prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je rečeno da ne. Hemoglobin mi je jako nizak i ne uspjevam ga podignuti ni sa dvije tablete retafera dnevno (već dva mjeseca). Inaće sam na Fragminu.
    Mia Lilly meni je isto hemoglobin konstantno nizak (uz ferum lek 2 tbl i isto sam na fragminu ).Na zadnjem pregledu mi je dr preporučio Captafer tbl,da pospješuje vezivanje željeza..pa će mo sad vidit na slj.kontroli.proguglaj malo o njima.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zlatica prvotno napisa Vidi poruku
    Mia Lilly meni je isto hemoglobin konstantno nizak (uz ferum lek 2 tbl i isto sam na fragminu ).Na zadnjem pregledu mi je dr preporučio Captafer tbl,da pospješuje vezivanje željeza..pa će mo sad vidit na slj.kontroli.proguglaj malo o njima.
    Hvala na info, ali mislim da je meni malo prekasno. Ja bi već ovih dana mogla završiti u rađaoni.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Molim heparinke da mi kažu koliko često i koje krvne parametre su vam kontrolirali u trudnoći.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svaki mjesec KKS ( obavezno barem trombocite da ne dodje do trombocitopenije), protrombinsko vrijeme, fibrinogen i d dimere. Svaki mjesec.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

(Pinky is baaaack, bar koliko uvati vrimena

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    svaki mjesec KKS ( obavezno barem trombocite da ne dodje do trombocitopenije), protrombinsko vrijeme, fibrinogen i d dimere. Svaki mjesec.
    THNX, to sam i mislila

Nabasala sam na hrpu čudaka gdje kad ih sve zbrojim na kraju ne dobijem ništa....
    Ovaj zadnji, po struci hematolog, hoće da u prvom tromjesečju već, a ne zna se do kad, jer mu ne trebam doći na kontrolu, da sama kontroliram trombocite svakih tjedan dana, pa ako padnu gadno da odem na hitnu.
    Ili ako mi pak otekne ruka ili noga da se isto javim na hitnu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisam nadodala....
    Dakle, trombociti su jedini parametar koji bi on nadgledao i čak je preporučio što manje color-doplera, koji je neophodan u mom slučaju.
    I nikakve druge pretrage, ništa d-dimeri, fibrinogen bla bla...
    Kontrola ne treba!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

konacno sam skuzila kako na rodama postat sa mobitela lol
    evo nas 3 u krevetu, njih 2 grizu kockice i valjaju se hehe

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    konacno sam skuzila kako na rodama postat sa mobitela lol
    evo nas 3 u krevetu, njih 2 grizu kockice i valjaju se hehe

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..ja kontroliram trombocite svakih 20 dana..a protrombinsko vrijeme, fibrinogen i d dimere ne...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kvotam ovdje post od velike.jabuke, jer ovdje pišu one koje su na "igli" ...

Citiraj velika.jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje,
    pridružujem vam se..

Ukratko, u 2009. sam rodila zdravog sinčića. Dvije godine kasnije, šok - drugi sinčić nam je umro u 25. tjednu trudnoće Tri mjeseca nakon toga, pokušaj da opet stanemo na noge neslavno propada - vanmaternična trudnoća.. Bila sam na prijekoncepcijskoj u Petrovoj, napravili su mi šture pretrage, između ostalog 'na parove razbroj se' pretrage na trombofiliju i rekli da je sve ok. Tu sam se malo razočarala u Đelmiša/Ivanišević.. Na moje inzistiranje, a prema informacijama s foruma (hvala!!!!) napravila sam još preostale genske i ispalo je da sam PAI homozigot 4g, MTHFR heterozigot..
    Moram priznati da ni uz najbolju volju ne kužim o čemu se točno radi.
    Ono što mi je bitno je primati primjerenu terapiju i biti pod nadzorom stručnjaka.

Sad sam 6 tjedana trudna Već tjedan dana primam Fraxiparine 0,4 preko Petrove. Terapiju su mi odredili doslovno s nogu u hodniku.. Jedva sam zapamtila što moram reći sestrama.. Sljedeći tjedan idem kod Đelmiša privatno na konzultacije.
    Biste li preporučile da uključim i hematologa, ili je Đelmiš dovoljan?
    Na kojim pretragama trebam inzistirati i kako često?

Bojim se.. Ivanišević mi je rekla da heparin nije nikakva garancija.. Jesu li forumske trudnoće s uvedenim heparinom uglavnom bile uspješne?

Ima li neka tema za nas, trudnice na igli?

Hvala! Pusa!

Ja idem kod hematologa slijedeći tjedan, opet.
    Neki dan sam bila kod jednog, i rekao mi je da treba jedino pratit trombocite, da ne padnu jako, da ne dođe do trombocitopenije, jer onda postoji mogućnost krvarenja, odvajanja posteljice i ostalih nedaća.
    I kao trebam vadit trombocite svaki tjedan. I trebali bi padati.
    Moji nakon 3 tjedna, jer mi je suludo u ovom periodu gripe stalno visit po domovima zdravlja, pa sam otišla nakon 3tj., meni trombociti rastu, nema traga padanju.

Sad slijedeći tjedan budemo vidjeli što nova hematologica misli...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pozdrav svima! Htjela sam samo ukratko opisati svoju situaciju ako nekome može pomoći. I ja imam trombofiliju, MTHFR heterozigot, PAI homozigot i dosta ranih izgubljenih trudnoća. 2009. sam prvi puta uspješno iznijela trudnoću do kraja i rodila svoju curicu. Cijelu trudnoću bila sam na Clexanu 0,4 a kontrolirala sam se u Petrovoj kod dr. Starčevića, te povremeno i privatno kod prof. Đelmiša i prof. Ivanišević. Tada je stav Petrove bio da se svaki mjesec radi veliki koagulogram i kontroliraju krvni parametri. Tada nisam išla usporedno i kod hematologa, odnosno krenula sam kod jedne hematologice na Sv. Duh, koja mi je prvi put kada sam bila rekla - a zašto ste vi došli - napisala uvesti heparin i rekla da kontrola nije potrebna. Sada sam opet trudna 20 tjedana, opet sam na Clexanu 0,4, kontroliram se u Petrovok kod dr. Hermana i prof. Ivanišević (ovaj put ne idem privatno) i stav Petrove se u međuvremenu promijenio po pitanju kontrola krvi jednom mjesečno. Sada smatraju da kontrola uopće nije potrebna, jer su to premale doze (preventivne) koje ne mijenjaju bitno krvnu sliku. Ovog puta paralelno idem i kod hematologice prof. Zupančić na Rebro i ona mi povremeno (jednom u dva, tri mjeseca) kontrolira anti Xa, trombocite i KKS. Ni ona ne smatra da je češće poterbno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo ga, obavila kontrolu kod dr.Z i dala mi je da odradim anti Xa, aPTV i FVIII.

-anti Xa mi je <0,5 i sad kad guglam, vidim da se po tome povisuje terapija.
    -FVIII mi je isto na gornjoj granici
    -aPTV je u redu

Idem slijedeći tjedan sa nalazima na kontrolu pa budem vidjela....
    Toliko o tome kako se ne treba komtrolirat stanje i valjanost terapije...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Meni je vrijednost anti Xa prvi put bila (sa 12 tjedana) 0,15, a drugi put (sa 19 tjedana) 0,19 i prof. Zupančić mi nije povisila terapiju. Ja sam na Clexanu 0,4. Ne znam točne referentne vrijednosti, na nekoliko mjesta pročitala sam različite informacije, a ona je rekla da je to u redu i kontrola tek za 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma krivo sam upisala, nije mi anti Xa 0,5 već 0,05.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Drage moje heparinke,negdje sam pisala o strahu i poteskocama promjene mjesta pikanja heparinom tocnije prelaska zbog rastuceg
    trbuha ,sa njega na bedra.Isto kao i na trbuhu u zadnjih tjedana pikanja,sad mi se i na bedrima nakon svakog uboda rade divovske kvrge,
    negdje poplave,negdje ne..Ali kako su to mjesta sa puno celulita,ne pitajte kako to inace izgleda...a i boli na dodir..kasnije svrbi..
    Pitala sam hematologa za kvrge na trbuhu;rekao je da ne brinem,da sam valjda postala osjetljivija kako trudnoca napreduje,da ne duzim,
    uglavnom,to je normalno..Sad,do sljedec kontrole kad cu ga moci pitati sto me interesira,ima li netko savjet kako si pomoci kod tih kvrga,
    da li da stavim kocku leda nakon uboda ili nesto..da ne bukne svaki puta brezuljak.Da li se to smije,sto kako?
    Pikam se pod odredjenim kutom kako mi je receno(naravno sad vise boli ubod i ima puno zilica u celulitu pa masu puta piknem u njih,ili
    jednostavno igla ne ide makar je pritisak na nju uvijek isti)ali opet se pitam ne radim li mozda nesto krivo..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sela, ja ti ne znam dati savjet.

Ja nemam ni kvrga ni modrica. Ostane samo mala flekica (2mm) od uboda koja za 3-4 dana ode.

Znam od inače da se ubode od subkutane inekcije ne masiraju i ne brišu vatom nakon uboda.
    Možda da probaš naći mjesto sa manje masnoće/celulita, da tekućina ne ostane u masnom tkivu, već da ode doslovno subkutano-znači ispod kože, u onu prazninu prije mišića, tako se lakše apsorbira u okolno tkivo i krvotok, ne "zaglavi" u masnoći.

Što se tiče moje terapije, nije mi dr. promijenila jačinu, jer sam dosta lagana, pa navodno one brojke gore pašu.
    Budemo vidjeli na slijedećoj kontroli.
    Malo sam i dalje skeptična po pitanju jačine terapije. Jer, ok, kužim, na toj preventivnoj dozi, neću dobit ni trombozu ni infarkt...
    Ali nisam ništa odtoga dobila niti u prošloj trudnoći, a protoci su bili banana.
    Malo me strah da li je ta doza dovoljna za regulaciju protoka i sustava u posteljica/pupkovina/beba dijelu.
    Meni znam da neće ništa biti, ali....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje heparinke,negdje sam pisala o strahu i poteskocama promjene mjesta pikanja heparinom tocnije prelaska zbog rastuceg
    trbuha ,sa njega na bedra.Isto kao i na trbuhu u zadnjih tjedana pikanja,sad mi se i na bedrima nakon svakog uboda rade divovske kvrge,
    negdje poplave,negdje ne..Ali kako su to mjesta sa puno celulita,ne pitajte kako to inace izgleda...a i boli na dodir..kasnije svrbi..
    Pitala sam hematologa za kvrge na trbuhu;rekao je da ne brinem,da sam valjda postala osjetljivija kako trudnoca napreduje,da ne duzim,
    uglavnom,to je normalno..Sad,do sljedec kontrole kad cu ga moci pitati sto me interesira,ima li netko savjet kako si pomoci kod tih kvrga,
    da li da stavim kocku leda nakon uboda ili nesto..da ne bukne svaki puta brezuljak.Da li se to smije,sto kako?
    Pikam se pod odredjenim kutom kako mi je receno(naravno sad vise boli ubod i ima puno zilica u celulitu pa masu puta piknem u njih,ili
    jednostavno igla ne ide makar je pritisak na nju uvijek isti)ali opet se pitam ne radim li mozda nesto krivo..
    nemaš tu šta za učinit, pikni se, drži fige da imaš gdje do kraja trudnoće
    ja sam bila koma - plava, kvrgava, svrbilo, masu puta potrefila žilicu....na kraju sam prešla pikati ruke i bilo je bolje
    ja sam se stalno bojala da je to po nogama alergijska reakcija, ali nitko to nije uzeo za previše ozbiljno
    jednostavno tkivo valjda ode kvragu nakon toliko uboda
    ja sam se prislanjala na štok da stisnem tkivo na ruci i tako se bockala, tu nije bilo reakcija
    ali definitivno pokaži doktoru

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I moje mišljenje je da nema pomoći. Neki put mi je ostala kvrga, neki put ogromna plava fleka.
    Znalo se dogoditi da sam se uspjela lijepo piknuti pa se ništa nije vidjelo.
    Prestala sam se pikati u trbuh negdje oko 19 tt. Nakon toga sam prešla na bedra.
    Nisam se jedino pikala u ruke.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala cure,onda cemo gurati ovako i dalje...sve za bebicu!

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Sela a jesi probala u području kukova??

..ja se pikam sad tamo jer u trbuh ne mogu više..mi smo tu negdje približno po tjednima..

..meni ne ostaju kvrge nikakve...al se zato plavim užasno...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vidis Tina mogu probati i iznad bedra,na podrucju kukova,tamo isto ima viska koze i nesto sala za ustipnuti,
    ako nista mozda bi manje bolilo,ali vjerujem da ce kvrge nastaviti razmnozavanje..

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

mene na tom mjestu ništa ne boli...vrijedi probati...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

cure molim vas nemojte pikati heparinske injekcije(supkutane)u mjesta koja nisu za to predviđena!!!!!!!!!!

područje kuka nikako nije predviđeno za davanje takvih injekcija!!

trbuh,bedro ili nadlaktica!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bravo Kiara i hvala ti jer si me podsjetila da sam si svojedobno spremila jedan pamflet u favoritse,dobro ce doci novim
    heparinkama a i nama u starijima u nedoumici.Samo..uopce nije bilo upitno gdje pikati,vec kako sprijeciti ogromne tvrde i bolne kvrge koje se danima
    ne resorbiraju i zauzimaju povece bolne zone na bedru i smanjuju prostor za nove ubode.
    Evo:www.cw.bc.ca/library/pdf/pamphlets/BCW598HeparinInjection.pdf
    Jedino sto se tu ne spominju nadlaktice,vec straznji bocni dio ledja iznad gluteusa koji je kao i nadlanice vrlo nepristupacan
    ako si sam apliciras.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

da,stražnja donja strana leđa je pogodna za davanje isto kao i gornj dio leđatočnije lopatice,ali ih nisam spomenula jer su meni totalno nepristupačni za samodavanje!

s obzirom da se sc.injekcije mogu aplicirati pod kutem od 30-90 stupnjeva,iglu stavite pod veći kut da bi smanjili kvrge...
    igla je jako mala pa se zbog malog kuta stvaraju kvrge koje se ne stignu resorbirati!
    probajte pod većim kutem da igla dublje uđe!

sretno!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Probat cu aplicirati pod vecim kutom,pa javim!Hvala

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nakon par dana odmaka i promjene kuta pikanja,sa radoscu izvjescujem da su se kvrge smanjile ili ih uopce nema(ako se pojavi nestane za 1 dan).
    Ono sto je super je to da nisam povecala kut aplikacije nego ga smanjila!!!Svela ga na 30% i odlicno je.
    I opet imam pitanje,ali sad me muci nesto drugo.Opadanje kose.Sve do prije tjedan-dva kosa,inace rijetka i sklona opadanju,cvala je u
    punom sjaju pod djelovanjem hormona trudnoce.Sad primjecujem,kod pranja,cesljanja i iz cistog mira(u kuhinji mi najvise smeta)jaci pad
    vlasi.Citam da opadanje kose u trudnoci moze imati razne uzroke(vitamini,sistematske bolesti),ali moze i antikoagulativna terapija.
    Jel imala koja od vas ovakvo iskustvo?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja nikad nisam imala kvrge
    jako je bitno NE TRETIRATI mjesto uboda nakon uboda, dakle ne trljati
    ne smijete istisniti zrak iz inekcije prije uboda, ko što radimo sa hormonalnim inekcijama, jer taj zrak potra heparin dublje i ne ostaju modrice.
    to su 2 osnovne upute
    i držat se predviđenih mjesta uboda. ja sam se bola u stomak cijelu trudnoću, nakon poroda u bedro (zbog cr)

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kupila sam kutiju Fraxiparina u Pragu
    pikala se prošli puta sa njime , kupljenim u ZG i nije bilo problema

e da u čemu je problem, igla je ogromna, ono fakat osjetim kada propiknemo kožu, kada izvlačim iglu i koža ide za iglom
    nije da nešto boli, no ipak sam dosada tek 2 primile
    mislim si kupit ovaj zagrebački sa tankom iglom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •