Probat cu aplicirati pod vecim kutom,pa javim!Hvala![]()
Probat cu aplicirati pod vecim kutom,pa javim!Hvala![]()
Nakon par dana odmaka i promjene kuta pikanja,sa radoscu izvjescujem da su se kvrge smanjile ili ih uopce nema(ako se pojavi nestane za 1 dan).
Ono sto je super je to da nisam povecala kut aplikacije nego ga smanjila!!!Svela ga na 30% i odlicno je.
I opet imam pitanje,ali sad me muci nesto drugo.Opadanje kose.Sve do prije tjedan-dva kosa,inace rijetka i sklona opadanju,cvala je u
punom sjaju pod djelovanjem hormona trudnoce.Sad primjecujem,kod pranja,cesljanja i iz cistog mira(u kuhinji mi najvise smeta)jaci pad
vlasi.Citam da opadanje kose u trudnoci moze imati razne uzroke(vitamini,sistematske bolesti),ali moze i antikoagulativna terapija.
Jel imala koja od vas ovakvo iskustvo?
ja nikad nisam imala kvrge
jako je bitno NE TRETIRATI mjesto uboda nakon uboda, dakle ne trljati
ne smijete istisniti zrak iz inekcije prije uboda, ko što radimo sa hormonalnim inekcijama, jer taj zrak potra heparin dublje i ne ostaju modrice.
to su 2 osnovne upute
i držat se predviđenih mjesta uboda. ja sam se bola u stomak cijelu trudnoću, nakon poroda u bedro (zbog cr)
kupila sam kutiju Fraxiparina u Pragu
pikala se prošli puta sa njime , kupljenim u ZG i nije bilo problema
e da u čemu je problem, igla je ogromna, ono fakat osjetim kada propiknemo kožu, kada izvlačim iglu i koža ide za iglom
nije da nešto boli, no ipak sam dosada tek 2 primile
mislim si kupit ovaj zagrebački sa tankom iglom
evo i mene među pikalicama, imam jedno pitanje.. da li se nekome desila kao nekakva reakcija, ja primam fragmin 5000, na injekcije u obliku crvenila i svrbeža čak i dane poslije tog uboda??
to je normalno... možda si alergična na neki puffer iz sastojka fragmina...
ja se bodem opet Fraksiparinom i to 9200 IU (0.9) i meni od njega budu kvrge ispod kože a ne jednom nastalnu modrice
ja sam imala crvene točkice na mjestu uboda i do 5 dana....svrbilo me nije, ali su bile neke cure koje su imale svrbež
najbolje pitaj gina...možda ti ne odgovara terapija, pa ju je potrebno promijeniti (ja sam dobivala Clexan 0,4)
ja sam znala imati crvenu tockicu na mjestu uboda i povecu crvenu oteklinu u radijusu nekoliko cm oko mjesta uboda
svrbez ponekad, isto danima nakon uboda
dr nije smatrao da nesto ne stima
otekline i modrice su, sto je trudnoca bivala veca, bile vece
a ja ću tebi mačkulina od srca čestitati na trudnoći, nisam imala pojma, baš sam se obradovala kad sam vidjela, sretno do kraja trudnoće i dalje![]()
hvala vam drage cure
sve mi neugodno... ali se bojim i poveseliti dok ne rodim (obzirom na iskustvo)
ali ovaj put moram priznati da se isto bojim..
hvala vam drage moje i svu sreću vama također želim
Probajte si te kvrge mazat sa Heparin gelom, ne pomaze bog zna sto al bar malo
Nemojte odah poslije uboda mazat nego koji sat kasnije
Ja sam 25 tt i pikala se do prije dva tj u trbuh i odjednom mi se pocele radit uzasne sljive
Presla na bedro na tjedan dana - koma
Vratila se na trbuh i sad je sve ok![]()
Ja sam jos uvijek na bedru(isto sam zbog kvrga presla sa trbuh ana bedra),ali usprkos dobrom pocetku,pikanje po bedrima je stravicno,ja to zovem
"masakr motornom pilom" jer em ne ide igla glatko,em pece,boli,em se moram ubosti nekoliko puta i izmolit ocenas dok ipak udje igla,a onda
nakon vadjenja obavezno krv na tuferu(stavim alkoholni tufer)i peeeceeeenje.Zna me pec bedro cijelu noc nakon 3 dana pikanja u tu stranu.
Al na trbuh se ne vracam,ne mogu to zamisliti...Izdurat cu do kraja.
zašto ne probate ruke pikat?
šta se smije negdje dalje pikati, recimo u ruku, osim trbuha??
i JAKO JE BITNO da se na kraju utisne i zrak iz igle (za razliku od hormonalnih inekcija) jer on potisne heparin dublje i površinski tragovi su manji. normalno, ako se piknete pa krvarite, nećete gurati zrak.
mislim da nadlaktice ne idu, davno sam stavila link na mjesta di se može bosti, mislim da nema nadlaktice.
mene su u šok sobi nakon cr uboli u nadlakticu, cijela je bila ljubičasta tjedan dana
ja bi da kiara79 ovdje opet naiđe i objasni gdje se sve pika, kiaraaaaaaaaaaaaa
Trbuh, bedra i nadlaktice - to je to
Pa moze vas muz piknut u nadlakticu
ne znam zašto tu nema nadlaktica, mene su u bolnici bockali redovito u ruke
ja baš tu nisam imala reakcija za razliku od bedara
ali ja se u trudnoći nisam pikala u trbuh, čim sam ostala trudna prešla sam na bedra
i MORALA sam prijeći na ruke jer su bedra bila koma, jedino mi nikad nisu spominjali ovaj dio na leđima di se kao može pikati
Ja sam se bola u trbuh, a kad mi je on porastao, prešla sam na bedra. Cimerica u bolnici se pikala u nadlakticu, meni ej to nekak bilo nezamislivo.... zamišljala sam da boli.
mene nije ništa više ni manje bolilo nego bedra, isti vrag
da ne velim nešto drugo
meni su ruke bile super jer mi se dosta ocrtavaju žile po rukama, pa sam si znala iscrtkavati puteve kamo idu da ne potrefim tu sa pikicom, bila sam sva pošarana sa flomićem
Ma znam da je isti D.R:E.k kam se pikneš, ali to je bilo jače od mene... Tak sam cvikala i kad sam prelazila s trbuha na bedra....luda baba, kaj ćeš!![]()
ja u stomak do poroda, poslije u bedro, nisam mogla vise u stomak zbog rane od cr
Koliko nakon poroda se jos mora pikat?
od 20. tjedna kad su mi odobrili fraxiparine do danas (37+2) pikam se u trbuh i onaj dio prema boku. svaki pokušaj da se piknem u bedro rezultirao je velikim oteklinama, crvenilom, bolnim kvrgama koje svrbe.
fraxiparine mi je odobren za do 6 tjedana iza utvrđenog termina poroda. morat ću se oko toga konzultirati.
Posljednje uređivanje od Inesz : 09.03.2012. at 11:03
Ines - gledam ti bete - dobro te sincic nasekirao od pocetka![]()
Posljednje uređivanje od Francesca : 09.03.2012. at 11:20
ma njemu je bilo super. ja sam se sekirala tako da mislim da imam PTSP.
natkoljenice(bedra) i trbuh sa SVIH stranaod kuka do kuka možete pikati same,nadlaktice možete ako se prisloniti npr uz što vrata kako je netko napomenuo ili uz bilo koji predmet..
gornji dio leđa lopatice,može vas netko drugi..
ne znam otkud info da se ne pikaju ruke...većina zdr.djelatnika preferira ruke za sc injekcije..ja ne,više volim trbuh..
ma ja sam se makla sa trbuha više zbog nekog psiho faktora, ne bi škodilo da sam ga barem prvo vrijeme koristila kao opciju jer mi je ovo naslanjanje na vrata bilo tlaka
ma ne samo na vrata, na sve - ormar, šank u kuhinji, baš me trebalo slikat u svim mogućim i nemogućim varijantama
da kužim taj psiho faktor, pogotovo kad se beba počne micati
mm i ja pitali dr hoćemo li ubost bebe lol
a on odvalio od smija i pokazao mi kolika je igla za amnio.. od tada smo se boli bez problema hehe
ja sam se bola do 6 tjedana iza poroda, to je nekakva preporuka
a šta ću kad sam u trudnoći bila posebno šašava
i ja sam brijala svakakve filmove
Imam pitanje u vezi davanja Clexane amp. Dajem si ih u nadlakticu i ostaju mi crvene točkice na mjestu uboda koja kasnije pigmetira. Ne uvijek. Također želim da mi zrak ostaje na kraju šprice,a li ne uspijevam jer uvijek još ostane mrvicu lijeka na kraju koji nažalost ostane u šprici i igli. Probala sam davat u natkoljenicu. ali sam imala hematom i kvrgu 2 tj. Jako me i boli ubrizgavanje,a nakon toga stavim hladni obog. Imate li neki savjet.
I meni nekad ostanu crvene tockice al nakon par dana nestanu
A u trbug ne mozes?
Evo mene opet na ovoj temi, i nadam se da ću ovja put biti duuugo pikalica.
Ne zna gdje postaviti ovo pitanje, pa ću ovdje pitati sve vas koje ste heparinke/fragminke, kod koga vdite trudnoću ( u ZG), i na koji ste način došli do fragmina preko HZZO-a. Moj ginekolog mi danas kaže da moram cijelo vrijeme sama kupovati Fragmine ( očito sam mu ja prva fragminka pa ne zna), a ja znam da su cure išle u bolnice, vadile nekakve nalaze i na osnovu njih dobile određenu zalihu Fragmina. I kjeg mi dr. preporučate u ZG (budući sam sada eto na slatkim mukama kod koga voditi trudnoću obzirom na moju trombofiliju). Da li ste došli do svojih dr. tako što ste im prvo privatno otišli na konzultacije, ili odmah direktno u bolnicu ( jer znam da većina njih radi i u bolnici i privatnio)
Hvala svima unaprijed na dobrim savjetima!!!
Mury, ja sam Fragmine kupovala cijelu trudnoću u dogovoru sa mpo ginekologom. Nije mi dokazana trombofilija.
A da odeš kod dr.Đelmiša u Petrovu?
Rodila sam u Petrovoj pa sam čula da je puno trudnica dobilo Fragmine po njegovoj preporuci.
Sretno!
A što se tiće vođenja trudnoće privatno, preporučila bi ti dr. Kosa.
Posljednje uređivanje od Mia Lilly : 10.04.2012. at 21:14
Hvala Mia Lilly na savjetu. Baš se nekako i dvoumim između Đelmiša i Hafnera na SD. Ja imam itekako dokazanu trombofiliju, pa mislim da bi mi HZZO ipak treabo pokrivati troškove fragmina, a tko zna, možda mi tijekom trudnoće bude trebala i veća doza od ove sada (5000 IU), a i htjela bih čim prije na krvne pretrage, jer nakons vega me strah da neću nešto zeznuti, ne napravoot pretrage na vrijeme...
Mury, ne kupovati fragmin. Imaš pravo na lijek kada ti ga odobri komisja u bolnici. Ja sam uspjela dobit u Petrovoj od 20 tt. Dođeš jedan dan na obradu i čekaš oko 7 dana na odobrenje komisije za ljekove. U bolnicu na obradu doneseš sve nalaze koje imaš, osobito nalaze molekularne dijagnostike.
Nastavak poruke ide na pp
![]()
Preporučujem ti dr.Đelmiša. Možeš kod njega privatno na prve konzultacije i pregled - on će te smjestiti na svoj odjel u Petrovoj i lijepo se pobrinuti za tebe. Imam samo riječi hvale...
ma naruči se negdje privatno, Hafner, Đelmiš, imam samo riječi hvale, nećeš pogriješiti niti sa jednim
možda mrvicu više preporučujem Đelmiša
sigurno ćeš dobiti fragmin preko bolnice
čestitam ti od srca i sretno![]()
Mury, fragminke si ti sve rekle, FV je SVAKAKO za preko hzzo, samo sam ti i ovdje došla poželiti sreću!!!!!!!!!!!
Đelmiš u Petrovoj, Duić na Merkuru.