Stranica 23 od 46 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure pomoć, iako se već mjesecima bockam Fragminom danas sam ga jedostavno zaboravila . Ni sama ne mogu sebi objasnit kako mi se to dogodilo.
    Inače se bockam oko 14 h a večeras sam se sjetila tek u 21.30. Tada sam se bocnula pa ću onda i sutra nastavit u to isto vrijeme.
    Da li se kome ovako nešto dogodilo ili sam ja jedina blesača na Rodi? Valjda neće bit problema zbog ovoga? Utješite me

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

venddy, znam jos jednu koja je zaboravila kao ti i sve je u redu s bebom, ne brini!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tnx Mare, svaka utjeha je više nego dobrodošla.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Venddy, i meni se je znalo dogoditi da preskočim fraxiparine i kao što vidiš ništa se nije loše dogodilo.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobro je onda, bojala sam se da se nikom to nije dogodilo nego meni i baš mi nije bilo svejedno.
    Olakšale ste mi, baš ću se sad bocnit za 10-tak minuta. Sad sam od dnevnog prešla na večernji termin.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    venddy, znam jos jednu koja je zaboravila kao ti i sve je u redu s bebom, ne brini!
    znam i ja jednu

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

i ja sam jedna od tih.....samo što sam ja ostala bez njih jer sam morala čekati u ljekarnoj dok bi stigla narudžba....ali dr. je rekao da si piknem što prije kad ih dobijem i da drugi dan mogu nastaviti ujutro kao što si i inače pikam!!

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    cure pomoć, iako se već mjesecima bockam Fragminom danas sam ga jedostavno zaboravila . Ni sama ne mogu sebi objasnit kako mi se to dogodilo.
    Inače se bockam oko 14 h a večeras sam se sjetila tek u 21.30. Tada sam se bocnula pa ću onda i sutra nastavit u to isto vrijeme.
    Da li se kome ovako nešto dogodilo ili sam ja jedina blesača na Rodi? Valjda neće bit problema zbog ovoga? Utješite me
    Meni se to dogodilo jednom... nazvala hitnu i rekli mi da se bocnem sto prije pa da sutradan nastavim u uobicajeno vrijeme, da je bitno da izmedju dvije injekcije prodje vise od pola od uobicajenog vremenskog razmaka (u ovom slucaju vise od 12 sati buduci se bockamo jednom dnevno). Tad sam bila trudna 8+5, sad sam 13+2, u medjuvremenu bila 2x na UZ, sve je ok tako da se ne brines!

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

drage moje, htjela bih pitati kako sadašnje tako i one bivše korisnice heparina da li ima koja trudnica kojoj je heparin ukinut u recimo 12.,16., ili 20. tt, tj. da ga nije koristila do kraja trudnoće i par tjedana nakon poroda? hvala!

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Curke, molim za pomoc...Naime, upravo sam 2. dan nakon FET-a i samoinicijativno sam se odlucila pikati Fraxiparinom 1x (to je doza koju mi je u Welsu preporucao dr Lojmer, dok sam poslije Welsa u naredna dva (nazalost neuspjesna IVF-a) uzimala samo Aspirin 100.Da li da Fraxiparin kombiniram sa Aspirinom koji su mi sad rekli da uzimam poslije FET-a ili da uzimam samo Fraxiparin? Inace, sve ok, ali sam heterozigot za MTHFR. Dr R mi je nekad na konzultacijama rekao da bih ga, bez obzira sto nisam homozigot, trebala primati od punkcije, no kako sam sad bila na FET-u, a ponukana vasim postovima (posebno idiopata), pomislih da je bolje da sam "pokrivena" sa svih strana, jer je u sva tri postupka uz najbolje prognoze beta uvijek bioa 0, ustvari ni ne docekam je . MolimmBoga da se od ova tri eskimica primi bar jedan

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

MajaPOP, ne trebaš kombinirati Fraxiparin sa Aspirinom,nema potrebe, Fraxiparin će odraditi svoje ako u tom grmu leži zec.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

matahari, dok se neko drugi ne javi-pratim godinama sve vezano uz heparin i moram priznati da nisam čula za to...
    Maja, koliko ja znam-to je ili jedno ili drugo, ne oboje...a za MTHFR je dobro dići dozu folne na 10 (dvije) (uljetila ljube s istim)
    Posljednje uređivanje od mare41 : 12.09.2012. at 13:33

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

matahari, dok se neko drugi ne javi-pratim godinama sve vezano uz heparin i moram priznati da nisam čula za to...
    Maja, koliko ja znam-to je ili jedno ili drugo, ne oboje...a za MTHFR je dobro dići dozu folne na 10 (dvije) (uljetila ljube s istim)
    Mare41, ti si prava enciklopedija , hvala ti mnogo! I ja sam citala da bi dupla doza Folne bila dobra opcija, a u vezi je sa MTHFR-om, povecacu je, skoditi ne moze. No, kak uzimam Prenatal, da li da je kupim zasebno i pijem samo kao 2xFolan ili da idem sa 2x Prenatal (taman da zbog Fraxiparina pojacam doze Mg i Ca)? I da-ja uzimam i Prednizol 5mg dnevno (kao imunosupresor; po preporuci svih lijecnika kod kojih sam bila), sumeci Mg, za anti-cramping i 500mg Siofora (zbog ne najboljih OGGT rezultat). Mare41, znam da razumijes svu agoniju idiopata, nazalost No, cim jedna od nas uspije-imacemo recept vuoala, i pomoci drugim curama da uspiju!!! Matahari-imas pp.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mare41 doktorice naša i ja sam heterozigotni tip gena (CT) za MTHFR. Moju priču poznaš već, uzimam 2.500 i.j. fragmina zbog PAI-1 (delecijski polimorfizam (4G/4G).

Kad sam pročitala tvoj odgovor za majuPOP pitam se da li da i ja uzimam folnu 2x? Već 2 mj uzimam folnu 1x kao pripremu za FET. A sa fragminom ću ovaj put početi tek ako se ustanovi trudnoća (budući da nisam pod stimulacijom).

Tnx unaprijed

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tek toliko da se službeno zna: meni ne pomaže dupla doza ničega, ni kortića, ni folne ni heparina, samo pokušavamo sve što je u našoj moći, a nije viška
    ne znam koliko ima folic acid-a u Prenatalu, znam da meni dr piše 1o mg folic acid...stvarno da ne ispadne da nešto propagiram, ipak bi nas doktori trebali savjetovati, al za mutaciju MTHFR kažu da je bolje više fone nego što je uobičajeno, Brunaaa, ne znam ti odgovor

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj matahari prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje, htjela bih pitati kako sadašnje tako i one bivše korisnice heparina da li ima koja trudnica kojoj je heparin ukinut u recimo 12.,16., ili 20. tt, tj. da ga nije koristila do kraja trudnoće i par tjedana nakon poroda? hvala!
    Evo kod mene nema indikacija za heparin (Fragmin 2500), ali mi je kao profilaksa dat nakon 4 neuspjesna IVF-a... Imam mutaciju Na MTHFR - homozigot, a na PAI I - 4G/5G...
    Namjeravaju mi ukinuti ga sa 18 TT jer se tad zavrsava proces placentacije.

A da se nadovezem na mutaciju na MTHRF, osim povecane doze folne preporuca se uzimati vit. B buduci on pomaze akumuliranje potrebitih kolicina folne, u protivnom je kao da je i ne uzimate, ali se slazem da se svakako treba posavjetovati sa vasim lijecnicima

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam sada na Prenatalu i na Folacinu (1 tableta) po preporuci dr također zbog MTHFR.
    Također sam bila na Andolu 100 (ali ne cijelom nego 3/4) od prvog dana stimulacije i na Fragminu 2500 i.u. sam od transfera. Oboje sam zajedno uzimala do 7 tj. trudnoće kada sam prokrvarila zbog hematoma i izbacila Andol. Andol sam sama sebi prepisala.
    Sama sam sebi prepisala i Prednison i to 15 mg od 5 dana stimulacije i počela ga postepeno smanjivat od 8 tt i potpuno prekinula negdje u 13 tt.
    Nakon 10 postupaka (što svježih, što fet-a) meni je normalno da sama sebe filam dodatnom terapijom. Čitala sam što daju stranci pa sam odlučila pokušat i ja, računajući ako slučano upali super, ako ne, već sam navikla.
    Sada mi dr savjetuje da prekinem i s Fragminom jer su moje mutacije blaže prirode, ali neću, nastavljam ja i dalje s njim, za moju psihu puno je bolje da nastavim (2500 je ionako preventivna količina). Osim negativne bete imam iza sebe i spontani, dvije biokemijske, a i na početku ove trudnoće je bilo teških trenutaka, pa bockanje jednom na dan i ne predstavlja za mene neki problem.

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam sada na Prenatalu i na Folacinu (1 tableta) po preporuci dr također zbog MTHFR.
    Također sam bila na Andolu 100 (ali ne cijelom nego 3/4) od prvog dana stimulacije i na Fragminu 2500 i.u. sam od transfera. Oboje sam zajedno uzimala do 7 tj. trudnoće kada sam prokrvarila zbog hematoma i izbacila Andol. Andol sam sama sebi prepisala.
    Sama sam sebi prepisala i Prednison i to 15 mg od 5 dana stimulacije i počela ga postepeno smanjivat od 8 tt i potpuno prekinula negdje u 13 tt.
    Nakon 10 postupaka (što svježih, što fet-a) meni je normalno da sama sebe filam dodatnom terapijom. Čitala sam što daju stranci pa sam odlučila pokušat i ja, računajući ako slučano upali super, ako ne, već sam navikla.
    Sada mi dr savjetuje da prekinem i s Fragminom jer su moje mutacije blaže prirode, ali neću, nastavljam ja i dalje s njim, za moju psihu puno je bolje da nastavim (2500 je ionako preventivna količina). Osim negativne bete imam iza sebe i spontani, dvije biokemijske, a i na početku ove trudnoće je bilo teških trenutaka, pa bockanje jednom na dan i ne predstavlja za mene neki problem.
    venndy, sve razumijes onda...kad ljecnici nemaju konkretan odgovor, slazemo puzzle u nadi da ce se jednom svi dijelovi poklopiti. Slicna nam je prica..i ja imam dvije biokemijske iz prirodnih trudnoca i jednu vanmatericnu, ali nemam 1 jajovod, materica zavakjena, a drugi jajnik koji ima jajovod na nezgodnom polozaju pa su sanse za spontanu trudnocu nakoj vanmtatercine prilicno smanjene, no cudno je skroz kako IVF ne uspijeva, i na to nitko odgovor nema no, borba traje, nema odustajanja i predaje!
    Mare41~~~~~~~~~, jednom ce upaliti, vidjet ces, mora...ionda ce sve ici duplo (beta, dvojkice i taaaako)!!!

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tek toliko da se službeno zna: meni ne pomaže dupla doza ničega, ni kortića, ni folne ni heparina, samo pokušavamo sve što je u našoj moći, a nije viška
    ne znam koliko ima folic acid-a u Prenatalu, znam da meni dr piše 1o mg folic acid...stvarno da ne ispadne da nešto propagiram, ipak bi nas doktori trebali savjetovati, al za mutaciju MTHFR kažu da je bolje više fone nego što je uobičajeno, Brunaaa, ne znam ti odgovor
    Citiraj medena8 prvotno napisa Vidi poruku
    A da se nadovezem na mutaciju na MTHRF, osim povecane doze folne preporuca se uzimati vit. B buduci on pomaze akumuliranje potrebitih kolicina folne, u protivnom je kao da je i ne uzimate, ali se slazem da se svakako treba posavjetovati sa vasim lijecnicima
    Cure hvala na odgovorima, ja ću za sada pojačati folnu na 2x.

Mare41 ti si toliko borac da jednostavno moraš uspijeti, tu nema ali..!

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hvala!

Citiraj medena8 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo kod mene nema indikacija za heparin (Fragmin 2500), ali mi je kao profilaksa dat nakon 4 neuspjesna IVF-a... Imam mutaciju Na MTHFR - homozigot, a na PAI I - 4G/5G...
    Namjeravaju mi ukinuti ga sa 18 TT jer se tad zavrsava proces placentacije.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

drage cure ima li ijedna cura s ovakvim nalazima
    danas sam 34+2 u četvrtak sam bila u bolnici da dobijem novu dozu fragmina (inače ga koristim od 13 tj.)
    trc su 400 a 13.08. su bili 350 ,16.08. fibrinogen 5.8
    doktor mi predlaže carski sa 38 tj. a mene je jako strah da u ova 4 tj. opet ne izgubim bebu jer mi se nalazi činu katastrofa!!!!!
    Što vi mislite? Što da radim? jako se bojim !!!!
    na dozi sam od 2500 i nisu mi je povećavali ( mislim da štede na nama)!!!

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Fibrinogen bude malo višlji u trudnoći,a trombociti bi trebali biti do 400(ako se ne varam).Koliko sam skužila,često izvode carski rez u 38.tj. iako sam ja dočekala termin i prirodno se porodila(ali nisam izgubila bebu prije te trudnoće).
    Za dozu ne znam kako to ide,dali po kilaži ili kako?!
    Što je liječnik rekao za te nalaze?Misli li da je nešto alarmantno?

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

u bolnici ni nevidim doktore samo me sestra primi izvadi krv dade mi novu dozu za mjesec dana , i sutra može bilo tko doći po otpusno pismo.
    Kod mog doktora što mi vodi trudnoću idem u utorak na ctg pa ću viditi što on kaže inače on je samnom prićao o carskom a ne ovi u bolnici.

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj mara82 prvotno napisa Vidi poruku
    drage cure ima li ijedna cura s ovakvim nalazima
    danas sam 34+2 u četvrtak sam bila u bolnici da dobijem novu dozu fragmina (inače ga koristim od 13 tj.)
    trc su 400 a 13.08. su bili 350 ,16.08. fibrinogen 5.8
    doktor mi predlaže carski sa 38 tj. a mene je jako strah da u ova 4 tj. opet ne izgubim bebu jer mi se nalazi činu katastrofa!!!!!
    Što vi mislite? Što da radim? jako se bojim !!!!
    na dozi sam od 2500 i nisu mi je povećavali ( mislim da štede na nama)!!!
    ja sam isto na fragminu 2500 i baš me zanima na osnovu čega odlučuju kolika kome treba doza

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Negdje sam pr0čitala da uzimaju u 0bzir sp0l,težinu i ,vjer0vatn0, k0je su mutacije gena.Meni je p0la 0bitelji p0mrl0 0d k0mplikacija tr0mb0ze,ja imam tri gena mutirana pa sam k0ristila clexan 40 mg
    Imala sam dvije tr0mb0ze u r0ku tri i p0l g0dine pa sam sad zadnji put bila na clexanu 60 mg
    K0lik0 sam čitala 0k0l0,razlikuju se d0ze k0d trudn0će,tr0mb0ze ili 0peracije mi0karda...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni je prof. Dj. povisio dozu fragmina na 5000 definitivno na osnovu kg, iako imam i dosta mutacija( blažih),inače sam u ovom postupku čak i nešto prije samog postupka bila na andolu 100, a od punkcije
    na fragminu 2500 i na svoju ruku nastavila i andol 100, a kasnije mi dr. Kos rekao da nastavim sa andolom
    do 32. tt, ali ja sam ga prekinula negdje oko 28tt kad mi je fragmin podignut na 5000 i nadam se da će sve biti u redu...Uzimala sam i folnu 800, a onda prešla na elevit pronatal koji sadrži istu kol. folne-
    MTHFR heterozigot sam

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja sam 8tt i na fragminu 2500 i imam "blaže" mutacije i 61 kg. miba koliko si kg imala na početku trudnoće ?

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam zadnje tromjesečje,kad sam krenula sa clexanom,imala 83 kg i koristila clexane 4000

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj marija1411 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam 8tt i na fragminu 2500 i imam "blaže" mutacije i 61 kg. miba koliko si kg imala na početku trudnoće ?

o draga puuno više ( 84 kg),rečeno mi je da je granica oko 75 kg, dok je meni doza povišena
    oko 90 kg

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

miba,
    možeš li mi napisati svoje trombofilijske mutacije?
    tnx
    Posljednje uređivanje od Inesz : 17.09.2012. at 08:52

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Inesz, više smo pisali o tome ovdje http://forum.roda.hr/threads/33266-I...68#post2071168
    (malo je FV na forumu, kao i FII pa ih pamtim)

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ja sam započela trudnoću sa 63 kg sad sam sa 34tj. imala 72kg.
    a nalazi su:
    MTHFR(C677T):HOMOZIGOT(MUTACIJA)
    PAI-1(4G/5G) :HOMOZIGOT 5G
    pa sad ja neznam kakav je to oblik!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure molim pomoć
    ako mi na nalazu piše PAI-1 4G alel: prisutan 5G polimorfizam na oba alela
    jesam li onda homozigot ili hetero?
    Znam da ima tema s tim pretragama i pisala sam na toj temi ali tamo se cure slabije javljaju
    a mene sad već psiha ubija jesu li mi možda te mutacije razlog zbog kojeg ne dolazi do inplantacije?
    Hvatam se za slamke......

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

marlen imaš odgovor na temi Imunološke pretrage

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bruna hvala!

Želim nam svima uspjeh i dobitan postupak s heparinom!

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Marlen prvotno napisa Vidi poruku
    Bruna hvala! Želim nam svima uspjeh i dobitan postupak s heparinom!
    Također! Moj prvi postupak je bio sa fragminom i točno prema uputama hematologa, ali na žalost nije urodio plodom. Ali nadamo se većoj sreći drugi put.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

[QUOTE=venddy;2220918]Ja sam sada na Prenatalu i na Folacinu (1 tableta) po preporuci dr također zbog MTHFR.
    hay curke, i ja imam mutaciju na mthfr, prethodno imala 2 ab sp... Neki dan bila kod dr s nalazima i dao mi je andol100 1*1 i folnu 2 put.. Meni je rekao da nema potrebe za heparinom, pa me zanima kako ste ga vi dobile

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam lani prije puta u Prag mailala nalaze na doktoricu Ivanišević u ZG (netko mi je od cura ovdje s foruma dao kontakt). Zamolila sam je za savjet jer sam u Pragu trebala biti na punkciji već za 2-3 dana. Doktorica mi je odgovorila isti dan i rekla da je moje nalaze pokazala i prof. Đelmišu i da se on također suglasio sa njenim mišljenjem da od punkcije koristim Fragmin 2500. U ljekarni sam kupila Fragmin na osnovu tog maila i počela se bockat

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Svi smo dobili na osnovu nalaza, a ja bi na tvom mjestu otišla kod drugog dr čisto da budeš sigurna

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga venndy, možeš li molim te napisati rezultate svojih pretraga na trombofiliju?

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

MTHFR heteriozigotan tip gena (CT)
    PAI-I (5G/5G)
    ACE delecijski genotip (DD) homozigot

za MTHFR moj mpo-vac koji mi vodi trudnoću propisao mi je pojačan unos folne (Elevit i Folacin)
    a na osnovu ovog skupa dr. Đelamiš i dr. Ivanišević preporučili su da radi preventive koristim Fragmin 2500.
    Ja sam ga koristila u zadnja 3 postupka i sada i dalje u trudnoći

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kako sam svašta tražila po Internetu pročitala sam neke stvari koje su me potakle u mojoj odluci da se ja ipak držim heparina. Za svaki slučaj.

"Insertion deletion defects in intron 16 are responsible for changes that lead to variable ACE activity.During pregnancy, marked changes in hemostasis take place and ACE D/D (Homozygous) genotype has been proposed a sa new thrombophilic factor influencing pregnancy negative events."

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

PAI-I (5G/5G)

za MTHFR moj mpo-vac koji mi vodi trudnoću propisao mi je pojačan unos folne (Elevit i Folacin)
    draga venndy hvala na odgovorima. jedno pitance još, od kada ti počimaš sa pojačanim unosom folne (elevit i folacin), već tijekom pripreme za postupak ili?

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam ti na folacinu već duže vrijeme jer kad nismo bili u postupcima, pokušavali bi prirodno tako da ih nisam ni prestajala uzimat, ali baš sa 2 folacina dnevno sigurno startam nekih mjesec do dva prije postupka (kako se kad sjetim). Na dva sam bila sve do negdje 14 tt kad mi je dr prepisao Elevit, a kako u njemu ima folne onda je rekao da uz Elevit dodam jedan folacin.

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Andrea86, slazem se sa Marija1411, takodjer bih na tvom mjestu trazila jos jedno misljenje. Dobila sam istu sugestiju od 2 lijecnika, pogotovo nakon vec 3 od 4 neuspjesna IVF-a (ET jako dobrih embrija, jednom i blastocista), prvi lijecnik ga ipak nije uveo, a drugi(a) se odmah odlucila cim je vidjela izvjestaje sa prethodnih postupaka...
    Sretno u svakom slucaju!
    Posljednje uređivanje od medena8 : 21.09.2012. at 19:44

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

PAI-I (5G/5G)

a na osnovu ovog skupa dr. Đelamiš i dr. Ivanišević preporučili su da radi preventive koristim Fragmin 2500.
    Ja sam ga koristila u zadnja 3 postupka i sada i dalje u trudnoći
    i ja imam iste nalaze

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure imam jedno pitanje! Danas mi je stigao nalaz koji kaže: Određivanje mutacije C ->T na položaju 677 u genu MTHFR: Homozigot (mut/mut),
    Polimorfizam 4G/5G na položaju 675 u inhibitoru plazminogen aktivatora tip 1 (PAI-1): Prisutan 4G polimorfizam na jednom alelu.

Mislite li da imam predispozicije za terapiju heparinom ili slično s obzirom na ovaj nalaz i moj potpis?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Strašna,
    ja sam bila na heparinu, heterozigot sam za PAI-1(5G/4G) i MTHFR (C/T). Ovo mi je bila prva trudnoća, 40+ sam, a u više navrata prije trudnoće sam imala nalaze povišenog fibrinogena pa me je mpo dr iz VG poslao da napravim pretrage za trombofiliju.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pa valjda će i meni dat. Fibrinogen mi je u granicama.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Strasna, ja vjerujem da vecina dr za takve blage mutacije daje nm heparin od pozitivne bete ili tt. Naime, nema dokaza da heparin pomaze implantaciji kod takvih slucajeva.
    Mozda ti preporuce aspirin 75 mg.
    Koliku dozu folacina uzimas?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •