Trenutno ne uzimam folacin...nitko mi nista nije rekao, a kad sam jednom pitala rekla mi je sve u svoje vrijeme. Ali kod mene je problem što ne dolazi do implantacije..
Trenutno ne uzimam folacin...nitko mi nista nije rekao, a kad sam jednom pitala rekla mi je sve u svoje vrijeme. Ali kod mene je problem što ne dolazi do implantacije..
Strasna, pitaj ju za folacin. Vece doze folacina (10 mg dnevno) navodno rjesavaju Mthfr mutaciju i eventualno povisen homocistein.
Kao sto si i sama vjerojatno primijetila, misljenja strucnjaka u vezi trobofilije su dosta razlicita, istrazivanja jos nepotpuna.
Nadam se da ce tebi Fragmin uciniti razliku i dovesti te do dugo ocekivane srecice!
Koliko sam shvatila, skoditi bas ne moze, a pomoci mozda i moze, tako da...![]()
pozdrav.. i ja imam mutaciju na mthfr, pila sam folacin 2 put dnevno, a sad uzimam fragmin 2500
Baš ću pitat za folacin. Svakako. Nego, jel ima koja od vas da vjeruje da je pospješila implantaciju i uspjela zahvaljujući Fragminu?
Kako ti je maca napisala, nije dokazano da heparin pomaze, ali je sigurno da ne moze naskoditi. Ja sam jedna od tih koja vjeruje da je u mom slucaju presudio, pogledaj potpis! Ako te jos neki detalj zanima, ponesto mozes pronaci u prethodnim postovima, a mozes i pitati slobodno!![]()
Strašna, folna ti je obavezna ako imaš povišen homocistein. Od uzimanja folne i jednog aspirina 100 mg ne može škoditi ali može pripomoći uspjehu ako su drugi eventualni uzroci uklonjeni (štitnjača, prolaktin ....). To je bila moja uspješna formula za spontano začeće a fragmin sam uzimala cijelu trudnoću.
jedno pitanje da li ste vi pile ASPIRIN 100 ili ANDOL 100???
Ista stvar (acetilsalicilna kiselina), jedino mislim da je Andol lakse prerezati, za slucaj da vam dr kaze da pijete 3/4 odn. 75 mg sto je preporucena dnevna doza za cirkulaciju, a kod nas nema tabletica sa 75 mg.
a što mogu piti ako sam alergična na andol????![]()
kaže dr. Poljak onda Fragmin, ja sam ga koristila ali ništa čak sam htjela pokušati probati sa aspirinom....ali me frka
Nemoj uzimati nesto na sto si alergicna. To ti ne moze pomoci.
moj 4. icsi je bio sa fragminom od transfera - ništa
5. je isto bio sa fragminom od transfera pa sve do 6 tjedana iza poroda mojih čarobnih curica.
mislim da je presudno bilo što smo u 5. konačno došli do blastica a fragmin ih je čuvao
Bravo Pinky
Evo meni danas pristižu daljnji nalazi. Sve je u granicama normale, osim što mi piše da he rezlultat Protein S (PS) 59, a referentne vrijednosti su od 70-123... Znači malo je snižen, a to znači što?
I šta znači ovo APTV(s) test miješanja uz LAC-rezultat je 26, jedinica s a refer.interval kaže-Izostanak korekcije produljenog APTV(s) u testu miješanja uz LA omjer >1,37 upućuje na prisutnost LAC???
LAC je rezultat 1,17, a ref. vrijednosti od 1, 37
Pomagajte!
Ja sam imala snizen S protein i morala sam od dana ET uzimati aspirin 100 i Fraxiparin od 0,3.
Bok cure, jel ima možda koja da je bila na obradi u Petrovoj u zadnje vrijeme? Imam termin za 2 tj. pa me zanima kako to izgleda, što se treba uzeti sa sobom, koliko traje, može i na PP, hvala.
strašna, ja sam skočila kad sam dobila taj nalaz, dok nisam skužila šta je pjesnik htio reći, stvarno su malo nezgrapno to napisali, puno nas ima koje je zbunio
Samo da se pribilježim i ja kao jedna Fragminka. I to od ponedjeljka. Pikam se sama, i za sada nemam problema. čak mi ni ne ostaju plavice. Mislila sam da ce bit i gore. Cure, Fragmine kupujete, jel? Ne pokriva ih HZZO?
cure, kako ne pokriva HZZO heparin u trudnoći?? pa masa naših trudnica ga je dobivala preko bolnica! prije potvrde trudnoće su same kupovale, ali u trudnoći su imale pravo na njega preko HZZO-a.
i ja sam to htjela pitati o heparinu u trudnoć. je li se nešto promijenilo u zadnje vrijeme? ja sam dobivaa fraskiparin u trudnoći preko Petrove.
i ja ga kupujem cijelo ovo vrijeme, nemam volje dolazit u dnevnu bolnicu i slušat predavanje da mi to ne treba, da je to samo nova moda, da imam samo blagu genetsku sklonost i sve ostale izjave zdravstvenih djelatnika tako punih podrške i emapitije prema dugogodišnjim pacijenticama MPO
Negdje prije sam napisala svoje mutacije i da trombofiliju nemam. Na Fragminu 2500 sam bila od ET-a do 18 TT i to na teret HZZO-a. Mislim da nije stvar u novcima nego u tome da imate zdravstveno (i ev. dopunsko) osiguranje prema kojem, a po preporuci vaseg mpo lijecnika, imate pravo na to. Ja sam u 4 ili 5 posjeta dnevnoj bolnici jednom naisla na "pametnjakovica" koji je inzistirao, osim na svjezoj krvnoj slici, i na svjezem uzv-u koji se nije poklapao sa mojim regularnim pregledom. Moj mi je gin. to napravio i preporucio da odem tamo i upitam ga zeli li on na sebe preuzet odgovornost ukidanja terapije Fragminom pored misljenja moje mpo lijecnice i mog gin.-a da mi je potreban... U svakom slucaju, nikad vise nisam imala problema i nikad nisam dozvolila da me bombardiraju savjetima i misljenjima buduci sam ranije dobila 2 koja se trebaju postivati. Cure, zauzmite stav i ne dajte se bespotrebno maltretirati od onih koji se smatraju Bogovima jer to nisu! Sretno!![]()
Mene je konkretno zanimalo prije trudnoce. Sad sam si kupila za do bete (od ET)...a onda ako sta bude...pokusat cu se izborit za u trudnoci. Hvala cure!
Svakih 30 dana dobim 30 ampula u bolnici, bez ikakve komisije, na uputnicu za ambulantno liječenje koju mi ispiše primarni ginekolog u DZ a na kojoj piše terapija Fragmin 5000. Dakle, ne budite lude i ne kupujte injekcije jer imate na njih pravo..... naravno uz medicinski razlog naveden od strane specijalista.
Posljednje uređivanje od tikica_69 : 22.11.2012. at 20:12 Razlog: dodatak
I ako ima netko kakav dobar savjet po pitanju Fragmina. Kad si ga dajete? Ujutro? Uvijek u otprilike isto vrijeme? Imate kakave nuspojave?
Čitam svasta...od plavica...peckanja i sl. Ja sam početnik u tome...Za sad sam se piknula 4 dana, nemam nikakvih problema....nista mi ne ostaje plavo. Zrak ne istiskujem. Bockam se u trbuh, jedan dan u jednu, drugi dan u drugu stranu.
Trudnice ne moraju imati dopunsko osiguranje,barem u vrijeme kad sam ja bila trudna nije bilo potrebno.
Nisam nikad bila na komisiji,isto kao i tikica.
Zašto i deset kuna dati za ono što imate pravo besplatno.
Isto tako mi nitko nije davao savjete o heparinu jer nitko od njih nije spreman preuzeti odgovornost ako nešto krene po zlu.
Strasna, meni je med sestra prilikom preuzimanja Fragmina rekla da je bitno davati ga u isto vrijeme uz max. odstupanja od 20 minuta. Ja sam izracunala da mi je najzgodnije bockati ga u 21 h, tako sam prije godinama uzimala antibebi, sad je to zbog pomicanja sata 20 h.
Isto ga bockam u trbuh, iznad pupka (cini mi se da mi je iznad deblji jastucic), saram lijevo-desno, uglavnom, svaki dan malo pomaknem. Zrak ne istiskujem i imala sam dvije modrice u ovih skoro 2 mjeseca bockanja. Izvadim ga iz frizidera sat vremena prije.
Strašna nema ti tu nikakvi savjeta samo da bi trebala svaki dan u isto vrjeme.
Tamara1981 nisam ni ja bila na toj komisiji osobno ali se pošalju svi ti papiri i onda ti komisija odobri ili ne odobri. A ne treba dopunsko osiguranje.
...ni ja fragmine ne držim u frižideru, osim preko ljeta kada je bilo užasno vruće...
ja sam fragmine kupovala od početka hormonalne stimulacije(3d.c.) do pozitivne bete, jer sam bila privatno u postupku, ali sam dobila povrat novca od HZZO, predala sam R1 račune i kopiju ambulatnih listova.
A od pozitivne bete na uputnicu za ambulantno liječenje koju mi napiše ginekolog, dobijem za cijeli mj.(30kom.)
pikne me muž ujutro, zrak istiskujem i nemam modrica ni peckanja, osim što su igle ponekad tupe.....![]()
mari mar, dobivas fragmin u osijeku? moze mi neko napisat za zg, ko je frisko dobio? dakle, od hematologa primarnom ginekologu i da li s tim mogu u bilo koju bolnicu? i gdje se treba javit?
Meni je danas 7dc i krenula bi sa Fragminima na svoju ruku. Može savjet kako i kad krenuti?
Snekice, ja sam si prvi pikala na dan transfera, ali možeš i ranije. Jedino ga ne bih uzimala na dan punkcije jer produžuje krvarenje. E, da, i bitno je pikati svaki dan u isto vrijeme.
Draga Snekice, ne znam kakvi su tvoji rezultati pretraga na trombofiliju, ali mi smo krenuli od onog dana kada smo krenuli i sa stimulacijom. Bitno je pikati se u isto vrijeme, ja nastojim da to bude +- 20min. Šta su ti savjetovali tvoji dr?
Konfuzija ja sam se pikala i na dan punkcij i ništa drugačije se nisam osjećala niti što primjetila...
Svašta, sad barem znaš za drugi put. Ali eto nisam do sada čula za to, ja sam čak sada i na aspirinu protect (uz fragmin) 100 mg/dan.