Stranica 28 od 46 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ispricavam se na OT, ali vidim da Vikki tu pise pa joj zelim poslati jednu veliku pusu i reci da mi je neizmjerno drago citati da je pred porodom. Vikki draga, zelim ti sto ljepsi susret s bebacem! I hvala ti jos jednom od srca sto si i meni svojevremeno ovako nesebicno dijelila savjete u vezi imunoloskih pretraga i heparina i na taj nacin vjerojatno uvelike pomogla da danas zivim ovu caroliju u kojoj se trenutno nalazim.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

..ako sad od 01.09. idu najjeftiniji lijekovi na listi...jel to onda Fraxiparin??? koristila sam clexane u prvoj trudnoći....

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pozdrav žene, za tj dana idem kod dr.A ali sam nestrpljiva pa molim ako mi netko može pojasniti nalaz:

MTHFR(C677T) homozigot( mutacija)
    PAI -1 (4G/5G) heterozigot 4G/5G , ostalo je valjda ok!
    Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kika,kod mene je sve isto osim sto sam ja MTHFR heterozigot. Vjerojatno ce ti u iducoj trudnoci prepisati heparin injekcije. Barem je kod mene tako

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Drage moje, ja sam vto radila u maju mjesecu kod prof. Vlaisavljevica, uspjela je i nosim dvije bebe.
    U 8 tjednu trudnoce, dijagnostikovan hematom koji je dijelom iscureo a dijelom ostao da egzistira do 13 tjedna.
    Doktorki bilo nešto sumnjivo pa me pošalje da uradim nalaz na stecene i urođene trombofilije. Zakljucak visok rizik od trombofilije.
    Dr. rekla da se odmah javim hematologu i da necekam puno, ali ja laganica dok nisam malo prokrvarila.
    Odem kod ginica sve ok sa bebama i trudnocom kaze samo si iz hematoloških razloga prokvarila. Ja odmah kod hematologa propisao mi da koristim folnu kiselinu od 5 mg i heferol kapsule i 3800 i.j. fraksiparina. U međuvremenu da uradim d-dimer i prema njegovim vrijednostima da prilagodimo dozu fraksiparina. Pošto nigdje nismo mogli da nađemo fraksiparin, predložen je clivarin. U međuvremenu d-dimer je urađen i vrijednost je 1.7 a gornja granica je 1.29. Tada mi je smanjio na 1700 i.j. i sa primam s.c. u ruku svaki dan. Tamo mi stoji da cu cijelu trudnocu primati clivarin, ali da ce doziranje zavisiti od vrijednosti d-dimera.
    Da li je neka od forumašica imala iskustva sa clivarinom, ja nisam stigla da iščitam sve postove(izvinjavam se).
    Kako je trudnoca protekla?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moram priznati ad nisam čula za clivarin, al pretpostavljam da je drugi proizvođač pa ne znamo za njega, al ako su rekli-to je onda sve niskomolekularni heparin

tatper1981 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Bok! Vidim da ovdje nije bilo nikog neko vrijeme, ali se nadam da će mi ipak netko odgovoriti. Dakle, imala sam dva spontana pobačaja (u 5. i 9. tt), pa sam napravila pretrage na trombofiliju i dokazana mi je mutacija PAI-1 4G/5G. Sad sam opet trudna 6+4 i išla sam prof. Đ., međutim, nije mi dao nikakvu terapiju osim Duphastona i Plibexa, rekao je da je sve u redu i da neće trebati. Sad sam malo zbunjena, jer me moj gin.poslala njemu upravo zbog toga. Može li mi netko nešto reći o tome? Unaprijed zahvaljujem

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

to je vjerojanto slabija mutacija koja nije direktno povezana s trombofilijom koja bi mogla činiti problema, vjeruj doktoru ipak je on stručnjak na tom teritoriju
    Ili odi privatno kod hematologa po drugo mišljenje , ja sam išla kod prof Labara u Voćarsku jedino kaj je prvi pregled 500 kn a samo pregledava papire i daje savjete i preporuke al mi je njegova preporuka za heparin svuda bila dovoljna

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj tatper1981 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok! Vidim da ovdje nije bilo nikog neko vrijeme, ali se nadam da će mi ipak netko odgovoriti. Dakle, imala sam dva spontana pobačaja (u 5. i 9. tt), pa sam napravila pretrage na trombofiliju i dokazana mi je mutacija PAI-1 4G/5G. Sad sam opet trudna 6+4 i išla sam prof. Đ., međutim, nije mi dao nikakvu terapiju osim Duphastona i Plibexa, rekao je da je sve u redu i da neće trebati. Sad sam malo zbunjena, jer me moj gin.poslala njemu upravo zbog toga. Može li mi netko nešto reći o tome? Unaprijed zahvaljujem

idi dr.Hafneru na Sv.Duh po drugo mišljenje. Meni je prof.Đ rekao ništa, a konzilij odlučio heparin cijelu trudnoću.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zanima me moze li ginekolog napisati recept za heparin i sa receptom ga dignes u ljekarni ili ne ??
    eto onak me zanima jel tko tako radio

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Može ti soc. ginekolog napisati privatni (crni) recept i kupiš heparin u ljekarni, tek od potvrđene trudnoće, naravno uz indikacije, imaš pravo na njega preko HZZO-a.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam bila kratko hospitalizirana a kad se kod povjerenstva liječničkog na preporuku konzilija dobilo odobrenje za heparin na teret hzzo, mjesečno sam podizala u bolnici za slijedeći mjesec. I tako do 42 dana iza poroda.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj tatper1981 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam MTHFR(C677T) homozigot( mutacija)
    PAI -1 (4G/5G) heterozigot 4G/5G i dr A. Mi je samo odmahnuo rukom i rekao mi je da pijem aspirin 100, folacin i vitamin d... Jesam možda i ja trebala primiti heparin??? Danas mi je 7dnt.. Hvala
    Posljednje uređivanje od kika222 : 07.11.2013. at 13:23

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kika ja imam iste mutacije kao ti i prije postupka moram biti na aspirinu 100,folna,beviplex, a po odradjenom embriotransferu prekidam sa aspirinom i nastavljam sa clexanom.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja to pijem već dva mj, dosad sam uvijek prokrvarila 8dnt, možda mi sad to pomogne, ne znam. Dr.A smatra da to nije ništa strašno a kod hematologa nisam išla...
    Posljednje uređivanje od kika222 : 07.11.2013. at 13:55

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kika po odradjenim nalazima na trombofiliju isla sam hematologu koja je na osnovu tih nalaza i mojih spontanih rekla pod obavezno heparin,to je bilo prosle godine u 11-om mjesecu i od tad pa do danas sam na aspirinu 100,jedino sam imala prekid aspirina u 5-om mjesecu ove godine jer sam tad radila FET ali sam primala heparin.Mozda bi bolo dobro da odes kod hematologa jer to je ipak njegova oblast a ne od ginekologa.Ja sam iz Banja Luke i ovde sam sve radila i takodje hematolog je iz BL.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala ti smarija. Tražit ću hematologa, a jel misliš da aspirin može smetati poslije transfera? Ja sam mislila da je to još potrebno jer potiče cirkulaciju... Prije na Svetom Duhu pila sam andol 100...

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne moze ti naskoditi cak sto vise mozeti samo pomoci,meni je recimo moja ginekologica rekla da bi ona isla samo sa aspirinom do utvrdjivanja srcane radnje (zao joj da se ja bodem svaki dan) pa tek onda presla na heparin dok hematologica se nije slozila sa njom.Moj savjet trazi hematologa sto prije i posavjetuj se sa njim jos nije kasno.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala ti smarija, želim ti puno sreće!!!!

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nemoj da se zahvaljujes vec trk hematologu ,hvala i ja tebi takodje zelim da za koji dan beta bude veeelikaaaa

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me moze li ginekolog napisati recept za heparin i sa receptom ga dignes u ljekarni ili ne ??
    eto onak me zanima jel tko tako radio
    za recept ne znam, meni moja nije htjela dati ali sam znala kupiti ako je na povijesti bolesti pisalo u terapiji

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Može ti soc. ginekolog napisati privatni (crni) recept i kupiš heparin u ljekarni, tek od potvrđene trudnoće, naravno uz indikacije, imaš pravo na njega preko HZZO-a.
    da ali prije treba proći neki oblik komisije ili proceduru u bolnici

Ja sam valjda godinu dala pila Andol100 i folacin i to sve do potvrđene trudnoće u maternici, dakle do nekih 6tt

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moj nalaz je MTHFR(C677T)
    PAI -1 (4G/5G)heterozigot

i po dr. ja nisam za heparin , tako da ne mogu dobit ni preko hzzo
    zato pitam da ih kupujem sama opet mi treba recept jelda ?? kako to dobit

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moj nalaz je MTHFR(C677T)
    PAI -1 (4G/5G)heterozigot

i po dr. ja nisam za heparin , tako da ne mogu dobit ni preko hzzo
    zato pitam da ih kupujem sama opet mi treba recept jelda ?? kako to dobit
    Zašto misliš da ti treba heparin ako te liječnik ne podržava? Konzultiraj se na više strana, ginekolog, hematolog... Nije heparin bezazlen! Koagulacija krvi se mijenja.

ja sam kupila do odluke povjerenstva, ali apsolutno uz važeću preporuku i recept liječnika koji me pratio. Čekalo se povjerenstvo a oni se sastaju tipa jednom u10 dana.
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 07.11.2013. at 22:51

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

crvenkapice77 moraš naći nekoga doktora koji će ti napisati tu preporuku ili svoj privatni recept ili probaj naći preko tu teme Lijekovi poklanjam.... ali pitanje jel ćeš skupiti dovoljno injekcija
    meni pomno kontroliraju koliko dobijem, jedno smo slučajno istisnuli prije uboda i joj problema - pa što pa kako....

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto misliš da ti treba heparin ako te liječnik ne podržava? Konzultiraj se na više strana, ginekolog, hematolog... Nije heparin bezazlen! Koagulacija krvi se mijenja.

ja sam kupila do odluke povjerenstva, ali apsolutno uz važeću preporuku i recept liječnika koji me pratio. Čekalo se povjerenstvo a oni se sastaju tipa jednom u10 dana.

pa nekako mislim , vec su pisale ovdje cure sa istim nalazima da su koristile heparin ,
    meni to cudno, ne daj Boze da se nesto desi u trudnoci ....

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja te razumijem Crvenkapice u potpunosti. Nakon dva losa isustva naravno da puses na hladno i da si uplasena. Ja sam bila ocajna kad sam otisla mom dr. i trazila uputnicu za imunologiju(problem nepravilno duplirajucih beta). Tad mi je rekao da on standardno daje Heparin nakon treceg neuspjeha Izvadila sam nalaze,na koje se ceka 2-3 mjeseca,u medjuvremenu imala FET,pocela piti aspirin i primati Fraxiparin iako nisu bili gotovi nalazi. Trudnoca je konacno uspjela i u ja mislim trecwem mjesecu trudnoce sam saznala rezultate-snizen S protein,indikacija za heparin. Znaci,primala bi ga ta 3 mjeseca i da su nalazi bili dobri Zelim ti svu srecu da ti naredni postupak bude uspjesan.

tatper1981 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hvala curke. Poslušat ću vaše savjete.

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

u prvoj trudnoći sam se bockala od 5 tt u trbuh i sve bilo ok što se tiče plavica....a sada katastrofa u drugoj trudnoći...pa me zanima ima li možda širenje i skupljanje kože trbuha u trudnoći veze s tim što je sad plavica do plavice??....šljivik doslovno...

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja se bodem u trbuh sa Fragminom (2x2500 IJ), a Pregniyl primam u guzu svaki drugi dan u klinici (to vec ne mogu sama niti imam koga u blizini da me pika). Trbuh me nekad uopce ne boli, a nekad strava. Ne mogu bost onak na trzaj, nego ja to polako pa kako kad, ali sve cu istrpit samo da sve bude OK sa mrvicom!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je ovaj put trbuh jako brzo loše reagirao, uz masnice i kvrge pojavio se i osip koji bi se vidio nakon češkanja (a jako zna svrbiti) ili tuširanja. Hematolog je rekao da je to površinska reakcija masnog tkiva, jer mi na nogama ne reagira osim povremenom kvrgom ili masnicom. Moja teorija je i da kreme s kojima mažem trbuh odmažu jer dosada nikada nisam imala takvu reakciju a bila sam već više puta na heparinu, no ajd najduže 2 tjedna a i koža koja se rasteže pa ko zna kaj se sve zbiva u potkožnim dijelovima kože

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sta znaci kad je ACE II ?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

sta znaci kad je ACE II ?
    To je uredan nalaz- homozigot divljeg tipa.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

tek od potvrđene trudnoće, naravno uz indikacije, imaš pravo na njega preko HZZO-a.
    Ljube, imaš li ti neki HZZO-v dokument u kojem je trombofilija u trudnoći indikacija za odobravanje heparina? Meni je objašnjeno da to nije tako i da ovisi o dobroj volji, tj. proračunu bolnice kojoj pripadaš.
    Tako da je meni bolničko povjerenstvo odbilo davati heparin, usprkos prethodnom spontanom pobačaju i preporukama četiri subspecijalista.
    Ako još tko ima takav problem, rado bih da mi se javi.
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 12.11.2013. at 16:29

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

To je uredan nalaz- homozigot divljeg tipa.
    ok hvala, onda je to ok,
    ostaje samo pai 1 4g/ 5g i onaj mtfhr
    dvi blaze mutacije
    pokusavam doc do hematologa u splitu , svugdje se naruciva i ceka ......valjda cu uspjet doc do nekoga do 12mj da mi samo kaze jesam li ili nisam za heparin, nek mi to hematolog potvrdi jer nikad i nije .onda cu biti mirna i ostavit to na miru .

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Ljube, imaš li ti neki HZZO-v dokument u kojem je trombofilija u trudnoći indikacija za odobravanje heparina? Meni je objašnjeno da to nije tako i da ovisi o dobroj volji, tj. proračunu bolnice kojoj pripadaš.
    Tako da je meni bolničko povjerenstvo odbilo davati heparin, usprkos prethodnom spontanom pobačaju i preporukama četiri subspecijalista.
    Ako još tko ima takav problem, rado bih da mi se javi.
    Dokument nemam, do sada je to išlo sistemom da hematolog ili ginekolog-bolnički (npr. Đelmiš iz Petrove, Dujić na Merkuru, Hafner ili Matijević na Sv. Duhu,... da ne nabrajam po bolnicama) daje mišljenje na temelju indikacija (nalaza i prethodnih ishoda) te ako se konzilij složio s time to ide na bolničko povjerenstvo.
    Ako netko ima slično iskustvo da ga je bolničko povjerenstvo odbilo neka se javi.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

konfuzija, koja bolnica je u pitanju i kakvi su ti nalazi

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

4g/4g na PAI-1, prethodni missed i 39 godina starosti su mi indikacije, a tome koja je bolnica ne bih još javno, ali nije isključeno da hoću...
    Još jednom molim ako je netko imao slučaj da mu je bolničko povjerenstvo odbilo liječenje da mi se javi.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Konfuzija,
    nevjerojatno da su te odbili.
    jesi prošla obradu u bolnici? je li imaš na pismeno negativan nalaz komisije koja odobrava teramiju NMH u trudnoći?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Je, crno na bijelo sve... Koju obradu u bolnici?! To me nisu ni tražili, a ne znam kako bih to izvela s obzirom na štrajk liječnika i moj hematom koji krvari i zahtijeva strogo mirovanje.

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage moje, nakon niza neuspjeha (sto prirodnih sto VTO spontanih i biokemijskih), u ovoj trudnoci hematolog mi je propisao Fragmin 2x2500IJ, Prednisol 10mg i Folan 5g.
    10. dan od uzimanja Fragmina radila sam trombocite i bili su OK. Kako mi je kontrola kod hematologa tek 15.12, ne znam da li da opet kontroliram trombocite ili ne (hematolog je u drugom gradu pa njegovo misljenje ne mogu dobiti do gorenjg datum). Do kada se uopce pika Fragmin? Moje indikacije su, pored prvih tuznih pobrojanih, heterozigot na Pai i MTHFR.
    Tnx za svki pomocni odgovor

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

4g/4g na PAI-1, prethodni missed i 39 godina starosti su mi indikacije, a tome koja je bolnica ne bih još javno, ali nije isključeno da hoću...
    Još jednom molim ako je netko imao slučaj da mu je bolničko povjerenstvo odbilo liječenje da mi se javi.
    Što su napisali u rješenju? Nevjerojatno!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj MajaPOP prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, nakon niza neuspjeha (sto prirodnih sto VTO spontanih i biokemijskih), u ovoj trudnoci hematolog mi je propisao Fragmin 2x2500IJ, Prednisol 10mg i Folan 5g.
    10. dan od uzimanja Fragmina radila sam trombocite i bili su OK. Kako mi je kontrola kod hematologa tek 15.12, ne znam da li da opet kontroliram trombocite ili ne (hematolog je u drugom gradu pa njegovo misljenje ne mogu dobiti do gorenjg datum). Do kada se uopce pika Fragmin? Moje indikacije su, pored prvih tuznih pobrojanih, heterozigot na Pai i MTHFR.
    Tnx za svki pomocni odgovor
    pa Fragmin cijelu trudnoću, ako se ne varam - dapače tek u drugom i trećem tromjesječju dolazi do izražaja njegova korist
    A jel imaš popis kaj još trebaš napraviti - d-dimeri, aptv i nekih 3-4 krvnih testova se radi

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U skladu s novom reorganizacijom foruma post o poklanjanju fragmina preselila sam na pripadajuću temu http://forum.roda.hr/threads/65433-O...%BEim-lijekove

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo mene opet tu, od danas opet pikalica Fragmina

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure koje si dajete Fragmin, jel se vama dogadja nakon pikanja da imate "val vrućine"?
    Jesam ja to umislila? ovako preko zime baš skužim. Čim se piknem, pa recimo 2-3 minute kasnije krene takva toplina mojim tijelom. Još ću se navuć na Fragmin :D :D :D ovisnica

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne. To te možda adrenalin puca od uzbuđenja.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ahaha, možda....moguće. Ali tako mi je bilo do sad svaki put, u svakom postupku od kad ga koristim. :D

elena-mk avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure, pitanje! Ja sam u 14tt i odmah nakon transfera sam pocela sa Clexane 0.2 i femibion 1 prenatalne vitamine. Sad u drugom trimestru po preporuci doca presla sam na Pregnacare ,ali danas slucajno na kutijici sitnim slovima procitah da se ovi vitamini ne smiju piti ako koristite heparin ili neku dr antikoagulac. terapiju
    (najvjerojatnije zbog vitamina k i omega3). Ima koja iskustvo? Koje vi prenatalne vitamine koristite?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Elena, jesi pitala doktora? Meni to ne izgleda alarmantno, to je stvarno mala doza heparina i još ako ih ne uzimaš istovremeno... mislim da ne bi trebalo smetati. Solgarov Prenatal je kvalitetan, ali je meni smetao miris (nema vitamin K ni omegu, sad pogledala).
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 03.12.2013. at 17:59

elena-mk avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Elena, jesi pitala doktora? Meni to ne izgleda alarmantno, to je stvarno mala doza heparina i još ako ih ne uzimaš istovremeno... mislim da ne bi trebalo smetati. Solgarov Prenatal je kvalitetan, ali je meni smetao miris (nema vitamin K ni omegu, sad pogledala).
    Hvala Konfuzija na odgovoru, konsultovala se i kupila MamaVit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •