Stranica 31 od 46 PrviPrvi ... 21293031323341 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure, molim vas pomoć:

Dobila sam nalaz krvnih pretraga:

Faktor V Leiden: normalan tip
    Faktor II protrombin: normalan tip
    MTHFR: normalan tip
    PAI-1: homozigot 5G

Recite, što ovaj homozigot znači? Da li ću u trudnoći morati koristiti Fragmin? Ili ovo ugrožava i samo začeće i morat ću i prije trudnoće koristiti Fragmin ili Heparin?

Ili ovo nije indikacija za lijek? Mogu li bezbrižno u FET ili se trebam konzultirati s hematologom?

Hvala vam!!!!!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

pai 1 genotip 5g/5g predstavlja homozigot divljeg tipa, tj. uredan nalaz

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

PAI-1 homozigot 5G/5G je normalni genotip, izmijenjena varijanta genotipa je 4G/5G i 4G/4G i ti polimorfizmi su povezani s predispozicijom poremećaja koagulacije.

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ostala sam bez teksta!!! Hvala na informaciji!

Ja sam shvatila da je 4G/5G normalna vrijednost jer to piše u zagradi - pretpostavljala sam da je to ideal odnosno neka referentna vrijednost.

I još sam se čudila što na netu ne mogu naći na koji način se tretira ovaj PAI.

Laknulo mi je! Hvala!!

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uz već postojeći MTHFR C677T homozigot genotip TT jučer došli nalazi za PAI -1: heterozigot 4G/5G

Ovo je za heparin?

Nitko ne gleda topic imunologije pa ovdje kopiram upit
    HVala

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da Trudyc kod mene isto to još ima neke podpretrage koje sam radila i danas sam na heprainu-fragmin 5000iu po preporuci specijalista hematologa.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala jo

Meni su svi ostali nalazi uredni. Također planiram kod hematologice na Rebro po preporuku.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Evo ja ću kao i Trudyc pitaiti ovdje može li tko malo prokomentirt ovaj nalaz,da li ću trebati kakvu terapiju
    Faktor V Leiden (R506Q) -heterozigot
    Faktor II protrombin (G20210A) -normalan tip
    MTHFR (C677T) -heterozigot
    PAI -1 (4G/5G) -heterozigot (4G/5G)

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

[QUOTE=TrudyC;2635323]Uz već postojeći MTHFR C677T homozigot genotip TT jučer došli nalazi za PAI -1: heterozigot 4G/5G

Ovo je za heparin?

TrudyC iste ove mutacije koje si navela imam i ja i na heparinu (clexan 04.x2) sam jos od embriotransfera,a sad sam 21 nedelja trudnoce

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Žene i ja imam taj mthfr homozigot ali ne tt već mi piše samo mutacija a pai-1 heterozigot 4g/5g i mpo dr mi je rekao samo folacin i aspirin 100.. Jel bih trebala kod hematologa?? Hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Po ovome da,ne znam,mene je hematolog odmah skinuo sa aspirina jer on navodno nije dobar bas u t..

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pošto počinjem sa Clexanom 2x dnevno, i trebam se večeras prvi put sama piknuti- a trudna sam 28tt - zanima me ima li neka forumašica koja je sebi davala injekcije u stomak u trudnoći? Do kada? Ili do kraja? Najlakše mi je u stomak (iako je već poveći- imam nešto špeka sa strane) a koliko sam skontala i manje boli.
    I gdje u nogu dajete? U uputstvu što sam našla na youtube-u kažu da se ne bi smio dati u mišić jer izaziva otvrdnuća i modrice...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nisam si davala jos heparin ali sam kandidat. A nadavala sam drugima i imam dosta poznanica koje su ga koristile u T. Dajes si di kraja T, a i kasnije znaju preporuciti, to ce ti ginekolog reci. A mozes se bosti u trbuh, ruku-ispod ramena kao kad se cjepis, i u nogu na bedro.. Bitno je da nedas u misic, znaci dezinficiras mjesto uboda,odignes kozu i pod kozu dajes. Mozes otici do neke medicinske sestre da ti pokaze, uglavnom si trudnice same daju injekcije... Sretno!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

U trbuh manje boli i dokle god imaš što ustipnut možeš u trbuh.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala svima, probaću u stomak večeras.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sinoć sam si dala u stomak, ali sa strane. Ubod me je zabolio, ali me nije peklo. Ostala je mala modrica. A jutros sam si dala u butinu skroz visoko. Ostala je velika modrica i peckalo je tokom istiskanja ali nije ubod bolio ni malo. Sad me boli ta modrica.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U nogu najvise boli. Najbolje ti je u trbuh ili nadlakticu. Ali iglu u koso postavi tak ce te najmanje boljet

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Da u trbuh par cm od pupka je meni bilo najmanje bolno. Lijevo i desno od pupka.

Alcantra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Afuu

Sent from my A1_07 using Tapatalk 2

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za sad ide u stomak i ne boli i najmjanje su modrice, a kad ne bude moglo onda će MM morati u ruku da mi da.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kad sam pocinjala sa fraxiparinom, dolazila sam nekoliko dana u Petrovu na odjel ( s obzirom da nisam mogla ostati te dane u bolnici) da me nauče, tj. da si dajem pod nadzorom sestre. Inače ne znam kako bi, nemam nikakvo predznanje, pa mi je zao da se tako patis tj. da ti ostaju modrice, jer meni je rijetko bilo plavo, i rijetko me bolilo ukoliko se ispravno radi ne bi trebalo nista osjecati. Ja sam davala iskljucivo u bedra, rekli su ne u trbuh ipak je tu beba.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni su "pokazali" tako što su mi dali jednu injekciju u ruku, i dali mi kutiju u ruke i poslali kući. Gledala sam youtube filmiće i vidim da ima žena koje i si daju u stomak iako su u visokoj trudnoći tako da sam se odvažila i ja. Osim toga, nije baš tako lako doći do bebe- ima tu slojeva i slojeva. A nekako imam povjerenja samo u sebe. Čak i kad me boli, lakše mi je nego da mi neko drugi daje (MM, npr.) osim, naravno, medicinskog osoblja.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Sanja79 prvotno napisa Vidi poruku
    Pošto počinjem sa Clexanom 2x dnevno, i trebam se večeras prvi put sama piknuti- a trudna sam 28tt - zanima me ima li neka forumašica koja je sebi davala injekcije u stomak u trudnoći? Do kada? Ili do kraja? Najlakše mi je u stomak (iako je već poveći- imam nešto špeka sa strane) a koliko sam skontala i manje boli.
    I gdje u nogu dajete? U uputstvu što sam našla na youtube-u kažu da se ne bi smio dati u mišić jer izaziva otvrdnuća i modrice...
    nemoj u trbuh.. davaj si u noge ili ruke..... u mišić
    i ne istiskuj zrak... samo ju zabodi...
    imaš sreće Clexane se puno bolje podnosi od Fraksiparina.
    Ja sam imala od Fraksiparina podljeve, kvrge, svrbež.... kao da me je netko istukao

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i da sad je ljeto, držite ih u frižideru... lakše se podnose kada se zabijaju, manje peče i manje je podljeva

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    Uz već postojeći MTHFR C677T homozigot genotip TT jučer došli nalazi za PAI -1: heterozigot 4G/5G

Ovo je za heparin?

Nitko ne gleda topic imunologije pa ovdje kopiram upit
    HVala
    Citiraj mona22 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja ću kao i Trudyc pitaiti ovdje može li tko malo prokomentirt ovaj nalaz,da li ću trebati kakvu terapiju
    Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Žene i ja imam taj mthfr homozigot ali ne tt već mi piše samo mutacija a pai-1 heterozigot 4g/5g i mpo dr mi je rekao samo folacin i aspirin 100.. Jel bih trebala kod hematologa?? Hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk
    vi koje ste MTHFR - ne divljajte sa folnom.. ne pijte ju u velikim količinama, ona čestoo zna zamaskirati pravu krvnu sliku
    kod nas sa MTHFR mutacijama, pravilo višak folne se ispiša - ne važi...
    Pitajte hematologe pa će vam objasniti

Ledamo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moja dijagnoza je MTHFR Mutacija-homozygot i PAI-1 (4G/4G).
    Sad sam 6+2 i spricam jednom dnevno Clexane 40 i uzimam Ass 100.
    Do kojeg tjedna trudnoce se obicno sprica. Na zadnjem terminu je moj MPO doktor spomenuo da cu vjerojatno prestati u 9.tjednu al da cemo jos vidjeti. Meni se to nekako cini prerano :S kakva su vasa iskustva?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Ledamo prvotno napisa Vidi poruku
    Do kojeg tjedna trudnoce se obicno sprica. Na zadnjem terminu je moj MPO doktor spomenuo da cu vjerojatno prestati u 9.tjednu al da cemo jos vidjeti. Meni se to nekako cini prerano :S kakva su vasa iskustva?
    Ja imam MTHFR homozigot i ACE I/D mutacije (isto blaže mutacije) i u obje trudnoće sam koristila Fragmin do kraja 12 tt tj. do tjedna kad je posteljica potpuno razvijena.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Ledamo prvotno napisa Vidi poruku
    ček a koja je onda svrha terapije? da se uzima dok se posteljica ne formira i što onda? pa nije 'bug' u bebi u posteljici...već u tebi, kako trudnoća raste potreba za krvlkju je veća.. tako da mislim iskreno onako laički da bi trebala nastaviti sa injekcijama i nakon 9 tt

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam MTHFR homozigot i ACE I/D mutacije (isto blaže mutacije) i u obje trudnoće sam koristila Fragmin do kraja 12 tt tj. do tjedna kad je posteljica potpuno razvijena.
    homozigot nije blaža mutacija to je 'bug' na oba alela

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Blaza mutacija se nije odnosilo na MTHFR nego na ukupnu kombinaciju trombofilijskih markera koju nosim, a za koje mi je receno da su blazi oblik nasljedne trombofilije.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga maco, ja imam PAI - homozigot i MTHFR - heterozigot, što po novojoj dijagnosticui su 'blaže' i 'nikakve' mutacije pa mi je davne 2007 godine baš zbog tih 'blagih'mutacija umrla beba u trbuhu u 7 mjesecu trudnoće.

stoga, ako sam ja promil u medicini, možda, ali sam za sebe 100% rizik...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mačkulina, znam za tvoje iskustvo i iskreno mi je žao
    Naravno da smo mi sebi sva potrebna statistika.

Ako se ne varam, ti si i u ostalim trudnoćama i unatoč heparinu imala problema sa protocima?
    Rekla bih da i tvoj slučaj potvrđuje da "modernoj" medicini fali jako puno odgovora na još nepostavljena pitanja.

Ali, ne možemo liječiti sami sebe niti se isključivo davati u ruke internet dr Oz-ovima.

Nekome ipak moraš vjerovati.

Ja sam samo odgovorila na pitanje Ledamo o tuđim iskustvima.
    A ovdje su pretežno sve žene uzimale heparin do 6 tjedana iza poroda, pa sam se javila da ostane zabilježeno da ima i nas koje smo prestale ranije.

Mene je isto bilo jako strah.
    Čekala sam trudnoću 7 godina, pa izgubila 2 rane trudnoće.
    Vagala sam da li poslušati savjet svog dr ili nastaviti.
    Odlučila sam vjerovati doktoru, prestala sa uzimanjem heparina i rodila na 40+3 prekrasnog, velikog i zrelog dječaka.

Jesam li samo imala sreće ili ... iskreno ne znam.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

I ja imam kao slabu mutaciju i, nažalost, djelim mačkulinino iskustvo. Nama su problemi počeli u zadnjem tromjesečju, a maci papucarici je očito problem bio početak trudnoće pa je zato dr tako odlučio. Sve je dobro kad se dobro svrši.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 200 sis*

Curke, ovdje se spominje 5-6 mutacija u kombinacijama i dvije terapije (andol vs. heparin) neko "vjeruje u nešto, neko u nešto drugo"...
    Neki ginići daju heparin neki andol, neki oba, neki nijedan...

Mutacija po genima se vodi u istraživanjima nekih 25 000, a za sad je otkriveno preko 250 000.
    Tko koju kombinaciju ima... Samo nebo zna...

Ako može minianketa...

Vi sa mutacijama, da li su vam preporučali Folnu kiselinu i u kojoj mjeri i koliko dugo ste pili?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

U prvoj trudnoći bila na andolu 100 do 30 tt, cijelo vrijeme pila Prenatal (od NW), u 34 tj. abrupcija posteljice. Nakon poroda nastavila uzimati Folacin da bi mi prilikom mjerenja vitamina i minerala (u apoteci) ustvrdili da mi fali folne kiseline???

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    U prvoj trudnoći bila na andolu 100 do 30 tt, cijelo vrijeme pila Prenatal (od NW), u 34 tj. abrupcija posteljice. Nakon poroda nastavila uzimati Folacin da bi mi prilikom mjerenja vitamina i minerala (u apoteci) ustvrdili da mi fali folne kiseline???
    U prenatalu ima FOLNE kiselina, to je sintetski oblik. Tvoj MTHFR++ onemogućava sintezu folata, prirodnih i sintetskih, i ta folna kiselina (sintetska) se nagomilava u tvom organizmu i stvara probleme.
    Paralelno kako i dalje imaš problem sintetze, uslijed zaštopavanja organizma nesintetiziranom folnom kiselinom ti dolazi do deficita folata (ne folne kiseline, folna kiselina je sintetski dobiven proizvod, folati su prirodna tvar).

Jesi mjerila B12?

Ledamo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala vam na podjeli iskustva
    Sto se tice folne, ja uzimam medynforte, to je kombinacija vitamina b12 (0, 5 mg), b6 (25mg) i folna (0, 25).

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    U prenatalu ima FOLNE kiselina, to je sintetski oblik. Tvoj MTHFR++ onemogućava sintezu folata, prirodnih i sintetskih, i ta folna kiselina (sintetska) se nagomilava u tvom organizmu i stvara probleme.
    Paralelno kako i dalje imaš problem sintetze, uslijed zaštopavanja organizma nesintetiziranom folnom kiselinom ti dolazi do deficita folata (ne folne kiseline, folna kiselina je sintetski dobiven proizvod, folati su prirodna tvar).

Jesi mjerila B12?
    nisam mjerila B12
    Inače mi za MTHFR piše normalan tip, a PAI 4G/5G heterozigot..............ne znam da li je konstantno uzimanje folne nešto zamaskiralo. U ovoj trudnoći sam na heparinu i za sad ide sve po PS-u

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam mjerila B12
    Inače mi za MTHFR piše normalan tip, a PAI 4G/5G heterozigot..............ne znam da li je konstantno uzimanje folne nešto zamaskiralo. U ovoj trudnoći sam na heparinu i za sad ide sve po PS-u
    Zar nisi ti pisala da si mthfr homozigot?

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

sweety, ma neeee, možda si me s nekim zamjenila. Meni je samo taj PAI 4G/5G heterozigot, ali to je njima ništa a meni je napravio svašta.
    Možda ne bi posljedice bile takve da sam imala samo taj problem, ali tu se još udružila kolestaza i kad su mi nakon svega radili pretrage imala sam deficit proteina S (van trudnoće mi bio u normali). Na kraju sam zaključila da se kod mene udružilo više čimbenika. Čak sam sklona vjerovati da je meni produženo uzimanje duphastona naštetilo jetri koja je također van trudnoće potpuno u redu. Naravno, i druge ga uzimaju i u zadnjem tromjesečju pa nema štete, ali njima jetra nije problem u trudnoći.
    Evo u ovoj trudnoći nisam bila na duphastonu, a utrogestan sam uzimala samo prvih par tjedana trudnoće (2x1) i još uvijek nisam dobila kolestazu a evo me u 32.tj. Hm, da ne izazivam vraga, još imam vremena ali je gotovo pravilo da se u svakoj slijedećoj trudnoći kolestaza javi koji tjedan ranije nego u prethodnoj. Kod mene sve nešto naopako, stvarno se nadam da sam izuzetak.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Eto kad spominjete, ja sam heterozigot za Faktor V leiden i taj antifosfolipidni sindrom, kod mene je bilo vise od 40 necega, ne sjecam se vise, dakle nije bilo dileme - dijagnoza nasljedna trombofilija i odmah fraxiparin, uz 2 izgubljene trudnoće.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ima koja od vas da posjećuje hematologa na Rebru? Preporuka? Što napravti i donijeti na prvi pregled?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kratko pitanje - tko kontrolira od vas anti xa? Znam za mackulinu.
    Moj je veci od dozvoljenog. Strah me smanjiti dozu sad pred kraj.
    Molim da mi se javi tko je to kontrolirao.

Mackulina, sjecas li se svojih rezultata anti xa?
    Posljednje uređivanje od lavko : 13.08.2014. at 21:14

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Evo imam komentar za dr. P na rebru.
    Imam mthfr homozigot i pai1 4g homozigot, faktor VII.
    Dr me uvjeravao da mi ne treba nikakva terapija. Cak ni andol. Jer kao taj pai dolazi u kompletu s pcos-om, a mthfr mozemo ignorirati buduci da je homocistein uredan.
    Mpo dr je rekao da ce mi oni konzilijarno dati heparin nakon +, da je hematolog "strucno" u pravu, al da oni lijece ljude, a ne dijagnoze te da ne mozemo isprobavati hocu li izgubiti bebu.
    Nakon toga je hematolog rekao ok, oni vam to mogu prepisati, ali ja necu.

Prijateljica s istim dijagnozama dvoja vrata dalje kod drugog dr. dobila heparin.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj theorema prvotno napisa Vidi poruku
    Evo imam komentar za dr. P na rebru.
    Imam mthfr homozigot i pai1 4g homozigot, faktor VII.
    Dr me uvjeravao da mi ne treba nikakva terapija. Cak ni andol. Jer kao taj pai dolazi u kompletu s pcos-om, a mthfr mozemo ignorirati buduci da je homocistein uredan.
    Mpo dr je rekao da ce mi oni konzilijarno dati heparin nakon +, da je hematolog "strucno" u pravu, al da oni lijece ljude, a ne dijagnoze te da ne mozemo isprobavati hocu li izgubiti bebu.
    Nakon toga je hematolog rekao ok, oni vam to mogu prepisati, ali ja necu.

Prijateljica s istim dijagnozama dvoja vrata dalje kod drugog dr. dobila heparin.
    Promini hematologa i uzimaj heparin...ja imam jos blazu sklonost trombofiliji i ostadoh trudna u postupku s heparinom, prvo nagovorila mpo dr privatnika da mi da preporuku za pretrage,onda uvjerila svoju gin da mi da uputnice, onda se nakon nalaza mpo dr mislio hoce li mi dati heparin,ali sam i tu bila uvjerljiva, pa mi je nakon utvrdjene trudnoce hep pocelo davati u bolnici preko hzzo iako su se cudili sta ce mi hep kad nisam imala,citiram, niti jedan spontani, pa sam im odrzala govor o svojih 5 godina pohoda po bolnicama a da oni nisu bili u stanju pronaci ni jedan razlog za nasu neplodnost,te da mi ne pada na pamet prekidat heparin i preporuku mpo gin....pa su na kraju odustali,napisali preporuku da primam hep do iza poroda....tako, bori se, njima je sve skupo,a ja neki dan sretnem susjedu,treci spontani,kiretaza,dr joj davao heparin,a ona nije htjela bockanje injekcijama...

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nema tu konsenzusa, neki doktori pai i mthfr uopce ne smatraju trombofilijskim faktorima.
    Mene su dva ginekologa uvjeravala da mi ne treba heparin. Hematologica je rekla da bolje ne riskirat.
    Ne da nema dogovora i stava nego nemaju pojma sto bi s takvim mutacijama.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Nema tu konsenzusa, neki doktori pai i mthfr uopce ne smatraju trombofilijskim faktorima.
    Mene su dva ginekologa uvjeravala da mi ne treba heparin. Hematologica je rekla da bolje ne riskirat.
    Ne da nema dogovora i stava nego nemaju pojma sto bi s takvim mutacijama.
    Tako je, a nikom ne pada na pamet da shvati da nas je vec stvarno kritican broj s blazim mutacijama i da bi se vec mogle napravit i neka studija da se vidi da i blaze mutacije itekako sprecavaju zacece ili izazivaju pobacaje te na koji nacin heparin utjece na sve...ma briga njih,triba se svatko za sebe izborit..tako sam razocarana svakim sustavom u nasoj bidnoj zemlji

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Na Rebru bih preporucila predivnu lijecnicu, dr. Sandru Basic Kindu. Ima guzvu vjecito, ali mene zna saslusati do zadnjeg pitanja i pomoci kad god treba. Topla preporuka.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj funky prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je, a nikom ne pada na pamet da shvati da nas je vec stvarno kritican broj s blazim mutacijama i da bi se vec mogle napravit i neka studija da se vidi da i blaze mutacije itekako sprecavaju zacece ili izazivaju pobacaje te na koji nacin heparin utjece na sve...ma briga njih,triba se svatko za sebe izborit..tako sam razocarana svakim sustavom u nasoj bidnoj zemlji
    Evo jednog super primjera iz Petrove. Svaki dan sam tamo pa cujem price. Dolazi zena s trombozom noge i zastojem u rastu bebe. Ordiniraju joj Fraxiparine 0,4 na tu dijagnozu. Nisam dr ali to je preventivna doza, zar ne?

Dolazi zena s prethodnim gubitkom djeteta u 38.tjednu. Sada je ponovo trudna, nema mutacije, ordiniraju joj Fraxiparine 0,6 na pocetku trudnoce.

Treba li zena s trombozom izgubit ne daj Boze bebu i dobit pravu terapiju? Kako su odredili te doze? Kojeg tu smisla ima?
    Ne mogu se prestat cudit.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jednog super primjera iz Petrove. Svaki dan sam tamo pa cujem price. Dolazi zena s trombozom noge i zastojem u rastu bebe. Ordiniraju joj Fraxiparine 0,4 na tu dijagnozu. Nisam dr ali to je preventivna doza, zar ne?

Dolazi zena s prethodnim gubitkom djeteta u 38.tjednu. Sada je ponovo trudna, nema mutacije, ordiniraju joj Fraxiparine 0,6 na pocetku trudnoce.

Treba li zena s trombozom izgubit ne daj Boze bebu i dobit pravu terapiju? Kako su odredili te doze? Kojeg tu smisla ima?
    Ne mogu se prestat cudit.
    Kod doze heparina, gleda se i kilaža. Možda je tu kvaka, obzirom da ne znamo nikakve druge parametre.

Trombofilijski markeri koji se sada uzimaju u obzir kao uzroci problema u trudnoći su Faktor L V i faktor II, svi ostali su lagano napuštena teza.
    Koliko čitam okolo, za mthfr i pai skoro više ne daju heparin, osim ako nemate neku gadnu anamnezu.
    Čitam na PubMed, vezano za heparin, postala je odbačena teza da pospješuje fertilizaciju (time i samu implantaciju te rani stadij trudnoće). Znači samo zatrudnjivanje, ne govorim sad o trudnoći kao takvoj.
    Heparin čak ne vide kao sredstvo u pomoći kod spontanih pobačaja, naravno ovisno o vrsti mutacija koje imate. Heparin razrijeđuje krv i to je to, ne riješava problem metilacije (ovo kod nesinteze folata), ne uklanja mutacije, ne liječi organizam, već samo "razrijedi krv", pa pomaže onima kojima je to uzrok problema.
    MTHFR 677 mutacija, (u kombinaciji sa nekim drugim mutacijama) djeluje da povisi razinu Homocisteina koji je jedan od glavih faktora u procesima stanja i održavanja krvi, kao i grušanju, ali nije jedini faktor. Premda se sa nekom drugom mutacijom u kombinaciji može imatio prividno nizak homocistein.
    Kod nas se tek počelo testirati ljude na MTHFR 1298, mutaciju koja često ide zajedno sa MTHFR 677, može se imat jednu ili drugu ili kombinirano zajedno.
    A taj MTHFR 1298 uopće ne utječe na razinu Homocisteina. Ali igra veliku ulogu u sintezi folata.

Kod "trombofilije" ne ide to sve zajedno u isti koš, Faktor LV je daleko "jača" mutacija direktno vezana na probleme zgrušavanja krvi i konatalne varijante, dok je MTHFR sasvim druga priča.
    Ne tretiraju se isto. Mutacije su u principu genetsko stanje organizma i za njih nema lijeka, lijekovima se može tretirati jedino neka bolest, simptom ili trenutno stanje.

Kod MTHFR su primijetili ovaj problem sa Folnom Kiselinom, ali se još nisu usuglasili oko djelovanja na baš "sve bolesti i stanja".
    Nesinteza folata uzrokuje cijeli niz pojava u organizmu, koje se ovisno o drugim mutacijama koje pojedinac ima (a ima ih na desetke tisuća), različito kombiniraju i manifestiraju.

Doktori nerado testiraju pacijente na "trombofiliju" baš zato što ne mogu adekvatno liječiti. Ni za ova dva jaka faktora ne garantiraju uspjeh, a za mthfr o kojem u principu nemaju pojma, još manje garantiraju išta.

Dramit na način "e jadni mi zdravstvo nam je nam u kukiju" nema smisla, jer je vani isto, ovo je sve novo i neistraženo, svakodnevno pronalaze nove varijante, neke stare pobijaju, uvode nove...
    Doktori kasne, ne stignu se tako brzo radit edukacije. Ne smiju oni baš liječit ljude onako "kako pročitaju na netu", za razliku od nas koje hendlamo same sebe, pa i odgovaramo za vlastita iskustva.
    Ne branim doktore, samo pojašnjavam kakvo je stanje.

Heparin nažalost nije "magični napitak" koji uklanja sve probleme, a doktori su toga svjesni, zato ga ni ne daju. Davali su ga u nazad par godina, ali se vidjelo da to baš nije "eliksir zdravlja" kakvim su se ponadali.

"Liječenje" kod MTHFR mutacija počinje sa prilagođenim unosom folata i izbjegavanjem Folne Kiseline. To vam u HR, ne znam tko može vodit. To ako počnete kopat, trebate same hendlat. Naručit si sa neta, kod nas nema za kupit, i same se pratit.
    Posljednje uređivanje od sweety : 14.08.2014. at 13:28

Skura avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj mona22 prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo iste mutacije.
    Ja sam dobila preporuku za heparin od pozitivnog testa.
    Jedini je problem sto ja ne mogu doci do pozitivne bete. Test pokaze sjenu, beta mala i onda nestane. Sve u par dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •