Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
eryngium, problemi u koagulaciji ne moraju se uopće vidjeti na proširenom koagulogramu, najčešće se niti ne vide
npr. PV i APTV uglavno ne pokazuju ništa sumnjivo, osim ako nije poremecaj s odredjenim faktorima koji ucestvuju u tim koagulacijskim procesima
trombofiliju i je jako teško "uloviti", a poremećaj na strani fibrinolize zna rezultirati nedobrim ishodom i u ranoj trudnoći
ma valjda je htjela reći da prošireni koagulogram inače ako se radi u bolnici (zove se u njihovom 'slengu' veliki koagulogram) uključuje i d dimere pod obavezno, ambulantno se veliki ne radi u domovima zdravlja već samo se radi 'mali'. Ja sam to tako shvatila iz njezinog posta.

Da, nju je jako teško uloviti jer se parametri mjenjaju u nekoliko sati.. pa meni je bebica umrla u 2 UZV u roku od 5 dana razmaka jednog do drugog... ali naravno nitko mi nije radio nikakve pretrage. Ona je ipak pod nadzorom i češće vadi krv i kontrolira d dimere a trebala bi i homocistein te Protein C i S.

PV i APTV - su pretrage za penziće na marivarinu (tako ja to zovem), one nikada ni ne pokazuju ništa.

Mah, i dalje stojim pri onom što sam rekla, masa doktora se je sa heparinom 'zaigrala' unazad par godina i davala ga šakom i kapom i to na svaku mutaciju, i kada je valjda netko vidio da svaka 2ga ima trombofiliju odlučio reći - NE.
Ja sam kupovala Heparin (dok sam čekala rješenje povjerenstva) i to 10 injekcija Fraxiparine-a od 0.6 - 5700 IU košta 250 kuna. Nije mala stavka za 10 dana, ali što ćeš, ako ti ne odobre - kupiti.. sigurno ti se ne igra na poker u trudnoći