Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2278

Tema: Heparinke ili Fragminke, bivse i sadasnje..imam pitanje..

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marla-s prvotno napisa Vidi poruku
    Daju mi 3 kutije Fragmina, znaci za 30 dana. Treba doci dan prije da mogu naruciti ako nemaju dovoljno i to je to za sad... Nije bilo neugodnih iznenadjenja i promjena i nadam se da ce tako i ostati.

Imam pitanje za one kod kojih nije trombofilija u pitanju - do kad ste uzimale Fragmin/Heparin?

Moja mpo dr je rekla da cu ga uzimati do 20 tt i da vise od toga nije potrebno. Socijalni gin., koji mi takodjer vodi trudnocu, je bio malo iznenadjen takvom praksom i rekao je da mi ga onda nije ni trebalo uvoditi, ako se ne misli davati cijelu trudnocu.
    No, mpo ginica kaze da nakon 20tt ne trebam uzimati jer kod mene nije pronadjena trombofilija (trudnoca je ostvarena iz IVF)
    Draga Marla, ja s ovakvom praksom imam jako loše iskustvo. Naime ni meni u prvoj trudnoći (kao ni kasnije) nije definirana trombofilija, heparin mi je uveden radi bolje prokrvljenosti, IVF-a i sl. Također je bila preporuka tj. uputa da ga uzimam do cca 25tt i prekinem. Ja sam svoje prvo dijete izgubila 6 tjedana nakon prekida heparina. Bio je zdrava i normalna beba, trudnoća savršeno uredna, posteljica perfektna, protoci idealni, dakle sve u najboljem redu. Kad sam došla na pregled u 32.tt srce mom anđelu nije kucalo, prestalo je jedno 10-12 sati ranije. Nitko nikada nije ustanovio niti ustvrdio da to je ili nije radi prekida heparina, PHD njega i posteljice je bili su uredni, nisu našli niti jedan jedini mogući uzrok tomu i na kraju su dijagnosticirali mors fetus in utero (dakle ništa konkretno, slično kao SIDS samo u maternici). Nakon toga sam ja ponovila sve pretrage trombofilije, mutacije, briseve i ništa nije nađeno. Išla sam u bolnicu na konzilij i razgovor s doktorima, nisam htjela otići dok mi netko ne objasni što i zašto se to desilo, ali nisu imali nikakav pametan odgovor niti pojašnjenje.

U drugoj trunoći naravno preporuka je bila heparin do kraja trudnoće, i još 15 dana iza poroda, rodila sa predivnu živu i zdravu djevojčicu .

Sada u trećoj trudnoći da mi sama Majka božja kaže da prekinem heparin nema šanse da bi ga prekinula, uzimala bi ga na svoju ruku također do kraja.

Kažem ništa nije potvrđeno, može biti od toga a i ne mora, operirala sam bila upalu slijepog crijeva u toj nesretnoj prvoj trudnoći u 8.tt pa je moguće da je i to utjecalo... Stvarno ne znam, to je nažalost ostala enigma sve do danas, nakon 10 godina ali eto, to je moje iskustvo.

Ja da sam na tvom mjestu ne bi prekidala heparin. Koliko vidim po heparinskim trudnicama to baš nije praksa i rijetko tko to radi, ja se ne bi usudila!

Sretno dalje !
    Posljednje uređivanje od Isabel : 17.08.2018. at 09:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •